Joost Lips – Lost in Labels, of Wel, Verloren in Etiketten

Lost in Labels, of Wel, Verloren in Etiketten

Verblijven in gewaar zijn, Swooning in Consciousness, wonen in wat reeds het geval is, daar wil ik alle strijdende partijen ter wereld toe op roepen. Oorlog voor de Vrede bestaat werkelijk niet, sta hier nu eindelijk eens bij stil!

Keuze loos gewaar zijn, noemde Jiddu Krishnamurti dit.

George Ivanovitsj Gurdjieff schreef een boek, dat ik nog nooit las, om dat de titel reeds krachtig aan sloeg op wat ik van Nisargadatta Maharaj mocht horen.d De titel luidt Het Leven is Alleen Echt Wanneer ‘Ik Ben’. Nisargadatta zei het zelfde, verblijf in ‘Ik ben‘, en al je in gebeelde problemen zullen gaande weg op lossen.

gurdjieff-life-is-only-real-when-i-am Download

Ik ben. Hier aan is nog geen enkele verdelende eigenschap geklonken. Ik ben is niet oorspronkelijk, een illusie, die is op gedrongen waar na het mijn illusie leek te zijn geworden, maar ik besta nog al tijd niet, hoe zeer ik ook van het tegen over gestelde overtuigd lijk. op ontelbaar veel momenten. Nisargadatta zei, zie waar ´Ik Ben´ voor het eerst in bewust zijn plaats vond, en je zult van de illusie bevrijd worden.

Zien dat ‘Ik’ onzin is, en tevens tot onzin leidt, dat kun je gemakkelijk over al om je heen bemerken. Als ik Bill Gates, Klaus Schwab of wie dan ook veroordeel, dan, al dus zegt de Cursus in Wonderen, laat ik mijn aan dacht naar buiten gaan om een schuldige voor mijn onvrede te vinden. Al dus maak ik dualisme tot de grond van mijn overweging en kan mij niets dan af gang wachten. Ik keur de activiteiten van Gates noch Schwab goed, maar als mijn weer stand tegen hen er voor zorg draagt. dat ik de gehele dag aan hen denk, dan streef ik mijn ware doel vol strekt voor bij.

Ik denk al maar vaker aan Jezus. Om dat ik lees over de Cursus in Wonderen, de Cursus zelf zal, als God het wil, morgen of in de dagen er na in de bus vallen. Kern thema van het boek is Vergeving. Van uit het besef, dat niemand mij ooit wat aan deed om dat alles en ieder één zich af speelt in Mijn Droom. In mij blijft de vraag op spelen hoe ik verantwoordelijk kan worden gemaakt voor een droom, die mij is op gedrongen, maar die op vatting is van Horen Zeggen en niet mijn waar neming. Van zelf sprekend begint alles Hier, ook ieder idee over verleden, toe komst en evolutie. Tijd, ruimte en ontwikkeling zijn van zelf sprekend deel van de illusie, want ze zijn veranderlijk. De Cursus gebruikt illusie om mij te bereiken. Dat kan ik snappen. Dit roept mijn vertrouwen op. Ik lees verder. Ik wordt al maar dieper geraakt.

Er is een aspect aan de Cursus, dat mij aan spreekt. Veel Spirituele Scholen lijken wel wat soelaas te bieden, maar leiden niet tot vol strekte bevrijding, om dat Vergeving niet in de kern van hun Leer vervat zit. Mijn hart begrijpt het belang van deze op merking met één.

Ik ben geen systematisch filosoof. Ik sprak eens de wens uit, dat God nu maar eens mijn teksten moest gaan schrijven. Zonder verbeelding voel ik, dat deze wens niet onverstaan is gebleven. Ik heb, als al tijd, mijn lichaam, geest en belevingen van de dag, tijdens het schrijven echter voel ik het vallen van effect bejag. In the Flow gaan de twee wijs vingers snel over het toetsen bord, val ik stil, dan is er in het geheel nog niets geschreven. Ieder moment op nieuw geboren worden is zo voelbaar. Dat er in vorm geen enkele continuïteit bestaat, is zo voelbaar. Het geheugen suggereert continuïteit, maar is meestal niet operationeel, heeft hier geen gezag.

God is geen idee. Bewust zijn is geen idee. Ik ben is geen idee. Geen idee kan lang een goed idee lijken zonder, dat je het denken wenst te verlaten. Alles mag, er is geen dwang. Ik heb mijn hele leven mogen dwalen in mijn meest wijd verspreide aan dachte, verliet God me telkens weer als ik meende te Zondigen, maar om dat ik dit niet werkelijk geloofde, bezocht ik alles, dat de Kerk mij verboden had.

Ja, ik ken de te kort komingen van het opereren op grond van eigen belang, die mediteert op ‘Ik ben Behoeftig.’ Het is vals, je kunt het ook dom noemen, dit te geloven. God is onkenbaar, maar als je de waan zin laat voor wat het is, zie dan nog eens. Dan zijn het lichaam’s ogen niet langer.,die zien, zien zelf is het mirakel, niets plakt er aan.

Dank lieve lezer, volgens de statistieken per dag slechts 0 of 1 bezoeker, maar in werkelijkheid zendt mijn intentie veel meer signalen uit dan WordPress, of elke instantie met Shadow Banning, kan beperken of frustreren. Het frustreert mij niet te zien, dat de leugenaars bang zijn. Op zekere dag horen ze deze woorden.

Liefs!

De complete Harmonium op namen van Gurdjieff van uit zijn woning in Parijs in der tijd. Ik plaats de eerste, de rest volgt daar na van zelf.

George Ivanovitsj Gurdieff – (1b) New York Numbers N°2

Published 9 jan 2015

George Ivanovich Gurdjieff – Onderwerp

Provided to YouTube by The Orchard Enterprises

(1b) New York Numbers N°2

George Ivanovich Gurdjieff

Harmonic Development, The Complete Harmonium Recordings 1948 – 1949

2004 Basta Audio Visuals

Released on 15 april 1948

Auto Generated by YouTube

Reacties
https://youtu.be/TKs4FifbljY?si=iXWAa6J2L7GBdkgN

Joost Lips

Present in dit Moment, april 9, 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/04/09/lost-in-labels-ofwel-verloren-in-etiketten/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jiddu+Krishnamurti
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gurdjieff
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+I+Gurdjieff
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+Ivanovitsj+Gurdjieff
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nisargadatta
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nisargadatta+Maharaj
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaus+Schwab
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bill+Gates
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image