Joost Lips – De Weder Komst van Christus

De Weder Komst van Christus

Af gelopen dagen veel in Een Cursus In Wonderen gelezen. Het dikke boek maakt veel gebruik van her haling. Ook lees ik vaak passages, die ik niet vatten kan, voor als nog . Dit was me al voor speld. Ik blijf er in lezen. Er gebeurt toch iets, dat ik van belang acht. Op geheel vriendelijke wijze wordt mijn ego ontmanteld en in het volle licht gezet. De Cursus gelooft niet in veroordeling, straf of offer.Het legt éénvoudig uit hoe zaken in elkaar steken. Bij voor beeld als het uit legt, waar angst geboren wordt. Deze wordt geboren, zo dra het bewust zijn zich af scheidt van de oorsprong, in de Cursus als God benoemd. Ik herken dit. Als ik angst over mijn bestaan ervaar, kijk ik al tijd van uit een kleiner dan een al gemeen belang.

Als ik dan ’s avond Twitter open, dat platform, dat zou staan voor Vrijheid van Mening Uiting, maar Geen Vrijheid van Bereik, dan is het niet moeilijk te zien, dat hier vrijheid wordt gesuggereerd, ter wijl op dat platform verkeren over duidelijk de ervaring geeft in een claustrofobie op wekkend domein te zijn beland. Waar ik schijnbaar aan gebonden raak door aller lei filmpjes, waar ik niet om vroeg van accounts, die ik niet volg.,maar die me veel vuldig getoond worden om mijn meer primitieve neigingen bij het bekijken in vervulling te doen gaan. Veel geweld en ongelukken. Er zit stellig Artificial Intelligence achter, die uit gevonden heeft hoe mijn aan dacht te stelen is. Als ik het door zie is het van zelf sprekend met de diefstal gedaan.

Ik voel dankbaarheid. Niet de dankbaarheid, die velen naar Elon Musk met zijn liefde voor de letter X voelen. dat is dankbaarheid naar je gevangenis bewaarder, ook wel het Stockholm Syndroom genoemd. Ook David Icke laat zijn ongenoegen over Musk op X met grote regelmaat los. Ik vermoed, dat het een geniale zet is geweest Icke weer op Twitter toe te laten, met Shadow Banning er bij, want het frustreert David en hij besteedt er aardig wat tijd aan. Het ontkracht zijn missie enig zins. Het was voor David wel licht beter geweest, ook al was hem weer toe gang op Twitter toe gestaan, de entree nimmer te benutten en zo veel mensen de digitale mentale gevangenis te besparen.

Ik voel dankbaarheid naar God. Het woord God is besmet geraakt, ik weet het, daar om ben ik vaker gaan spreken over oorsprong, bron, essentie en dergelijke aanduidingen. Maar God is een prima term, die ik graag ontdoe van betekenissen, die het woord zeker niet heeft. Dat doet de Cursus trouwens ook. Menig maal worden Bijbel teksten aan gehaald en gecorrigeerd. Op een wijze, die mij vol komen na tuurlijk voor komt. Dat maakt me blij. Dat verlichte gewicht, dat ik bij het vaak zo foute gebruik van het woord God nog kan voelen. De ‘Toorn” van God bij voor beeld, daar heb ik me nooit in kunnen vinden. De Cursus trouwens ook niet. Goed boek. Een spiegelend boek. Een wel komend boek. En een boek, dat verkondigt wat ik jaren terug schreef, de Weder Komst van Christus staat voor het Ontwaken van Alle Mensen Harten. Dus kijk maar niet naar het lucht ruim voor Christus, want daar krijg je op zijn best Project Blue Beam en andere AI kunstjes te zien.

Ik ben Katholiek op gevoed, vond de kerk meest al vervelend, maar bij ieder woord dat over Jezus werd gesproken, spitsten zich mijn oren. Het Oude Testament vond ik onleesbaar, vol geweld en af zichtelijk. Het Nieuwe Testament ging over het echte leven. Ik vergat de Bijbel en las de boeken van andere religieuze stromingen. Ik las er niet iets wezenlijk anders dan wat ik van Jezus had begrepen. Het ego is klein. Het ware zelf is groots. Het ego is afgescheiden, het ware zelf herkent zich zelf in alle levende wezens. De Cursus zegt dan ook, veroordeel je broeder en zuster niet, zelfs als ze lelijk tegen je doen en onwaarheden spreken, want ze zijn in hun diepste God, en als je dit niet in hen herkent, dan kun je het ook niet in je zelf zien.

Dankbaarheid voel ik hier bij, om dat het dieper gaat dan de over wegingen van af gespleten in gebeelde imago´s. Ik voel me thuis in de woorden van de Cursus, zelfs als ik ze niet begrijp, om dat ik liefde ervaar, alles om vattendheid beleef. Ik word los geweekt van mijn private over wegingen, zelf genoeg zaamheid in af gescheiden zin. Mijn af gescheiden zin kan zich zelf niet bevrijden van af gescheiden zijn. Het uit gang punt raakt geen hoger doel. Het hoger doel op voor hand al aan te nemen, dat is de verlossing, die wordt aan gereikt, die ik proef en me laat smelten.

Herinner me een zin, die ik als jongetje wekelijks in de kerk monotoon op gedreund hoorde worden door bepaald geen vitale massa mensen, “Heer, Ik ben Niet Waardig, dat Gij tot Mij Komt, maar Spreek Slechts Één Woord, en ik Zal Gezond Worden.” De Cursus praat zo niet. De Cursus zegt wat ik, geholpen door Oosterse spirituele scholen, na dat ik de Katholieke Kerk gedag had gezegd, ook voelde, dat God is Al Tijd en Over Al beschikbaar is. Aan het monotone mantra, dat ik als jongeling in de kerk hoorde, mankeert nog al wat in mijn ogen. Ten eerste zocht het alleen de eigen genezing, en niet die van de gemeenschap. Ten tweede ging het uit van te kort, waar over vloed al heerst. Ten derde was de toon, waar mee de woorden werden uit gesproken niet bepaald een getuige van de fontein van het hart, het ken merk van een mens, die echt in liefde leeft.

Na een sessie op Twitter zul je weinig fonteinen meer in mij vinden. Na lang durig lezen in de Cursus bestaat er meer kans op mijn blij gemoed. Dat is wat de Cursus met mij doet, het verschil tonen tussen de effecten van mijn verschillende aandachts gebieden, mij zo brengend tot onder scheidings vermogen, oorsprong boven ego belang te Willen kiezen. Ik heb me al tijd af gevraagd waar om God de vrije wil heeft geintroduceerd, maar dat is nu evident. Het alternatief zou zijn, dat God een slaven drijver zou worden. Nee, dat is niet de oorsprong, en ik mag oorsprong negeren zo lang als ik maar wil, tot de nood me te hoog is geworden, een vrije wil, die het onder scheidings vermogen oorsprong en algemeen belang boven privé belang verkiest.

Ik lever in. Bij wat ik laat vallen, voel ik winst, gewonnen leef ruimte. Dit motiveert tot meer van de zelfde gang. Zo wint God dit hart. Mij wordt niets verplicht, ik zie in op welke wijzen ik mij zelf zo al beschadigen kan. De Cursus zegt echter, dat ik mij nooit wezenlijk beschadigen kan, maar dat ik probeer het lijden te laten voort duren. Daar zijn ego’s zeer getalenteerd in. Terug keer naar de oorsprong is voor al, dat leeft, onvermijdelijk. Tijd loosheid heeft geen geduld, niet nodig. Dat is mooi, want het geduld met me zelf raakt op. Daar om voel ik me dankbaar voor wat mij is aan gereikt, en ik dank daar voor ook de lezer.

VOCES8 | Johann Sebastian Bach – Jesus Bleibet Meine Freude

In première gegaan op 10 mei 2020

VOCES8

VOCES8 Collaborates with Nick Deutsch, Oboe and Alexander Hamilton, Organ, to Record from ‘Jesus Bleibet Meine Freude‘ from the CantataHerz und Mund und Tat und Leben, BWV 147. The Recording was Made at St John the Evangelist Church in Islington, London and Features on VOCES8′s 15th Anniversary Album, ‘After Silencehttps://www.voces8.com/aftersilence.

Text

Words Martin Jahn, circa 1620 – 1682

Jesus Bleibet Meine Freude,
Meines Herzens Trost und Saft,
Jesus Wehret Allem Leide
Er ist Meines Lebens Kraft
Meiner Augen Lust und Sonne
Meiner Seele Schatz und Wonne
Darum Laß ich Jesum Nicht
Aus dem Herzen und Gesicht

Translation

Jesus Remains My Joy
My Heart’s Comfort and Sap
Jesus Obviates All Misfortune
He is My Life’s Strength
My Eye’s Delight and Sun
My soul’s treasure and bliss
Therefore I will Not Let Jesus Go
From my Heart and Sight.

Reacties
https://youtu.be/T5Df7f_BLU8?si=9tC8s_AKkCkTF4KP

Joost Lips

Present in dit Moment, mei 2, 2024

https://presentinditmoment.wordpress.com/2024/05/02/de-wederkomst-van-christus/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vol+Ledig+Bestaan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Present+in+dit+Moment
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Johann+Sebastian+Bach
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Jahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jesus+Bleibet+Meine+Freude
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jesus+Remains+My+Joy
https://robscholtemuseum.nl/?s=VOCES8
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nick+Deutsch
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alexander+Hamilton
https://robscholtemuseum.nl/?s=St+John+the+Evangelist+Church
https://robscholtemuseum.nl/?s=Islington
https://robscholtemuseum.nl/?s=London
https://robscholtemuseum.nl/?s=Courtmacsherry
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ireland

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image