Ewoud ten Kleij & Marion Groenewoud – Vertrokken Directeur Museum de Fundatie reageert voor het Eerst: ‘Middel Groot Absurdisme’ + Niet Meer in Media na ‘Pijnlijk’ Interview

Op de Foto met een Cheque van de Vrienden Loterij, in de Ten Toon Stelling Rob Scholte, Reproductie Verplicht, van links naar rechts Ralph Keuning, Vertrokken Directeur Bestuurder, Sarah Voss Keuning , Adjunct Directeur, Hoofd Bedrijf S Voering en Sanne van de Kraats, Coördinator Communicatie (foto Museum de Fundatie)

Vertrokken Directeur Museum de Fundatie reageert voor het Eerst:Middel Groot Absurdisme

Ralph Keuning heeft voor het Eerst Publiekelijk gereageerd op de Onrust rond zijn Functioneren. De Oud Directeur van Museum de Fundatie in Zwolle kwam begin Dit Jaar onder Vuur te liggen om zijn Gedrag en vertrok in juni bij het Museum. Keuning ‘herkent zich Niet in de Betitelingen’. ,,Dat Middel Grote Absurdisme begint een Beetje te landen.’’

De Oud Museum Directeur deed zijn Uitlatingen zaterdag ochtend in het Programma Nieuws Weekend op NPO Radio 1, waar hij te Gast was vanwege de Nieuwe Expositie rond Neo Rauch in De Fundatie. Keuning is Conservator van de Ten Toon Stelling.

Personeel van het Museum, met Vestigingen in Zwolle en op Kasteel het Nijenhuis bij Heino en Wijhe, ging Gebukt onder de Manier van Leiding Geven van Keuning. In een Onderzoek hier naar werd rond de Jaar Wisseling gerept over ‘Uit Gemergeld en Murw Geslagen Personeel’.

In Reactie hier op stelde het Museum Bestuur een Tweede Directeur aan in de Persoon van Rob Zuidema. Keuning zou zich Alleen Nog met het Artistieke Gedeelte Bemoeien. Na Aanvullend Extern Onderzoek en Verschillende Bij Een Komsten met het Museum Personeel, werd ‘in Goed Overleg,’ Besloten, dat Keuning Als Nog vertrok.

,,We zijn in Goed Overleg tot de Slot Som gekomen, dat het Beter is om Niet Door te Gaan. Ralph heeft de Eer aan Zich Zelf Gehouden en daar hebben wij van Harte mee in gestemd’’, zei Voorzitter Roger van Boxtel van de Raad van Toezicht daarover. Keuning houdt als Zelf Standig Adviseur Nog Wel een Aantal Lopende Projecten onder zich.

Laat Het Niet Los

,,Die Fundatie is een Kindje van me. In 15,5 Jaar van een Dwergje tot een Reus. Ik laat het Natuurlijk Niet Los’’, vertelde Keuning zaterdag in het Radio Programma van Omroep MAX. ,,Dat betekent, dat ik Nog een Aantal Ten Toon Stellingen maak en me ook met een Aantal Andere Zaken blijf bemoeien. In Goed Overleg Natuurlijk met de Verschillende Partijen Daar. Dat Middel Grote Absurdisme begint ook al een Beetje te landen.’’

Over de TermenAngst Cultuur’ en ‘Uit Gemergeld Personeel’ stelt Keuning, dat hij zich Hier Niet In Herkent. ,,We hebben Hoge Ambities met De Fundatie. Die heb ik Geleefd. Ik herken mij Niet in de Betitelingen. Wel in de Ambitie.’’

Surreëel

Op de Vraag van Presentator Mieke van der Weij, of hij vindt dat hij Iets heeft Goed te Maken, antwoordt de Oud Directeur Ontkennend. ,,Ik hoef Helemaal Niets Goed te Maken. Ik zou Dat Zelfs Heel Anders zien.’’ Keuning benadrukt, dat de Samen Werking met een Deel van het Personeel tijdens het In Richten van de Neo Rauch Expositie Goed is Verlopen. ,,We hebben Gisteren een Geweldige Opening gehad, waar ook Heel Veel Mede Werkers van De Fundatie Aanwezig waren. In die Zin Bijna het Surreële Gevoel, dat er Helemaal Niets Aan de Hand is en het Gewoon Geweldig loopt.’’

Geen Koek en Ei

Mede Werkers, van wie de Namen bij De Stentor bekend zijn, plaatsen Juist Kant Tekeningen bij de Feestelijke Opening en het In Richten van de Expositie. Een Deel van het Personeel heeft Aan Gegeven Niet in het Museum te willen zijn als Keuning er is. Als Gevolg Hier Van is door het Museum een Extern Bedrijf In Gehuurd om te Helpen bij het In Richten van de Rauch Ten Toon Stelling. Mede Werkers wijzen er op, dat ‘Nog Lang Niet Alles Koek en Ei is’, ondanks de In Spanningen van Interim Directeur Zuidema en een Aan Gestelde Personeels Adviseur.

De Ten Toon Stelling Neo Rauch – Die Mitte is nog tot begin januari in het Zwolse Museum te zien en toont een Over Zicht van Rauch S Meest Recente Schilderijen en een Reeks Tondi (Ronde Schilderijen) die hij in 1993 en 1994 maakte.

De Stentor, 10 sepyember 2022, 19:00, update 18:18

Suolla Art Squad
“Die Fundatie is een Kindje van me ().” (…) volgens ons was deze Zelf Benoemde Vader wegens Verwijtbare Mis Draging uit de Ouderlijke Macht Ontzet! Slecht Nieuws voor de Betrokken Mede Werkers, en Slechte Reclame voor Zwolle (…)

Evert Koekkoek
@W Kloppenburg, Nee, Middel Groot Absurdisme is Geen Nieuwe Aan Doening. Het lijkt Meer op een Nieuwe Kunst Stroming.

K Kanis
Jarno Wolters, Voor Alle Duidelijkheid naar de Lezers toe. Ik denk, dat je Narcisme bedoeld, hé?

Rik de Vries
Ja, Zeker. Uit Gekotst. Ik spreek namens Mij Zelf. Geloof Mij, Zo ga je Niet met Personeel om. 80 Jaar Geleden Misschien Wel ()

W Kloppenburg
Is dat een Nieuwe Aan Doening Middel Groot Absurdisme? Dit verklaart Precies het Probleem.

S van de Wetering
Jammer, dat Keuning door een Deel van de Mede Werkers is Uit Gekotst. We leven Inmiddels in een Hyper Gevoelig Landje. Boven het Maai Veld gaat Iedere Kop er af. Dan hou je de Midden Moot over. Waar Dan Ook

H de Vries
Tja, een Reusje in het Zwolse (). Sjappoo voor de Prestaties van deze Man.

Jarno Wolters
Ik proef een Beetje Natcisme bij Meneer.

K Kanis
Het is ook wel het Aller Moeilijkst om bij Je Zelf naar Binnen te Kijken en daar Conclusies Uit te Trekken en ()? Laat staan Er aan te Verbinden.

https://www.destentor.nl/zwolle/vertrokken-directeur-museum-de-fundatie-reageert-voor-het-eerst-middelgroot-absurdisme~a57ba8b3/

Oud Directeur Museum de Fundatie Niet Meer in de Media na ‘PijnlijkInterview

Ralph Keuning staat Geen Media Meer te Woord. Dat heeft de Voor Malig Directeur van Museum de Fundatie Af Gesproken met het Museum. Keuning reageerde zaterdag voor het Eerst op de Onrust bij het Museum en zijn Vertrek als Directeur. Zijn Reactie op NPO Radio 1 zorgt voor Nieuwe Onrust onder Medewerkers van het Museum. Keuning omschreef zijn Vertrek als ‘Middel Groot Absurdisme’.

Keuning, die het Museum in Vijf Tien Jaar Tijd Landelijk op de Kaart zette, vertrok deze Zomerin Goed Overleg’ als Directeur. Hij wordt Nog Wel In Gehuurd als Zelf Standig Adviseur. Een Onafhankelijk Onderzoek bracht Begin dit Jaar in Kaart Hoe een Groot Deel van het Fundatie Personeel in Zwolle en Heino | Wijhe Gebukt ging onder Keuning S Manier van Leiding Geven.

Keuning reageerde op het Onderzoek met een Formeel Statement in een Pers Bericht, maar heeft daar na Nooit Vragen over zijn Functioneren en de Onrust willen beantwoorden. Tot Af Gelopen zaterdag, toen hij te Gast was in het Omroep MAX Programma Nieuws Weekend op NPO Radio 1. Keuning wordt door De Fundatie nog In Gehuurd als  Conservator, onder andere van de Nieuwe Ten Toon Stelling rond Kunstenaar Neo Rauch die Net is Geopend. Daarover kwam hij praten in het Programma.

Niets Goed te Maken

De Oud Directeur kreeg Live op de Radio de Vraag, of hij het Gevoel heeft Iets Goed te moeten Maken Richting het Museum. ,,Ik hoef Helemaal Niets Goed te Maken. Ik zou Dat Zelfs Heel Anders Zien’’, stelde Keuning. Over de TermenAngst Cultuur’ en ‘ Uit Gemergeld Personeel’ stelt de Ermeloër, dat hij zich Hier Niet in herkent. ,,We hebben Hoge Ambities met De Fundatie. Die heb ik Geleefd. Ik herken mij Niet in de Betitelingen. Wel in de Ambitie.’’

De Uit Latingen leiden Op Nieuw tot Onrust op de Werk Vloer van het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis tussen Heino en Wijhe. Interim Directeur Rob Zuidema stelt in een Interne Mail aan het Museum Personeel, dat hij zich kan ‘Voor Stellen, dat (Sommigen van) jullie zijn Antwoorden als Pijnlijk hebben Ervaren’. Volgens Zuidema was het ‘Beter Geweest als hij Neutraler had Geantwoord.

Keuning zou ‘Vol Strekt zijn Over Vallen’ door de vragen in Nieuws Weekend, schrijft Zuidema. Op Vragen Hier Over van De Stentor laat hij via WhatsApp weten, dat de ‘Vragen, die zijn Gesteld Verder gingen dan was Af Gesproken’.

Af Gesproken

Dit wordt door de Programma Makers van Omroep MAX Bestreden. Keuning was Uit Genodigd om over de Neo Rauch Expositie te praten, op Voor Waarde, dat ook naar de Onrust binnen het Museum kon worden Gevraagd. Daar stemde hij mee in en ook de Communicatie Adviseur van De Fundatie ging Akkoord. De Afspraak is in een Voor Gesprek zaterdag Herhaald en Bevestigd door Keuning.

Nu heeft Zuidema volgens de Interne Mail met Keuning Af Gesproken, dat die Geen Media Meer te Woord staat. ‘Om te Voor Komen dat Ralph door de Media Op Nieuw geconfronteerd zal worden met Vragen over de Organisatie’, schrijft Zuidema. De Directeur wil zijn Mail Verder Niet Toe Lichten. In de Mail nodigt hij Mede Werkers uit om woensdag bij elkaar te komen. ‘Om dat ik het Belangrijk vind, dat wij elkaar Zien en Spreken.’

Minder Taken

Keuning zal zich Voorlopig Alleen Bemoeien met Zaken rond de Rode Loods, de Beoogde Nieuwe Vestiging van Museum de Fundatie achter het Station in Zwolle. ‘Als hij Betrokken zal worden bij Andere Werkzaamheden zal ik jullie Daar Over Informeren. Zodra er Zicht is op de Komst van een Nieuwe Directeur zullen de Afspraken met Ralph Op Nieuw worden bekeken.”

De Stentor, 14 september 2022, 16:57, update 17:16

Reacties

J Paas
De Manier, waar op deze Man Keer op Keer zijn (Ex) Personeel schoffeert laat zien, dat hij Geen Enkele Vorm van Mede Leven kan tonen. Als in deze Getalen het Personeel zich tegen je keert, dan heb je het Echt Verprutst, maar Enige Vorm van Empathie tonen is hem Vreemd. Als je de Ken Merken van Narcisme op deze Kwestie projecteert. dan zullen de Gelijkenissen Direct op vallen. Nul Inleving S Vermogen, Nul Geweten, deze Man moet Nooit Meer een Publiek Leiding Gevende Functie krijgen!

W Kloppenburg
Ik vind het Mega Groot Absurdisme, dat hij Überhaupt Nog bij die Musea rond loopt op Kosten van de Belasting Betaler. Zegt Natuurlijk Ook Alles over Zuidema, die Feitelijk Mogelijk maakt, dat het Personeel Nog Steeds met de Man Geconfronteerd wordt.

S van de Wetering
Lange Tenen bij de Fundatie. Als ik Keuning was, bedankte ik Vriendelijk voor Iedere Bij Rol en ging Lekker Wat Anders doen.

N Leusink
Het wordt Tijd. dat Keuning Personage Non Grata wordt in Zwolle en de Museum Wereld. Dat is de Enige Manier om dit soort Draai Deur Bestuurders zonder Zelf Reflectie aan te pakken.

Harmen Olsman
Ik heb het Interview zaterdag morgen gehoord op de Radio 1, en geloofde mijn Oren Niet! Hoe Hoog Hartig hij Antwoord gaf op de Vraag over zijn Manier van Leiding Geven bij de Museum de Fundatie Zwolle, Heino! Alsof het er Allemaal Niet toe deed, waarom hij Weg Gestuurd is! Prima, dat hij zich Nu Niet Meer Hier Over uit spreekt.

MJ van Loo
Keuning heeft Zuidema Ook Nog op zijn Hand (). Er is Nog Niks Veranderd bij de Fundatie.

E Hetebrij
Wiki. Het Absurdisme is een Filosofische Stroming, waar in wordt gesteld, dat het Leven in Essentie Geen Betekenis heeft. Zo heeft deze Man ook Geen Betekenis meer voor de Fundatie.

https://www.destentor.nl/zwolle/oud-directeur-museum-de-fundatie-niet-meer-in-de-media-na-pijnlijk-interview~a1c2eedee/?cb=992da59b8ddd97ba758bd3a1a5cdb67d&auth_rd=1

Roger van Boxtel, Voorzitter Raad van Toezicht Museum de Fundatie – Beste Relatie + RALPH KEUNING TREEDT TERUG ALS DIRECTEUR BESTUURDER, ROB ZUIDEMA VOLGT HEM TIJDELIJK OP

Anna van Leeuwen – Directeur Ralph Keuning is Weg bij Museum de Fundatie, maar Medewerkers blijven Bang voor hem

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ewoud+ten+Kleij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marion+Groenewoud
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Stentor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mieke+van+der+Weij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nieuws+Weekend
https://robscholtemuseum.nl/?s=Omroep+MAX
https://robscholtemuseum.nl/?s=Radio+1
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ralph+Keuning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paleis+aan+de+Blijmarkt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+de+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kasteel+Het+Nijenhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heino
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roger+van+Boxtel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raad+van+Toezicht+de+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Zuidema
https://robscholtemuseum.nl/?s=Neo+Rauch
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tondi
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stad+Zwolle
https://robscholtemuseum.nl/?s=Persona+Non+Grata
https://robscholtemuseum.nl/?s=Publiek+Leiding+Gevende+Functie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Maai+Veld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geen+Empathie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Absurdisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Narcisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uit+Gemergeld+Personeel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Angst+Cultuur