Hannah Stöve – ‘Niemand deed Wat’ + Twee Jaar Geëist tegen Julian Andeweg + Lucette ter Borg & Carola Houtekamer – Was Broek Aan of Uit? + Advocaat ziet ‘Te Vrije Seksuele Moraal’

Recht Bank Tekening van de Zeden Zaak, In het Midden Verdachte Julian Andeweg, Rechts zijn Advocaat Peter Plasman, Links de Officier van Justitie (foto Aloys Oosterwijk)

King Willem = Queen (foto Metropolis M)

Julian Andeweg (foto Twitter)
Julian Andeweg en Groupe (foto Twitter)

UIt Gaan met Julian Andeweg (foto ArtReview)

I am Not with Him (foto Metropolis M)

Keeping It Real Art Critics | KIRAC; Julian = Jules (foto Twitter)

Jules Andeweg door KIRAC Letterlijk op een Paard Gehesen (foto PlayMobil)

Slacht Offer Julian Andeweg ‘Ik was in Levens Gevaar en Niemand deed Wat

Kunstenaar Julian Andeweg (36) staat Te Recht voor Aan Randing, Verkrachting en Mis Handeling. Jaren na hun Aan Giftes lieten Slacht Offers van zich Horen in de Rechts Zaal ‘De Kunst Wereld en de Politie deden Jaren Lang Niks. Zo kon hij zijn Gang blijven gaan en Nieuwe Slacht Offers maken.’

Andeweg studeerde af aan de KABK in Den Haag. Ook op die school maakte hij slachtoffers. Beeld Laurens van Putten / ANP

Andeweg studeerde af aan de KABK in Den Haag, Ook op die School maakte hij Slacht Offers (foto Laurens van Putten)

Julian Andeweg, we noemen hem met zijn Volledige Naam, om dat die Al Meer Maals in de Media is Genoemd, gold Lange  Tijd als Één van de Talent Volste Beeldend Kunstenaars van het Land. Hij studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijks Akademie in Amsterdam en werd Genomineerd voor de Prestigieuze Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

Dat veranderde Abrupt toen NRC Bijna Drie Jaar Geleden een Onthullend Artikel publiceerde over het Geweld Dadige en Seksueel Grens Over Schrijdende Gedrag van Andeweg. Zeker Twintig Vrouwen en Mannen vertelden aan de Krant over Verkrachting, Aan Randing, Mis Handeling en Heftige Intimidatie. Zeven Vrouwen deden Aan Gifte of hadden dat Al Gedaan voor het Artikel werd Gepubliceerd. Dat leidde tot een Straf Zaak, die maandag werd Behandeld in de Amsterdamse Recht Bank.

De Beschuldigingen zijn Niet Mals, en gaan Grof Weg over Verkrachtingen en Seksueel Geweld. Andeweg, een Op Merkelijke Verschijning in een Licht Grijs Krijt Streep Pak, een As Blond Matje in de Nek kan zich de Meeste Incidenten Echter Niet of Nauwelijks voor de Geest Halen.

Lollige Avond

Dat hij een Vrouw tijdens een Show van Radio Zender Red Light Radio op de Wallen van uit het Niets Hard in haar Kruis zou hebben Gegrepen? “Het was een Lollige Avond met Wat Alcohol. Ik heb me daar Misschien Bal Dadig Gedragen, maar Dat ik haar heb Besprongen of Betast, dat kan ik me Niet Herinneren.”

Dat hij tijdens een Avondje in Nacht Café Mazzel Tof in De Pijp Ruw en Onverhoeds zijn Vingers in de Vagina van een Vrouw stak? “We hebben een Beetje Lopen Flik Flooien, het was Vrij Intiem. Ik kan me Niet Herinneren, dat ik in haar Broek heb Gezeten. We hebben daar na Gewoon Contact gehad, en Nu Al die jaren Later, is het in Eens Verkrachting.”

Dat hij Precies het Zelfde zou hebben Gedaan bij Nog Twee Verschillende Vrouwen tijdens een Borrel na een Mode Show op het Wester Gas Terrein, en tijdens een Kunst Feestje in Den Haag? Dat hij op een Ander Moment Iemand Ruw bij haar Borsten zou hebben Gegrepen?

Andeweg zegt Niet te Weten, of Het Klopt of Niet. Hij vertelde Meer Maals, dat hij een Onstuimig Leven leidde met Veel Alcohol en Drugs Gebruik en Wisselende Contacten. “Mijn Bestaan was Seks, Drugs en Rock ’n Roll. Dat wordt Aan Gemoedigd in de Kunst Wereld, het heeft ook Bij Gedragen aan mijn Succes. Het was Normaal om Elke Week een Nieuwe Vrouw over de Vloer te hebben.” Herinneringen Op Halen noemt hij Daar Om eenZoek Tocht’.

Stelsel Matige Mis Handeling

Wat Andeweg zich Wel kon Herinneren, is Hoe hij Jaren Lang zijn Vriendin heeft Mis Handeld. Als hij Boos was of Stress had, Sloeg, Kneep en Trapte hij haar. Tegen de Politie verklaarde ze, Zo vertelde de Rechter “Ik heb Nooit het Idee Gehad dat hij me Kapot zou Timmeren. Ik ben Nooit Zwaar Mis Handeld, maar Wel Stelsel Matig, en dat gaat Onder je Huid Zitten.” Andeweg “Ik heb haar Slecht Behandeld. Ik ben een Grens Over Gegaan van Wat Normaal is.”

Vier Vrouwen lieten tijdens de Rechts Zaak van zich Horen. Één daar van vertelde, dat ze Vijf Jaar Geleden door Andeweg is Gedrogeerd en Verkracht, en dat hij haar Later Ook Nog heeft Bedreigd en Gestalkt. “De Kunst Wereld en de Politie deden Jaren Lang Niks. Zo kon hij zijn Gang blijven Gaan en Nieuwe Slacht Offers Maken.” Vervolgens stapte zij naar de Pers. “Ik ging Niet Vrij Willig het Meest Intieme, Kwetsbare en Pijnlijke Moment van mijn Leven Delen met Heel Nederland. Ik was in Levens Gevaar. En Niemand deed Wat.”

De Vrouw zei Na Al die Jaren Nog met Veel Psychische Klachten te Kampen, voor Al na dat Kunst Collectief KIRAC Andeweg Letterlijk op een Paard hees voor een Documentaire. Ook de Andere Vrouwen vertelden in hun Slacht Offer Verklaringen Nog Erg te Worstelen met Wat ze is Over Komen en Zeggen te Snakken naar Vergelding.

De Verkrachting is Al Tien Jaar Geleden,” zei Één van hen. “Nog Steeds worstel ik met de Depressieve Gevoelens, PTSS Achtige Klachten, Problemen met Relaties en Seks. Ik ben Dood Moe, Meer dan een Derde van mijn Leven Bezig te zijn met de Pijn, die deze Man heeft Veroorzaakt. Ik hoop op Af Sluiting, en Recht Vaardigheid.”

Woensdag weten de Vrouwen Iets Meer. Dan volgt de Straf Eis van de Officier van Justitie.

Hannah Stöve

Lees ook

Galerist over Andeweg ‘Misschien had ik Door Tastender moeten Door Vragen

Om Streden Film Honey PotSid was Heel Blij met de Film Geweest als hij Jini Lekker had Geneukt

https://www.parool.nl/amsterdam/slachtoffer-julian-andeweg-ik-was-in-levensgevaar-en-niemand-deed-wat~b435f087/

Twee Jaar Cel Geëist tegen Kunstenaar Julian Andeweg voor Aan Randing, Verkrachting en Mis Handeling:Hij had Enkel zijn Eigen Belang op het Oog

Update

Kunstenaar Julian Andeweg hoorde woensdag een Forse Straf tegen zich Eisen. Het Openbaar Ministerie wil hem Twee Jaar in de Cel voor het Aan Randen, Verkrachten en Mis Handelen van Zes Vrouwen. Zijn Advocaat Peter Plasman spreekt van een ‘Ontspoorde Heksen Jacht’.

Een Typisch Voorbeeld van MeToo, noemde de Officier van Justitie de Zaak omtrent de 36 Jarige  Kunstenaar Julian Andeweg. “Dit gaat over Seksueel Wan Gedrag, dat de Af Gelopen Jaren aan het Licht is Gekomen in Vele Settings. Bedrijven, de Overheid, de Mode Wereld, de Film en Televisie Wereld, en ook de Kunst.”

Voor het Verkrachten van Drie Vrouwen, het Aan Randen van Twee Anderen, het ‘Seksueel Binnen Dringen van Iemand die Wils Onbekwaam is’ en het Jaren Lang Mis andelen van zijn Toen Malige Vriendin eiste de Officier een Cel Straf van Twee Jaar, plus Één Jaar Voor Waardelijk. Daar bij komt een Proef Tijd van Twee Jaar en een Contact Verbod met de Zes Vrouwen uit het Proces.

De Vrouwenm die Julian Andeweg Beschuldigen van Verkrachting, Aan Randing en Mis Handeling in de Periode van 2013 tot 2019 deden Vaak Jaren Later Pas Aan Gifte, toen de Gebeurtenis begon te Wroegen, of Toen ze Er Achter Kwamen, dat Andere Vrouwen Ook Slechte Ervaringen met hem hadden. Dat was Ook de Periode, dat #MeToo Wereld Wijd Wind in de Xeilen kreeg.

Het staat voor Ik kom Er Voor Uit, ik vertel Het Gewoon. Het is een Maatschappelijke Ontwikkeling, die Velen Toe Juichen, om dat Daders ter Verantwoording worden Geroepen, en er Consequenties worden Gesteld. De Doof Pot Regeert Niet Langer. ” zegt de Officier van Justitie.

In Therapie

In de Straf Eis werd Mee Genomen, dat Psychologen een Persoonlijkheid Stoornis bij Andeweg hebben Geconstateerd, met Narcistische en Border Line Trekken. Hij had zijn Emoties en Impulsen Slecht onder Controle, Dronk en gebruikte Drugs. Daar door wordt Andeweg als Verminderd  Toe Rekenings Vatbaar Gezien.

Ook nam de Officier van Justitie mee, dat Andeweg Al voor zijn Aan Houding in Therapie is Gegaan, Goed Mee Werkt aan Onder Zoeken en Hulp Verlening, en in Middels van de Drank en Drugs Af is. Daar Naast duurde het Ontzettend Lang tot dat de Zaak Eindelijk voor de Rechter kwam. Het Onder Zoek ging Begin 2020 van Start, Andeweg werd Gearresteerd in maart 2021, en Pas Nu was er Tijd voor de Twee Daagse Behandeling.

Dat Andeweg Enorm is Geschaad door de Publiciteit speelt Ook een Rol in de Straf Eis. Zijn Kunst Carrière is naar de Knoppen sinds NRC Bijna Drie Jaar Geleden een Onthullend Artikel publiceerde over zijn Grens Over Schrijdend Gedrag, zijn Naam is voor Eeuwig Besmet. Toch vindt het Openbaar Ministerie een Forse Onvoorwaardelijke Cel Straf Passend, zei de Officier.

De Slacht Offers Ervaren een Pijn en Verdriet, die Niet in Straf kan worden Uit Gedrukt. Als je zo in je Lichamelijke Integriteit, op je Aller Kwetsbaarst, wordt Aan Getast, dan is Geen Straf Te Lang om dat Recht te Zetten. De Verdachte had Enkel zijn Eigen Belang op het Oog, ten Koste van het Veiligheid Gevoel en het Vertrouwen van deze Vrouwen. Tot op de Dag van van Daag.”

Moraal

Peter Plasman, de Advocaat van Andeweg, vroeg Vrij Spraak voor Alle Aan Randingen en Verkrachtingen. Volgens hem is er in de Meeste Gevallen een Gebrek aan Bewijs, en zouden de Gevallen Onterecht met een Moderne MeToo Bril worden Bekeken, waar door er een ‘Ontspoorde Heksen Jacht’ is ontstaan.

Volgens Plasman gebeurde Alles Meest Al onder Invloed van Alcohol en Drugs, in een Wereld met een ‘Misschien Te VrijeMoraal. “Er wordt Nu Heel Anders Aan Gekeken tegen Handelingen, waar over Vroeger werd Gezegd ‘Ach Ja, dat hoorde Er Gewoon Bij, dat Soort dingen gebeurde. Niet, dat je Toen Wel tegen de Wil van een Vrouw Seksuele Handelingen kon Verrichten, maar het Beoordeling Kader is Zeker met de MeToo Beweging Gigantisch Snel veranderd.”

Vrij Partijtje

Één Vrouw deed Aan Gifte, omdat Andeweg haar in 2013 tijdens een Feestje op een Trappen Huis zou hebben Verkracht, ter wijl er In Tussen Ook Vrij Willige Seksuele Handelingen Plaats Vonden. Plasman “Dat was Gewoon een Vrij Partijtje tussen Twee Jonge Mensen, Jaren Geleden, Waar Bij Mogelijk de Verwachtingen Wat uit Elkaar liepen.”

Tegen de Rechters “Als U Alle Vrij Partijtjes in Trappen Huizen Verkrachting vindt, dan zou het Hier Heel Druk worden. Ze heeft Zich Mogelijk Gebruikt Gevoeld, en wil Om die Reden Terug Slaan. Of was Ze Te Leur Gesteld, dat het Oogje, dat ze op Andeweg had Onbeantwoord bleef. Het kan Ook Nog zijn, dat ze Zich een Trauma heeft Laten Aan Praten door een Therapeut.

Ook Andere Vrouwen zouden zich Incidenten Nu Anders voor de Geest Halen, dan Hoe ze Die Toen der Tijd hebben Beleefd. “Herinneringen zijn Vervaagd en Veranderd. Daar door zijn Onschuldige Gebeurtenissen Nu in Straf Rechtelijke Sferen Betrokken.”

Op het Enige Feit, dat Andeweg heeft Toe Gegeven, de Lang Durige Mis Handeling van zijn Ex Vriendin, ging Plasman Verder Niet in. “Dat Feit heeft hij Vol Bekend, Zo heeft het Geen Zin  om tegen haar Verklaring In te Gaan.”

Vonnis

De Recht Bank wil de Komende Tijd Nog Onder Zoek Doen en neemt Langer dan Gebruikelijk om Tot een Uit Spraak te Komen. Het Vonnis volgt Daar Om Pas Begin september.

Een Zichtbaar Gespannen Andeweg, maandag, tijdens de Eerste Dag van de Rechts Zaak, Nog Zeer Spraakzaam, had Geen Behoefte aan een Laatste Woord. “Ik zou Natuurlijk Nog van Alles willen Zeggen, maar volgens mij is Dat Niet aan de Orde. Ik sluit me aan bij mijn Advocaat. That’s it.”

Lees ook
Kunstenaar (36) staat Te Recht voor Verkrachting en Mis Handeling ‘Grens over Gegaan van Wat Normaal is

AD, 1 Laatste update 15:52

https://www.ad.nl/amsterdam/twee-jaar-cel-geeist-tegen-kunstenaar-julian-andeweg-voor-aanranding-verkrachting-en-mishandeling-hij-had-enkel-zijn-eigen-belang-op-het-oog~a636a674/

Uren buigen de Rechters zich over de Tegen Spraak van de Kunstenaar: Was de Broek van de Vrouw Nou Aan of Uit?

Zeden Zaak

Tijdens Behandeling van de Beschuldigingen weet Julian Andeweg, tegen wie Zeven Aan Giftes werden Gedaan het Ene Moment Veel Neer dan het Andere. „Als je me Nu vraagt naar Iets van Tien Jaar Geleden ().

Julian Andeweg zou op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag meerdere slachtoffers hebben gemaakt.

Julian Andeweg zou op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag Meerdere Slacht Offers hebben gemaakt (foto David van Dam)

De Behandeling van de Vijfde Beschuldiging van Zeven, een Aan Randing. De Verdachte heeft Al een Paar Keer om een Extra Plas Pauze gevraagd. „Ik heb Dorst. Maar ik zal Minder Drinken.

Dus klopt Het, dat U Haar Benen spreidde en zei ‘Ik wil je Kutje Zien?’” wil de Voor Zitter van de Meervoudige Kamer van de Amsterdamse Recht Bank Weten.
Ja, dat was in de Lijn van de Om Gang, die we met Elkaar hadden.”
De Rechter „Zij zei ‘Ik wil dit Niet.’ Maar U ging door?
De Verdachte „Dat kan ik me Niet hHrinneren.”

Nu heeft de Jongste Rechter er Genoeg van. De Hele Ochtend heeft Kunstenaar Julian Andeweg, zijn Advocaat Peter Plasman maakt Geen Bezwaar tegen het Noemen van diens Achter Naam, Wisselende Verklaringen Af Gegeven. Het Ene Moment weet hij in Eens Veel Meer dan tijdens de Drie Verhoren door de Politie in 2020 en 2021, het Andere Moment herinnert hij zich Niets Meer. Als hij wordt Geconfronteerd met Tekst Berichten of Getapte Gesprekken met Vrienden, weet hij Niet Waar die Over Gaan.

Nu Weer. Hij weet Nog Veel van die Specifieke Avond Eind 2013. Dat de Man bij Wie hij op  Bezoek is een Fiets Ongeluk had gehad en in de Kreukels lag. Dat hij en de Vrouw aan het „Stoeien” waren, dat er een Bankje in de Kamer stond. Maar dat ze Niet wilde, Nee, dat weet hij Niet.

Zweet

Het heeft Lang Geduurd, maar maandag vond de Eerste Zitting Dag Plaats van de Zeden Zaak, die het Openbaar Ministerie aan Spande tegen Kunstenaar Julian Andeweg. In oktober 2020 werd hij in NRC door Zeker Twintig Vrouwen en Mannen Beschuldigd van Verkrachting, Aan Randing, Intimidatie, Geweld Pleging, Stalking en Diefstal. In de Krant werd Beschreven hoe hij Furore maakte in de Beeldende Kunst en in Tussen een Serie Slacht Offers maakte.

Tegen de Kunstenaar kwamen Zeven Aan Giftes Binnen. Één van de Aan Giftes met Betrekking tot Aan Randing werd Geseponeerd wegens Verjaring. Eén Aan Gifte kwam binnen Na Publicatie in NRC, de Andere Daar Voor. Een Ander dateert Al van 2017.

Hoe zit het Nou met dat Geheugen Verlies, willen de Eechters Weten. In de Grote Zaal zweet de Verdachte in zijn Lichte Krijt Streep Pak, zijn Gezicht onder zijn Grijs Gebleekte, Achter Over Gekamde Haren is Rood. „Ik had Veel Wisselende Contacten, een Leven van Seks, Drugs en Rock ’n Roll. Dat wordt Aan Gemoedigd in de Kunst Wereld, en Dat heeft me Succes Gebracht. Als je me Nu Vraagt naar Iets van Tien Jaar Geleden () Ik had Toen met Honderden Seks Gehad.”

De Rechter „U vertelt Nu een Aan Tal Dingen, die U Niet bij de Verhoren aan de Politie Bertelde. Wanneer kwamen deze Nieuwe Herinneringen op?” De Verdachte „Ik was Landelijk aan de Schand Paal Genageld door de NRC. Ik zat in een Acht Baan. Mijn Gezicht ging door de Modder. Maar Wat ik Nu Verklaar, is in Lijn met Wat ik Toen in de Verhoren heb gezegd.”

De Oudste Rechter valt In, Scherp „Er zijn Dingen, die Níét Over Een Komen.”

De Rechters hebben zich Al Uren over Meerdere Contra Dicties in de Verklaringen Gebogen. In de Ene Verklaring is de Broek van de Vrouw aan, in de Andere Uit. In de Ene Verklaring geeft hij haar Wel Cocaïne, in de Andere Niet. In de Ene Verklaring, laat hij zich Eerst Pijpen, in de Andere Verklaring is hij Met Éen gaan Slapen. In de Ene Verklaring heeft hij haar Gevingerd, in de Andere Alleen „Gefrummeld aan de Kleren”. De Verdachte raakt Geagiteerd bij het Door Vragen. Tegen de Voor Zitter „Misschien hebben We een Andere Interpretatie van het Woord ‘Vingeren’. Wat is Uw Interpretatie? 

De Verdachte, Zo vertelt hij Zelf, zit Nu in een Totaal Andere Situatie dan Toen. Hij heeft de Af Gelopen Twee en Half Jaar Belijdenis Gedaan in de Kerk, hij heeft zijn Vader Begraven, „De Laatste Woorden van mijn Vader op de Planeet gingen over mij”,  het Familie Graf Bekostigd, zijn Moeder Getroost. „Ik heb Nu een Andere Verstand Houding tot het Leven. Ik sta er Helder in.”

Hij is Ook bij Zich Zelf te Rade Gegaan, zegt hij. „In Hoe Verre heb je Signalen Gehad van Dat is Niet Correct, Dit is Tegen de Zin van de Ander? Dat maalt Keer op Keer door je Hoofd. Maar ik ben Niet tot de Conclusie Gekomen, dat ik Wist, dat een Ander het Niet Wou.”

Emotioneel

In de Recht Bank erkent de Verdachte Één van de Zeven Beschuldigingen, de Lang Durige Mis Handeling van een Ex Vriendin, Al denkt hij Anders over de Frequentie en de Intensiteit van de Klappen en de Schoppen. Waar zij zegt, dat de Mis Handelingen Twee Wekelijks Plaats Vonden, spreekt hij over „Één Keer Schoppen” of „Een Keer een Klap met de Vlakke Hand op het Achter Hoofd”.

Over de Beschuldigingen van de Andere Vrouwen windt Andeweg zich Zichtbaar op. Die schaart de Kunstenaar onder de Categorie „Hetze”. Het was Juist de Vrouw, die Achter Hém Aan Liep, of de Seks Initieērde.

Na dat Vier Vrouwen Gebruik hebben Gemaakt van hun Spreek Recht, noemt de Rechter de Psychologische Rapporten, die zijn Op Gesteld. Daar blijken Narcistische Trekken, een Border Line Stoornis en Middelen Verslaving uit. Wat vindt U zelf van die Diag Nose? vraagt de Rechter. De Verdachte „Ik was het Wel Eens met Border Line, maar Later Niet Meer.” En Narcistische Trekken? „Dat is Normaal als je Uit een Haagse Volks Wijk komt.

De Eerste Keer ,dat de Man Emotioneel wordt, is Wanneer hij aan het Eind van de Dag spreekt over de Gevolgen van de Media Aan Dacht voor zijn Vader en Moeder. Dan is de Tijd Op. Het Requisitoir en de Verdediging volgen woensdag.

Luister

Hoe een Kunstenaar Carrière maakt Ondanks Beschuldigingen van Seksueel Geweld
Deze Podcast Luister je Ook in onze App

Lees Ook dit Artikel
Hoe een Kunstenaar Carrière maakt Onder Aan Houdende Beschuldigingen van Aan Randing en Verkrachting
Geschokte Reacties in Kunster Weld na Publicatie over Grenzeloos Gedrag Kunstenaar

NRC, 17 juli 2023, 16:01

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/07/17/

Advocaat Kunstenaar Andeweg ziet Geen Verkrachting, Hoog UitEen Te Vrije Seksuele Moraal

Zeden Zaak

Volgens Advocaat Peter Plasman is de van Verkrachting, Aan Randing en Mis Handeling Beschuldigde Kunstenaar Julian Andeweg Schade aan Gebracht. „Hij is Publicitair aan de Schandpaal Genageld.”

Vrij Spraak. Vrij Spraak. Vrij Spraak.” Advocaat Peter Plasman dreunt het Woord Daar Na Nog Eens Drie Keer op in de Grote Zitting Zaal van de Recht Bank in Amsterdam, Waar hij de van Verkrachting, Aan Randing en Mis Handeling Beschuldigde Kunstenaar Julian Andeweg verdedigt. Zijn aAdvocaat maakt Geen Bezwaar tegen het Noemen van diens Achter Naam.

Voor Zes van de Zeven Feiten, die de Officier van Justitie zijn Cliënt ten Laste legt, is volgens Plasman Geen Enkel Bewijs. Alleen tegen de zevende beschuldiging, Jarenl Lang Systematisch Huiselijk Geweld,  voert Plasman Geen Verweer. Maandag, op de Eerste Zitting Dag, bekende de 36 Jarige Kunstenaar Zelf de Mis Handelingen, Al waren die volgens hem Minder Frequent en Lang Durig dan het OM schetste, Namelijk Elke Twee Weken tussen 2014 en 2016.

Plasman benadrukt deze woensdag in zijn Betoog de Schade, die zijn Cliënt is Aan Gedaan door „Het Amateur Onder Zoek” eind oktober 2020 in NRC, waar in Twintig Vrouwen en Mannen de Kunstenaar Beschuldigden van Seksueel Geweld, Stalking, Mis Handeling, Intimidatie en Diefstal. De Krant beschreef na Eigen Onder Zoek hoe hij Furore maakte in de Kunst Wereld, en In Tussen een Serie Slacht Offers maakte. Plasman „De Carrière van mijn Cliënt is Toen Abrupt Beëindigd. Hij is Publicitair aan de Schand Paal Genageld. De Tekst ‘Andeweg Verkrachter’ is Groot en Openlijk onder een Amsterdamse Brug Geplakt.”

Vrouwen

Over de Zeven Vrouwen, die Aan Giften bij de Politie deden, kan hij Kort zijn: „Dat is een Ernstig Ontspoorde Heksen Jacht Geweest, Begonnen door Twee Vrouwen.” De Aan Giften zijn In Gegeven door „Kinne Sinne” van de Vrouwen, al dus de Advocaat, een Grote Mate van Jaloezie” op de Carrière van de Kunstenaar en de Gefrustreerde Wens van de Vrouwen „Een Relatie” met zijn Cliënt te Hebben. Sommigen hebben hun „Ernstige Psychische Problematiek” op „Het Bord van mijn Cliënt” Geschoven, of zich „Mogelijk een Trauma laten Aan Praten door hun Therapeut”. De Straf Eis van het OM, Drie Jaar Vcel Waar Van Één Jaar Voor Waardelijk, een Contact Verbod, Vorderingen van 5.000 Euro voor een Aan Tal Slacht Offers, en Verplichte Therapie, vindt hij Dan Ook Veel te Hoog.

Voor deze Tweede Zitting Dag heeft de Verdachte een Ander Pak Aan Getrokken. In de Recht Zaal draagt hij een Gilet, zijn Geruite Colbert hangt over de Stoel. In de Gang draagt hij een Reflecterende Zonnen Bril. Hij is Kalmer dan maandag, toen hij de Rechters Meer Maals Verontwaardigd Interrumpeerde. De Publieke Tribune is Net als maandag Vol met Vrienden en Bekenden van de Vrouwen die Aan Gifte deden. Af Gevaardigden van de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunst in Den Haag en de Rijks Akademie in Amsterdam, waar de Haagse Kunstenaar Slacht Offers maakte onder Mede Studenten, zijn Af Wezig.

In Stilte

In Stilte hoort de Verdachte het Requisitoir van de Officier van Justitie aan. Die benadrukt Al dat het Straf Rechtelijk Onder Zoek Al Ruim voor de NRC Publicatie begon, al voor de zomer van 2020, en niet pas na publicatie. Toen het OM hoorde van het onderzoek in NRC, is Vlak voor Publicatie een Tap Gezet op de Telefoon van de Verdachte. De Af Geluisterde Gesprekken, met Name die met zijn Moeder, dienen nu als belangrijk bewijs in de Zaak.

De officier acht Alle Zeven Ten Laste Gelegde Feiten Bewezen en neemt Uit Gebreid de Tijd om Uit te Leggen Eaarom zij denkt, dat er in dit Soort Zeden Zaken Geen Sprake is van Collaborative Story Yelling, waar bij Slacht Offers elkaar een Gelijk Luidend Verhaal Vertellen, die Aan Giften Onbetrouwbaar maken. Volgens haar is er Vol Doende ‘Schakel Bewijs’, om dat de Verdachte gedurende Meerdere Jaren Verschillende Vrouwen op de Zelfde Manier behandelde. „Bij Vier Gevallen besprong de Verdachte Onverhoeds de Vrouw, stak de Hand in haar Broek en stak zijn Vingers in de Vagina. Dat was zijn Modus Operandi.”

Advocaat Plasman is van dat ‘Schakel Bewijs’ Helemaal Niet Over Tuigd. De Ene keer betrof het een Bekende Vrouw, zegt hij, de Andere Keer was het een Vreemde. Soms betastte zijn Cliënt de Vrouw over haar Broek heen, de Andere Keer zat hij in de Vagina. Boven Dien had een Aan Tal van de Vrouwen, die Aan Gifte deed Vrij Willig Seksueel Contact met zijn Cliënt, Voor én Na het Moment, dat zij Nu als Verkrachting Bestempelen. „Een Gewone Vrij Partij in het Trap Gat, Zoenen, Hand op Penis, Zoenen, Af Trekken, Vingeren, Zoenen en Als de Vrouw Zegt ‘Au, Dat doet Pijn, dat wil ik Niet’, dan houdt mijn Cliënt er op Zeker Moment Mee Op. Iedereen kan Hier een Oordeel over Vellen, maar Geen Straf Rechtelijk Oordeel.

Vrije Seksuele Moraal

In zijn Pleit Nota raadt Plasman de Rechters aan „Een Bril Op te Zetten van Tien Jaar Geleden”, toen Sommige ten Laste Gelegde Delicten Plaats vonden. Toe Gegeven, zijn Cliënt had een Vrije Seksuele Moraal, „Misschien te Vrij”. Maar er is Ook Sprake van „Fundamenteel Gewijzigde Op Vattingen over Wat Normaal is in de Om Gang en Wat Niet. Tegen Woordig moet je Zo Ongeveer een Contract bij je hebben, Voor dat Je met Iemand Seks hebt. U moet zich als Recht Bank Realiseren, dat U met de Bril van Nu op oordeelt over Feiten van Tien Jaar Geleden.”

De Advocaat van de Slacht Offers verweert zich „Ook als Iemand in een Café tegen je Aan komt Staan, Ook als je staat te Zoenen, Ook als Iemand Gevleid is of tegen je Op Kijkt, betekent dat Niet, dat het Oké is Om Zo Maar, Onverhoeds, je Vinger in Iemands Vagina te Steken. Dat heet Verkrachting in 2013, dat is het in 2015, en dat is het Nu.”

Nou, stelt de Advocaat van de  Verdachte „Als je Zoent, mag je Best Heel Vaak in de Vagina. Dat is een Kwestie van Af Tasten. Maar Zo als mijn Cliënt Af Gelopen maandag Al Aan Gaf het Kán, dat hij die Signalen Niet Al Tijd Goed Op Ving.”

De Voor Zitter geeft het Laatste Woord aan de Verdachte. „Ik heb Niets Toe te Voegen aan Wat mijn Advocaat zegt”, vertelt hij. „Ik zou Natuurlijk Nog van Alles Willen Zeggen over Wat het met me Doet, maar Dat is Nu Niet aan de Orde.”

De Uit Spraak volgt op 4 september.

NRC, 19 juli 2023 om 16:00

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/07/19/advocaat-kunstenaar-andeweg-ziet-geen-verkrachting-hooguit-een-te-vrije-seksuele-moraal-a4170110

Nelle Boer – Misselijkmakend stuk in NRC + Mister Motley – Kunst is lang (leven is kort) (52): Juliaan Andeweg + Rijksakademie – Statement regarding article in NRC about former resident

Nelle Boer – NRC Cancel Cultuur, Op Roep Onpartijdige Journalisten

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hannah+Stōve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Het+Parool
https://robscholtemuseum.nl/?s=AD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lucette+ter+Borg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carola+Houtekamer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lucette+ter+Borg+&+Carola+Houtekamer
https://robscholtemuseum.nl/?s=NRC
https://robscholtemuseum.nl/?s=M+Snijders
https://robscholtemuseum.nl/?s=M+Snijders+Blok+Nijensteen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Recht+Bank+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Meervoudige+Kamer+Recht+Bank+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arrondissements+Parket+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=OM
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie
https://robscholtemuseum.nl/?s=NRC
https://robscholtemuseum.nl/?s=NRC+Cancel+Cultuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cancel+Cultuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=NRC+Dossier
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rectificatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sjoerd+de+Jong
https://robscholtemuseum.nl/?s=NRC+Ombuds+Man
https://robscholtemuseum.nl/?s=JF+Andeweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Juliaan+Andeweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=JP+Plasman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Plasman
https://robscholtemuseum.nl/?s=KABK
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koninklijke+Academie+van+Beeldende+Kunsten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koninklijke+Academie+van+Beeldende+Kunsten+Den+Haag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijks+Academie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijks+Academie+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aan+Randing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Feitelijke+Aan+Randing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Met+Wils+Onbekwame+Handelingen+Plegen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Seksueel+Binnen+Dringen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verkrachting
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mis+Handeling+van+Levens+Gezel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Confirmation+Bias
https://robscholtemuseum.nl/?s=Volledige+Naam+Noemen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kwaad+Dag+Licht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onpartijdig+Journalist
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onpartijdige+Journalistiek