Geert Buurman, Beheerder van Facebook groep JE BENT JUTTER OF JE BENT HET NIET ;) – ‘Helderse bevolking wil geen Stadhuis op Willemsoord’ + R – Facebook groepen over Den Helder

Het prachtige Willemsoord in Den Helder (foto ICM Online)De geschiedenis van Den Helder centraal, rechts boven Willemsoord (foto Helderse Vereniging voor Sociale geschiedenis)

Gebouw 66 op Willemsoord (foto Zeestad)

Gebouw 72 op Willemsoord (foto skillsmarissakarlas)
In het Rijksmonumentenregister staat Gebouw 66 wel genoteerd (https://monumentenregister.cultureelerfgoed.nl/monumenten/508464), maar Gebouw 72 komt, ook na veel speurwerk, niet voor (foto Staf RSMuseum)

De Helderse bevolking wil geen Stadhuis op Willemsoord

Den Helder – Het is duidelijk, de bevolking van Den Helder wil dat Stadhuis op Willemsoord niet, schrijft Geert Buurman, Beheerder van de Facebook groep JE BENT JUTTER OF JE BENT HET NIET ;).

Al jaren wordt in Den Helder gediscussieerd over de vraag, of het Stadhuis nu wel of niet naar de Gebouwen 66 en 78 op Willemsoord moet worden verplaatst.

De meningen zijn daar nogal over verdeeld. Het Helderse College en de Coalitie in de gemeenteraad zijn er van overtuigd, dat de meerderheid van de Helderse bevolking voor plaatsing op Willemsoord is en wil het plan doorzetten. Ondanks de tegenstand uit diverse toch wel belangrijke hoeken als Damen Shipyards, Erfgoed Stichting SBCE et cetera.

Een echt onafhankelijk onderzoek in de vorm van een Referendum of Enquête is hierover echter nooit uitgevoerd. Niet door het College, ook niet door politieke Partijen binnen de raad. Maar wat zijn dan eigenlijk de werkelijke feiten?

Band

Ik ben één van de beheerders van de Facebook groep ’JE BENT JUTTER OF JE BENT HET NIET ;), een groep voor en door (voormalige) Heldenaren. Van deze Facebook groep, die op dit moment zo’n 4.000 leden telt, kun je alleen lid worden als je enige band hebt met Den Helder, dus geboren, woonachtig, gewoond hebbend, dat soort relaties. De leden in deze groep zijn dus zonder meer een doorsnee van de Helderse bevolking te noemen en zijn dus geen buitenstaanders. Dit is gelet op het onderstaande toch wel van belang om te weten.

Wij hebben als Beheerders een Poll gehouden over de verhuizing en verplaatsing van het Stadhuis. Om de Poll zo zuiver mogelijk en onbevooroordeeld te houden kan alleen met Ja of Nee worden geantwoord. Alleen leden kunnen deelnemen.

Verbluffend

Als Beheerders vinden wij het resultaat verbluffend.

• Van de 4.0000 leden binnen de groep hebben er inmiddels 550 een stem uitgebracht. Dat is een percentage van 13,75% van het totaal.
• Op Facebook hebben veel leden van de groep ’JE BENT JUTTER OF JE BENT HET NIET ;)’ tegen het Stadhuis Plan op Willemsoord gestemd (zie foto’s hierboven). Van deze 550 tot op heden (donderdag 8 april) uitgebrachte stemmen zijn 495 leden tegen een Stadhuis op Willemsoord en 55 leden voor. Ofwel een percentage van 90% tegen en 10% voor.
• Op 4.000 leden is dat 12,375% tegen en 1,375% voor.
• Afgezet tegen een totale bevolking in Den Helder van 56.000 Inwoners betekent dit, dat 0,98% van de bevolking een stem heeft uitgebracht, waarvan 0,884% tegen Willemsoord is en 0,098% voor.

College en Coalitie zijn er van overtuigd, dat de meerderheid van de bevolking voor Willemsoord is. Deze cijfers zouden hen minstens tot nadenken moeten stemmen.

Representatief

Waarom is deze Poll zonder meer representatief? Zoals eerder geschetst hebben er (tot donderdag 8 april) door 550 mensen ofwel 0,98% van de 56.000 inwoners deelgenomen aan deze Poll.

Als EenVandaag een enquête houdt, is dat onder 5.000 mensen. Op een totale Nederlandse bevolking van 17 miljoen is dat 0,029%. Als Maurice de Hond een enquête houdt, doet hij dat onder de 4.000 mensen ofwel 0,024% van de 17.000.000 Inwoners.

Dan mogen we toch gerust stellen, dat een percentage van 0,98% van de totale Helderse bevolking veel hoger ligt en dus zeer zeker representatief te noemen is.

De Poll loopt nog tot zondag 11 april. Wie wil deelnemen kan het lidmaatschap aanvragen van de Facebook groep Je bent Jutter of je bent het niet.

Helderse Courant, 9 April 2021 om 15:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210409_74903249

Facebook groepen over Den Helder

JE BENT JUTTER OF JE BENT HET NIET ;)

4.000 leden
https://www.facebook.com/groups/686677424791899

Je bent Jutter als…

17.800 leden
https://www.facebook.com/groups/105295886298288

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geert+Buurman
https://robscholtemuseum.nl/?s=JE+BENT+JUTTER+OF+JE+BENT+HET+NIET
https://robscholtemuseum.nl/?s=Je+bent+Jutter+als
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geschiedenis+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Plan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Stationslocatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Drs+F+Bijlweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Kerkgracht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+RABO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Bevolking
https://robscholtemuseum.nl/?s=Damen+Shipyards
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erfgoed+Stichting+SBCE
https://robscholtemuseum.nl/?s=Referendum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Enquête
https://robscholtemuseum.nl/?s=Poll

2 Comments

  1. Voor machtswellustelingen is er niets leukers dan dingen te doen die tegen de wil van de bevolking zijn. Dan ervaar je pas je macht.

  2. Jacques van Velzen 10 april 2021 op 20:08

    Dit onderzoek zegt natuurlijk helemaal niks.
    Geen een weldenkend mens heeft nog een FaceBook account.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.