Frank Waals – Succes, genieten valt zwaar: SPOOK blijft💈Marco Borsato achtervolgen + Annemarie de Jong – Burn out zet alles ‘on hold’ + NandoLeaks | REAL TALK -💈MARCO OPENHARTIG

Succes te over, maar genieten valt zwaar: SPOOK uit verleden blijft💈Marco Borsato achtervolgen

💈Marco Borsato’s besluit om voor onbepaalde tijd het werk neer te leggen, komt niet geheel uit de lucht vallen. Al eerder hintte hij tegenover Privé op een ’te zware werkdruk’ en het steeds lastiger kunnen bijbenen van zijn eigen, bijzondere manier van leven. Tel daar de onderhuidse problemen in relationele sfeer bij op en een burn out ligt kennelijk op de loer. Van💈Marco lijken we in jubileumjaar 2020 weinig te gaan zien en horen.
Eén van Nederlands grootste artiesten is uitgeblust.💈Marco Borsato kampt met een burn out en zullen we voorlopig niet zien in grote stadions.

Steeds heeft Marco💈Borsato (53) het over de zware werkdruk en de stress van een leven aan de absolute top. Maar is dat zijn werkelijke probleem, dat nu geleid heeft tot het nieuws van zijn ’burn out’ dat donderdag door zijn management naar buiten werd gebracht?

De jaarlijkse ’💈Borsato Barbecue’ voor oud The Voice kandidaten bij hem en Leontine thuis is het enige, dat voor 2020 in de officiële agenda staat vermeld, gepland in september. Alle maanden daarvoor, te weten het grootste deel van het nieuwe jaar, moesten nog worden ingevuld. Juist daarvan wordt afgezien, nu de Nederlandse wereldster moe terugkwam van vakantie en rust wil houden.

Noodgedwongen wil het management hem sparen. De concerten in De Kuip, een feest voor alle fans en naar het zich liet aanzien ook voor de artiest zélf: ze waren de absolute bevestiging van zijn sterrenstatus, maar hebben niet de uitwerking gehad, dat💈Marco er weer maanden tegenaan kon.

💈Marco, via zijn management MOJO in zijn persverklaring: “Wat ik doe is mijn lust en mijn leven, maar ik merk nu, dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn out te maken heb. De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden, voordat ik er weer vol tegenaan kan gaan.

Opnames voor The Voice – tot de liveshows – zijn al opgenomen, zijn befaamde Symphonica concerten zijn een jaar uitgesteld.

Doorbraak

Na zijn échte doorbraak met Dromen Zijn Bedrog in 1994 bestond de carrière van💈Marco louter uit hoogtepunten. In 2009 kwam er een flinke kink in de kabel toen zijn productiemaatschappij en artiestenbureau The Entertainment Group failliet ging en hij een groot deel van zijn verdiende vermogen in één klap kwijt was. De gevolgen is hij mentaal vermoedelijk nooit helemaal te boven gekomen. “Een zwarte bladzijde“, zo noemt de zanger het nog steeds.

MAAR INMIDDELS LIJKT ER MEER SPRAKE TE ZIJN VAN, MEERDERE, ZWARTE HÓÓFDSTUKKEN

Elke keer, wanneer hem in het leven iets tegenzit, wijst hij naar het miljoenendrama met TEG. Dat gebeurde na zijn TIA, en ook nadat nieuws over een klein amoureus avontuur uit het verleden opdook. De financiële knauw volgde overigens op een conflict met de belastingdienst, twee jaar daarvoor, wegens het beheren van een deel van zijn vermogen op de Nederlandse Antillen. Die zaak werd toen nog middels een schikking van twee miljoen euro afgedaan. Peanuts, bij wat hij later kwijt zou raken.

Koude douche

De zakelijke tegenslag was voor💈Marco een koude douche en wierp hem onherroepelijk uit de veilige comfortzone, waar hij toen reeds enkele jaren in vertoefde. Alle zeilen moesten worden bijgezet om financieel het hoofd weer boven water te krijgen, iets wat hij bewerkstelligde met nieuwe albums en nieuwe concertreeksen.

HET PUBLIEK BLEEF HEM ALTIJD TROUW

💈Marco zette alles op alles om zich terug te vechten, in een periode, waarin hij zijn jeugdjaren achter zich had gelaten en zijn opgroeiende kinderen om zorg en aandacht vroegen. Met hulp van Leontine lukte hem dat. Nog maar twee jaar geleden vertelde hij tegenover Privé, dat de sneltreinvaart, waarin zijn leven zich afspeelt, steeds moeilijk vol te houden is naarmate hij ouder wordt.

💈Marco, toen: “Voorheen riep ik altijd dat ik in het harnas zou sterven, maar ik kan me best voorstellen, dat ik het op een dag rustiger aan ga doen. Dit gekke tempo hou ik namelijk niet vol tot mijn 65e. Helemaal stoppen, oké, dat niet, maar minderen zeker wel. Ik kom nu in een fase terecht, waarin ik harder moet sporten om fit te blijven en me steeds vaker mensen ontvallen. In 2009 mijn vader en in 2017 de moeder van Leontine (52). Onvermijdelijk helaas en iedereen gaat anders met verlies om. Zo mis ik mijn vader eigenlijk steeds meer, dat went echt nooit. De pijn om zijn dood is nog steeds bijtend.

De zanger doet er daarom, begrijpelijkerwijs, alles aan het geluk, dat hij nu heeft, met vrouw en kinderen, die daar een hoofdrol in spelen, vast te houden. Toch werd afgelopen jaar duidelijk, dat zij niet altijd de enige vrouw in zijn leven was.💈Marco bevestigde tegenover Privé een langdurige affaire te hebben gehad met pianiste Iris Hond (32). Verborgen voor de buitenwereld zette die zijn huwelijk op scherp. Beiden beweerden tot de dag van vandaag, dat de scheve schaats maar kort gereden werd. Maar toch…

Een vriendschap, die verder ging dan voorzien“, biechtte💈Marco eerlijk op. En Iris vertelde daarover, voorafgaand aan de publicatie in Weekblad Privé: “Het was een bijzondere band, zoals deze tussen twee mensen kan ontstaan in een bepaalde fase van je leven.” Het nieuws kwam alsnog op straat terecht.

Een stap terug, zoals die nu is aangekondigd, was om meerdere redenen onontkoombaar en voor💈Marco een overwinning op zichzelf. Om tot dit besluit te komen was volgens hem namelijk moed nodig. In zijn goede voornemens voor 2019, verklaarde hij tegenover deze krant namelijk al, dat hij koste wat kost gezond wil blijven.Er is durf voor nodig om eventjes gas terug te durven nemen, zei hij toen.

Afstand nemen van de materie en het altijd maar moeten blijven presteren. Alleen als ik mezelf zo nu en dan de tijd en ruimte gun mijn batterij weer even op te laden, kan ik mijn creativiteit blijven voeden en als een soort sfinx steeds weer uit de as herrijzen.

Dat een vakantie van twee weken hierbij inmiddels niet meer genoeg is, en daar de komende maanden veel meer tijd mee gemoeid zal zijn, blijkt wel uit het feit, dat de zanger de daad bij het woord voegt.

De Telegraaf, 10 januari 2020, 20:08, updated 01:19

https://www.telegraaf.nl/entertainment/2005392434/spook-uit-verleden-blijft💈marco-borsato-achtervolgen

💈Borsato met burn out zet alles ’on hold’

Marco Borsato (53) stopt vanwege een burn out voor onbepaalde tijd met werken. “Wat ik doe is mijn lust en mijn leven, maar ik merk nu, dat ik er echt doorheen zit en dat de energie weg is.”

💈Borsato, die zijn dertigjarig jubileum zou vieren, plant voorlopig geen concerten en televisiewerk. “De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden, voordat ik er weer vol voor kan gaan.”

Vorig jaar biechtte💈Borsato getrouwd met Leontine op, dat hij ooit een affaire had met pianiste Iris Hond. Hij legde eerder zijn werk neer, toen hij in januari 2014 door een TIA was getroffen. Vijf jaar daarvoor ging zijn ’The Entertainment Group’ failliet.

Stress expert Suzan Kuijsten – van het boek ’Gek op stress’ – snapt wel, dat de zanger is omgekukeld. “Voor gewone stervelingen is de druk in onze maatschappij al gigantisch. We moeten continu presteren, slim zijn, mooi zijn. Niet te doen. En BN’ers ervaren bovenmatig veel stress. Als artiest word je continu beoordeeld, iedereen vindt iets van jou. Je moet altijd succesvol zijn. Je staat altijd ’aan’. Als jij het verprutst koopt niemand meer je muziek, komt niemand naar je concerten. Stress is niet het probleem, maar we herstellen te weinig en dan word je doodziek.” Ze vindt het ’taboe doorbrekend,’ dat💈Borsato voor zijn burn out uitkomt. “Ga niet ’Netflixen’ of ’Candy Crushen’. Daar herstelt je brein niet van. Ga het bos in, doe middagdutjes. Prikkels weg. Kom in de pom-ti-dom stand.

Noordhollands Dagblad, 10 januari 2019

💈MARCO BORSATO OPENHARTIG over SUCCES, ALI B & DONKERE TIJDEN

Gepubliceerd op Nov 29, 2019

💈Marco Borsato geeft groots interview in lege Ziggo Dome!

Fernando Halman van de Nandoleaks Podcast heeft

💈Marco Borsato weten te strikken voor een groots interview op een emotionele plek voor de zanger: de Ziggo Dome. Als eerste Nederlandse artiest mocht💈Marco de poptempel openen en midden in die zaal spreekt Fernando de succesvolste Nederlandse artiest aller tijden.

Fernando: “💈Marco Borsato raakte me echt tijdens ons gesprek. Als muzikant maar vooral als mens.” Toen de presentator eind 2018 de Popprijs won, vertelde hij in een radio interview op NPO Radio 1 dat💈Marco Borsato hoog op zijn wensenlijstje stond.💈Marco kreeg hier lucht van, en beloofde Fernando dat ze elkaar snel zouden spreken.

De zanger blijkt een man van zijn woord, want een ruim een half jaar later zitten de twee tegenover elkaar voor een Real Talk.

Dat de zanger ruim een uur de tijd vrijmaakte voor dit openhartige gesprek was voor💈Marco heel logisch. Tegen Fernando: “Jij bent een inspirerende vent. Ik houd van jouw energie. Jij bent voor heel veel mensen een nieuwe generatie presentatoren, die ten eerste goed ingelezen is in de materie, maar ook het enthousiasme meeneemt. Dat is iets wat navolging mag hebben.

In het gesprek dat daarop volgt, doet💈Marco Borsato een boekje open over zijn succes, de bijzondere vriendschap met Ali B en de donkerste dagen van zijn leven.

Volg NandoLeaks & Fernando op Instagram
http://bit.ly/1WJwVIt

OOK OP SPOTIFY EN ITUNES DE NANDOLEAKS PODCAST REAL TALK
https://spoti.fi/2Eet1VY

Clothing: Tip De Bruin (CARLO COLUCCI)
Produced by NandoLeaks Media

Ben je op zoek naar nieuwe muziek? Volg De NandoLeaks Playlist op Spotify
https://open.spotify.com/user/nandole

Wil je al nieuwe NandoLeaks Podcasts volgen en op de hoogte worden gehouden? Abonneer dan hier
http://bit.ly/2JBAUoO
Check Hier de Nieuwste Muziek Releases
http://www.nandoleaks.com/

Kijk hier onder voor meer Fernando Vibes!

Voor alle nieuwtjes volg me op:
Twitter https://twitter.com/NandoLeaks
Instagram http://bit.ly/1WJwVIt @FernandoFunX & @NandoLeaks
Snapchat fernandofunX en TikTok : FernandofunX

Producent NandoLeaks
Locatie Ziggo Dome
Camera Martino Madiksan
Camera, Audio & Video
Edit Idriss Rouchiche

Reacties
https://youtu.be/5a4ZhKqqONA

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=💈Marco+Borsato
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leontine+Borsato
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leontine+Ruiters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Iris+Hond
https://robscholtemuseum.nl/andre-van-duin-rad-van-fortuin-linda-leontine-borsato-van-dreadlocks-tot-blond-ditjesdatjes-huwelijk-in-zwaar-weer-SBS6DeLijfShowOrgasmes-van-leontine-veronica-keihard-de-lekk/
https://robscholtemuseum.nl/de-lamas-ik-wil-graag-zien-met-leontine-borsato/