Joost Lips – Hel tot Smelting Gebracht

Hel tot Smelting Gebracht

Bek af, moe, dol gedraaid, uit geput. We zochten naar woorden, die konden beschrijven hoe we ons voelden. We kwamen niet los van de blokkade in onze lijven en geesten. Om de beurt gingen we deur uit, voor iets, niets. We deden deze dagen steeds minder samen. Wilden elkaar niet nog eens extra belasten met ons eigen niet florissante humeur. We deden ons best niet lelijk te doen, wat tot lelijke automatismen leidde.

Gat verdam me.

Als de één valt, zo zegt de Bijbel ergens, dan trekt deze zich in een goed huwelijk weer aan de ander op. Maar wat als beiden Rock Bottom hebben geraakt, en daar Apart verblijven?

Stond 5G wel licht te blazen? In Ierland is het zeer slecht gesteld met de straat verlichting, maar rond ons huisje lijkt het ’s nachts wel dag. Led licht. Niet best. Straat lantaarns, weten we, bevatten vaak 5G zenders.

De negativiteit was dus danig, dat ik niet genoot van auto rijden, toen ik naar Bandon ging van daag. Ik werd van de plaats feitelijk alleen nog maar somberder. De mensen daar slaap wandelen ongeveer alle maal. Ik maakte er wat foto’s en ging weer huis waarts.

Genoot niet van de tuin, niet van het eten, niet van het boek, waar ik in las. Zag ook Lief louter strijden, was dat om mij? Op zeker moment zaten we samen, en zei Karin, dat ze het niet meer wist en dat ze wel klaar was met al die spirituele op roepen om monsters te vergeven, en ik haakte hier dankbaar op in. Wat opviel is, dat we zicht hadden op de pons kaarten in onze eigen koppen, die onze walging sorteerden. “Dan Voel ik me Zo Dom”, zei Karin. “Wel Slim, Dat je Dat Ziet”, was mijn Response. Ik zag zowaar haar stralende lach verschijnen!

Ons gesprek kwam nu werkelijk los. Na een ruim uur stelden we vast, dat alle zwaarte ons verlaten had. “Ze hebben 5G Uit Gezet”, opperde ik. “Nee, ik Denk Echt, dat Het Komt door dit Gesprek”, zei Karin. ¨Ja, maar Wacht Even¨, sprak ik voort, wijzend naar de brand melder aan het plafond. “We worden Af Geluisterd, en de Hufters hebben Zo Juist 5G Om Laag Geschroefd om ons de In Druk te Geven, dat Het door ons Gesprek Komt.” Ik meende het niet werkelijk, schertste maar wat, hoe zeer ik ook zelfs dat voor mogelijk houd.

Als je de nep info van de geïndoctrineerde pons kaarten in je eigen kop ontmantelt, kom je in de toe stand te recht, dat het oude op het punt staat verloren te gaan, maar het nieuwe nog geen aan vang heeft genomen. Dat is niet gezellig, om niet te zeggen, tergend zwaar. De boel moet door branden. Kwestie van uit zieken. Voor al niet vluchten in alle mogelijke af leidingen. Dat is het. Dit niet accepteren betekent conflict toe voegen aan een situatie van reeds aan wezige twee spalt. Verdragen dus, geen op lossing strategieën toe passen. Zo mocht het van avond gebeuren, dat de lucht klaarde.

Morgen de Natuur In” zei ik. ¨Mijn Idee¨, zei Karin.

Cultuur mag fraai wezen, het zal natuur nooit evenaren, laat staan over treffen. Cultuur kent strijdende partijen, die vragen partij te kiezen. Natuur kent daar en tegen tegen gestelden, die samen werken, waar binnen vorm vastheid onbestaanbaar is.

Stilte is waarlijk een leraar. Je kan geen nepperij toe passen en neemt nep echter als de beste waar. De grootste leraren op aarde verwijzen naar stilte. En naar gebed, waar in je je intenties kan leggen, die dan door het onder bewustzijn kunnen worden verstaan als dominant over de reeds werkende en ooit blind aan genomen pons kaarten van de cultuur. Weg er mee! Ik bid niet als een bedelaar. Ik bid als wie zijn ware intentie hoog wil houden in het gekken huis. Karin zei het mooi van avond: “Er staat mij Niets Anders Meer te Doen dan Schoonheid en Liefde de wereld in te Zenden, Wat de Wereld Er Mee Doet is Niet aan mij.”

Zo wel Karin als ik vertonen valse trekken als we boos zijn. Ik zal er verder niet over uit weiden, geen mens heeft er wat aan daar nader op te mediteren. Zo hoef ik ook niet te weten hoe het kan, dat een psychopaat in staat is tot meest gruwelijke daden zonder enige spijt te voelen. De enige manier om zo iemand te begrijpen is zijn staat aan te nemen en dat lijkt me niet wenselijk. Mis dadigers her kennen is belangrijk, ze begrijpen is me sjokke. Het is aan mij de mis dadiger tot zinnig vol menselijk bestaan en compassie te verlokken. Niet als doel stelling, want over de oogst gaat de oorsprong, maar door eigen gezondheid in alle op zichten in stand te houden.

Partij kiezen heeft geen zin, is zelfs verderfelijk. Er is in werkelijkheid geen sprake van partijen, alleen culturele op vattingen spreken zo. Ben je voor Rusland of voor de Oekraïne? Voor Israël of Gaza? Voor Iran of Israël? De bommen blijven in slaan. Mensen zijn hard leers.

Ik accepteer geen enkel verdelend label, geen enkel af scheidend etiket. Oorlog is dom, arm en uiterst verdrietig. Vrede is intelligent, rijk en bron van vreugde.

Vrede is al tijd al het geval, ten zij je in één van de pons kaarten tussen je oren bent gaan geloven. Word je je daar dan bewust van en ervaar, net als Karin en ik de af gelopen dagen, hoe oncomfortabel het kan voelen zonder je nep programma’s te bestaan. Brand er door heen. Het is het waard. Gurdjieff zei eens, daar dacht ik van daag aan: “Alleen Bewust Lijden heeft Zin.¨ De zin van lijden bestaat niet, de zin van bewust lijden is dit door branden. Pons kaarten, die verbrand zijn, komen je nooit meer lastig vallen. In lucht op gegaan.

Gepubliceerd 7 feb 2020

HAUSER

Follow HAUSER

   https://www.instagram.com/hausercello

https://www.facebook.com/hauserofficial

  https://www.tiktok.com/@hauser_official

From the Debut Album CLASSIC https://HAUSER.lnk.to/Classic

HAUSER Performing Air on the G String by Johann Sebastian Bach

Filmed by Medvid Production

Museum of Fine Arts, Budapest

Reacties
https://youtu.be/CvglW3KNSsQ?si=yCfhy5DJ_Vgzn3gb

Joost Lips

Present in dit Moment, april 16, 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/04/16/hel-tot-smelting-gebracht/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=5G
https://robscholtemuseum.nl/?s=Johann+Sebastian+Bach
https://robscholtemuseum.nl/?s=HAUSER
https://robscholtemuseum.nl/?s=Medvid+Production
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+of+Fine+Arts+Budapest
https://robscholtemuseum.nl/?s=Budapest
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image