Delano Weltevreden – Oude bezwaarschriften tegen stadhuis plan mogelijk afgestoft en opnieuw ingediend: ’Als coalitie eerlijk is, bezwaarschriften alsnog behandeld’

Ha, ha, ha, zelden zo gelachen (foto pouet.net)

Oude bezwaarschriften tegen stadhuisplan worden mogelijk afgestoft en opnieuw ingediend: ’Als de coalitie eerlijk en integer is, moeten de bezwaarschriften alsnog worden behandeld

Den Helder – In 2019 afgewezen bezwaarschriften tegen het gemeentelijk besluit om het stadhuis op Willemsoord te vestigen, worden mogelijk opnieuw ingediend. Dat zegt Paul Schaap, fervent tegenstander van het besluit.

Schaap en een zestigtal medestanders hadden de gemeenteraad gevraagd een locatie besluit te nemen over de vestiging van het stadhuis op Willemsoord. Dat verzoek is door een meerderheid van de raad afgewezen. Het argument: toen de gemeenteraad op 25 februari 2019 geld beschikbaar stelde voor het stadhuis op de voormalige rijkswerf is in feite al een locatie besluit genomen.

Niet ontvankelijk

Paul Schaap verwijst naar bezwaarschriften, die destijds niet ontvankelijk zijn verklaard. “Het argument was toen, dat het om een intern financieel besluit ging. waar geen bezwaar tegen mogelijk was. Nu wordt naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak gezegd, dat het eigenlijk wél een locatie besluit was. Als de coalitie en het College eerlijk en integer zijn, zouden de honderd en veertig bezwaarschriften dus alsnog behandeld moeten worden.”

Buiten spel

Volgens Schaap worden tegenstanders van het stadhuisplan stelselmatig door de coalitie en het College buiten spel gezet. “De coalitie staat met de rug naar de samenleving toe. De inwoners van Den Helder mogen eens in de vier jaar hun stem uitbrengen en moeten verder hun mond houden. Aan alle kanten wordt door de coalitie transparantie gepredikt, maar in de praktijk blijkt daar niets van. Eigenlijk hebben de coalitie en het College geen mandaat meer om de stad te besturen. Uit een enquête is begin vorig jaar gebleken, dat maar elf procent van de inwoners nog vertrouwen heeft in dit gemeentebestuur. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zal deze coalitie worden afgerekend op het gevoerde beleid.”

Helderse Courant, 26 januari 2021, 10:55

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210126_69131984

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Schaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Locatie+Besluit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bezwaarschrift
https://robscholtemuseum.nl/?s=Niet+Ontvankelijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mandaat

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image