Theo Knippenberg – Nieuwe brief aan de Burgemeester van Den Helder (1)

Beste Koen,

Wat heb jij veel boetekleren aangetrokken gisteravond, het was echt geen gezicht, al die kleren over elkaar heen, en zoveel excuses heb ik nog nooit in zo korte tijd gehoord. Maar aan wie precies werd me niet duidelijk. Naar niemand toe, geloof ik, excuses alleen naar jezelf neem ik aan, dat je het niet nog slimmer gespeeld hebt.

Hoe werkt dat eigenlijk in Den Helder?
Je beschuldigt iemand, op basis van uitsluitend anonieme verklaringen, van iets wat jij persoonlijk blijkbaar heel eng vind (flirten met vrouwen, met volwassenen).
Vervolgens zorg je dat de aangeklaagde zich niet kan verdedigen. Zijn spreekrecht wordt hem ontnomen. “Om hem tegen zichzelf te beschermen”. Hij mag dus niks terugzeggen. Intussen lek jij of jouw getrouwen al jouw roddels over deze “Geile Geurt” aan de Telegraaf, en regelt vlak voor de vergadering nog een lokaal nieuwsbericht, via een – naar ik vanavond bij geruchte vernam – buitenechtelijke relatie van een van jouw afhankelijken met een lokale journalist.
En vervolgens neem jij in de vergadering de tijd, uren lang leek het wel, om deze Geurt Visser, die elk recht op verdediging intussen ontzegd was, publiekelijk op de meest vuile manier te fileren, te vernederen en in het stof te trappen. Al die tijd beroep jij je op vage, uitsluitend anonieme, klachten van ‘slachtoffers’ die jij vervolgens in bescherming moest nemen, net zoals jij zelfs vond dat jij Geurt Visser zèlf “tegen zichzelf moest beschermen door hem niet aan het woord te laten”, en zelfs ook nog Geurts Vissers eigen gezin tegen hem moest beschermen.
Koen toch, jij weet niet eens wat een gezin is.

En intussen heb je heel behendig ontweken dat jij persoonlijk een mail hebt beantwoordt, en ook meteen maar in de media gegooid, over een dossier dat jou na aan het hart ligt (over dat prestige stadhuis naast het station dat jij persè schijnt te willen) die persoonlijk aan Geurt Visser gericht was. Zonder dat Geurt Visser, die toen nog onbetwist maar niet lang meer, wethouder was, ook maar iets wist van jouw onderschepping, laat staan van jouw beantwoording, van deze aan hem persoonlijk gerichte mail.
En geen woord heb ik gehoord over de vele klachten dat allerlei brieven in verschillende dossiers, vooral met boete-aanschrijvingen, voorzien zijn van de handtekening of paraaf van Geurt Visser die hier niets vanaf wist.

“Hoe zuiver is eigenlijk uw motief?” vroeg je aan mevrouw Vorstman. Omdat zij lef had.
“Waar zijn uw normen en waarden?” vroeg je aan mevrouw Vorstman. Omdat zij lef had.
“Waar zijn dan jouw normen en waarden, Koen?” vraag ik nu aan jou.
Heb jij die? Anders dan vasthouden aan het pluche en aan een stadhuis in het oude postkantoor?
“Mevrouw, u moet zich schamen” waag je tegen haar te zeggen.
Koen, jij moet je schamen!
En om jou nog een keer te citeren: “En het is goed dat dat onthuld is!”

Zoals ik voorafgaand aan deze vergadering tegen de gemeenteraad zei: “Den Helder verdient beter!”.
En daar blijf ik bij.
“Veel beter!”.
Den Helder verdient een burgemeester die niet onophoudelijk met woord ‘ínteger’ schermt, als een aanval naar anderen, maar die het gewoon is.

Wordt vervolgd,
Theo Knippenberg

1 Comment

  1. Loes Vermeer-Lagerveld 4 juni 2015 op 01:52

    Een goed schrijven, waarvan ik hoop dat het een vervolg krijgt en dat een en ander ter kennis komt bij die instanties met invloed om in te grijpen…

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.