AZ @AZAlkmaar + AZ Alkmaar – Update dak AFAS Stadion + Persconferentie + Alkmaarse Courant – Deel van dak AZ stadion ingestort door storm

AZ @AZAlkmaar

📢 UPDATE:

Geen gewonden bij instorten dak AFAS Stadion.

🔜 Meer info volgt.

#AZ

https://twitter.com/AZAlkmaar/status/1160230998669443074

Update dak AFAS Stadion

Alkmaar – Een deel van het dak van het AFAS Stadion is zaterdagmiddag ingestort. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Algemeen Directeur Robert Eenhoorn gaf de aanwezige pers een update tijdens een ingelaste persconferentie.

Eenhoorn: “Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken, maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg.”

Wedstrijden

Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is”, vervolgde Eenhoorn. “Zodra er meer duidelijk is over onze komende duels, zullen we dat zo snel mogelijk melden.

AZ, 10 augustus 19, 19:52

https://www.az.nl/nl/nieuws/update-dak-afas-stadion

Persconferentie

Gepubliceerd op 10 aug. 2019

AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn geeft een update over het instorten van een gedeelte van het dak van het AFAS Stadion.

Abonneer je op het YouTube kanaal van AZ!
https://www.youtube.com/channel/UCXuBAfEJGzrDI962POtwOdA?sub_confirmation=1

Volg AZ ook via
Facebook | http://www.facebook.com/azalkmaar
Twitter | http://www.twitter.com/azalkmaar
Instagram | http://www.instagram.com/azalkmaar
Snapchat | http://snapchat.com/add/az_alkmaar

Reacties:
https://youtu.be/L3ptNuaPNCI

Deel van dak AZ stadion ingestort door storm

Dak AZ stadion ingestort (foto Ed van de Pol:NHD)

Dak AZ stadion ingestort (foto Ed van de Pol | NHD)

Alkmaar – De storm, die zaterdag over Nederland trekt, heeft voor grote schade gezorgd aan het stadion van AZ. Een deel van het dak van het AFAS Stadion is ingestort. De ravage is enorm. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen.

De spelers waren toen het gebeurde niet in het stadion. Zij trainden op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. AZ directeur Robert Eenhoorn reageerde zaterdagavond: “Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg.”

De komende dagen zijn drie wedstrijden gepland in het stadion. Maandag staat de wedstrijd Jong AZ-Telstar in de eerste divisie gepland in het stadion. Daarna volgt donderdag AZ-FC Marioepol en zondag AZ-FC Groningen. Of die wedstrijd in het stadion kan worden gespeeld of elders, of wellicht helemaal wordt uitgesteld, is nog onduidelijk. Eenhoorn heeft daarover contact met de voetbalbond KNVB. “Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is“, aldus Eenhoorn. “Zodra er meer duidelijk is over onze komende duels, zullen we dat zo snel mogelijk melden.”

Deel van dak AZ-stadion ingestort door storm

AZ nam het AFAS Stadion (voorheen DSB Stadion) op 4 augustus 2006 officieel in gebruik. Op het dak van het stadion liggen 1725 zonnepanelen. Of dit op de een of andere manier heeft bijgedragen aan het instorten van het dak wordt onderzocht.

Lees ook:
’Geen gewonden in AZ-stadion, dat is het allerbelangrijkste’
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190810_81560275/geen-gewonden-in-az-stadion-dat-is-het-allerbelangrijkste

Alkmaarse Courant, 10 augustus 2019, 17:48

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190810_86042275/deel-van-dak-az-stadion-ingestort-door-storm