Jan Balk – Politieke onrust houdt na vertrek Geurt Visser aan in Den Helder

DEN HELDER – Na de affaire rond de weggestuurde wethouder Geurt Visser blijft het onrustig in politiek Den Helder. Zo heeft uitgever Theo Knippenberg in een open brief hard uitgehaald naar burgemeester Koen Schuiling. Visser zelf beraadt zich over zijn toekomst.

Wethouder Geurt Visser is in Den Helder in opspraak gekomen vanwege het sturen van seksueel getinte whatsappberichten aan vrouwelijke collega’s. Maandagavond leidde dit definitief tot zijn vertrek.
http://www.dichtbij.nl/noordkop/regio/artikel/4030133/gemeenteraad-stuurt-wethouder-visser-naar-huis-.aspx

Aangifte
Visser heeft op zijn beurt aangifte gedaan bij de politie omdat de gemeente Den Helder zonder zijn toestemming in zijn telefoon zou hebben gekeken. Een aantijging die door burgemeester Koen Schuiling weer wordt ontkend. De weggestuurde wethouder laat voorts aan het Noordhollands Dagblad weten dat hij zeer teleurgesteld is omdat hij tijdens de veel besproken raadsvergadering van afgelopen maandag geen weerwoord mocht geven.
http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27412341.ece/Den-Helder-is-jaren-teruggezet-Dieptriest

Theo Knippenberg bemoeit zich ook met de zaak. De uitgever trad eerder op als de woordvoerder van de vrienden van het Helderse Rob Scholte Museum.
http://www.dichtbij.nl/noordkop/regio/artikel/3820274/rob-scholte-dankt-ommezwaai-van-gemeente-aan-actie-op-facebook.aspx
Knippenberg ligt vanwege het museum, waarvan het de vraag is of het mag blijven in de Den Helder, al langer overhoop met de gemeente en nam het maandagavond tijdens de raadvergadering als inspreker op voor de weggestuurde wethouder Geurt Visser. De uitgever laat onder meer weten dat hij flirten van volwassenen heel normaal vindt, maar niet gediend is van leugens en chantage. Het Rob Scholte Museum heeft een filmpje van de ‘toespraak’ van Knippenberg op YouTube gezet:
https://www.youtube.com/watch?v=s_1HSMYma9k

Brief
Knippenberg heeft inmiddels ook een open brief gestuurd aan Koen Schuiling. Daarin gaat de uitgever flink tekeer tegen de burgemeester. Het Rob Scholte Museum heeft deze brief op zijn website gezet.
https://robscholtemuseum.nl/theo-knippenberg-nieuwe-brief-aan-de-burgemeester-van-den-helder-1/

Ook het NRC Handelsblad van donderdag besteedt aandacht aan de zaak. De avondkrant schrijft onder meer dat Geurt Visser zou zijn verraden door twee van zijn partijgenoten van Stadspartij Den Helder. Zij zouden het verhaal over de seksueel getinte whatsappberichten hebben gelekt naar de lokale media.
http://www.nrcreader.nl/artikel/9070/ik-ben-benieuwd-naar-je-bh-zei-hij

Toekomst
Wat de Stadspartij betreft, heeft fractievoorzitter Peter Reenders aan het Noord-Hollands Dagblad laten weten dat hij is teruggekomen op zijn beslissing om af te treden. De partij, die elf zetels heeft in de raad, hoopt de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Dit zou dan uiteraard zonder de weggestuurde wethouder Visser moeten gebeuren. Hij beraadt zich over zijn toekomst.

Dichtbij, 05 juni 2015

Reacties;

RTG Prins| 11 dagen geleden
Goed geschrift van Knippenberg. Inderdaad, Schuiling valt, wanneer vraagtekens worden gezet, aan met zijn INTEGRITEIT. Hij is integer, hij zegt het zelf. Reden om eindelijk eens zijn handel en wandel met de maatlat der integriteit te toetsen. Het wordt tijd dat de Raad hier actie onderneemt.

http://www.dichtbij.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/4035791/politieke-onrust-houdt-na-vertrek-geurt-visser-aan-in-den-helder.aspx

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image