Hessel Kraaij – PLAY room viert éénjarig bestaan + Inspiratie avond: ‘Hoe leuk is verzamelen?’

PLAY room viert éénjarig bestaan

Datum | Tijd
vrijdag  03 januari 2020
18:00 – 21:00 uur

Locatie
PLAY Room
Westzijde 99
1506 GA Zaandam

In januari bestaat dè cultuur hotspot van Zaandam, PLAY room, precies één jaar. Dit wordt gevierd met de bijzondere expositie: ‘De Kunst van het Verzamelen’. Werken van onder andere de internationale rijzende ster Bram Ellens en aanstormend talent Dominique Zwartelé worden getoond.

Geïnspireerd door het succes van de Black Friday expositie, neemt Jeroen van Paassen – curator en eigenaar van PLAY room én zelf fervent kunstverzamelaar – het publiek mee in ‘De Kunst van het Verzamelen’. Centraal tijdens de expo staat ‘verzamelen’. Van het verzamelen van kunst voor een eigen (privé) collectie tot het verzamelen van materiaal om hier vervolgens kunstobjecten van te maken.

De missie van PLAY room is om de Zaankanter enthousiast te maken over kunst én te laten zien hoe leuk verzamelen is. Jeroen over ‘De Kunst van het Verzamelen’: ‘We tonen tijdens de expo allerlei werken, van grote en kleine namen in de kunstwereld. Reflecterend aan verzamelen en het verzamelen van kunst in het bijzonder. Want verzamelen is leuk en is voor iedereen, zoals ik liet zien door het tonen van mijn eigen collectie afgelopen november.’ Met deze nieuwe expositie zet PLAY room een kroon op haar succesvolle eerste jaar.

Jeroen van Paassen verzamelde 20 jaar lang de kunst voor een vestigingskantoor in Zaandam. Daarnaast organiseert hij al 10 jaar grote rondreizende internationale exposities in binnen- en buitenland, van Duitsland tot Azerbeidzjan.

‘De Kunst van het Verzamelen’ is te zien van 3 tot en met 26 januari in PLAY room aan de Westzijde in Zaandam. Met werk van onder andere: Gerard Boersma, Bram Ellens, Michael Kang (USA), Rob Scholte, I(skander) Walen en Dominique Zwartelé.

Agenda Zaanstreek, 3 januari 2020

https://agenda-zaanstreek.nl/events/play-room-viert-eenjarig-bestaan/

Inspiratie avond: ‘Hoe leuk is verzamelen?

Claude Monet - Zaandam in the evening

Claude Monet – Zaandam in the evening

Datum | Tijd
vrijdag 17 januari 2020
19:30 uur

Locatie
PLAY Room
Westzijde 99
1506 GA Zaandam

Kunstenaars Bram Ellens en Dominique Zwartelé nemen je mee in hun ‘kunst van het verzamelen’.

Tijdens de feestelijke avond in PLAY room is vanzelfsprekend de expositie ‘De Kunst van het Verzamelen’ te zien, maar lichten ook twee kunstenaars hun werk toe.

Bram Ellens is een rijzende ster in de kunstwereld. Vanaf 23 januari toont hij nieuw werk in het Hem in Zaandam en vanaf 31 januari nieuw werk tijdens expositie in New York. In PLAY room tonen we onder andere een Orphan van Ellens. De Orphans bestaan uit (schilderijen)collecties van overledenen.

Dominique Zwartelé is een aanstormend talent. Zij verzamelt op straat allerlei zwerfplastic en maakt daar in haar studio prachtige nieuwe kunstvoorwerpen van.

De Kunst van het Verzamelen’ is te zien van 3 tot en met 26 januari in PLAY room aan de Westzijde in Zaandam. Met werk van o.a.: Gerard Boersma, Bram Ellens, Michael Kang (USA), Rob Scholte, I(skander) Walen en Dominique Zwartelé.

Agenda Zaanstreek, 17 januari 2020

https://agenda-zaanstreek.nl/events/play-room-inspiratie-avond-hoe-leuk-is-verzamelen/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=PLAY+room
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zaandam
https://robscholtemuseum.nl/?s=verzamelen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image