Helderse Courant – Nieuwe Stadhuis werpt Schaduw Vooruit + Arie Booy – Museumhaven deels Leeg door Sloop van Vlotjes Brug voor Vaste Verbinding ’Ondergang van Huidige Haven’

Deel van de Parkeerplaats voor Gebouw 72 Omzoomd met Bouwhekken (foto Red Mouse)

Nieuwe Stadhuis Den Helder werpt Schaduw Vooruit

Het is de Bedoeling, dat de komende weken de Eerste Sloop Werkzaamheden worden verricht, waarna de Verbouwing gaat beginnen. Naast Gebouw 72 maakt ook Gebouw 66 deel uit van het Nieuwe Helderse Stadhuis. Als Alles Volgens Plan Verloopt, wordt in 2023 de Laatste Hand Gelegd aan het NIeuwe Onderkomen van de Ambtenaren.

Helders Courant, 22 oktober 202, 19:50

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211022_3261880

Museumhaven in Den Helder deels Leeg door Sloop van Vlotjes Brug voor Vaste Verbinding ’Dit betekent Ondergang van Huidige Haven

Zo Leeg was het Werf Kanaal negen jaar geleden (foto Paul Schaap)

Den Helder – De Sloop van de Vlotjes Brug bij Willemsoord wordt Aangevochten door de Erfgoed Stichting. Zeestad heeft de Sloopvergunning Aangevraagd, maar Volgens de Bezwaarmaker kan dat helemaal niet, Omdat de Brug van Willemsoord BV Is.

De Stichting Behoud Cultureel Erfgoed heeft Reeds Diverse Procedures Aangespannen tegen de Vestiging van het Stadhuis op de Werf. Dit Bezwaar tegen de Vervanging van de Vlotjes Brug voor een Vaste Brug wordt Ingediend ter Bescherming van de Museumhaven.

,,Door de Voorbereidingen van de Sloop worden wij Rechtstreeks in Ons  Belang Getroffen”, schrijft Voorzitter Paul Schaap in zijn Betoog. ,,Het Besloten Karakter van de Voormalige Rijkswerf wordt Aangetast. Met name het Karakter en de Identiteit van deze Werf wordt Juist Ontleend aan het Besloten Karakter. Daarnaast is het Slopen van de Pontjes Brug Strijdig met het Advies van de Toenmalige Rijksdienst voor de Monumentenzorg, waarin de Voorwaarde is Opgenomen, dat Bij Aanpassingen de Oorspronkelijke Cultuurhistorische, Maritieme Identiteit en Kwaliteit Behouden dienen te Blijven.”

Schaap voegt toe: ,,Opgemerkt dient verder te worden dat de Door Zeestad Ingediende Melding tot Sloop Niet Rechtsgeldig is, aangezien Zeestad Niet de Eigenaar van de Vlotjes Brug is. Sterker nog Willemsoord BV, Eigenaar van de Vlotjes Brug, blijkt In Het Geheel Niet op de Hoogte te zijn Gesteld van Voornoemde Melding Sloopvoornemen.

Te Laag

Volgens de Stichting wordt met de Verlening van de Sloopvergunning door de Gemeente Den Helder een Vreemde Rol gespeeld. Gaat de Sloop toch door dan wordt de Vlotjes Brug Vervangen door een Lage Vaste Brug. ,,Te Laag voor de Schepen in de Museumhaven, die dan ook alle Uit het Water langs de Weststraat zullen moeten Verdwijnen”, somt Paul Schaap op. ,,Tellen we daar Straks Ook Nog het Verlies van het Boerenverdriet bij dan Blijft er van Museumhaven Willemsoord maar Heel Weinig Over.

Is het Nu In de Regel een Gezellige Drukte met Aangemeerde Schepen in het Werf Kanaal, na de Sloop van de Huidige Brug blijft daar in de Ogen van de Erfgoed Stichting niets meer van over. Paul Schaap laat met een Foto van een Leeg Werf Kanaal het Toekomstbeeld Zien. ,,Dit Dankzij het Doordrammen van Zeestad en het Gemeentebestuur. Bij de Stichting Museumhaven Willemsoord schijnt men Niet te Snappen Wat hun Boven het Hoofd Hangt. Men laat zich Gewillig naar de Slachtbank leiden. En op termijn gaan ze ook nog het Boerenverdriet Missen als Dit een Permanente Doorvaart wordt. Wat rest is dan Een Schamel Overblijfsel van Wat Eens een Unieke Museumhaven was.”

Helderse Courant, 25 oktober 2021, 10:58

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211025_46106922

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nieuw+Stadhuis+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Brug+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sloop+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sloopmelding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sloopvergunning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museumhaven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Behoud+Cultureel+Erfgoed
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Schaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pontjes+Brug
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vlotjes+Brug