Joost Lips – Shadow Banning en het Vrije Woord

Lao Tze berijdt een Water Buffel (foto Efemere Fenomen)

Shadow Banning en het Vrije Woord

Even een Saai In Leidend Woord over Censuur, dan wordt het Vast Leuker. Zeker Ook, om dat dit Bericht eindigt met een Baan Brekende Documentaire, Getiteld What is a Man?, die Ieder Zich Zelf Serieus Nemend Mens Gezien moet Hebben!

Vroeger mocht ik mij Verheugen in een Respectabel aan Tal Bezoekers op het Web Log, dat ik voerde. Dagen van Meer dan 200 Gelezen Berichten op mijn Blog waren Niet Ongewoon. Dat is tegen Woordig Wel Anders. Als de Statistieken 50 Gelezen Berichen Aan Geven, dan betreft het een Top Dag,.Meest Al wordt Zelfs de 20 Niet Gehaald. De Gedachte aan Shadow Banning kwam in me op.

Toen mijn Weblog Beter werden Bezocht, had ik nog een Facebook Account, waar ik Steeds Linkjes naar mijn Laatste Berichten plaatste. Dit werkte Prima tot dat Censuur een Rol ging spelen. Ik heb Facebook aan de Kant Gedaan. Twitter is daar voor In de Plaats Gekomen. Ik plaatste Vaak Linkjes in Reactie Ruimte onder Tweets van Anderen. Ik trok Zo Geregeld, ondanks de Censuur, die Ook Daar Niet Mild was, Veel Publiek naar mijn Web Log. Maar sinds Elon Musk, de Zo Genaamde Voor Stander van het Vrije woord, het Roer daar heeft Over genomen, werkt Ook dit Niet Meer. Musk spreekt Mooi, maar handelt Anders.

Het ligt Ook voor de Hand te geloven, dat mijn Blog Provider, WordPress, Shadow Banning toe past. Ook Al kan ik Niet Zo Gauw Bedenken hoe dat werkt. Een Melding doen bij Google en andere Zoek Machines, dat mijn Web Log, die van een Wappie is, kan Zo een Onder Drukkende Actie zijn. Af Gelopen Nacht besloot ik dit als Vraag in een Zoek Machine te stellen. Ik kwam toen uit bij een Artikel, dat aan gaf hoe Shadow Banning te Om Zeilen op Verschillende platforms. Maar de Adviezen waren Laakbaar, betroffen Niet het Om Zeilen van Shadow Banning, maar het Vol Doen aan Wat de Censuur van de Publicist eist. Toen was ik Klaar en dacht Bekijk het Maar! Dan ben ik er Alleen voor Wie me, ondanks Alle Tegen stand, Toch Weten te Vinden. Mocht Iemand weten van een Blog Provider, die Werkelijk voor het Vrije Woord is, dan Verneem ik dat Graag.

Nu Onbezorgd Voort met het Vrije Woord!

Alles kunnen Zeggen, Wat je Wil, dat is Wat men Over het Algemeen onder Free Speech verstaat. Maar er zit Meer Vlees aan deze Kluif. Als je Om Geving je Toe Staat Alles te Zeggen, maar je Vocabulaire is Zeer Beperkt, dan Kom je Niet Goed uit je Woorden en lijkt je Speech Eerder Gestamel dan Vrij. Ik ervaar dit in Ierland Vaker als ik wil Spreken, maar Niet de Juiste Woorden weet te Vinden. Een Gedegen Woorden Schat is dus van Belang, en die hoeft Echt Niet Enorm Groot te zijn. Als je Hier Bij in Zoomt op Woorden, die voor je Hart Boodschap van Belang zijn, kun je binnen de Kortste Keren Vrij Spreken.

Las van Daag een Intrigerende Passage in de Anastasia Reeks van Vladimir Megré, waar in Anastasia aan Vladimir laat Zien, dat Achter Woorden Beelden Schuil Gaan, en dat Woorden die zonder Besef van die  Beelden Uit Gesproken worden, Feitelijke Lege woorden zijn. Als een Acteur 20% van de Beelden achter de Woorden, die Hij of Zij Spreekt In Voelt, dan zal het Publiek Geboeid kunnen Zijn, is het Besef daar van 50%, dan zal de Acteur als Geniaal worden Beschouwd. Waar op Vladimir aan Anastasia vroeg Van Hoe Veel Beelden achter een Woord zij Bewust is? en haar Antwoord was Van Alle Beelden.

Hoe Vaak zijn onze Uit Spraken Niet Automatisch, een Voor Spelbaar Geluid als uit een Pons Kaart in een Draai Orgel, zonder dat we Nog In Voelen Wat we Verwoorden? Als we Durven Erkennen, dat we Vaak als Voor Geprogrammeerde Automaten Reageren op onze Om Geving, dan is er de Opening van Iedere Zin, die we Uit Spreken Weer een Origineel Kunst Werk te Maken. Ik bedoel dit Niet Over Dreven. Ik doel Hier op een Eenvoud, die Natuurlijk is, als Vreugde Voelt en Schoonheid Dient. Zo kan het Zijn, dat als Iemand Iets Lelijks tegen je Zegt, je Nu Eens Niet Reactief bent, maar dit Enkele Oneindige Seconden tot je Door laat Dringen, Wat je laat Zien, dat er een Onbewuste  Pons Kaart tot je Sprak, wat je Compassie Wekt, je de Ruimte rond om de Aan Val laat Beseffen, waarna er een Esthetisch Vol Komen Verantwoorde en Liefde Volle Response van je Tong Rolt. Geluk is Echt Veel Leuker, dan het Automatisme, dat op voor Hand  Al Tijd Maar meent ‘Gelijk‘ te hebben. Zo als Byron Katie Eens Mooi zei Wat wil je, Gelukkig  Zijn of Gelijk Hebben?

Het Vrije  Woord herken ik In Ongelooflijk Veel Zinnen, Berichten en Boeken Niet; dan lees ik de Knopen in het Hoofd van Wie Geschreven heeft. Ik ben Nooit een Groot  Lezer Geweest, maar als ik Vrije woorden lees, dan verslond ik op Eens een Boek. De Tao Teh Tjing bij Voor Beeld, dat Prachtig Werk van Lao Tze. Het Verhaal gaat, dat Lao Tze op Weg was naar de Bergen, om zijn Leven Verder als Heremiet te Slijten, Ver Weg van het IJdele bestaan. Hij werd door de Grens Bewaker Halt Gehouden en die stelde Lao Tze een Voor Waarde. Je mag deze Grens Pas Passeren en je Reis Vervolgen als je Eerst je Wijsheid voor de Mensheid op Schrift hebt Neer Gepend. Aldus Geschiedde. Lees Zelf het Resultaat in een Engelse of Één van de Twee Nederlandse Versies, die je Hier kunt Downloaden.

[Engels] Stephen Mitchell Tao Te Ching Download
[Nederlands] Henri Borell Tao Teh Jing Download
[Nederlands] René TolTao Te King Download

Ik las de Tau Teh Tjing, Vele Spellingen zijn Gangbaar zo als Al Duidelijk is geworden, voor het Eerst als Jongen in de Achter Tuin van mijn Ouderlijk Huis en Keek met Regel Maat in de Hemel om te Ervaren wat de Zo Juist Gelezen Woorden met mij deden. Zo is het Nog Altijd. Werkelijk Vrije Woorden zijn Ongedateerd, Vergaan Niet en behoren tot de Klassiekers.

Woorden kunnen Informeren, Verrijken en Inspireren. De New Speak van de Gedroomde Nieuwe Wereld Orde wil Woorden Boeken Berarmen, de Betekenis van Woorden Veranderen, en Literatuur Verbieden, dan Wel van Zekere Termen Ontdoen een Destructie aan het Werk. De Trans Gender Lobby van de Liefde Lozen wil Ook Verwarring Stichten in de Jongsten onder Ons, voor Al waar het hun Geslacht betreft. Plaatste ik Onlangs een Documentaire omtrent de Vraag Wat een Vrouw is, ik ben Zeer Verguld met deze Zeer In Dringende Documentaire te Mogen Af Sluiten, die Antwoord geeft op de Vraag Wat is een Man? Veel Plezier!

Joost Lips

Efemere Fenomen 13 juni 2023

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/06/13/shadowbanning-en-het-vrije-woord/

PDF
Tao Te Ching –  A New English Version with Forewoord and Notes by Stephen Mitchell, Harper Perennial, New York, 1991
Tao Teh Jing, Translation Henri Borel, Pentagram, Haarlem, spiritueleteksten.nl
Tao Te King, Dao Te Ching & Lao Tzu, Redactie en Bewerking René Tol, 2017

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lao+Tze
https://robscholtemuseum.nl/?s=Shadow+Ban
https://robscholtemuseum.nl/?s=Censuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrije+Woord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Facebook
https://robscholtemuseum.nl/?s=Twitter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Elon+Musk
https://robscholtemuseum.nl/?s=WordPress
https://robscholtemuseum.nl/?s=Google
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vocabulaire
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vladimir+Megré
https://robscholtemuseum.nl/?s=Byron+Katie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stephen+Mitchell
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tao+Teh+Tjing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henri+Borel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tao+Teh+Jing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stephen+Mitchell
https://robscholtemuseum.nl/?s=René+Tol
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tao+Te+King
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dao+Te+Ching
https://robscholtemuseum.nl/?s=New+Speak
https://robscholtemuseum.nl/?s=What+is+A+Man?