Joost Lips – Ontladen

Ontladen

Laat mij dan maar zwerven, thuis loos over al thuis, want geen veilige plek. waar ook te vinden, dus zwerven zal ik, eindeloos verpozend, waar niemand komen kan, ook al woon ik op een adres en menen mensen mij te kennen.

Eens was ik niet, toen op eens wel, hoe zou dat nu kunnen? Dat kan niet. Ik was er al, maar niet in vorm. Toen werd er middels sperma en ei cel een gevangenis gesmeed, waar ik in mocht verkeren. De gevangenis was jong, leerde de wereld kennen, verre horizonten vermoeden, maar een gevangenis bleef het, ongeacht alle uit breidingen. Ben ik die hallucinatie? Het lijkt er vaak verdomd veel op. Maar ik ben te moe het nog langer te geloven.

Vroeger wou ik nog de wereld redden, maar hé, wie wil er nu een gevangenis redden? Laat de hallucinatie zijn eigen ding maar doen, ambities voor het eigen gelijk vol voeren, de zo veelste prik nemen en ontelbare oorlogen voor een nooit arriverende vrede voeren. Ik ben te moe om nog naar die verhalen te luisteren.

Ieder één gaat met ieder één in gevecht, want ieder één heeft het gelijk aan zijn of haar zijde, mis leid door narratieven, die met op zet zijn in gevoerd. Slacht elkaar dan maar af. De Derde Wereld Oorlog is al lang en breed begonnen, de symptomen er van breiden ziender ogen uit. Baffle Them with Bull Shit mag een zeer succes volle campagne genoemd worden.

Heb jij al gelijk gehad van daag? Heb je al genoeg Likes in ontvangst mogen nemen om je goed over je zelf te voelen? Besta je nog wel als je niet Online bent? Bestond je ooit?

Het is alles lucht spiegeling, is het niet? Karin zei me van daag, dat ook alle religies wel eens dwaal wegen van mis leiding kunnen zijn. Die gedachte was de dag er voor nog bij mij langs gekomen. Binnen het zelfde etmaal hoorde ik, dat Nisargadatta Maharaj had voor gesteld om al je spirituele leraren en boeken los te laten, dan zou je eindelijk weer eens kunnen zien wat ware natuur werkelijk betekent zonder dat je je iets door een ander hebt laten aan leunen.

Laat mij maar liever zwerven, onwetend zijn en dus geen plannetjes hebben. Wat is dat nou, je leven beteren? Van je ijzeren kooi een gouden kooi maken? Dit is geen leven, dit is waan zin. Iemand er voor uit schelden is een mogelijkheid, maar een waan zinnige heeft zich zelf ook niet bedacht. Crazy, Crazy, Crazy!

Klink ik hopeloos? Ja, ik meen, dat hoop in mij verder brandt. Mijn tijd lijn staat vol slagen in de fik. Ik lijd aan denken, en denken kost tijd.

Ik heb nog nooit een ego gezien. Ik zie op vattingen en gedragingen, die me niet bevallen, die handel ik per moment af. Zet je die feiten achter elkaar in een tijd lijn, dan wordt alles onnodig gecompliceerd. Zo moeilijk is het niet. Ik zeg Ja of Nee tegen een verschijnsel.

Wat botst er nu feitelijk als ik lijden ervaar? Dat is mijn enige over gebleven praktische vraag voor alle moment van frustratie. Waar ik ook mee bots, ik gooi mijn eigen verwachting en verlangen weg. Verlangen is geen teken van een te kort, verlangen is een te veel.

Dus neem je prikje, doe je mede mensen schade, gooi je bommen en haat zo veel als je kan. Ik heb er vrede mee. De tijd is op om je op andere gedachten te brengen. Maak je leven maar tot hel, zo als je grote gelijk je gebiedt. Aan mijn bespiegelingen heb je niets te winnen.

Ik word korter van stof naar mate ik ouder word. Tot de stof zo kort wordt, dat het vervliegt in de wind van vergane dingen. De wind, die zelfs niet meer waait, als ook de stof is vergaan.

DC Lewis – Mijn Gebed

Gepubliceerd 20 dec 2016

KoopGeersing

Lied uit 1970, Gezongen door Ruud Eggenhuizen, 1947 – 2000, Geschreven door Gerrit den Braber, 1929 – 1997, en Joop Stokkermans, 1937 – 2012, met op het Garrels Orgel van de Groote Kerk van Maassluis Feike Asma, 1912 – 1984.
Voor mij een herkenbare tekst.

Mijn Gebed

Dit is uw Orgel, Heer
Dit is uw Kerk
Ik loop Zo maar Binnen, Heer
Net van mijn Werk
Niet voor de Priester, Heer, of het Antiek
Ik kom Alleen Maar, Heer, voor de Muziek

Is het Bezwaarlijk, Heer, dat ik Hier zit?
Maakt het Wat uit, O, Heer, dat ik Niet Bid?
Ik ben Niet Hervormd of Zo, Niet Katholiek
Ik kom Alleen Maar, Heer, voor de Muziek

Ik kom Hier Vaker, Heer, Haast Elke Week
Nooit bij een Zondag Dienst
Nooit voor de Preek
Als je Alleen bent, Heer, zonder Publiek
Nou dan Geniet je Meer van de Muziek

Ik had een Rot Dag, Heer, ’t lukte Niet Best
Ik werd door Collega`s Heer, Ook Nog Gepest
Het komt door het Orgel, Heer, door uw Trompet
Ik kwam Haast Ongemerkt Door tot een Gebed

Reacties
https://youtu.be/FlXcX-g58ww?si=WpCkyZFo8GD0taFE

Joost Lips

Present in dit Moment, april 15, 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/04/15/ontladen/

DC Lewis – Mijn Gebed (1970)

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nisargadatta+Maharaj
https://robscholtemuseum.nl/?s=DC+Lewis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruud+Eggenhuizen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerrit+den+Braber
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joop+Stokkermans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Feike+Asma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Garrels+Orgel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groote+Kerk+Maassluis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maassluis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image