Joost lips – Harmonie als Keuze

Harmonie als Keuze

De vrije wil, daar is iets bij zonders mee. Ik kan kiezen voor God, oor sprong, bewust zijn, of de naam, die je er aan geven wil. En ik kan kiezen voor het ego. Het punt is, dat als ik kies voor ego, dus af gescheiding, dan trek ik een gevangenis op rond het bewust zijn, progressief, maar met lijden als toe nemend gevolg. Zo gezien is de vrije wil er op in gericht, dat iedere keuze, die niet vóór God is, tot toe nemende onvrijheid leidt. Tot een helse en onhoudbare situatie, die ten slotte dwingt de werkelijkheid te erkennen. De af gescheiden ego missie is op illusie gebaseerd en gedoemd om te mis lukken. De vrije wil is het gereedschap om de waan van de af gespleten persoon te bewijzen aan wie daar aan vast houdt. Is dat bewijs geleverd en de persoon tot over gave gekomen, dan betekent de vrije wil niets meer. Wat dan rest is Uw Wil Geschiede.

Het idee, dat God de mensen straft voor hun zonde, geloof ik niet. Er bestaan natuur wetten, die bepalen, dat het juiste denken en actie zegen brengen. Onjuist denken actie sorteert lijden. Dat is geen straf van God. Dat is éénvoudig de uit werking van wetten, die al bestonden, voor dat de zonde werd begaan.

Is het niet vreemd, dat mensen beweren, dat God niet bestaat, om dat ze niet kunnen verklaren waar om God zo veel ellende in de wereld schept? In mijn ogen veroorzaken de mensen zelf deze ellende door los van God zich op te stellen. Laat ik het het bij me zelf houden, ik veroorzaak ellende als ik me van de oorsprong los maak, ten gunste van mijn eigen belang. Al mijn onlust gevoelens, angst en boze buien ontstaan als ik me besef, dat mijn ego splijt, kwetsbaar is en me nooit rust en innerlijke vrede zal op leveren. Nog al een dingetje, om te erkennen, zeker als het op levens momenten toe slaat. Het is bij mij niet zo. want ik ervaar, dat De Cursus In Wonderen mij op dat punt brengt. Zonder dwang wordt de vrije wil behouden. Tot dat ik me besef, dat al mijn snode ego plannen werkelijk tot niets goeds leiden. voor mij zelf of wie dan ook.

Mijn oordeel over anderen komt ook steeds meer aan het licht. Ik kan over anderen oordelen en vervolgens otdekken, dat ik lijd aan de zelfde kwaal, die ik zo juist in een ander aan trof.

Het is niet voor niets, dat het een zin uit een lied van Bob Marley & The Wailers, me bij gebleven. Ik sla bij muziek vaak niet veel acht op de teksten, maar de volgende strofe, uit het lied Pass It On, spreekt me aan en zal me al tijd aan blijven spreken.

It’s Your Own Conscience
That is Gonna Remind You
That it’s Your Heart and Nobody Else’s
That is Gonna Judge

Hier het vol ledige lied.

Bob Marley & The WailersPass It On (1973)

Published 21 jan 2017

Bob Marley

“Pass It On” from Bob Marley &The Wailers1973 Album, Burnin’!

Listen to the Full Album Now on All Major Streaming and Digital Services at http://smarturl.it/BM_Burnin

Discover More at http://www.bobmarley.com
Subscribe to the Channel https://www.youtube.com/channel/UCAlTDckOOQ2jREOvuCShGbw
em>Apple Music https://music.apple.com/us/playlist/bob-marley-the-wailers-essentials/pl.4df2177612984346a800ac135d14245
Spotify https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DZ06evO1DHoaY?go=1&nd=1&dlsi=bfd27018bd6c4cf2
Amazon https://stream.lnk.to/bobmarleyYD/amazon
Pandora https://www.pandora.com/restricted
Shop https://shopmarley.com
Facebook
https://www.facebook.com/BobMarley/
Instagram   https://www.instagram.com/bobmarley
Twitter https://twitter.com/bobmarley
Snapchat @bobmarleymusic

#PassItOn #BobMarley #Burnin #BobMarleyandtheWailers

Reacties
https://youtu.be/Oxv1LxLuakc?si=GSMjMQk_wZahKJ6j

Als ik in een innerlijke strijd verkeer, nou, dan vind ik al tijd wel iemand, die mij benadeeld heeft. Is er geen innerlijke strijd, dan kan ik zo iemand niet vinden. Dan zijn feiten, eenvoudig feiten, het is duidelijk, dat het aards bestaan beperkingen kent, en dat de toe wijding uit gaat naar de oorsprong, het bewust zijn en God, niet bepaald in deze volg orde . Voor deel daar van is in de praktijk, dat ik niet meer scheld op een gevaarlijk manoeuvrerende auto’s in het verkeer. Zonder oordeel doe ik de juiste handelingen in mijn auto en imijn innerlijke harmonie blijft onbeschadigd. O, nee, dit is zeker niet altijd zo, maar ik deel hier geen trofee uit voor mijn persoonlijkheid,maar  het voordeel van een ziens wijze, die tot me door aan dringen is.

Vaak ben ik zelf als een  slecht bestuurd vehikel. Bij voor beeld als ik iets uit mijn handen laat vallen, mijn scheen been lelijk stoot of node loos blijf hangen in conflict met wie dan ook. Mij zelf hier op beoordelen, betekent alleen maar meer conflict. Harmonie is conflict onvoorwaardelijk te aan vaarden, zo dat de strijd bijl begraven is. Op eens is het een gevecht  geworden. Dan kan ik Sorry zeggen.

Wil ik geluk of gelijk hebben?

Een ego in crisis vindt de ideeën, hier gegeven, aan trekkelijk. Meest al zien we dat later, als het ego aan de beterende hand is. Ideeën worden net zo hard weer verlaten. De vrije wil blijft bestaan en maakt er weer een puin hoop van. Pas als de ijdelheid van de af gescheiden persoon tot in de diepste diepte door zien wordt, valt uit eindelijk ook het laatste masker.

Harmonie als keuze, in plaats van het van buiten te verwachten.

Dank aan de lieve lezer.

Joni Mitchell – Both Sides Now, Live at Isle of Wight Festival (1970)

Published 17 sep 2018

Mercury

Joni Mitchell – Both Sides Now, Live At The Isle Of Wight Festival (1970)

Available Now https://mercury-studios.lnk.to/JoniMitchellBSN

Academy Award Winning Director Murray Lerner, Mao To Mozart Festival!, Creates A Masterful Addition to the Isle of Wight Canon of Films with Joni’s Excellent Performance.

The Concert Documentary Film Features Joni Mitchell in A Modern Interview, Explaining the Events and her Reactions. The Complete Performance is Also Intercut with Vintage Footage from the Festival Attendees and the Promoters to Give Better Context to Joni’s Personal Recollections from the Isle of Wight in What is One of the Most Unique and Memorable Performances of the Era.

Subscribe https://www.youtube.com/channel/UCp0uxdUViQ2LTAqRePby68g

Official Site https://www.mercurystudios.co

#JoniMitchell #IsleofWightFestival #JoniMitchellLive

Reacties
https://youtu.be/YgtLZCe-GSM?si=LfTiVLApPDgLyHzn

Joost Lips

Present in dit Moment, 22 april 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/04/22/harmonie-als-keuze/

Bob Marley & The Wailers – Stir It Up, Live at The Old Grey Whistle (1973)

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Een+Cursus+in+Wonderen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bob+Marley
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bob+Marley+&+The+Wailers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Murray+Lerner
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mao+to+Mozart
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joni+Mitchell
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Isle+0f+Wight+Festival
https://robscholtemuseum.nl/?s=Isle+of+Wright
https://robscholtemuseum.nl/?s=Clonakilty
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image