Delano Weltevreden – Kunst van Rob Scholte vóór veiling op kijkdag bekeken: ’Op afspraak’, zegt veilingbedrijf + BVA Auctions BV – BVA Journaal: De wereld van BVA Auctions (1) t/m (3)

BVA Auctions Altijd Wat Te Bieden (foto careers.bva-auctions)

BVA Auctions (foto Feedback Company)

Kunstwerken van Rob Scholte kunnen vóór de veiling op een kijkdag worden bekeken: ‘Op afspraak‘, zegt een woordvoerster van het veilingbedrijf

Den Helder – Wie een kunstwerk van Rob Scholte op de kop wil tikken, kan binnenkort terecht op een kijkdag bij veilingbedrijf BVA Auctions. Dat zegt een woordvoerster van het bedrijf.

Op 26 maart mochten de eerste te veilen kunstwerken van Rob Scholte op de website van veilingbedrijf BVA Auctions worden getoond, maar dat gebeurt niet. Woordvoerster Julia de Jong van BVA Auctions, zegt dat de exacte datum nog niet bekend is.

Rechter Leendert Saarloos heeft de gemeente Den Helder onlangs toestemming gegeven om de kunstcollectie te veilen. De eerste veiling mag op 9 april worden gehouden. De veiling mocht niet eerder dan 26 maart online worden getoond.

Bedrogen

Wie had verwacht op 26 maart de eerste kunstwerken online te zien, komt bedrogen uit. ,,Zodra de exacte data van het openen en sluiten van de veiling bekend zijn, laten we het natuurlijk meteen weten’’, zegt de woordvoerster.

Een veiling blijft ongeveer twee weken open staan, legt zij uit. ,,Biedingen kunnen worden uitgebracht, via de BVA Auctions App of uiteraard via een computer op de de website https://bva-auctions.com. Ook wordt er een kijkdag georganiseerd. Dat zal op afspraak zijn. Na een periode online en de kijkdag sluit de veiling op een bepaald moment. Zodra we alles gepland hebben, staat de exacte datum online. Mocht er in de laatste paar seconden voor het sluiten van een kavel nog geboden worden, dan blijft het nog vijf minuten langer open staan. De kavels worden verkocht aan de hoogste online bieder.’’

Kan iemand, die geen zin heeft om tot het eind van de veiling te wachten, een bod via email doen. ,,Nee, dat is niet mogelijk. Bieden is alleen mogelijk op het online platform van BVA Auctions tijdens de veiling.’’

https://www.bva-auctions.com/nl/art-home/current

Nieuwe eigenaar

Vorig jaar vonden 1.944.000 kavels via BVA Auctions hun weg naar een nieuwe eigenaar. De collectie van Rob Scholte omvat zo’n 8.000 stukken. Die worden geveild, omdat de gemeente Den Helder ongeveer 550.000 euro van de kunstenaar eist. In dat bedrag zitten onder andere de kosten, die zijn gemaakt om het Rob Scholte Museum te ontruimen. De vorige advocaten van Scholte hebben een onbetaalde rekening van 375.000 euro. Scholte heeft van de Rechtbank Alkmaar enige tijd gekregen om zelf met kopers te komen, die meer wilden betalen dan de 350.000 euro, die de kunstwerken volgens een door de gemeente geraadpleegde deskundige op de veiling zullen opbrengen. Dat is hem echter niet gelukt.

Helderse Courant, 27 maart  2021, 10:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210326_28338267

BVA Journaal: De wereld van BVA Auctions (1)

Gepubliceerd 21 dec. 2015

Bezoek de website van BVA Auctions http://www.bva-auctions.com
Volg BVA Auctions ook op Facebook http://www.facebook.com/BVAAuctions​

Welkom in de wereld van BVA Auctions! Hiermee trappen we een nieuwe online TV serie af ,die laat zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen van BVA Auctions. Wat voor veilingen organiseert BVA Auctions? Wat voor soorten kavels verkopen we? Wat gebeurt er op een kijk of ophaaldag? Allemaal vragen, die in deze serie aan bod komen. Maar ook ontmoet je ludieke of bijzondere kopers en het personeel van BVA Auctions. Krijgt Kees die lounge set wel mee in zijn Fiat 500? Wat zijn uitlaatkleppen van een Leopard tank waard? Dromen over een Ferrari, die nu misschien door een veiling wel binnen handbereik is. Kortom, altijd al willen zien hoe het er aan toe gaat in een groot veilingbedrijf? Dit is je kans! Bekijk nu deel (1) van deze unieke serie!

Reacties
https://youtu.be/IjGkxxFJ09g

BVA Journaal: De wereld van BVA Auctions (2)

Gepbliceerd 12 jan. 2016

Bezoek de website van BVA Auctions http://www.bva-auctions.com
Volg BVA Auctions ook op Facebook http://www.facebook.com/BVAAuctions​

Welkom bij deel (2) van de wereld van BVA Auctions! Deze nieuwe online TV serie laat zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen van BVA Auctions. Wat voor veilingen organiseert BVA Auctions? Wat voor soorten kavels verkopen we? Wat gebeurt er op een kijk of ophaaldag? Allemaal vragen die in deze serie aan bod komen. In deel (2) zien we een handelaar, die een partij bureaustoelen op de kop weet te tikken, nemen we een kijkje op de luxury kijkdag, alwaar de mooiste goederen voorbij komen (wat kost een Louis Vuitton tas eigenlijk?) en krijgt een man van zijn zwager de opdracht om even wat tafels op te halen bij BVA Auctions. De schrik is echter groot als dit er vierentwintig blijken te zijn. Gaan al deze tafels passen in zijn minibusje? Bekijk het snel in deel (2) van het BVA Journaal!

Reacties
https://youtu.be/nM3p4VclioU

BVA Journaal: De wereld van BVA Auctions (3)

Gepubliceerd 8 feb. 2016

Bezoek de website van BVA Auctions http://www.bva-auctions.com
Volg BVA Auctions ook op Facebook http://www.facebook.com/BVAAuctions

Het is alweer tijd voor deel (3) van de wereld van BVA Auctions! In deze nieuwe online TV serie laten we zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen van BVA Auctions. Wat voor veilingen organiseert BVA Auctions? Wat voor soorten kavels verkopen we? Wat gebeurt er op een kijk of ophaaldag? Allemaal vragen die in deze serie aan bod komen. In deel (3) laten we zien wat er komt kijken bij een (online) executieverkoop en volgen we kunstliefhebber Peter. Waarom verlaat hij de veiling met zo’n grote smile?. Bekijk het in het BVA Journaal deel (3)!

Reacties
https://youtu.be/A3vqqASLcjk

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ina+Molenaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leendert+Saarloos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Adviesman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verzekering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raetsheren+van+Orden+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=WA+Hienfeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Underwriter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lloyd’s
https://robscholtemuseum.nl/?s=Municipality+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schenkeveld+Advocaten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Van+der+Meer+&+Philipsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Imming+Logistics
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrechtmatig
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstroof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Diefstal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heling