Jaap Holtzapffel – MIJN EERLIJKE VERHAAL OVER ROB SCHOLTE❗️+ 💔 Klashorst’s 💩 DIRTY DIARRHEA Koffietafelboek 2019 + “JAAP, VERDRIETIG?” + Record aantal bestellingen

MIJN EERLIJKE VERHAAL OVER ROB SCHOLTE❗️

Joan de Boer
Jaap Holtzapffel kun je de tekst mailen, copy paste? Zit achter betaalmuur namelijk.

Jaap Holtzapffel
Iemand uit Den Helder stuurt mij morgen een scan van de papieren krant…

Jaap Holtzapffel
Zaterdag ontvang ik een scan van de papieren krant.

Bernadette van St
Jaap, oh, geen probleem. =) Ik zie het wel verschijnen.

Ciigii Gillissen
Ik ook niet.

Maarten Laupman
Kan je kort uiteen zetten hoe het artikel verder gaat en waarom het nou een Roofboek wordt genoemd?

Jaap Holtzapffel
Zaterdag ontvang ik een scan van de papieren krant.

Peter Westerling
Jaap Holtzapffel Erg benieuwd! 😳

Jaap Holtzapffel
Ik ook!

Sinuhe Oomen
Artikel is helaas niet volledig en staat achter een paywall.

Jaap Holtzapffel
Zaterdag ontvang ik een scan van de papieren krant.

Eric Blom
Heavy!

Jaap Holtzapffel
Geen aandacht van de pers is pas heavy.

Maryan Robijns
Dank je wel, Jaap, wat een mooi en oprecht interview.

Jaap Holtzapffel
Heb jij de hele versie dan?

Maryan Robijns
Jaap, ja, kan ik zo knippen en plakken.

Jaap Holtzapffel
Heel graag!

Maryan Robijns
Jaap Holtzapffel, gedaan en op je pagina gezet.

Jaap Holtzapffel
Dank, Maryan: ik ben ook happy met de tekst! Dit is de boodschap, die ik aan de inwoners van Den Helder wilde overbrengen.

Rob Schapendonk
Een waar avontuur, Jaap, ik geloof in je oprechtheid en uiteraard is Rob niet in normale doen..

Ciigii Gillissen
Een Roofboek noemt Rob je boek!?

Joop Schoutsen
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-geweldige-man-werd-opeens-boos-agressief/

Jaap Holtzapffel
Joop Schoutsen: ik wist, dat ik deze journalist kon vertrouwen.

Joop Schoutsen
Ik vind het een walgelijk stuk, Jaap. Alleen al het idee, dat je je besprekingen met Rob hebt opgenomen en het tegen hem wilt gebruiken, wanneer hij voor zijn recht wil opkomen stuit mij tegen de borst.

Jaap Holtzapffel
U mag vinden wat U vindt. Fijn weekend!

Hennie Lenders
Altijd de kont tegen de krib. Ik voelde ‘m al aankomen.

Jaap Holtzapffel
Ik voelde ‘m na Robs uitzetting ook aankomen.

Hennie Lenders
Jaap Holtzapffel Rob is eigenzinnig en dat wordt door die uitzetting alleen maar aangewakkerd, te vergelijken met hetgeen Rob van Koningsbruggen overkwam c.q. aanrichtte.

Jaap Holtzapffel
Hennie Lenders: Rob is helaas méér dan alleen eigenzinnig.. Hij is een psychiatrisch patiënt, die dringend medische zorg nodig heeft.

Hennie Lenders
Jaap Holtzapffel Dat kan ik niet beoordelen, sommigen denken dat ook van mij.

Jaap Holtzapffel
Dat kan ik niet beoordelen, want we zijn elkaar in Eindhoven misgelopen.

Joop Schoutsen
Het is zeer apart, dat wij niet op de hoogte zijn gesteld van Robs weigering.

Hennie Lenders
Ik denk, dat Jaap daar weinig aan kon doen. Ik vind het prima, dat hij het artikel integraal aan ons wil bezorgen.

Joop Schoutsen
Het staat hier boven al.

Hennie Lenders
Joop, ik krijg hier in Prtgl maar een klein stukje te lezen.

Joop Schoutsen
Jaap heeft niets te vinden. Hij heeft een boek gemaakt met de Kunst van Rob. Zonder diens toestemming is het een bedenkelijk project.

Joop Schoutsen
Hennie Lenders even omhoog scrollen Hennie. Daar staat het.

Hennie Lenders
Joop Schoutsen Die wrijving is juist OK, geeft het boek wat extra’s (misschien wel Robs opzet juist weer FF dwars te liggen.

Jaap Holtzapffel
Joop Schoutsen: alle afspraken tussen Rob Scholte en mij – inclusief minimaal vijf keer zijn uitdrukkelijke toestemming staan op band. Dit op dringend advies van mensen, die zakelijk door Rob Scholte zijn belazerd. Waarvan akte!

Joop Schoutsen
In dat geval zou Rob het boek achteraf hebben afgekraakt. Daar is ie intelligent genoeg voor, Hennie. Nu heeft ie zich tijdens de productieperiode teruggetrokken en had het stopgezet moeten worden.

Joop Schoutsen
Jaap, je maakt het steeds erger.

Hennie Lenders
Joop Schoutsen Ik ben benieuwd wat de zakelijke overeenkomst tussen Jaap en Rob is. Op deze manier een tweede en derde druk, begin januari in de grachtengordel van DWDD. Enzovoort, die intelligentie snap ik heel goed.

Joop Schoutsen
Naar de zakelijke overeenkomst ben ik ook wel nieuwsgierig. Maar ook naar de toestemming van Rob om de gesprekken op te nemen.

Robert Hoekstra
Robert Hoekstra Je hebt voor de wet geen toestemming nodig om een gesprek op te nemen als je zelf aan het gesprek deelneemt.

Jaap Holtzapffel
Robert Hoekstra Fijn, dat U het Joop Schoutsen even uitlegt.

Hennie Lenders
Jaap Holtzapffel Uitstekend, Jaap.

Joop Schoutsen
Robert Hoekstra Wel bij de rechter.

Jaap Holtzapffel
Joop Schoutsen Blijft u de rest van de dag bij de hand doen? Kunt U geen boodschapjes gaan doen in Hoorn?

Robert Hoekstra
Lees eerst de wet er eens op na, Joop Schouten, en kom dan weer terug in de discussie.

Jaap Holtzapffel
Ik heb liever, dat Joop Schoutsen boodschapjes gaat doen. En zijn commentaar en reacties laten we lekker staan voor de liefhebber!

Jaap Holtzapffel
Joop Schoutsen: U weet nergens van, U roept maar wat en denkt, dat U op die manier intelligent overkomt. Het “vrijwilligers management team” van Rob Scholte bestaat uit de personen Marcel Albers en Fred Heuves. Op mijn verzoek is door dit team een overeenkomst opgesteld, waar beide partijen akkoord met kunnen gaan. Ik heb de tekst van de overeenkomst al lang geleden goedgekeurd, maar Rob Scholte weigert zijn akkoord te geven waarom weet niemand. Heeft U nooit geleerd op Facebook uw mond te houden over zaken, waar U niets van weet?

Joop Schoutsen
Even voor alle duidelijkheid, Jaap: ben je op dit moment manisch?

Jaap Holtzapffel
En zo leren we U beter kennen: U gaat op de man spelen. Bravo!

David Glitch Vijsma
Jaap Holtzapffel Wat een idiJoop, die Schouten

Jaap Holtzapffel
David Glitch Vijsma U zegt het!

Robby Delson
Joop Schoutsen Ooit gehoord van stigmatisatie? Of heeft U als hard werkende Nederlander zoveel meer privilége’s, dat je gewoon lekker gemeen mag doen. Denken mensen van uw generatie en leeftijd vaker. Je bent dan immers minder flexibel in de bovenkamer, is een feit, geen gemene opmerking, zoals U deed.

Joop Schoutsen
Ik reageer slechts op de inhoud van het artikel in het NHD. Mogelijk heb jij dat nog niet gelezen, Robby.

Robby Delson
Al lang gedaan. Maar het is gewoon niet netjes hoe je Jaap net aansprak. Vervelend, aangesproken worden door een “flapdrol” of niet.
😘😘

Jaap Holtzapffel
Robby Delson Joop Schoutsen woont met een foei lelijke vrouw (heb ik ontmoet toen ik het boek over Scholte bezorgde) ergens op het platteland bij Hoorn in een bungalow en doet, alsof hij een boer is. Is dit ook stigmatiserend?

Joop Schoutsen
Nu kom ik je in elkaar beuken.

Robby Delson
Als jij dit gebruikt om hem tegenover de ander als een soort zwak wezen neer te zetten. Zodat anderen van uit een sociale overleving mee gaan kletsen omdat ze zich misschien nog kunnen schamen als ze zelf zo gezien worden. Dan neem ik het zelfs nog voor hem op. Maar op dit moment heeft meneer het compleet over zichzelf heen geroepen.

Robby Delson
Maar klinkt meer als een indentiteitscrisis. Vandaar die haat op vluchtelingen. Naast het artikel zijn schattige post nu aan het lezen. Lijkt er op, dat wij niet de enige zijn met “iets”. Misschien durft die geen “soortgenoot te zijn“.
Nou, Joopje, hier!
Liefde!
💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙💚❤💙

Benjamin Feliksdal
Jaap, je hebt alles gezegd, maar je moet je rug niet naar Rob keren, zijn trauma heeft juist support nodig en erkenning, speciaal van iemand als jij, want na verloop van tijd komt het alsnog goed!

Jaap Holtzapffel
Alleen zijn vrouw kan hem helpen…

Robert Hoekstra
Jaap, ik vind het heel vervelend voor je dat het boek waar je vol enthousiasme en goede bedoelingen aan bent begonnen zo moet eindigen. Ik hoop oprecht dat het weer normaal wordt tussen jou en Rob.

Jaap Holtzapffel
Rob een beetje kennende gaat dat niet meer gebeuren…

GJ Berkhof
Dat het slecht gaat met Scholte sinds de ontruiming, dat begrijp ik. Om de bom van 25 jaar geleden erbij te halen gaat mij te ver. Hoe weet jij nou of Rob daar een trauma aan overgehouden heeft en of hij dat verwerkt heeft. Je zit Rob in te vullen, vergelijkt hem met Trump, en in feite verwijs je hem naar de psychiater…. Neem zelf lekker je pilletje maar een kunstenaar is er volgens mij niet bij gebaat om normaal te zijn.

Jaap Holtzapffel
GJ Berkhof: laat ik nu legio kunstenaars kennen die er wel bij gebaat zijn om normaal te zijn… Volgens mij!

GJ Berkhof
Je zet Scholte neer als geesteszieke patiënt… Je bent zijn biograaf niet… Je hebt een mooi portretten boek gemaakt over Scholte dat de aandacht verdiend maar dit laatste hoofdstuk is jammer. Het was leuker geweest als het feestelijk werd overhandigd op zijn verjaardag.

Jaap Holtzapffel
Wat weet u van het boek dat ik heb gemaakt? Volgens mij bent u geen koper…

GJ Berkhof
Past niet in de boekenkast.. wel fan van Rob Scholte Museum
en het werk van Rob. De persoon Scholte interesseert me geen moer…
PS wij zijn FB-vrienden

Jaap Holtzapffel
Dat is een leuke reactie… Humor houdt ons in leven!

Bernaar Leenders
Hoe een zakelijke overeenkomst met wie dan ook tot stand komt en hoe deze zich in de loop Hoe een zakelijke overeenkomst met wie dan ook tot stand komt en hoe deze zich in de loop van de tijd kan ontwikkelen zou sub roza moeten blijven, al is het maar omdat het schenden van deze discretie als een boomerang terug slaat op het behaalde resultaat en nieuwe projecten besmet. Neem uw “verlies” en zwijg erover. Het klashorst boek zou ik graag nemen maar ga t niet doen al is het maar om te voorkomen dat achteraf alles anders lijkt dan het wordt voorgespiegeld.

Jaap Holtzapffel
U vergist zich! Ik heb vandaag een record aantal nieuwe bestellingen binnen…

Bernaar Leenders
I rest my case.

Klashorst’s Kolossale Koffietafelboek 2019

Alex Smit Ik heb me werkelijk kapot gelachen om het stuk in het NHD. De man die totaal geobsedeerd is door Rob scholte en in zijn totale adoratie voor hem zijn hele fb pagina op hem heeft afgestemd. Deze karikatuur blijkt niet meer dan een luis in de pels van scholte. Holtzappfel laat geen mogelijkheid onbenut om via FB mensen die het niet eens zijn met scholte neer te sabelen met zijn zogenaamd “snedige” opmerkingen. Ook is het NHD niks waard maar dat weerhoudt deze publiciteits geile man niet om juist in die krant een interview te geven.
Holtzappfel is het type klasgenoot die vroeger vreselijk gepest werd maar je tolereerde omdat er wat te halen bij m viel.
Deze stalker/ stakker mocht voor scholte de hete kolen uit het vuur halen maar is altijd gezien als een nobody… wat ie overigens ook is;)

Klashorst’s Kolossale Koffietafelboek 2019
Alex Smit: man of vrouw zonder profielfoto en zonder posts of andere info… Help me even op weg: kennen we elkaar?

“JAAP, BEN JE NIET VERDRIETIG OVER HET EINDE VAN DE SAMENWERKING MET ROB SCHOLTE?”

“Gelukkig niet! Als je met Rob Scholte in zee gaat, dan moet je tegen een stootje kunnen!”

Ter relativering: de song van Janis Joplin die tijdens mijn uitvaart op repeat mag worden gezet… Tot die dag verheug ik me op nieuwe projecten!

https://youtu.be/FVpDOIPx_sY

Jaap Holtzapffel
Kunstwerk: ROB SCHOLTE

Henk van Kuijk
Hoezo?

Marjolein Soederhuizen
Je bent een lieverd❣❤

Olof van Doorn
Was de reden om naar de journalist te gaan meer vanwege de ongenoegen over de ontruiming en wat het deed tegen Rob Scholte?

Jaap Holtzapffel
Exact!

Olof van Doorn
Jaap Holtzapffel tegen de gemeente dus. En niet tegen Rob persoonlijk?

Jaap Holtzapffel
Wat zou ik tegen Rob moeten hebben?

Olof van Doorn
Ik lees ergens anders dat je zegtdat Rob hulp nodig heeft.
Ik lees ook de kop dat ik zoiets heb hoezo is Rob “agressief, boos” ?
Rob Scholte is door toedoen van Schuiling totaal in een diep dal gestort, zo kan ik mij verplaatsen dat het voor hemzelf Rob Scholte tegen de rest van de wereld is en hij dit ook zo ervaart. Trouwens is het toch zo dat jij dit kunt uitpraten met Rob, waar ik geschokt over ben is dat de media Noord Hollands dagblad dit moet publiceren.

Jaap Holtzapffel
Olof van Doorn: als je zoals ik heb gedaan, toestemt in een interview met een krant, dan is het aan de journalist — in dit geval Delano Weltevreden — om de vragen te stellen en aan mij om daar zo zorgvuldig mogelijk op te antwoorden. Ook is het 100% aan de journalist om de tekst naar eigen inzicht uit te werken. Als je dat niet wilt, dan moet je geen interview geven. Ik vind dat Delano een mooi stuk heeft geschreven en ben er heel happy mee!

Henk Littel Jaap Holzapffel. Ik geloof dat ik hier heel weinig van begrijp. Noordhollands Dagblad ? Interview ?

Jaap Holtzapffel
Wat begrijpt u niet?

Henk Littel
Jaap Holtzapffel , ik heb dat interview inmiddels gelezen en nu begrijp ik t wel.
Dat Rob Scholte het totaal oneens is met het boek.
Ik dacht ook eerlijk gezegd dat het in samenspraak met jou gegaan was en ik kocht het als een soort geste naar Rob toe maar nu is het duidelijk.

Jaap Holtzapffel
Fijn dat het u duidelijk is!

Henk Littel
Jaap Holtzapffel , het is een jammerlijk gebeuren .

Jaap Holtzapffel
Wat bedoelt u?

Zaterdag 29-12: record aantal bestellingen…

Jaap Holtzapffel
Mijn interview met Delano Weltevreden van de Helderse Courant / Noordhollands Dagblad betekent het einde van dit project. Bestellingen voor de tweede druk worden uiteraard netjes afgehandeld. Ik heb Delano verteld wat ik wilde vertellen. Ik wens Rob Scholte alle succes toe met zijn juridische strijd tegen de gemeente Den Helder, en ga vanaf nu vol enthousiasme beginnen aan een koffietafelboek voor Robs kunstbroeder Petrus van de Klashorst — net zo groot en net zo mooi! De vóórinschrijving start 1 januari 2019 om 0.00 uur.

Eric Blom
Ik ben met jou bij Rob geweest toen je met het boek bezig was en de vibe was goed. Ik vind Rob een aardige man en het boek is prachtig

Jaap Holtzapffel
Na de uitzetting op 17 april jl is het humeur van Rob Scholte omgeslagen als een blad aan een boom…

Eric Blom
Jaap Holtzapffel vanzelfsprekend.de hele NSB stond voor zijn museum

Facebook, 29 december 2018

https://www.facebook.com/jaap.holtzapffel

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/delano-weltevreden-geweldige-man-werd-opeens-boos-agressief/

1 Comment

 1. Giovanni Nervo 6 februari 2019 op 01:12

  Hallo Jaap,
  Een reactie n.a.v. het mooie en aangrijpende vensterbank gesprek met Margreet Dolman (Paul Haenen) op youtube. Daarin kwam Rob’s eigen benaming van je koffietafelboek terug, dat hij het een “roofboek” noemde.

  In eerste instantie leek me dat een erg negatieve uitspraak, ook naar jou toe. Maar na het bekijken van een reportage van Roderik Rodenburg (op youtube te vinden onder de titel ‘Rob Scholte museum’), waarin Rob uitlegt waarom Den Helder de geuzennaam rovershol heeft (timestamp 16:47), werd “roofboek” voor mij een woord met meerdere lagen. Afwijzing maar ook erkenning. Afkeuring maar ook fascinatie.

  Trots keek de kunstenaar de wegvluchtende dief na; het werk was blijkbaar het stelen waard… en faam viel niet te verbeelden.

  Als buitenstaander die nochtans de complexe en vaak tegenstrijdige geesteskronkels van kunstenaars en dorpsgekken kan volgen, wil ik je eigenlijk alleen maar een hart onder de riem steken. Dat de ironie die Rob in het openingscitaat wegwuift, wel degelijk te vinden is in zijn fascinatie voor het rovershol. Dat – ook in de gebrouilleerde verhouding die is ontstaan, en in de afwijzing, ambivalentie overheerst. Jij als kunstenaar zult dat kunnen beamen denk ik.

  Die gedachten wou ik je meegeven.
  Veel succes en sterkte!

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.