Jan Boskamp @Jantjeboskamp + Marcel Vink – ’Dak AZ stadion niet berekend op zonnepanelen’ + Frans van den Berg – Sunprojects: ’Geen twijfel bouwkundig aspect AZ dak’

Jan Boskamp @Jantjeboskamp

Promo voor zonnepanelen op dak AZ-stadion… ”er waren een aantal uitdagingen, waaronder de constructie van het dak” – Nou we kennen de afloop…

Twitter, 13 aug. 2019 – 2:09 p.m.

https://twitter.com/Jantjeboskamp/status/1161248340174147587

’Dak AZ stadion niet berekend op zonnepanelen’

Alkmaar – Het was bij AZ bekend, dat het dak van het stadion ’niet berekend was op zonnepanelen’. Dat blijkt uit een oud promotiefilmpje, dat is opgedoken.

De commerciële videoreportage, gemaakt in het AFAS Stadion, was jaren lang op verschillende kanalen op internet te zien, maar is na het instorten van het dak niet meer online te zien.

De commercieel directeur van Sunprojects, het bedrijf, dat de plaatsing van de panelen realiseerde, gaf aan, dat er ’een aantal uitdagingen’ was. “Waaronder de constructie, die was uiteraard niet berekend op zonnepanelen“, zegt Anna Lambrechts. Om eraan toe te voegen: “Maar samen met onze leveranciers hebben we hiervoor een oplossing bedacht en zijn de zonnepanelen alsnog op het dak geplaatst.

Welke oplossing er is bedacht, is onduidelijk. In ieder geval werden destijds de champagneflessen in Alkmaar ontkurkt nadat de deal was gesloten om de panelen, van de Chinese multinational Hanergy, te plaatsen. De topman van die Aziatische onderneming was voor de ’ceremonie’ ingevlogen.

Ook AZ directeur Robert Eenhoorn was aanwezig bij de officiële ondertekening van de contracten voor de ruim 1700 panelen, net als toenmalig directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

Er was dinsdag vooralsnog niemand van Sunprojects bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van AZ laat weten niet bekend te zijn met het filmpje, en de opmerkelijke uitspraak ’voor kennisgeving aan te nemen’. “We laten nu eerst de twee gerenommeerde bedrijven hun onderzoek doen. Verder wachten we alles eerst even af.”

Lees hier meer over het ingestorte dak:
https://www.noordhollandsdagblad.nl/tag/stadiondak-az-ingestort

Alkmaarse Courant, 13 augustus 2019, 13:09

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190813_73740444/dak-az-stadion-niet-berekend-op-zonnepanelen

Sunprojects: ’Geen twijfel bouwkundig aspect AZ dak’

Alkmaar – Het bedrijf Sunprojects spreekt het bericht tegen, dat het dak van het AZ-stadion niet berekend was op 1725 zonnepanelen.

Op deze site wordt in het artikel ‘Dak AZ Stadion niet berekend op zonnepanelen’ , verwezen naar een citaat uit een promotievideo van Sunprojects uit 2015. In deze promotievideo wordt door de commercieel directeur Anna Lambrechts van Sunprojects opgemerkt, dat bij de constructie van het stadion dak in 2006 ‘de constructie uiteraard niet berekend was op zonnepanelen’’ en dat hier een geschikte oplossing hiervoor is gevonden.

Het bedrijf meldt in een verklaring: “Deze opmerking ziet echter specifiek toe op de PV onderconstructie en de wijze, waarop de zonnepanelen met het montagesysteem destijds in 2015 op het dak van het AFAS-stadion door Sunprojects zijn bevestigd en daarmee dan ook niet op bouwkundige aspecten van het stadiondak.
Vanwege de onduidelijkheid van de gebruikte term en verschillende recente vragen over de specifieke uitleg van bovenstaande opmerking uit 2015 is de promotievideo tijdelijk van de website van Sunprojects verwijderd.

In verband met de lopende onderzoeken en haar betrokkenheid hierbij verschaft Sunprojects ten behoeve van deze onderzoeken op dit moment geen aanvullende informatie aan derden over het project.”

Lees ook:
Dak AZ-stadion niet berekend op zonnepanelen
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190813_73740444/dak-az-stadion-niet-berekend-op-zonnepanelen
Constructeur over stadionramp AZ: ’Wind en afgebroken bouten
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190812_60061567/constructeur-over-stadionramp-az-wind-en-afgebroken-bouten

Alkmaarse Courant, 13 augustus 2019, 16:42

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190813_16950058/sunprojects-geen-twijfel-bouwkundig-aspect-az-dak

Meer informatie:
http://www.sun-projects.nl/home/
http://www.sun-projects.nl/referentie/84/az-afas-stadion/
https://robscholtemuseum.nl/az-azalkmaar-az-alkmaar-update-dak-afas-stadion-persconferentie-alkmaarse-courant-deel-van-dak-az-stadion-ingestort-door-storm/
https://robscholtemuseum.nl/merlin-mulder-expert-kans-groter-tijdens-wedstrijd-jeroen-haarsma-dirk-scheringa-over-ingestort-dak-gephotoshopt-bnnvara-joop-gevaarlijke-c/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image