Delano Weltevreden – Wonen in Den Helder? Wat vinden inwoners daarvan? Met directeur Robbert Waltmann van Woningstichting + Foto bij Paddenstoel Beatrixstraat, moet je snel doen

Het definitieve ontwerp van Het Warenhuys, voorheen het pand van V&D (foto Architectenbureau Happel, Cornelisse & Verhoeven)

Wonen in Den Helder? Wat vinden inwoners daar nou zelf van? Zij kunnen vanuit hun eigen huis in discussie met directeur Robbert Waltmann van Woningstichting

Den Helder – Hoe groot is de woningnood in Den Helder? Wat is er voor nodig om dat probleem op te lossen? Inwoners van Den Helder kunnen daarover op donderdagavond 6 mei in discussie gaan tijdens een Digitale Bijeenkomst met Directeur Robbert Waltmann van Woningstichting Den Helder.

De bijeenkomst is een initiatief van VVD Den Helder. De partij verwijst naar de snelle Prijsstijging van Koopwoningen in het afgelopen Kwartaal. Het aanbod heeft volgens VVD een dieptepunt bereikt.

VVD Den Helder is bezorgd over het Aanbod Koop en Huurwoningen, zegt raadslid Rogier Bruin. ,,De oplossing klinkt natuurlijk erg makkelijk. Bouwen, bouwen, bouwen. Vorig jaar is door de Noordkop gemeenten een Convenant gesloten met Regionale Afspraken over Woningbouw. Maar wij willen weten wat dit nu concreet betekent voor Den Helder. Gaan wij inderdaad wel voldoende bouwen? Weten we precies hoe groot het woningprobleem is en wat nodig is om dat op te lossen?”

Duurzaamheid

Zaken als Duurzaamheid en Veiligheid spelen ook een rol als het gaat om wonen in Den Helder, zegt Bruin. De VVD heeft Robbert Waltmann, Directeur van Woningstichting Den Helder, gevraagd een presentatie te geven over de stand van zaken. ,,Elke inwoner kan rechtstreeks vragen stellen aan de Directeur. Iedereen kan horen welke plannen en ideeën Woningstichting Den Helder heeft.”

Vanwege de Corona Virus Maatregelen zijn Fysieke Bijeenkomsten niet mogelijk. De Online Bijeenkomsten zijn daar een prima alternatief voor, zegt Bruin. “Wij hopen te horen hoe het is om te wonen in Den Helder. Hoe is het om een Huurwoning te vinden? Is er voldoende doorstroming van Huur naar Koopwoningen? Hoe is het als Starter op de Woningmarkt? Zijn er genoeg mogelijkheden voor ouderen om lang zelfstandig te blijven wonen?

Datum: donderdag 6 mei vanaf 19.30 uur. Aanmelden via info@vvddenhelder.nl

Helderse Courant, 5 Mei 2021 om 19:50

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210505_35054076

Als je nog een foto wilt maken bij de Paddenstoel aan de Beatrixstraat, moet je dat snel doen

In juni wordt het markante Bouwwerk gesloopt

Den Helder – De Kogel is door de Kerk. Of in dit geval, door de Paddenstoel. Het markante Bouwwerk aan de Beatrixstraat in Den Helder verdwijnt definitief. In juni wordt het gesloopt. In het vierde Kwartaal begint de Bouw en wordt het voormalige V&D Pand getransformeerd tot Winkel en Woon Complex.

De Koepel, waarin vroeger een lunchroom was gevestigd, is een begrip in Den Helder. Menig Nieuwedieper heeft daar een maaltijd genuttigd. Directeur Robbert Waltmann van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed zegt, dat de Paddenstoel te klein is om er, apart van het Hoofdgebouw, bijvoorbeeld een Zelfstandige (Horeca) Zaak of Woning van te maken. Nog los van het probleem hoe dan de Rolstoel Vriendelijke Toegankelijkheid, Keuken en Toilet Voorzieningen geregeld moeten worden.

Daarnaast zou het uitzicht van bewoners van de aangrenzende Appartementen op de Eerste Verdieping ernstig belemmerd worden. Een Woning in de Paddenstoel zou bovendien een Privacy probleem opleveren, omdat bewoners zo in de naastgelegen Woningen zouden kunnen kijken en omgekeerd.

Dubbel gevoel

Waltmann heeft een Dubbel Gevoel bij het verdwijnen van het Bouwwerk ,,Aan de ene kant vind ik het jammer. De Paddenstoel is voor Den Helder kenmerkend, net als de Lange Jaap en de Watertoren. Aan de andere kant ben ik blij, omdat het in de Beatrixstraat een Sta In De Weg is voor een optimaal zicht op de Watertoren.’’

Volgende maand valt de Paddenstoel ten prooi aan de Sloophamer (foto NHD)

Het Complex, met winkels op de Begane Grond en Woningen daarboven, gaat Het Warenhuys heten. De naam verbindt het heden met het verleden, waardoor de Historie van het Pand nog vele generaties zal voortleven. Om dit ook visueel te maken overweegt Helder Vastgoed om in de Centrale Hal een grote foto van de Opbouw van het Pand met de Koepel te hangen als Herinnering van deze nostalgische tijd. Een knipoog naar het vroegere Warenhuis V&D op die plek.

Het nieuwe Pand bestaat naast de Winkelplint straks uit 36 Sociale Huurwoningen, dat is een toevoeging van 18 Sociale Huurwoningen op een prominente plek in het Stadshart. De Woningen komen in twee lagen boven de Winkels en worden te zijner tijd aangeboden op https://woonmatchkopnh.nl.

Diverse Partijen

Helder Vastgoed is in gesprek met diverse Partijen voor een plekje in de Winkelplint. In het souterrain is plaats voor Bergingen en krijgen Kunsthal 45 en de Kunstuitleen hun nieuwe onderkomen. Aan beide uiteinden van het gebouw komen Ingangen, die naar de Kelder leiden. Een deel van de Kelder is nog beschikbaar. Helder Vastgoed zoekt ook daarvoor nog kandidaten.

Met de Sloop verdwijnt ook het Kunstwerk van Leon Keer. Meer dan twee jaar konden bezoekers van het Stadshart de levensgrote 3D Walvis, de Reddingsboei en de bekende Koffer aanschouwen. De kunstenaar wist dat het om Tijdelijke Kunstwerken ging, zegt Helder Vastgoed.

Het Warenhuys is ontworpen door het Rotterdamse Architectenbureau Happel, Cornelisse & Verhoeven. Ook de achterkant van het V&D Gebouw krijgt een volwaardige uitstraling, zegt Directeur Robbert Waltmann. Daar komen onder andere de liften naar de Woningen. Helder Vastgoed verwacht in het derde Kwartaal te beginnen met de Bouw. Naar verwachting kunnen eind 2022 waarschijnlijk de Huurders en de Winkeliers hun intrek nemen.

Revitalisering

Het Warenhuys is onderdeel van de omvangrijke Revitalisering, die het Stadshart van Den Helder ondergaat. Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed trekken daarin samen op met de gemeente Den Helder en Ontwikkelingsbedrijf Zeestad.

Helderse Courant, 11 mei 2021, 17:11

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210511_34502953

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robbert+Waltmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helder+Vastgoed
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rogier+Bruin
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanbod+Huur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanbod+Koop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Huurwoning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koopwoning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Convenant+Woningbouw
https://robscholtemuseum.nl/?s=Starter+Woningmarkt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fysieke+Bijeenkomst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Online+Bijeenkomst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paddenstoel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sloop
https://robscholtemuseum.nl/?s=V%26D
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wederopbouw
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadshart
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lange+Jaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Watertoren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunsthal+45
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstuitleen+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad

2 Comments

  1. Revitalisering van het stadshart….

    Misschien wil Blokker haar filiaalnummer op de buitenzijde van het pand aanbrengen, anders is het onmogelijk om vast te stellen in welk standaard stadshart je bent.

  2. Als er een paddenstoel zou groeien in het gras van meneer Waltmann, dan zou hij meteen naar buiten rennen om het ding kapot te schoppen. Zoiets onregelmatigs verstoort immers de orde en belemmert het uitzicht op het gras.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.