Joost Lips – Blinde Kennis is Gezien

Blinde Kennis is Gezien

Immens Geweld, Verdriet en Lelijkheid teistert het Menselijk Bestaan. Er bestaan Vele Verklaringen voor het Lijden. De Bijbel spreekt van Zonde Val en Erf Zonde, de Boeddha zei dat Begeerte aan de Wortel van Alle Lijden ligt. De Wetenschap zegt, dat we Nog Niet Genoeg Weten maar Goed op Weg zijn het Lijden voor Goed uit het Bestaan te Verwijderen. Wat te Geloven? De Mondiale Cultuur, Gedomineerd door Irrationaliteit en Manipulatie in Alle Levens Gebieden, is in Ultieme Verwarring. Iedere Nieuwe Dag wordt er Meer Verdeeldheid tussen Mensen Geschapen, die Alleen Mogelijk is als Mensen zich met Uiterlijke Vormen en Geloof Over Tuigingen Identificeren. Iets Geloven gaat dit Niet Verhelpen. Geloven is Niet Langer Geloof Waardig.

Er wordt Beweerd, dat er Niet Menselijke Identiteiten achter de Duistere Agenda, die we Uit Gerold Zien Worden, Zitten. Kan Zo Zijn, kan Niet Zo Zijn, maar Wat doet het Er Toe? Zeker, het is Goed je Belagers te Kennen, maar van Welk Ras of Soort ze Zijn doet er Niet toe. Psychopaten zijn Psychopaten, en als ik ze Herken hoef ik Niet te Weten van Waar ze Kwamen. Dan is het Zaak Mij, waar Mogelijk, te Onttrekken aan hun Invloed Sfeer en Er voor te Waken. dat Niets van hun Mentaliteit Vat op mij krijgt. Dus Mensen of Aliens? Maakt Niks Uit.

Ken de Vijand, betekent Nu, ken de Verschillende Wijzen. waar op je Bestaan wordt Onder Mijnd. En dat zijn Vele Wijzen Waar Op. Zo veel Zelfs, dat de Originaliteit van Welk Geschiedenis Boek Dan Ook, inclusief de Bijbel, in Twijfel mag worden Getrokken. De Vraag, die dit Op Roept is, heb je een Geschiedenis Boek Nodig om de Werkelijkheid te Kennen? Nee, is Daar Op mijn Korte Antwoord. Werkelijkheid zien we Voort Durend aan het Werk, en Daar Binnen mag Aller Lei Fraude Plaats Vinden. De Werkelijkheid Zelf blijft de Werkelijkheid Zelf, Onschendbaar door Wat voor Falsificatie Dan Ook.

Het Woord ‘Werkelijkheid‘ verdient Nadere Beschouwing. We zeggen Zo Makkelijk. dat Iets Werkelijk is, en Dan vinden we Vaak Later uit dat het Illusie betrof. Illusoir is Al, dat Vergaat, ter wijl Werkelijkheid Blijft. Werkelijkheid kunnen we de Drager, de On Grond of In Grond van Alle Verschijnselen Noemen. Wat Ook Onhoudbaar bleek, Werkelijkheid bleef. Wat bleef Er Nou Precies? Bewust Zijn. Niet Iemands Bewust Zijn, maar Bewust Zijn Zelf is de Voor Waarde voor Wat de Mens zich Ook Maar Verbeelden kan. De Meest Accurate Definitie van Werkelijkheid acht ik, Dat Wat voor een Ieder Al Tijd en over Al Waar is.

De Bijbel spreekt over het Eten van de Boom der Kennis. Daar Mee wordt Af Gescheidenheid en de Dood Geïntroduceerd. Een Prima Metafoor. Maar wordt die Metafoor Gegeven om de Mens te Bevrijden of Nog Dieper te Binden? Het doet me Denken aan Vele Sprekers op Alternatieve Media, die Spreken over de Corona Corruptie en Andere Zaken, die Mis zijn, maar Al Tijd Pas als het Kwaad Reeds is Geschied.

Een Geest in Verwarring denkt zich Niet uit de Verwarring, de Verwarring is Mogelijk Geworden door Verkeerde Aan Namen en die zijn Nog Al Tijd Werkzaam in die Geest. Er dient Uit Gezoomd te worden, Af Stand van de Geest Gerealiseerd te worden. Dat kan Middels Drugs en Meditatie, maar dat impliceert Steeds Weer een Tijd Pad. Kan het Ook Onmiddellijk?

Verwarring is van de Geest en ik ben de Geest Niet. Feitelijk zie ik Steeds Weer Losse Gedachten die Niet aan Elkaar Verbonden zijn, Men heeft mij Wijs Gemaakt, dat deze ‘een Geest‘ Vormen die ‘mijn Persoon‘ Toe Behoren. Niemand, ook de Lezer Niet, heeft Ooit een Geest of Persona Waarg Genomen. Dus Ook de Atheïst Kampt Nog met Geloof Over Tuigingen.

Uit Zoomen geeft Veel Mensen Aan Vankelijk een Diepe Ontspanning, en dan zijn ze Dankbaar,dat hen deze Mogelijkheid is Getoond. Dan volgt er Echter een Tweede Dimensie van deze Kwestie. Het Uit Zoomen bereikt op Zeker Moment een Punt, Waar op je Vol Strekt op Je Zelf komt te Staan. Ik bedoel Hier Mee Geen Eenzaamheid, maar Alleen Zijn. De Meeste Mensen vrezen Dit, en luisteren Dan Niet Meer, Trekken als Nog de Wereld in. Daar vergaat Het Ze Alleen Nog Maar Slechter, want ze hadden Al Begrepen, Waar in het Wereld Gebeuren de Adder, Zeg Maar Python, Onder het Gras zit.

De Vrije Wil wordt Geroemd of er wordt Gezegd, dat Dit Illusie is. Ja, Dit is Illusie als je er de Werkelijkheid Mee wil Bepalen, maar Deze is Vol Strekt adequaat als je voor de keuze tussen oprechtheid of falsificatie staat. Oprechtheid, dit Voelt een Ieder aan zijn of haar Water, betekent het Einde van de Af Gescheiden Persona, en Daar Mee het Einde van Al zijn Pleziertjes en Controle Droompjes. De Angst verliest Ie Ook, maar Controle Zucht beseft dit Niet.

God Ontmoeten is een Vrije Keuze, om dat je God Ook Af kunt Wijzen. Ik weet, dat het Woord ‘God‘ Besmet is Geraakt, maar ik bedoel er Één Voudig Werkelijkheid of Bewust Zijn mee. Altijd Al Actueel, Wat Alle Opinies over God, Werkelijkheid en Bewust Zijn Bepaald Niet kunnen Zeggen.

God is Niet Weten Toe Staan, Waar je Om Geving van Alles meent te Weten. Werkelijkheid is Stil Onder Gaan Hoe de Hele Wereld tegen Zich Zelf in Op Stand is. Bewust Zijn ziet dat Kanker Niet Zo Maar een Ontspoorde Celin een Lijf is, maar een Gevolg van het Psychopathisch Benaderen van de Schepping voor Louter Eigen Af Gescheiden Illusoir Voor Deel.

God Vruchtig Leven is Oorspronkelijk, Er Van Af Wijken is het Enig Probleem. Natuur is Reeds Vrede, Dit Veronacht Zamen Veroorzaakt Alle Oorlogen. Wijsheid komt Niet in de Toe Komst als je Deze Niet Nu Trouw bent. Wie het Universum Verzonnen heeft, Doet er Niet Toe, Lezen Welke Wetten Hier en Nu Gelden is Alles, dat een Ieder wordt Gevraagd.

Mensen, die Voelen, dat ze Vast Gelopen Zijn, Gaan te Rade bij een Ander, die Ook Al Tijd Al Vast Gelopen was maar Net dat Centje Meer Vrijheid in de Aan Bieding heeft, dat Ie Dan te Gelde maakt. Alle Politici. die ik ken, met een Hand Vol Uit Zonderingen Misschien, zijn Domme Kracht Machinaties van deze Blinde Kennis. Ze zijn Blind en Her Halen Boekjes. Ze hebben Geen Besef, dat Wat ze Doen Uiterst Dom is en van Tunnel Visie Getuigt, ze Menen Werkelijk, dat ze het Goed Zien.

Mij interesseert mijn Blinde Kennis. Dat is Alles, dat ik als Gedachten zie Verschijnen op een Dag. Weinig Op Bouwend, als Dat Nog Past in deze Tijd, en Zeer Veel Echo’s van Achter Haalde Ideeën. Mensen Bouwen Gewoonten op van uit Strategieën, die in Vroeger Dagen Adequaat waren, maar Nu Al Lang Niet Meer zijn, en Toch gaan die Gewoonten Voort. Hoe kan Dat? Verslaving aan Denk Beelden, Los Koppeling van Lijf, Zin Tuigen en de Huidige Er Varing.

Mij interesseert mijn Blinde Kennis Niet. Het irriteert me Immers, dus ik wil Het Over Slaan. Maar ik kan Het Niet Over Slaan. Iedere Irritatie in mij heeft zijn Verhaal te Vertellen. Pas als ik Luister kan het Op Lossen.

Liefde bestaat, dat kan Iedereen Voelen. Pas als we Concluderen, dat we Liefde Voelen, Wel voor Deze en Niet voor die Mens, wordt het Hele Verhaal van Liefde een Bondje, en Daarmee Onzin. Liefde rijst uit je Hart, is Niet Gemaakt van Condities. Als ik Geen Liefde voel voor Deze en die Dan is er Niks Mis, Behalve mijn Eis, dat ik op dat Moment Liefde moet Voelen voor Deze en Die. Het is Vols Srekte Onzin. Liefde is! Het is Geen Opdracht. Als Liefde Niet Voelbaar is, heb je Waar Schijnlijk net een Uit Verkoop binnen een Vergelijking Gehouden.

Ik heb in mijn Werk Kamer boven een Schilderij van Jezus Hangen. Ik ga Er Maar Niet aan Verder. Omdat ik Niet Zo een Beste Schilder ben, dat is de Slechtste Reden. Omdat ik me Zondig Voel, is Al een Ietsje Beter Argument, maar Ook Onjuist. De Ware Reden van Pro Crastinatie, Uit Stel Gedrag Hier is, dat ik me Niet Één Puntig op Jezus Concentreer en Onder Vind, als ik tussen Alle Andere Interessen, Tussen Zijnde Zaken, door Wel Eens een Kwast Streepje op het Canvas te Zetten, Nee, dat gaat Um Niet Worden.

Verdeeldheid zit in de Ziel van Wie Ook op deze Planeet Geboren wordt. Dat kun je Gerust Erf Zonde Noemen, want ik zie Niet Hoe ik Hier onder Uit kan Komen. Toch weet ik de Op Lossing. Probleem, dat Ook ik voel, is dat de Weter Op Lost. Dat gebeurt Pas als Alle Andere Op Lossing Strategieën Gefaald hebben. Not Yet, it sSeems.

Dankbaarheid is een Machtig Mooi Gevoel. Ik verlies Emotionele Ladingen van Schuld en Te Kort Koming in Kunst Beleving, die dit Feit Precies raakt. Dit toont Dat ik Niet Specifiek van jou Hou, maar Dat ik Liefde Ben.

Mensen, die Mij Nog Wat Kwalijk Nemen, Snap ik, en mijn Woord Hier is Geen Ontsnapping Clausule voor Alle Zonden, die ik heb Begaan, maar ik zal Blijven Zeggen Wat ik Zeg, het Heden heeft Geen Gewicht, Andere Tijden zijn Nodeloos Zwaar.

Het gaat om Geestelijke Hygiëne. Het Lef om Stil te Blijven in Plaats van Verwacht Gedrag te Vertonen.

Ik dacht van Daag aan Alle Non Dualistische Filosofen, die ik heb Ontmoet. Ze maakten Zaken Helder en hadden Ook Zo hun Bedrijf. Niet Eens voor het Geld, Aan Zien kan Genoeg zijn. Waar om wil een Mens een Ander Mens Jaren Lang aan Zich Vast Houden door Zich Zelf als Leraar naar Voren te Schuiven?

Wolter Keers had Hier Iets Goeds Over te Zeggen. In India ontstond een Ashram, na dat de Om Geving een Wijze had Ontdekt. In het Westen heeft men Dit Niet Goed Begrepen, Start Men een Ashram, en Zoekt er dan Leerlingen bij.

Spiritualiteit is een Woord, dat Veel Al voor Verdeeldheid staat. Echte Mensen zijn Onmiskenbaar en Kennen Geen Categorieën van Onder Scheid.

Dood Gaan we Allen. Morgen of Nu? Mijn Advies, Zonder Suïcide te Promoten: Nu!

Dank Lezer, Als je tot Hier kwam Is Onverdeeldheid Evident.

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/10/26/blinde-kennis-is-gezien/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bodemloze+Beelden+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomenen
https://robscholtemuseum.nl/?s=The+Heart+of+the+Matter+Report
https://robscholtemuseum.nl/?s=AweandGrace
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wolter+Keers

1 Comment

  1. Jacques van Velzen 13 november 2023 op 08:52

    Je handen uit je karretje steken tijdens een rit in de achtbaan is zeer onverstandig. Je raakt ze onherroepelijk kwijt. Er uit willen klimmen resulteert dan ook vaak in een acute dood. Gewoon rustig blijven zitten, achter of vooraan. Soms lukt het zelfs om ervan te genieten. Hij stopt vanzelf wel weer. En kan je achter aan gaan staan, voor de volgende rit.

    Beste Joost Lips, ik waardeer uw schrijfsels, lees ze vaak. bedankt.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.