Hans Brandsma – Scholen aan Zee zwijgt over geslaagden + HC – Scholen aan Zee is voorlopig niet uit de problemen + Havo blijft zorgenkindje van Scholen aan Zee

Scholen aan Zee zwijgt over geslaagden

Scholen aan Zee in Den Helder en Julianadorp laat desgevraagd niets los over het aantal leerlingen dat afgelopen week geslaagd is voor het beroepsonderwijs, mavo en het lyceum.

Pas als de herexamens achter de rug zijn wil Scholen aan Zee de percentages wereldkundig maken, zo legt een woordvoerster het zwijgen uit.

Noordhollands Dagblad, 17 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/scholen-aan-zee-zwijgt-over-geslaagden

Scholen aan Zee is voorlopig niet uit de problemen

HC - Scholen aan Zee is voorlopig niet uit de problemen, Helderse Courant, 20 juni 2018

Helderse Courant, 20 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Havo blijft zorgenkindje van Scholen aan Zee

Bij Scholen aan Zee in Den Helder is na het tweede tijdvak 64 procent van de havo leerlingen geslaagd, zo maakte de school vrijdag bekend. Dat percentage ligt nog lager dan vorig jaar toen 68,6 procent van de kandidaten succesvol was.

Na het eerste tijdvak waren de cijfers van de havo al alarmerend en bleek, dat deze afdeling het zorgenkindje van de school was. Slechts 59 procent van de deelnemers kwam succesvol over de finish. In de herkansingen is dat percentage opgeschroefd tot 64.

Op andere afdelingen scoorde Scholen aan Zee wel cijfers, die door de beugel konden. Bij het Beroepsonderwijs aan Zee wisten zelfs alle leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg het diploma veilig te te stellen.

Bij de kaderberoepsgerichte leerweg haalde 86 procent van de scholieren het examen. Op de mavo bedroeg het slagingspercentage 89, terwijl op het vwo 82 procent van de leerlingen afscheid kan nemen met een diploma.

De Hogeberg op Texel zag op het vwo 36 van de 37 leerlingen de opleiding met succes afronden, een percentage van 97,3. Op de havo konden van de 89 kandidaten 65 hun diploma mee naar huis nemen (73 procent).

Op de mavo-afdeling van De Hogeberg slaagden 59 van de 75 leerlingen, een percentage van 78,7. VMBO Basis (slagingspercentage 77,8 procent) en VMBO Kader (87,2) sluiten de rij op Texel.

Noordhollands Dagblad, 29 juni 2018, , 16:32

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/havo-blijft-zorgenkindje-van-scholen-aan-zee

Meer informatie:
https://zoekscholen.onderwijsinspectie.nl/zoek-en-vergelijk/sector/vo/onderwijssoort/vwo/id/9242
https://robscholtemuseum.nl/carina-gutker-scholen-aan-zee-wil-vastgoed-afstoten/
https://robscholtemuseum.nl/martin-man-sofietjes-helders-weekblad-cartoon-chronicles-16-eindexamenfeest-van-scholen-aan-zee/

1 Comment

  1. Scholen aan Zee heeft zo lang onder leiding van een dictator gestaan, dat ze er zijn gaan denken dat dictatuur normaal is. Het onderwijs wordt uit publieke middelen gefinancierd. En dan mogen wij niet weten waarvoor we betalen??? Te schandelijk voor woorden. Heel veel docenten willen weg bij Scholen aan Zee, maar dat lukte niet vanwege de slechte arbeidsmarktsituatie voor docenten. Dat gaat nu compleet anders worden. Scholen aan Zee kan zijn borst natmaken…

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.