Hendrik Jan Korterink – Eef Hoos is ‘een beetje boos’

In Panorama staat deze week een verhaal over Hagenaar Eef Hoos. Bommen Hoos, vroeger. Als baas van incassobureau Toetanchamon zette hij de eisen kracht bij met explosief geweld.

Nadat hij zijn straf van tien jaar had uitgezeten, richtte hij de stichting Themis op, in Almere, waarmee hij het opnam voor gedetineerden. Later kocht hij een villa in Portugal, waar onder anderen kunstenaar Rob Scholte enige tijd onderdak vond. Die villa stond en hing vol met schilderijen van Scholte, echtgenote Jeanet had er de handen vol aan om te zorgen, dat de talrijke honden er niet tegenaan plasten. Ik ben daar destijds geweest voor mijn boek over de aanslag op Scholte (‘Bom in de Laurierstraat’).

Later is het met dat Portugese avontuur wat minder florissant gegaan. De relatie tussen Hoos en Jeanet bekoelde, zogezegd.

Geen erger furie dan een versmade vrouw… Het wordt een vechtscheiding zonder weerga, waarbij Jeanet alle informatie, die ze in haar ‘jaren met Hoos’ heeft opgeslagen, gebruikt in de procedures bij politie, justitie en rechtbanken. En meer. Als in 2007 vijftig kilometer verderop de Engelse Madeleine McCann spoorloos verdwijnt, komt bij de politie de tip binnen, dat Hoos erachter zit. Hij heeft een crematorium voor dieren, Creon Starlight, hij zou de kleine Maddy in stukken hebben gehakt en in drie verschillende honden hebben genaaid en verbrand. Hoos: ‘Dat verhaal heeft dat teringwijf ook de wereld in geholpen. Ik zeg tegen de politie: “Als ik dat wil verbranden dan kanker ik dat kind in ene keer erin, hup, boem, klaar, die ga ik toch geen drie keer in een hond naaien? Dat is toch gelul?”

'Bij een echtscheiding is de man altijd de lul' (foto misdaadjournalist.nl)

Bij een echtscheiding is de man altijd de lul‘ (foto misdaadjournalist.nl)

Het huidige conflict is, dat Jeanet beslag heeft gelegd op de AOW uitkering van Hoos. Daarbij gaat het om de vraag, of hij officieel in Portugal woont of in Nederland. Als hij in Portugal woont, dan mag er beslag worden gelegd. Als hij in Nederland woont niet. Hoos riep de hulp in van advocaat Peter Plasman. Diens kantoorgenoot Heleen Bos deed de zaak, maar daar ging iets mis. Omdat ze vergeten was het legesgeld te betalen kon Hoos niet in beroep, waardoor hij sowieso aan het kortste eind trekt.

Hoos: “Wat ik nou raar vind: ik word door de Staat der Nederlanden in een afhankelijke positie gemanoeuvreerd. Ik mag niet zelf mijn zaak bij het Hof indienen, dat moet via een advocaat. Die advocaat betaalt het legesgeld niet, maar ik weet nergens van. De advocaat maakt een fout, maar nou wordt niet die advocaat gestraft, maar ik! Dat pik ik niet. En ik ben echt de enige niet, dat weet ik nog wel uit mijn tijd bij Toetanchamon: bij echtscheiding zijn mannen altijd de lul bij de rechtbank. Ik ga terug naar die mevrouw bij het Hof en ik zeg: “Nou moet ik zeker aan mijn lul gaan zitten trekken en niks doen? Dat doe ik niet, al moet ik de hele boel overhoop schieten, dan kankerstraal ik ze allemaal op en dan maak ik mezelf ook dood.

Hoos ging verhaal halen bij kantoor Plasman. Dat liep een beetje uit de hand. Maar dat ik hier natuurlijk niet allemaal verklappen. Maar dat de zaak nog niet is afgelopen, staat wel vast.

Ik ben bezig een civiele advocaat te zoeken, maar waar vind ik die? Ik ken niemand, ik zou niet weten bij wie ik moet aankloppen. Ik ben lichamelijk aan het einde van mijn latijn, ik ben zwaar diabeet, maar ik laat dit niet over me heengaan. Er zijn mensen, waar ik van houd, waar ik geld van geleend heb, en die zouden allemaal de lul zijn? Nee hoor, dan schiet ik het hele zootje kapot. Dan ga ik zelf ook, maar dat interesseert me niet, ik ga toch dood. Dan denken ze: hij loopt weer te bluffen, nou, deze keer bluf ik niet.”

Die civiele advocaat zoekt hij nog steeds, dus…

Misdaadjournalist, 21 september 2012

Reacties:

Paul
21 september 2012 – 11:01
Die gekke bommen gooiende Eef Hoos ook… Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Rachid
21 september 2012 – 20:15
Er is een leuke reportage over de incassobureau van Eef Hoos op YouTube. Ik weet niet of deze video jou ontgaan is, HJK. In ieder geval hier de link:

Mike
21 september 2012 – 21:37
Eef Hoos, wereldvent.

Maurits de Vries
22 september 2012 – 00:58
Een paar linke incassootjes en Evert is weer boven Jan…

https://www.misdaadjournalist.nl/2012/09/eef-hoos-is-een-beetje-boos-moordlijst-mag-niet/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos