Jaap Holtzapffel – JOOST ZWAGERMAN WERD VERMOORD❗️+ WANNEER KOMT ER HULP VOOR ROB SCHOLTE

JOOST ZWAGERMAN WERD VERMOORD❗️

Facebook, 5 januari om 14:02

Reacties:

Jaap Holtzapffel
Speurneus Wim Dankbaar, u weet hier vast meer van!

Wim Verwey
Psychoses zijn tegenwoordig salonfähig kennelijk. Dat in het kielzog van de aanvaarding van onwaarheden als ‘alternatieve feiten’. Ik zou zulke shit gewoon negeren. Who cares?

Jaap Holtzapffel
De familie van Rob Scholte cares.

Wim Verwey
Die had je dus beter met rust kunnen laten. Met de kennis van achteraf.

Jaap Holtzapffel
Wat bedoelt u?

Wim Verwey
Ik begrijp inmiddels, dat je een boek over hem hebt geschreven en er daarom midden in bent beland. Rob is dat museum uit geflikkerd door de meest disfunctionele gemeente van Nederland. Die was als zodanig al jaren berucht, omdat ze werkelijk niets voor elkaar kunnen krijgen, maar continue in persoonlijke vetes verwikkeld zitten en vechtend door de raadszaal rollen. Dat doet de mens geen goed. En iemand als hem al helemaal niet. En die wanen van hem, daar is sowieso geen garen tegen te spinnen.

Jaap Holtzapffel
Wim Verwey: Rob Scholte is een ernstig psychiatrisch patiënt. Hij heeft dringend goede zorg nodig. Alleen zijn familie en een super psychiater kunnen hem helpen!

Wim Verwey
Daar moet je dus als leek je vingers niet aan branden. Iedereen met ’n beetje verstand weet natuurlijk, dat die bom voor Hammerstein was bedoeld. Maar dat wil hij niet waar hebben. Soit.

Jaap Holtzapffel
Wim Verwey: Wat een onzin vertelt u nu? Hoe kunt u nu beweren, dat de bom voor Oscar Hammerstein was bedoeld, en dat mensen, die dit niet geloven weinig verstand zouden hebben. Kent u het dossier 100% of roept u maar wat?

Wim Verwey
Ik roep maar wat. Op grond van algemeen bekende feiten en wat logica. Want wie zou er nu een kunstenaar willen opblazen? Zijn eigen (voormalige) vrienden? Ik weet, dat hij, dat denkt, en dat het nooit meer zijn kop uitgaat. Daar moet je het dan mee doen.

Jaap Holtzapffel
Wim Verwey: Wie kent het verborgen leven van Rob Scholte? Vraag het Paul Blanca!

Wim Verwey
Het ging mij alleen om de totaal krankzinnige onzin van dat ‘Revolutionair Online‘. Negeren zei ik, doet de familie van Scholte niet antwoordde jij, en vervolgens ik, dat je dan je vingers met dat boek heb gebrand. Inhoudelijk op de affaire ingaan is ‘a road to nowhere’. Ik heb in ieder geval geen antwoorden. Maar vind het wel schandalig hoe hij in Den Helder is behandeld. Wat een stelletje wereldvreemde losers daar.

Jaap Holtzapffel
Wim Verwey: Rob Scholte had nooit naar Den Helder moeten gaan. Ze hebben hem daar bewust kapot gemaakt!

Wim Verwey
Daar had hij inderdaad nooit naar toe moeten gaan.

Jaap Holtzapffel
Nu is Rob totaal gesloopt. Alleen zijn vrouw kan hem helpen!

https://www.facebook.com/Jaap.Holtzapffel

https://fredvanderwal.wordpress.com/2019/01/04/PeterKlashorstjouw-hobby-is-volgens-jouw-eigen-zeggen-kutlikken-lees-liever-eens-een-fijn-jongensboek-als-alleen-op-de-wereld/

WANNEER KOMT ER HULP VOOR ROB SCHOLTE

Facebook, 9 januari 2019

Reacties:

Max Hasfeld
Gaarne deze onzin over mij verwijderen.

Jaap Holtzapffel
Wat bedoelt u? Het is de mening van Rob Scholte. Het staat in de Volkskrant van X jaar geleden en ik heb de post gedeeld van de website van het Rob Scholte Museum. Wat bedoelt u?

Petrus van de Klashorst
De tragiek is, dat Rob behalve zijn benen ook zijn vrienden is kwijtgeraakt. De beschuldigingen richting Max Hasfeld en diverse kunstenaars, waaronder ondergetekende, zijn het gevolg van een psychische storing van Rob. Begrijpelijk, maar niet leuk voor eigenlijk, zowel Rob als de onterechte beschuldigden. Max is een van de weinige mecenassen, die Nederland rijk is. Hij heeft woon, werkruimte, RoXY, enzovoort mogelijk gemaakt in Amsterdam voor veel kunstenaars. Mensen als Max verdienen een lintje. Dankbaarheid is er niet. Valse beschuldigingen wel!

Gerardus Grijpma
Wist ik niet.

Jaap Holtzapffel
Petrus van de Klashorst Ik heb een post van de website van het Rob Scholte Museum gedeeld, omdat ik een kunstboek over Scholte heb uitgegeven. Rob heeft behalve een narcistische persoonlijkheidsstoornis onder andere ook PTSS. Rob Scholte is een ernstig psychiatrisch patiënt en derhalve verminderd toerekeningsvatbaar. Wanneer komt er hulp voor deze kunstenaar?

Olof van Doorn
En Jaap Holtzapffel mag als psychiater een diagnose stellen?
Of heeft Jaap niet de bevoegde medische opleiding?

Jaap Holtzapffel
Olof van Doorn Ik heb voor mijn boek over Rob Scholte ruim een jaar lang tientallen mensen, die Rob door en door kennen, uitgebreid geïnterviewd. Neem van mij aan: Rob Scholte is ernstig gestoord. Triest, maar waar!

Jaap Holtzapffel
Hans Lafeber De omstandigheden duren al 24 jaar. Rob is geen gevaar voor anderen, omdat hij in een rolstoel zit, maar hij is wel een gevaar voor zichzelf, omdat hij slechts één waarheid kent. Zijn eigen, totaal gestoorde, waarheid. Zo denkt hij, dat Joost Zwagerman vermoord is. Waar is de psychiater?

Gerardus Grijpma
Joh, ik ben zelf minimaal viervoudig psychisch gestoord en moet bij de gemeente bedelen. Krijg nog geen krijtje voor me kunst.

Nelle Boer
Mooi, dat alle andere figuren die hier genoemd worden: John Studulski, Pet(e)rus van de Klashorst, (Koos) Dalstra en (Paul) Blanca altijd in de schaduw zullen blijven staan van Rob Scholte. Sommigen van hen zijn zelfs bij leven al vergeten.

Jaap Holtzapffel
Nelle Boer Verklaar u nader!

Harrie vd Bogert
Nelle Boer zal altijd herinnerd blijven??

Jaap Holtzapffel
Harrie vd Bogert Waarom gebruikt u uw eigen hoofd niet als profielfoto?

Harrie vd Bogert
Jaap Holtzapffel Omdat ik fan ben van Johan Cruyff , waarom? Irriteert u dat soms ?

Jaap Holtzapffel
Harrie vd Bogert Het mag niet zonder toestemming van de erven Cruijff!

Harrie vd Bogert
Jaap Holtzapffel Bent u echt serieus ? Is dat echt zo ??

Jaap Holtzapffel
U maakt inbreuk op het portretrecht van ook mijn grote held!

Harrie vd Bogert
Jaap Holtzapffel Oh, ik meen het serieus, wist echt niet, dat dat niet mag.

Jaap Holtzapffel
Harrie vd Bogert Als iemand zou flauw zou zijn om dit door te geven aan Facebook (ik niet dus!), dan zal Facebook u opdragen uw profielfoto te veranderen.

Harrie vd Bogert
Jaap Holtzapffel Oké, bedankt voor het advies, maar je ziet zoveel profielfoto’s toch met beroemdheden?

Jaap Holtzapffel
Mag allemaal niet!

Harrie Vd Bogert
Jaap Holtzapffel Oké, dank u.

Peter Remeeus
Hij heeft het nog niet veranderd.

Fred van der Wal
Nou, nou, nou, (Paul) Blanca vergeten? In de schaduw van Rob Scholte??? Het oeuvre van (Paul) Blanca is samenhangender dan dat van Rob.

Nelle Boer

Nelle Boer - Boomerang (foto Facebook)
Nelle Boer – Boomerang (foto Facebook)

Jaap Holtzapffel
Paul Blanca heeft mij geblokkeerd. Geloof ik! Jaap Holtzapffel.

Peter Klashorst
Jaap Holtzapffel Volkomen onzin discussie. Wat maakt het uit wie. of wat. een belangrijke kunstenaar is. Deze figuren, inclusief Rob Scholte, zijn overigens allemaal mislukkingen internationaal gezien. Geen haan, die er naar kraait!

Jaap Holtzapffel
Peter Klashorst Ik kraai naar u!

Fred van der Wal
Reactie Klashorst Niet ontvankelijk. Een kunstenaar is te beoordelen op zijn hoogtepunt. Een goed kunstwerk blijft een goed kunstwerk en tijdloos. “Internationale waardering‘ zegt niets.

Peter Klashorst
Fred van der Wal Ik heb elke dag wel een paar hoogtepunten, dus dat zit snor.

Jaap Holtzapffel
Ja, ik ga het zéér binnenkort allemaal meebeleven! Want je kunt geen koffietafelboek over of voor iemand maken zonder de diepte én hoogtepunten aan den lijve te ondervinden.

Fred van der Wal
Peter, banaliteiten alom in jouw leventje.

Peter Klashorst
Fred van der Wal Ja , extreem spiritueel.

Jaap Holtzapffel
Ik zou ook wel iedere dag een paar hoogtepunten mee willen maken. U blijkbaar niet!
Leuk!

Fred van der Wal
Geachte heer Jaap (Holtzapffel), u bent een grappenmaker. Hierbij neem ik afscheid van uw site.

Fred van der Wal
Wal, en van uw persoon uiteraard. Het is mooi geweest.

Peter Klashorst
Fred van der Wal Partir, c’est mourir un peu.

Jaap Holtzapffel

Fred van der Wal - Travestieten met tieten (foto Facebook)

Fred van der Wal – Travestiet met tieten (foto Facebook)

Jaap Holtzapffel
Misja van der Wal Uw oom Fred is boos weggelopen!

Misja van der Wal
Jaap Holtzapffel Daar ben je zelf debet aan, terechte reactie van Fred. Hij houdt niet van valse spelletjes. Misschien knikker ik jou er ook alsnog vanaf, als ik zin heb om daar tijd in te steken

Jaap Holtzapffel
Misja van der Wal Gebruikt uw oom Fred borst implantaten? Weet hij wel, dat die dingen kunnen gaan lekken?

Gerard Ting
Jaap Holtzapffel Ben bang dat je (Peter) Klassie (horst) niet kunt evenaren, of volgen in zijn hoogtepunten, zowel artistiek als lichamelijk.

Jaap Holtzapffel
Gerard Ting Dat weet ik wel zeker! Mijn kwaliteiten liggen op een ander vlak en daar kan Peter Klashorst van profiteren.

Jaap Holtzapffel
Gerard Ting Behalve mooie koffietafelboeken maken kan ik nog iets anders. dat de meeste mensen niet kunnen. Ik ben op mijn 57ste nog zo lenig, dat ik mezelf kan pijpen. Kan (Peter) Klassie (horst) dat ook?

Gerard Ting
Jaap Holtzapffel Op dit antwoord heb je lang moeten nadenken. En ik geloof je niet wat lenigheid aangaat. Dat roept om een fotootje. Trouwens dan is Klassie slimmer, die hoeft er niet krom voor te liggen om gepijpt te worden. Ha ha ha, die laat het doen.

Jaap Holtzapffel
Gerard Ting Het antwoord duurde zo lang, omdat ik mijn 96 jarige vader naar zijn bridge drive moest brengen en je in Nederland niet meer in de auto mag Facebooken. De foto komt eraan!

Jaap Holtzapffel
Gerard Ting Bericht van Facebook. Foto’s van personen, die zichzelf pijpen, niet toegestaan op Feestboek. Wat te doen?

Gerard Ting
Jaap Holtzapffel Balkje voor de ogen, kruisje op de eikel, oh,nee, die zie je toch niet als het goed is. Ha ha ha ha. (Peter) Klassie (horst) weet daar wel raad mee, censuur op foto’s en kunstwerken,

Jaap Holtzapffel
Gerard Ting Ik ga eind januari naar Pattaya om Peter Klashorst te bezoeken. Dan vraag ik, of hij er een schilderij van maakt; dat mag wel van Feestboek!

Fred van der Wal
FBELANGRIJKE KUNSTENAAR.

Koos Dalstar
Eens! Het hele probleem met de oplossing van Jordaanslag van 24111994 is de bijziendheid inzake der zulken. De dader MOET een kunstenaar zijn geweest en die MOET uit Amsterdam komen. Daar draait het hele mediacircus in NL al jaren om.
Lees je Bom In De Laurierstraat van Hendrik Jan Korterink uit 2005, Nieuw Amsterdam, dan wordt je bijkans gek van alle namen van personen, die er op een of andere manier bij betrokken zouden zijn geweest. Maar een zaakregister ontbreekt ten enen male. Niet wie, maar wat, waar en waarom? Door die vragen te beantwoorden, kom je los van de fixatie op kunst en Amsterdam. Dat is inderdaad peanuts, helaas pindakaas, zoals ik in 1999 op de expositie met (Paul) Blanca en Scholte bij galerie Donkersloot al toonde: drie potten pindakaas.
Nu nog de kraaiende haan vinden inderdaad.

Petrus van de Klashorst
Koos Dalstar Staat daar niet wat over in de Bijbel? De haan, die 3 keer kraaide? FF de tijdmachine in, Koos (Dalstra)

Jaap Holtzapffel

Inkijk in Holtzapffels Roofboek (foto Facebook)

Inkijkje in Holtzapffel’s Roofboek (foto Facebook)

Koos Dalstar
Jawel, inderdado! 3 keer dus. Ik dacht Petrus (er Klashorst) toch, die dat hoorde. Maar het gaat mij nu even om de juiste richting van de kraaiende haan. Waar stond die haan? Ik denk in het oosten, omdat daar ook de zon opkwam. De Bijbel geeft daarover geen uitsluitsel. We zullen het zelf moeten reconstrueren door middel van een geluidsexperiment.

Petrus van de Klashorst
Koos Dalstar ik kraai weleens van plezier. Telt dat ook?

Jaap Holtzapffel
Zo grappig weer!

Fred van der Wal
Interessante generatie, die van Rob c.s.

Fred van der Wal
Een reacteuse meende, dat ik jaloers zou zijn op de monografieën van genoemde artiesten. Mis. Ik heb zoiets in het verleden altoos afgehouden.

Fred van der Wal
Toen ik 36 was wilde een geleerde heer een boek over mij schrijven. Ik heb hem hartelijk uitgelachen. Oké, voor wie aan het einde van de rit zit als kunstenaar of uitgerangeerd, moge opteren voor een monografie. Eerder niet.

Koos Dalstar
Ja, de ambivalentie van klank in NL. Het werkwoord: kraaien en het naamwoord: kraaien, niet waar. Het meervoud van kraaien: wij kraaien verwijst zowel naar een hoeveelheid hanen als naar een hoeveelheid andere vogels, die niet alleen fladderen, maar ook daadwerkelijk vliegen om te stelen of stelen om te vliegen. De roep van de kraai is een ander verhaal dan het kraaien van de haan.
Niet alleen in NL natuurlijk, maar ook in Thailand, mag ik aannemen.

Jaap Holtzapffel

Inkijk in Holtzapffels Roofboek (foto Facebook)

Inkijkje in Holtzapffels Roofboek (foto Facebook)

Gerardus Grijpma
Koos Dalstar Allemaal schijtlijsters in Nerdland eh Nederigland☺.

Koos Dalstar
Oneens. Klashorst wel ontvankelijk. Beoordelingen van kunstenaars op hun hoogtepunt? In NL? Tja, dat was de 17de eeuw, een van de vluchten in een schoner verleden met uitzonderlijke volksdeugden na 80 jaar onafhankelijkheidsoorlog voor de persoonlijke vrijheid tegenover Spanje. Daarna kwamen een Franse en Duitse bezetting, niet zo zeer vanwege een geloofsstrijd, maar vanwege een politieke herindeling van EUropa, gepaard gaande met enorme aantallen doden vanwege gedwongen emigratiestromen de verkeerde kant op. Daarover zijn de morele meningen nog steeds verdeeld. Idem dito met goede en foute kunst, die sindsdien werd gemaakt.
Tijdloos bestaat niet op aarde, maar begint op tien kilometer hoog boven de planeet met lichtjaren. Internationale waardering tenslotte was belangrijk voor een Van Gogh en een Mondriaan, al was het maar omdat een broer in Parijs woonde en in de kunsthandel zat, of omdat je in een zogenaamde kunststroming zat, die ook in Duitsland en Rusland populair was.

Jaap Holtzapffel

Inkijk in Holtzapffels Roofboek (foto Facebook)

Inkijk in Holtzapffels Roofboek (foto Facebook)

Jaap Holtzapffel
Volkomen onverwacht heeft kunstenaar Fred van der Wal, de oom van Misja van der Wal, deze pagina vaarwel gezegd. Oom Fred: het ga u goed!

Fred van der Wal - Travestieten met tieten (foto Facebook)

Fred van der Wal – Travestieten met tieten (foto Facebook)

Misja van der Wal
Het is mijn vader, niet mijn oom, die leeft niet meer helaas.

Jaap Holtzapffel
Misja van der Wal: gebruikt uw oom Fred borstimplantaten? Weet hij wel, dat die dingen kunnen lekken?

Joss Trofap
Fred van der Wal is een megalomane arrogante bal gehakt

Herman van den Boom
Wereldberoemd in Amsterdam!

Jaap Holtzapffel
Wie? Oom Fred, de oom van Misja van der Wal? Of haar vader Jannes?

Herman van den Boom
Jaap Holtzapffel De hele bubs.

Jaap Holtzapffel
Alleen beroemd in Sint Annaparochie.

Herman van den Boom
De gehele Nederlandse kunstwereld is niet aangesloten bij wat er internationaal gebeurt. Enkel met zichzelf bezig. Een Nederlandse kunstenaar uit Maastricht staat met zijn rug naar Europa en met zijn gezicht naar Amsterdam, terwijl dat de provincie is. Düsseldorf, Antwerpen, Brussel, Keulen, Luik op loopafstand, nee, alle neuzen naar Amsterdam. Nou in Nederland maak je geen internationale carrière, de knowhow en infra structuur is er niet.

Herman van den Boom
Ik denk, dat meestal men de taal niet spreekt, geen manieren heeft, niet met lepel en vork weet te eten, niets van wijn en restaurants weet. Kortom savoir vivre. In een Vinex wijk opgegroeid met een snackbar en Nederlandse TV, dan heb je een achterstand.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Maakt het wat uit? Is dat een reden om kunst te maken? Een carrière? Met heel veel kunstenaars wordt het qua carrière nooit wat, die leven onder het bestaansminimum, hebben een uitkering, subsidie of klussen er wat bij. Ik weet niet, of er een recept is voor succes. Zelfs Rembrandt was financieel gezien een mislukkeling. Ik was gisteren bij een opening van een vriend van mij in een museum in Bangkok. Mooi geschilderd en een boodschap, maar hij verkoopt weinig. Het is allemaal relatief. Er zijn heel succesvolle kunstenaars, die een beetje decoratieve rommel maken, waar dus wel een markt voor is.

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Carrière betekent niet expliciet enkel geld. Is er een intellectuele infrastructuur, waarin men kan werken als kunstenaar? Daar gaat het in eerste instantie om, en die infrastructuur moet internationaal zijn. Men moet zich met de besten van zijn tijd kunnen meten. Zo’n structuur is in Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland en andere. Er is praktisch geen een Nederlandse galerie van niveau, waar haalt men dan de knowhow en ervaring vandaan. Wie heeft die? En zichzelf maar op de borst kloppen!

Herman van den Boom
https://www.demorgen.be/reizen/artikelenreeks-belgische-priveverzamelaars-ward-daenen-en-eric-rinckhout-ba4c2b87/?referer=https://www.google.be/&referer=https://l.facebook.com/
Artikelenreeks Belgische privéverzamelaars: Ward Daenen en Eric Rinckhout.
https://www.demorgen.be

Herman van den Boom
In België kun je bij een boer komen en die laat trots zijn stal zien met koeien en varkens. Daarnaast heeft hij een even grote stal staan en die staat vol met kunst en dan met knowhow aangekocht. Vergeet niet de hele Düsseldorfse galeriewereld, zoals Konrad Fischer draaiden, en nog, op Belgische verzamelaars.

Herman van den Boom
En een Belgische kunstenaar word beoordeeld op zijn betekenis. Internationaal een Nederlandse door zijn betekenis, nationaal zie Mondriaan fonds

Herman van den Boom
Alle grote internationale carrières, Warhol, Beuys, Schnabel, Bryars, Haring, Basquiat zijn via het Rijnland en België gegaan

Petrus van de Klashorst
Ja , vervelend allemaal. Je bent lekker aan het schilderen en dan opeens wordt je gevraagd de huur te betalen of de supermarkt. Dan moet je dus iets gaan verkopen om centjes te organiseren. Hoe doe je dat en wie wil het hebben. Ik zou het niet weten. Verkopen van kunst is een vak apart en erg moeilijk.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Ik heb wel Belgische vrienden, zelfs hele rijke, maar die kopen nooit kunst, die kopen liever een horloge of een paar schoenen. Ik geef ze maar gratis een schilderij , want ze hebben er geen cent voor over .

Herman van den Boom
Zo gaat het, moeizaam maar het gaat. Internationaal in samenspraak met verzamelaars en musea.
HENEHOEVE GALLERY
http://www.henehoevegallery.com

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Ik kom uit milieu raad van bestuur van Philips, president directeur etc. Ook heel rijk kochten ook nooit.

Petrus van de Klashorst
Ik ken Basquiat wel van vroeger. Kwam ik in z’n atelier, was het stikheet en zat ie stoned voor zich uit te staren. Een paar assistenten waren aan het schilderen. Ik ken wel meer succesvolle kunstenaars. Het is vaak meer geluk dan wijsheid. Behalve talent moet je ook mazzel hebben en toevallig de juiste mensen tegenkomen, die er wat in zien.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Als je als kunstenaar over succes en verkoop na gaat zitten denken, wordt je depressief, dus ik doe dat nooit.

Herman van den Boom
De verzamelaars en kunstwereld in België is van oudsher zeer internationaal. Zie galerie Barbara Gladstone in Brussel, Zwirner met Zeno X, mijn vriend P.V. had eerste tentoonstelling Basquiat. Schnabel bezit James Lee Bryars, werkte met Castelli enz Zijn vriendin was Anina Nosei. Dat niveau heb je in Nederland niet, die zitten allemaal deskundige te spelen in een Mondriaan commissie

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Klopt!

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Je hebt gelijk.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Ik heb Anina Nosei een keer ontmoet. Een vriend van me, de fotograaf Robert Mapplethorpe kende haar ook en zou me introduceren. Ik ging langs met mijn dia’s. Ik had een overjas met gaten aan en zag er uit als een zwerver. Ze schrok zich dood en ik werd zonder mijn dia’s te kunnen laten zien de tent uitgezet. Als verkoper ben ik geen succes !

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Ze heeft geen galerie meer, maar handelt. Ik ben met een andere New Yorkse galerie bezig. En hier in België niets vast, maar incidenteel volgende week een groep.
Galerie Nadja Vilenne – Liège – Belgium
http://www.nadjavilenne.com

Herman van den Boom
Hoe is het in Thailand ?

Petrus van de Klashorst
De meeste galeriehouders zijn ook een soort kunstenaars. Ze vinden het leuk om iets met kunst te doen. Verkopen is en blijft moeilijk. Ik exposeerde vorig jaar op een leuke plek in Bangkok. Ze noemen het geen galerie, maar kunstplek. Dat was mijn enige show vorig jaar. Ik geloof twee schilderijen verkocht. Daar kan noch de huur voor de ruimte en mensen van betaald worden noch ikzelf van leven.

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst China?

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Ja , wie weet. Mijn werk is daar niet geschikt voor, denk ik. Ik heb al vaak genoeg in gevangenissen gezeten. Ik hou niet zo van dat regime daar. Thailand is ook niet super tolerant, maar ik heb tot nu toe weinig problemen gehad. Het beste kun je kunst maken in EUropa denk ik qua vrijheid van expressie hoewel ik in Amsterdam, Frankfurt en zo ook niet kan exposeren vanwege angst voor aanslagen, maar China is mij te repressief.

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Aanslagen op je persoon?

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Op de ruimte en natuurlijk mijzelf. Ik heb er geen problemen mee, maar galeristen wel natuurlijk, dus dan zijn ze bang en dat kan ik me goed voorstellen. We leven in een tijd, dat je op moet passen. Op Facebook kan ook veel niet.

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Ik ben al drie keer een maand geblokt dit jaar.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Ja , ik vond het vroeger het leukst om in kraakpanden te exposeren. Lekker vrij en overal schijt aan.

Herman van den Boom
Fb is niet meer leuk

Herman van den Boom
Ik exposeer het liefst in een dure galerie met verzamelaars van niveau.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Zonder Facebook kan ik wel ophouden. Ik verkoop vrijwel alles via Facebook zonder dat zou ik afhankelijk zijn van exposities, die ik niet heb.

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Ik verkoop aan musea, die geen budget hebben. Nog erger dus.

Herman van den Boom
Petrus van de Klashorst Over twee weken opening in Luik. Ben benieuwd.

Petrus van de Klashorst
Herman van den Boom Ik wens je succes. Ik hoop voor je, dat er in ieder geval veel mensen komen.

Herman van den Boom
Herman van den Boom Mijn vriend Jacques Charlier vertelde hoe hij Marcel Broodthaers en Maria Gillissen na afloop van de nu wereldberoemde tentoonstelling op die staande kist voor hun drie een feestdiner heeft gegeven met een fles goedkope wijn, een brood en een blikje sardines. Straatarm.

Harrie Vd Bogert
Petrus van de Klashorst Waarom doe je dat dan? Als ze rijk zijn en het mooi vinden kopen ze toch een schilderij van jou in plaats van een horloge of paar schoenen??

Petrus van de Klashorst
Harrie Vd Bogert Ik ken veel miljonairs zonder geld. Ze kopen huizen, schoenen, boten, auto’s, enz, maar kunst hebben ze geen cent voor over.

Fred van der Wal
Troffelaap is al 2 jaar lid van Arti et Amicitiae. Zoals wel meer van zijn soort, die het nooit zullen leren en uit dien hoofde gefrustreerd door het leven dobbert en van achter zijn foodtruck frieten en kreketten verkoopt. Een eerbiedwaardige professie voor iemand, die niet kan schilderen en het nooit zal leren.

Jaap Holtzapffel
Bent u er weer?

Fred van der Wal
Even op een zesde rangs kunst artiest reageren.

Fred van der Wal
Nu jij, Houtappel

Jaap Holtzapffel
Nee, u had plechtig beloofd deze pagina de rug toe te keren. Beloofd = beloofd!

Fred van der Wal
Oké, doen we.

Fred van der Wal
En doe ze de groeten.

Koos Dalstar
Zondag naar het Scholte Museum in Den Helder met Kees Sluys, de biograaf van professor Criminologie Herman Bianchi, wiens boek Rob Scholte ten toon stelt.

Jaap Holtzapffel
Koos Dalstar: Correctie! Het museum heet Rob Scholte Museum, en bescherm uzelf tegen de asbest.

Koos Dalstar
Is dit een officiële waarschuwing of slechts een gerucht, waarachter de verspreider zich voor onafzienbare tijd zal weten te verstoppen? Hoe dan ook, voor de schimmige wereld der kettingrokerij in een half verduisterd Den Helder lijkt me een zondags bezoek zeer ongepast.

Jaap Holtzapffel
Koos Dalstar iI er geen radio of tv in Middelburg? Het Rob Scholte Museum is sinds dinsdagmiddag 17 april 2018 (tijdelijk) gesloten.

Koos Dalstar
Neen. De Zeeuw vertrouwt enkel de postduif of de flessenpost. Ik kan daar onmogelijk iets aan veranderen. Er is wel een wekelijkse postkoetsverbinding via Hellevoetsluis mogelijk.

Wim Dekker
Koos Dalstar Gewoon zondag gaan, aan het eind van de rails ligt Den Helder.

Koos Dalstar
Ware ik alleen geweest, dan zou ik zijn gegaan en onderweg uitgestapt om mijn mijn oude maat Pieter Boskma te Heiloo met een bezoek te vereren. Op diens verjaardag, 9 mei 2015 zagen we Zwagerman voor het laatst in actie tijdens een voordracht in de dicht opeengepakte keuken van dat non descripte rijtjeshuis, alwaar de oude Bosk zich sinds jaar en dag had teruggetrokken, eerst om te wenen om het verlies van zijn oude geliefde, dan om het heugelijk feit te vieren, dat hem een nieuwe liefde werd vergund, die inmiddels resulteerde in een modus vivendi van fysiek vaderschap. Proficiat. Ave Cesare!
Echter was ik niet alleen.
Ditmaal zou ik met Kees Sluys, oud redacteur van de VPRO gids naar Den Helder afreizen, mede vanwege diens Bianchi biografie, die Scholte op zijn website van het Museum toonde. Sluys vond het wel geinig om het Scholte Museum eens te bezoeken, want wat was nu de link tussen dat Museum en zijn Bianchi biografie, niet waar?
Echter, een dergelijk bezoek dient niet alleen qua focus, maar ook qua timing te kloppen. Dus toen Holzapp met zijn Scholte boek kwam was er een link, een kapstok om daadwerkelijk de reis naar Den Helder te ondernemen. Echter bleek al snel in het Haarlemsch Dagblad, dat Scholte niet gediend zou zijn van het Scholte boek van Holzapp. Niet geautoriseerd bla blah. Tja, de eeuwige paradox van de dwerg Repelsteeltje, wiens naam niemand zou kennen.
Niemand? Niemand bestaat niet, behalve dan als woord, dat nergens naar verwijst. Geen informatiegehalte dus.
De laatste keer dat ik Scholte sprak, op 22062013, in Den Helder, Scholte Museum, was ik in gezelschap van een oude studiemakker uit Groningen, zekere Jacques Stroeven, die het ook wel geinig vond om het Museum te bezoeken. Scholte was natuurlijk wantrouwig, wilde dat niet laten blijken en begon Stroeven uit te horen over diens relatie tot mij. Ik ben toen maar even weggegaan om een rondgang te maken door het museum en ontdekte diverse werken van de Gute Kameraden uit 80’s die ik Scholte geschonken had, wanneer hij begon te zeuren over geld.
Even later, toen Scholte nieuwsgierig kwam aan karren om te controleren, waar ik was, maakte ik hem opmerkzaam op de bunker, zichtbaar vanuit het raam van het postkantoor, dat hij had gekraakt.
Op de plek van dit postkantoor, Spoorstraat zoveel, stond in april 1940 een rijtjeshuis met op de begane grond een filiaal van de kleine kruideniersketen Simon de Wit, waarvan mijn vader winkelchef was.
Heit had er drie weken kunnen werken, totdat de hele straat was weggebombardeerd door de Britse RAF en de Duitse Luftwaffe. Daar zijn foto’s van, zei ik.
Maar Scholte geloofde het niet. Een niet toevallig toeval. Serendipiditeit. In zijn wereldbeeld moet alles gepland zijn, afgesproken als een soort complot van de wereld. Zo niet, dan is hij bang. Bang voor de Angst, dat verwachtingen niet altijd uitkomen.
Dus nee. Niet voor de tweede keer naar Den Helder. Jammer dan. Maar dat iemand zijn benen kwijt is, weegt voor mij, in tegenstelling tot het gezonde volksgeloof, minder zwaar dan een valse beschuldiging.

Nelle Boer
https://robscholtemuseum.nl/nelle-boer-boomerang/

Jaap Holtzapffel

Koos Dalstra - Drie potten pindakaas

Koos Dalstar – Drie Potten Pindakaas (1999)

Koos Dalstar
De boemerang heeft de vorm van een driehoek waarbij een tegenoverliggende zijde ontbreekt, zeg maar de hypotenusa, zodat er een denkbeeldig zwaartepunt ontstaan, buiten de driehoek zelf, waardoor het voorwerp, vermits de hoek tussen trek en duw arm recht is, dus 90 graden. Slijpt men duw en trek arm schuin af, dan ontstaat bij een horizontale worp, een cirkelbeweging, waarbij de boemerang terugkeert op het werppunt.
Maar de boemerang heeft niets te maken met de zaak Scholte, juist omdat er sprake is van een driehoeksvorm en niet van een rechte lijn, zoals bijvoorbeeld de pijl, die met een boog kan worden afgeschoten.
Wil men een geldige redenering op kunnen stellen omtrent welke materie dan ook, dan zal men uit moeten gaan van punten, die op een lijn blijken te liggen. Alleen zo kan een geldige conclusie worden verkregen.
Met kromme redeneringen, die zomaar iets beweren, draagt men niets bij aan de daadwerkelijke oplossing van een probleem.

Nelle Boer
Wie had het over oplossen?

Koos Dalstar
KIk. Vraag: Wat doet mijn naam op een boemerang?

https://www.facebook.com/jaap.holtzapffel

https://fredvanderwal.wordpress.com/2019/01/09/en-doe-ze-de-groeten-houtappel/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fred+van+de+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Holtzapffel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Zwagerman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wim+Dankbaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nelle+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Sluys
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herman+Bianchi
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Boskma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Max+Hasfeld

https://robscholtemuseum.nl/?s=Daniël+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos