Helmut Boeijen – De Villamoord Seizoen (1) + (2)

De Villamoord Seizoen (1)

De Villa Moord Seizoen (2) (foto Docupdate)

Zaten Nevzat Altay en de Acht Andere Verdachten van De Villamoord (131 minuten) in 1998 Jaren Lang Onschuldig Vast? Dan zou het volgens Rechtspsycholoog Peter van Koppen gaan om de Grootste Gerechtelijke Dwaling in de Recente Nederlandse Geschiedenis. Bovendien zou de Echte Dader dan Nog Op Vrije Voeten zijn en wellicht ook een Bedreiging kunnen Vormen voor de Vrouw, die de Schietpartij in Arnhem Overleefde, Waarbij Haar Tante Geke Om het Leven Kwam.

In deze Drie Delige Documentaire van Joost van Wijk wordt de Zaak Nog Eens Helemaal Doorgelicht. Met de Hoofdverdachte, diens Advocaat, een Oog Getuige, Betrokken Politie Mannen, een Familie Lid, Enkele Deskundigen én de Verdachte, op Basis van wiens Getuigenverklaring Alle Anderen zijn Veroordeeld. Een Bekentenis, die hij Nu als Vals Betitelt. Afgelegd onder Aanzienlijke Druk. Fysiek Bewijs voor Betrokkenheid van de Mannen is Er Verder Niet – een Constatering, Waarbij, Sinds Geruchtmakende Justitiële Dwalingen als de Schiedammer Park Moord en de Puttense Moord Zaak, Eigenlijk Alle Alarm Bellen Zouden Moeten Afgaan.

De Aanpak van Van Wijk doet Bijna Amerikaans aan, met een Slimme en Dwingende Voice Over van Stefan Stasse, Fraaie Beelden en Visualisaties van de Plaats Delict en Rond Uit Chique Muziek. Zo maakt hij, in de Traditie van True Crime Klassiekers als The Thin Blue Line, de Paradise Lost Trilogie en Making A Murderer, Gehakt van het Politie Onderzoek, waarbij Tunnel Visie de Waarheidsvinding in de Weg zou hebben Gestaan. Beeld Materiaal van de Politie Verhoren maakt dat Tastbaar. de Verdachten worden Op Alle Mogelijke Manieren onder Druk Gezet om te Bekennen en krijgen intussen tevens de Benodigde Dader Kennis Gevoerd. Met Dramatische Gevolgen, Niet Alleen voor de Zaak Zelf.

Daarna richt de Krachtige Mini Serie zich op Wat er dan Wél kan zijn Gebeurd in die Arnhemse Villa, met Nieuw (Technisch) Onderzoek en Actuele Verklaringen. Zo komt een Ongemakkelijke Alternatieve Hypothese Boven Drijven, die Verder overigens Niet in Beton wordt Gegoten. Dat is, als de Zaak wordt Heropend, aan Politie en Justitie. De Villa Moord oogt intussen als een Soort De Luxe Aflevering van het Fameuze Televisie Programma Peter R de Vries Misdaadverslaggever. Zónder Koene Presentator en Verplichte Confrontatie voor de (Verborgen) Camera, maar Mét Journalistiek Graafwerk en Opmerkelijke Bevindingen, die de Gerucht Makende Strafzaak Wel Eens een Beslissende Draai zouden kunnen geven.

Wordt Ongetwijfeld Vervolgd. In de Rechtszaal. Of op de Beeldbuis. In Seizoen 2 bijvoorbeeld.

De Villamoord is Hier te Bekijken.

Helmut Boeijen (1)

Helmut Boeijen (2)

Docupdate, 11 

2Doc | KRO-NCRV | Joost van Wijk – De villamoord (1 t/m 3) + Esther Aerts – In gesprek met de maker: Joost van Wijk + Verhoor methodes: Hoe ver kan je gaan? + De Lange Weg naar Eerherstel

https://dedocupdate.com/2020/01/11/de-villamoord/

De Villamoord Seizoen (2)

De Villa Moord Seizoen (2) (foto Docupdate)

Niet Minder dan 44 Afleveringen van zijn Misdaad Programma wijdde Peter R de Vries Ooit aan de Zo Genaamde Puttense Moord Zaak. Totdat de Gerucht Makende Moord op Christel Ambrosius Echt He Le Maal was Uitgeplozen en de Naam van de Onterecht Veroordeelde Zwagers Herman du Bois en Wilco Viets Definitief Gezuiverd.

Met het Wederom Drie Afleveringen Tellende Tweede Seizoen van de True Crime Serie De Villamoord (143 minuten) is Joost van Wijk Inmiddels Zes Afleveringen Onderweg met Het Onder de Aandacht Brengen van een Andere Zaak. De Gewelddadige Dood van een 63 Jarige Villa Bewoonster uit Arnhem in 1998. Dat zou ook zo maar een Gerechtelijke Dwaling kunnen Zijn – al wil de Hoge Raad daar (Voorlopig) Nog Niet aan.

Waar de Documentaire Maker zich in het Eerste Seizoen van De Villamoord  vooral concentreerde op de Intimiderende Politie Verhoren, een Valse Bekentenis, die daar uit voortkwam en het Schrale Fysieke Bewijs op Basis, waarvan Hoofdverdachte Nefzat Altay en Acht Andere Mannen uiteindelijk werden Veroordeeld, zoomt hij in dit Vervolg Nadrukkelijk Uit naar het Criminele Circuit van Arnhem.

In het beruchte Spijkerkwartier hielden de Veelal Turkse Mannen zich bezig met de Handel in Heroïne en is Waarschijnlijk ook het Antwoord te vinden op de Vraag Waarom Juist zij Als Daders van de Moord zijn Aangemerkt. In het Bijzonder bij ‘Straat Agent’ Henk Evers en het zogenaamde Dotter Team, dat Destijds de Welig Tierende Handel te Lijf ging.

Hoewel de Nieuwe Afleveringen Dezelfde Strafzaak Behandelen – en de Sfeer en Toonzetting Vergelijkbaar zijn, de Muziek Keuze Vertrouwd Smaakvol is en Verteller Stefan Stasse de Bevindingen weer Met Net Zo Veel Bravoure uit serveert – worden die Geen Herhaling van Zetten. Ze bevatten bijvoorbeeld een Keur aan nieuwe Bronnen. Enkele Nog Niet Eerder Geïntroduceerde Verdachten, (Anonieme) Getuigen en Opvallend Kritische Rechercheurs, die Toentertijd Betrokken waren bij het Politie Onderzoek.

Aan Eline Visser, een Kennis van het Slachtoffer, die de Fatale Avond in de Villa op Wonderbaarlijke Wijze Overleefde, wordt Dit Maal zelfs Helemaal Geen Aandacht Besteed. Van Wijk concentreert zich op het Ontrafelen – en daarmee Onderuit Halen – van de Strafzaak tegen de Negen Veroordeelde Mannen. Met als Onderliggende Vraag: Leed het Team van de Omstreden Onderzoeksleider Ad Baars, die Zelf Niet aan de Serie wil Mee Werken, aan Tunnel Visie? Of was er Meer aan de Hand?

Dat Betoog legt (Wederom) Allerlei Zwakke Plekken (of zelfs Ernstige Misstanden) in het Politie Onderzoek Bloot, maar wordt tijdens het Secuur Uitpluizen van het Onderzoek soms ook wat Praterig en Stroperig. Joost van Wijk waagt zich Verder Niet aan Wat er dan Wél kan zijn Gebeurd als de Veroordeelden Inderdaad Onschuldig zouden Blijken te Zijn. Na Twee Seizoenen heeft de Serie daar door Nog Altijd Meer Vragen Opgeworpen dan Beantwoord. Wordt dus Ongetwijfeld Weer Vervolgd.

Hoeveel Afleveringen van De Villamoord er Nog Moeten Komen?

Peter R zou Het Wel Weten Tot Dat Onomstotelijk Vast Staat.
Wat er is Gebeurd en Wie Daarvoor Verantwoordelijk Is. Geen Seconde Eerder.

Helmut Boeijen (1)

Helmut Boeijen (2)

https://dedocupdate.com/

Docupdate, augustus 26, 2021

Wil Thijsse – Nieuw Bewijs in Zaak Arnhemse Villamoord: ‘Agent pleegde Meineed en Valsheid in Geschrifte’

https://dedocupdate.com/2021/08/26/de-villamoord-seizoen-2/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Docupdate
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helmut+Boeijen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+van+Wijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stefan+Stasse
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+R+De+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+R+de+Vries+Misdaadverslaggever
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+van+Koppen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ad+Baars
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nefzat+Altay
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pauline+Krikke
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sietze+Planting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Evers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eline+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geke+van+’t+Leven+de+Goede
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Villamoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schiedammer+Park+Moord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Puttense+Moord+Zaak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hoge+Raad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie+Arnhem
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dotter+Team
https://robscholtemuseum.nl/?s=Recherche
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verhoor+Methode
https://robscholtemuseum.nl/?s=Valse+Bekentenis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dader+Kennis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fysiek+Bewijs
https://robscholtemuseum.nl/?s=Afwezig+Fysiek+Bewijs
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tunnel+Visie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waarheidsvinding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Informant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Criminele+Informant
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anonieme+Getuige
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heroïne
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heroine+Handel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drugs
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drugs+Criminaliteit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herhaling+van+Zetten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verborgen+Camera
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Luxe
https://robscholtemuseum.nl/?s=True+Crime
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paradise+Lost
https://robscholtemuseum.nl/?s=Making+A+Murderer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spijkerkwartier
https://robscholtemuseum.nl/?s=Criminele+Circuit+Arnhem
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arnhem
https://robscholtemuseum.nl/?s=Turkije
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heroine+Turkije
https://robscholtemuseum.nl/?s=Turkse+Mannen