Delano Weltevreden – Kunstenaar Rob Scholte vraagt rechter om sloop van postkantoor stil te leggen + Reacties (1 & 2 & 3) + Redactie DHA – Bezwaar tegen sloopmelding postkantoor

Kunstenaar Rob Scholte vraagt rechter om sloop van postkantoor stil te leggen

Kunstenaar Rob Scholte heeft de rechtbank gevraagd de sloop van delen van het postkantoor stil te leggen.

Volgens Scholte heeft de gemeente niet de juiste procedure gevolgd en worden delen van het gebouw gesloopt zonder dat daar een inspraakprocedure aan vooraf is gegaan.

De kunstenaar wijst er op, dat de rechter nog uitspraak moet doen over de vraag, of de gemeente hem uit het pand had mogen zetten en of pandeigenaar Tuin hem weer tot het pand moet toelaten. In die zaak doet de kantonrechter op 18 september uitspraak.

Lees ook:
Voormalig museum Rob Scholte mag van gemeente Den Helder worden omgetoverd tot woongebouw
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190717_46368352/voormalig-museum-rob-scholte-mag-van-gemeente-den-helder-worden-omgetoverd-tot-woongebouw

Helderse Courant, 2 augustus 2019, 10:31

Reacties:

Patty Schmidt
Wat moet Rob toch een hoop doen om ook maar enigzins gerechtigheid te krijgen.

Antoine Berben
Die SCHOLTE houdt ook maar niet op, alsof hij niks beters te doen heeft. Vind het eigenlijk wel zo langzamerhand een beetje ziekelijk worden zoals hij maar op dit onderwerp blijft vastzitten en in de tussentijd niet verder kan gaan met zijn leven. Hij heeft het er toch zelf naar gemaakt dat hij ontruimd werd?

Fred Kwast
Vertel, je maakt me echt nieuwsgierig. Leg nu eens uit hoe het werkelijk in elkaar steekt. U schijnt het te weten !!

Gerrit Lakeman
Tja Antoine Berben. Wat weet u van die zaak wat ik niet weet? Ik heb het uit de treure gevolgd hoe het is gegaan. Maar blijkbaar weet u wat ik niet weet. Dus vertel !!!!!

Arie A A Ruiter
Antoine Berben; Iemand die opkomt en vecht voor zijn rechten is niet ziekelijk maar dapper. Ziekelijk is zomaar wat raaskallen zonder enige kennis van zaken.

René Pop
Het gekonkel en gelieg, de zelfverrijking. Het is een mondiaal probleem. En Den Helder is er ook berucht om geworden. Komt nooit meer goed.

Nicolle Rappailles
Ik vind dat Rob gelijk heeft dat hij zich erin bijt. Wie zegt dat hij hier naast ook niet met zijn leven doorgaat. Beste stuurwal staan aan lui. En zitten niet in dezelfde positie. Chapeau Rob!

Ruud Van de Kerkhof
Weet je wie ziekelijk is de leugenachtige heer Broekmeulen die in de krant vertelde dat er geen vechtpartijen waren bij de nieuwe kroegen Willemsoord maar wat wel degelijk heeft plaatsgevonden .
En weet je wat ziekelijk is dat de Gemeente een Garantie van 8,5 Miljoen euro heeft afgegeven voor het project Kooyhaven geld van de burgers en wat Den Helder in totaal 14 miljoen heeft gekost en waar al jaren lang nog geen KANO heeft afgemeerd .
En weet je wat ziekelijk is het gelieg en bedrieg tegen de burgers van Den Helder door het politieke KARTEL .
Maar iemand die voor zijn rechten vecht is echt niet ziekelijk Meneer Antoine .
Misschien bent u dat wel ?

Ruud Van de Kerkhof
Weet je wat ook ziekelijk is dat de horica ondernemers onderdruk zijn gezet om beveiligingsbedrijf DHS te dumpen en als je niet tekende dan kreeg je geen vergunning .
Begint aardig op Rusland te lijken in Palermo aan de zee ( Den Helder )

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190802_37330593/kunstenaar-rob-scholte-vraagt-rechter-om-sloop-van-postkantoor-stil-te-leggen

Reacties (1)

Sonya Winnik
Houd het nooit eens op? En waneer gaan mensen door hebben hoe belangrijk kunst is…. :'(

Edzard Dideric
TERECHT.

Albert Chapel
Tenenkrommend de onrecht van de macht 😡

Rob Arbouw
jeetje wat ’n onbenullen he: Nederland al 20 jaar op rij het 3e wereldland op kunst en cultuurgebied binnen de EU

Peter Klashorst
Een kunstenaar verliest per definitie elke rechtszaak… het is geen serieus beroep… kunstenaars en criminelen worden op ongeveer dezelfde wijze beoordeeld… nou ja iemand als Holleeder hebben mensen meer respect voor natuurlijk dan iemand als Scholte… dat is logisch , maar een kunstenaar gaat nooit een rechtszaak winnen, omdat je buiten de maatschappij staat… net als criminelen… hoewel die meer kans hebben, omdat ze soms een dure advocaat kunnen nemen… vergeet het dus maar !

Jaap Holtzapffel
Peter Klashorst U zit met een depressie op het supergore strand van Pattaya… Twee zogenaamde vriendinnen hebben u op één dag de bons gegeven… Misschien beter om even niet te posten op Feestboek? Kom liever paardje rijden in Bloemendaal aan Zee!

Peter Klashorst
Jaap Holtzapffel ik heb ze ingeruild voor 3 nieuwe ..

Jaap Holtzapffel

Peter (foto Jaap Holzapffel)
Peter (foto Jaap Holzapffel)

Jaap Holtzapffel
Peter Klashorst u zit berooid in Pattaya, dus geen enkel mooi Thais meisje is in u geïnteresseerd… En geef ze eens ongelijk. De waarheid is keihard! Een ouwe kerel van 62 kan alles krijgen — in ruil voor iPhones!

Peter Klashorst
Jaap Holtzapffel jij bent hier nooit geweest… als je hier bent zie je echt hele smerige ouwe kwijlende half invalide dikke kerels… het is relatief .. natuurlijk hebben die dames het liefst een vriend van 14 of zo… de meeste dames zijn van de weeromstuit denk ik pedofiel… ik kan het ze niet kwalijk nemen .. ik ben hier om dit allemaal te observeren en te schilderen… verder doe ik niet echt mee… het is een antropologische studie omgezet in kunst… ik probeer altijd afstand te houden…

Jaap Holtzapffel
Peter Klashorst En nu nog even het verschil weten tussen boerka en niqaab! (Overigens ben ik in 1991 en 1995 in Pattaya geweest.)

Peter Klashorst
Jaap Holtzapffel het heet ninja in Kenia-.. verder zal het me worst wezen…

Jaap Holtzapffel
Peter Klashorst Dat is een grappige reactie, want de boerka, niqab of ninja is nu juist bedoeld om de draagster op straat voor ongewenste worsten te behoeden…

Mathilde Fischer
Een beschaafd land geeft zo een gebouw in bruikleen voor het leven aan een kunstenaar als Rob Scholten. Na overlijden blijft het een museum. Jammer genoeg leven wij in een land waar het neoliberale klimaat niet welgezind is tav wetenschap en kunst.

Jaap Holtzapffel
Rob Scholten = Rob Scholte

Jaap Holtzapffel
Hoe de kantonrechter op 17 september ook beslist, een van beide partijen — de gemeente Den Helder óf Rob Scholte — zal met een onthutsende nederlaag worden geconfronteerd.

https://www.facebook.com/jaap.holtzapffel

Reacties (2)

Anoniem zei
Een verloren zaak, het is vechten tegen de bierkaai(de overheid)
vrijdag, 02 augustus, 2019

http://www.stichting-jas.nl/2019/08/kunstenaar-rob-scholte-vraagt-rechter.html

Reacties (3)

Catharina Nijhuis
zeker! maar wat een gelul in de reacties zeg 😱….

Joop Schouten
Doorzetten Rob!

https://www.facebook.com/robscholtemuseum/

Bezwaar tegen sloopmelding voormalig postkantoor

Den Helder – Het Rob Scholte Museum heeft bij de gemeente Den Helder een bezwaarschrift ingediend tegen de sloopmelding van het voormalig postkantoor. Het bezwaar is grotendeels gericht tegen de procedure, die de gemeente heeft gevolgd ten opzichte van de vergunningsaanvraag voor het verwijderen van het asbest uit het Rob Scholte Museum.

De aanvrager van de vergunning voor de asbestverwijdering is gemeente Den Helder. Zij zijn ook als gemeente de vergunningverlener. “Naar nu blijkt heeft de gemeente Den Helder onterecht de asbestsanering afgedaan als sloopmelding”, aldus het RSM.

De firma Search heeft in zijn rapport uit 2011 geschreven: “De asbestsanering mag pas aanvangen als de inspraakprocedure van de omgevingsvergunning is afgelopen en voordat de sloopwerkzaamheden aanvangen”. Ook in een recent rapport van juli 2019 namens de firma Dalmulder: “De houder van de vergunning blijft voor de gemeente verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de rapportage en sanering. Is het niet volledig en dus niet geschikt voor afgifte omgevingsvergunning, dan spreekt de gemeente de aanvrager van de vergunning aan.” Beide rapportages zijn in opdracht voor de gemeente geschreven. Dus de gemeente was ervan op de hoogte, dat de asbestverwijdering van het pand aan de Middenweg 172-174 moest worden aangevraagd via een omgevingsvergunning met de daarbij horende inspraakprocedure.”

Geen bezwaar

De gemeente heeft naar mening van het Rob Scholte Museum opzettelijk een vergunning afgegeven via een niet geldende sloopmelding om bezwaar te voorkomen. “Omdat zij zo veel mogelijk schade aan het pand wilde aanrichten, om terugkeer van het Rob Scholte Museum onmogelijk te maken.”

Het Rob Scholte museum wil nog steeds terugkeren naar het pand in Den Helder, dat is en blijft de inzet van alle lopende gerechtelijke procedures. “Helaas moeten wij concluderen, dat de acties van gemeente Den Helder ten koste gaan van de Helderse burger, omdat die uiteindelijk de schade moet betalen via de gemeentelijke belastingen. De gemeente Den Helder slaat nog steeds alle handreikingen van Scholte en zijn advocaten voor een gesprek af.”

Spoedprocedure

In afwachting op de behandeling van het bezwaarschrift wordt op vrijdag 2 augustus bij de rechtbank in Haarlem een voorlopige voorziening aangevraagd middels een spoedprocedure. Daarbij wordt een onmiddellijke bouwstop gevraagd en een schorsing van de onterecht verleende vergunning. Tevens wordt de rechtbank gevraagd om aan gemeente Den Helder op te leggen te dwingen de reeds verwijderde, maar op de bouwplaats nog aanwezige kozijnen veilig te stellen. Dit om herstel mogelijk te maken, mochten Rob Scholte en zijn gelijknamige museum bij de gerechtelijke procedures in het gelijk worden gesteld.

Het volledige bezwaarschrift is te lezen via https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-museum-marc-nihot-brief-aan-gemeente-den-helder-betreffende-bezwaarschrift-sloopmelding-middenweg-172-174-te-den-helder/

Den Helder Actueel, 2 augustus 2019 – 07:33

Reacties:

Richard
2 augustus 2019 at 08:10
Ze hadden die zooi gewoon meteen met de grond gelijk moeten maken.
(bier staat koud en de popcorn in het bakje)
Het is dat geneuzel van Scholte zelf die de Helderse bevolking belasting geld kost. Om te beginnen had hij gewoon zijn rekeningen moeten betalen.
Laat staan dat hij het geld heeft om ”zijn kozijnen” er straks weer in te zetten.
Nu kunnen we door dat gejammer van Scholte weer een tijdje naar een halve bouwval zitten kijken. Meteen de sloopkogel er doorheen, dat had een hoop gedoe bespaard. Gemiste kans volgens mij.

RB
2 augustus 2019 at 08:24
ik zou er ook niet rouwig om zijn als er door ergens een klein foutje het hele gedrocht in elkaar zakt…

JB
2 augustus 2019 at 08:45
Ik hoop voor u dat u niet in een conflict raakt met de Gemeente waarbij deze wet en regelgeving en de met u gemaakte afspraken negeert, waardoor u zwaar in de problemen komt. Het is een stuk makkelijker oordelen over een ander, maar mocht het u overkomen wens ik u veel sterkte en succes.

Burger
2 augustus 2019 at 09:06
Helemaal eens!

Bureger
2 augustus 2019 at 10:05
Met Richard. En geen bier of popcorn hier. Als de heer Scholte keurig zijn rekeningen had betaald was er niets geweest dat hem in de weg had gestaan.

Kobus
2 augustus 2019 at 18:57
Simpel.
De Gemeente heeft herhaaldelijk verzaakt Scholte een opgave van zijn energiekosten te geven, hij betaalt dan ook niet. Als u van uw energiemaatschappij geen opgave van verbruik ontvangt dan zult u ook niet betalen. Het had de Gemeente gesierd dat ze in dit kader openheid van zaken hadden gegeven. U moet dus niet aanvoeren dat Scholte “niet keurig zijn rekeningen had betaald”.

RB
2 augustus 2019 at 19:09
dat mes snijdt aan twee kanten, als u uw maandelijkse voorschot niet netjes op tijd betaald dan krijgt u ook echt wel problemen met uw energieleverancier

Ad
3 augustus 2019 at 16:57
juist… die prutser heeft járen op de kosten van de gemeenschap de rotte appel uitgehangen.
bestaansrecht van dat spul was toch al nul.
werkelijk geen hond die daar ooit naar binnen liep.
oh nee… ze stonden drie-dik voor de deur dagelijks…. zucht.
nu een beetje het gebeten hondje uithangen.
maar ik heb de popcorn en bier ook al naast me staan om vooral dat gejank van die 2 fans weer aan te horen.
trek maar door….. 😉

e
2 augustus 2019 at 08:18
Hou jij je nou bij je gepofte mais en bier, dat gaat je beter af , dan commentaar leveren over iets wat jouw verstandelijke vermogens te boven gaat .

Piet
2 augustus 2019 at 08:24
Wat mij al eerder opgevallen is op DHA: niet iedereen is in staat om te leven met de mening van anderen die hem niet welgevallig is, meneer e is er helaas ook een van. Kennelijk bezit hij het vermogen om uit een stukje tekst te kunnen opmaken wat het IQ van iemand is. Zie hier de nieuwe Jomanda is opgestaan.

Richard
2 augustus 2019 at 08:36
Beste meneer e, hiermee laat u zich van uw beste kant zien.
Kennelijk hoort u ook bij de club van Scholte drammers.
Maakt mij niet uit hoor, iedereen heeft recht op zijn mening.
Mijn mening is: gelukkig is Scholte met zijn museum verdwenen
en hopelijk gooien ze die hele zooi zo spoedig mogelijk plat.
Nog een fijne dag en denk om uw bloeddruk.

e
2 augustus 2019 at 09:59
Mijn bloeddruk is prima in orde. En ik behoor zeker niet tot de Scholte drammers . Maar ik ageer tegen de behandeling, die Scholte en zijn gezin ondergaat door de gemeente . Ik baseer mij op de feiten zoals die er liggen. En ook ik baseer mijn mening, op de uitspraken van de rechter, ook als die uitspraken negatief uitvallen voor Scholte. Dus houdt u zich maar bij de popcorn en bier (schijnt uw favoriete bezigheid te zijn ) En baseer uw mening eens op de bestaande feiten. Tot nu toe , bent u degene die hier loze onwetende kreten loopt te slaken. Ik wens u nog een fijne dag verder met uw favoriete bezigheid.

Dick Berts
2 augustus 2019 at 09:22
Zijn er op deze site nog mensen die de kwaliteit in huis hebben, om de eeuwige discussie mooi of lelijk gebouw, Scholte klaploper of held, even op zij te schuiven en ongeacht hun standpunt in die discussie te zien, hoe hier de rechtstaat voor onze ogen wordt afgebroken? Over enkele weken doet de rechter een belangrijke uitspraak in een aantal door Scholte aangespannen zaken. Iedere fatsoenlijke gemeente zou dan even een pas op de plaats maken. Den Helder doet het omgekeerde; Onder het mom van asbestsanering zoveel slopen aan het gebouw, dat Scholte er nooit meer terug kan keren. Daarmee zet het Palermo aan het Marsdiep de rechterlijke macht buiten spel. Schandaliger bestaat niet. Helaas zijn er weinig inwoners van Den Helder die begrijpen hoe gevaarlijk zoiets voor iedereen is.

Bert de Jong
2 augustus 2019 at 13:56
@Dick er zijn nog genoeg burgers in deze mooie stad met een mening die verschilt van wat er op dit podium wordt geneuzeld.Je hoeft nergens voor of tegen te zijn en persoonlijk zie ik weinig in de vergelijking met Palermo, eerder een stad als beschreven in de Marvel comix.

Jaco Batenburg
2 augustus 2019 at 22:55
Zo zie ik het dus ook
Goed en duidelijk verwoord Dick

eschotman
2 augustus 2019 at 09:32
Wacht de uitspraak van de Rechter wel af want die moet het eindoordeel geven over wie er fouten heeft gemaakt i.v.m deze procedure. Je kan je er boos en kwaad over maken als voor- of tegenstander maar de Rechtbank heeft uiteindelijk de beslissende stem. Het kan in zijn voordeel zijn voor de Hr. R. Scholte maar ook in zijn nadeel zijn. Is mijn mening.

Dick Berts
2 augustus 2019 at 09:40
Sorry Ed, maar als de rechter de beslissende stem zou hebben, dan moeten hij eventueel ook kunnen bepalen, dat Scholte het museum terugkrijgt en dat wordt nu -bewust- pijlsnel fysiek onmogelijk gemaakt, via vergaande sloop die het gebouw totaal ongeschikt maakt als museum en alleen nog bruikbaar voor appartementen.

eschotman
2 augustus 2019 at 09:59
Dick. Mocht Rob Scholte gelijk krijgen (alles is mogelijk) dan moet hij zeker een zo’n groot mogelijke schadevergoeding eisen van de Gemeente Den Helder dat hij daarvoor een huidig of een volledig nieuwbouw pand voor kan neerzetten om zijn Museum te kunnen realiseren want zoals het er momenteel al uit ziet van binnen en buiten (ben zelf even wezen kijken) gaat dit hem niet meer worden want het strippen van het Postkantoor is al in zo’n vergevorderde stadium om het nog terug te brengen in de oud staat.

George
2 augustus 2019 at 10:56
En wie betaald uiteindelijk die groot mogelijke schadevergoeding?
Niet diegene die onbekwaam heeft gehandeld, maar jij en de rest van de inwoners.

eschotman
2 augustus 2019 at 11:06
George. Dat besef ik mij zeker wie dit gaat betalen want uiteindelijk zoals je al schrijft zijn de inwoners de dupe van dit beleid. Helaas kan ik hier ook niks aan veranderen. Het is nu eenmaal zo.

ferry
2 augustus 2019 at 09:41
het is toch wel een uiterst prettig idee te weten dat dit land een rechtstaat is.
vind intussen wel dat Dhr Scholte sterke argumenten heeft in deze.
Zou mij niet verbazen als de werkzaamheden stop gezet gaan worden.
En toegevoegd gaan worden bij de reeds lopende zaken.
Bovenstaande omschreven aanklacht is vertegenwoordigd typisch de denkwijze van handelen van dhr Schuiling.

Eus
2 augustus 2019 at 09:53
Als nu ook de website het doet van RSM, kunnen we het bezwaarschrift lezen.

Marco
2 augustus 2019 at 09:55
Jammer dat het bezwaarschrift niet meer te lezen valt

George
2 augustus 2019 at 10:10
Vanmorgen nog even door geworsteld. Een hoop bla bla

Marco
2 augustus 2019 at 10:18
Het lijkt erop of we het niet mogen lezen van het RSM

Dick Berts
2 augustus 2019 at 10:24
Ik heb net gebeld. Om duistere reden ligt de site eruit. Rob en zijn medewerkers doen er alles aan om hem zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen.

JB
2 augustus 2019 at 10:25
Vanmorgen was het gewoon te lezen hoor. En niet zoals George zegt een hoop bla, bla. Gewoon een goed onderbouwd bezwaarschrift. Rob Scholte kennende zal het zeker niet zijn bedoeling zijn het bezwaarschrift voor het publiek geheim te houden. Even geduld totdat de website weer benaderbaar is.

JB
2 augustus 2019 at 10:34
Website doet het weer.

RB
2 augustus 2019 at 11:41
vlag uit?

Fitzgerald
2 augustus 2019 at 10:32
Waar het al met al op uit draait is dat wanneer firma tuin klaar is , dat er dan wordt gezegd ” nou het is wel mooi geworden “

RB
2 augustus 2019 at 16:25
ik kijk uit naar deze tijd

Richard
2 augustus 2019 at 10:37
Gezien de staat van het gebouw nu en de grote hoeveelheden asbest die zijn verwijderd mag Dhr Scholte blij zijn dat hij er niet meer inzit.
Gezond zal het in ieder geval niet geweest zijn. Ik zou mijn gezin daar nooit aan blootgesteld hebben.Plus de bezoekers. Zeer onverantwoordelijk.

Dick Berts
2 augustus 2019 at 10:42
Is dit een wedstrijd voor de meest onrechtvaardige reactie ooit op DHA? Het ging om sterk gebonden asbest. Bovendien schuift u Scholte de schuld in de schoenen, terwijl de gemeente Den Helder als gebouweigenaar hier natuurlijk verantwoordelijk voor was. Of is ‘Richard’ de schuilnaam van de gemeentesecretaris? Want smerige propaganda oorlogen zijn zo makkelijk te voeren onder schuilnamen.

Marco
2 augustus 2019 at 10:46
Juist Dick hechtgebonden asbest kan geen kwaad om even niet in detail te treden

RB
2 augustus 2019 at 11:36
als het geen kwaad kan waarom moet het er dan uit?

Marco
2 augustus 2019 at 11:48
Nu je toch gaat renoveren is het verstandig om het te verwijderen, ( er is nog geen verwijdering plicht) maar in dit geval komen er nieuwe ramen in dus dan moet je wel verwijderen….

JB
2 augustus 2019 at 11:51
Hierdoor misschien, https://wetten.overheid.nl/BWBR0019316/2014-09-27

ferry
2 augustus 2019 at 20:15
Beste Dick Berts, gewoon niet op Richard reageren is een narcist in hart en nieren,geniet daar zozeer zeer van,maakt hem van derpi naar euforisch.
Maakt het wel prettiger voor z,n omgeving komen er tenminste weer wat bier en popcorn op tafel,is al weer mnd geleden die sfeer

Marco
2 augustus 2019 at 10:44
Wat is het blootstelling risico dan Richard? heb je het rapport gelezen of er een gevaar voor mens en milieu is dan?

JB
2 augustus 2019 at 10:44
Beste Richard, om een oud hollands spreekwoord te gebruiken. Je hebt de klok wel horen luiden, maar werkelijk , maar dan ook werkelijk geen flauw idee hebt waar de klepel hangt.

e
2 augustus 2019 at 12:45
Zie je wel , dat jij je beter bij je popcorn en bier kunt houden ! Meer als dom geneuzel komt er bij jou niet uit . Ik heb 25jaar in dat gebouw gewerkt en heb er niets aan over gehouden.

Roan
2 augustus 2019 at 13:06
Als regelmatig lezer van uw reacties hier op DHA vermoed ik dat u er een ernstige vorm van dementie aan heeft overgehouden.Enig inlevings vermogen betreffende ” anders denkenden ” is bij u helaas ver te zoeken.mvg

e
2 augustus 2019 at 13:34
Dan zijn er volgens uw redenering vele dementen onder de reageerders, die steeds reageren op stompzinnige reacties zoals die van u .

Roan
2 augustus 2019 at 16:07
Dat heeft u goed gezien,en daarom reageert u ook steeds

strandloper
3 augustus 2019 at 02:10
Roan, uw reactie getuigt van absolute stompzinnigheid. Over “enig inlevingsvermogen”, waar u klaarblijkelijk wel over beschikt, vraag ik mij af of u ooit heeft stilgestaan bij wat dementie is. Het is een verschrikkelijke mensonterende ziekte, dat u zo maar even terloops gebruikt om iemands reactie mee te ondermijnen.
Het is mij pijnlijk duidelijk geworden, dat de heer Boutkan inderdaad weinig tot geen reacties leest.

Friedzel
2 augustus 2019 at 10:47
de gemeente den helder zou er goed aan doen om de regelgeving in te zetten ten behoeve van haar burgers in plaats deze regelgeving in te zetten tegen haar burgers zoals wat op vele terreinen nu gebeurd !

eschotman
2 augustus 2019 at 11:08
Friedzel. Een Top reactie ben hier volledig mee eens.

SvB
2 augustus 2019 at 10:48
Hoewel ik absoluut niets heb met de heer Scholte of zijn museum (ik vind het geen toevoeging aan Den Helder en van mij mag ie weg blijven)… snap ik de logica van alles ook niet meer, er lopen rechtszaken en toch ga je alles slopen. Lijkt mij lichtelijk onverstandig zolang je de rechtszaken nog niet hebt gewonnen

e
2 augustus 2019 at 12:51
Het pand mag niet worden gesloopt. Het wordt “‘slechts” zo verbouwd , dat er van het originele gebouw niets meer over blijft , dan een glazen aquarium. Het was toch een beeldbepalend gebouw uit de wederopbouw periode van Den Helder ? Wat is daar van over ??

PenC
2 augustus 2019 at 17:21
Heeft T al een offerte ingediend om het station te “verfraaien”?

e
2 augustus 2019 at 21:26
Mag dat dan ? Het station is niet van de gemeente , zelfs de grond niet . Het is allemaal eigendom van prorail.

George
2 augustus 2019 at 13:16
Als Rob Scholte, erven de Wint en de gemeente nu eens als volwassen mensen de koppen bij elkaar steken om van de Nollen een kunstenaarsdorp te maken. Rob in een van die bunkers, zoveel verschilt dat niet met gedrogt vm postkantoor.Goed bereikbaar met ov en auto. Dan zijn we eindelijk eens van dat kleutergedrag over het postkantoor af.

Piet
2 augustus 2019 at 15:01
Heb jij wel eens geprobeerd om met een rolstoel een bunker binnen te komen ?

George
2 augustus 2019 at 15:10
Je kan er zelfs met een auto in. https://www.projectdenollen.nl/voortgang-nieuwbouw

ed
2 augustus 2019 at 13:57
Met alle respect voor alle replay van een iedereen.. Hoe dan ook de burger van den helder moet ze knip trekken..

Richard
2 augustus 2019 at 14:18
Als al die Scholte aanhangers nu eens de knip hadden getrokken en hem financieel steunden.Had hij zelf eerst zijn rekeningen kunnen voldoen en vervolgens asbest verwijderen en verbouwen.En nu maar janken dat de burger moet betalen.Richt van mij part het ” red Rob Scholte fonds ” op .Wel vooraanstaan en je mening opdringen en blazen tegen personen die wat anders vinden.En ik werk niet voor de gemeente voor wie het weten wil en ik gebruik ook geen anonieme naam ,( meneer e )

Dick Berts
2 augustus 2019 at 14:45
12,4% van de inwoners van Den Helder heet Richard……

RB
2 augustus 2019 at 18:18
graag een bronvermelding want het lijkt me ergens stug dit hoge percentage

RB
2 augustus 2019 at 18:53
da’s 1 op de 4 mannen Dick, kan volgens mij nooit correct zijn

Lars van der Heide
2 augustus 2019 at 20:27
Er wonen in Den Helder 369 mensen met de naam Richard (data 2014), oftewel ca. 0,67%!

e
2 augustus 2019 at 21:21
RB heeft nu zijn voornaam prijsgegeven . Misschien kan Lars ook even uitzoeken wie er achter de B zit.

RB
3 augustus 2019 at 18:51
is dat nu echt zoooooo belangrijk voor u?

e
2 augustus 2019 at 21:39
Zou je wel graag willen weten hè.

Piet
4 augustus 2019 at 21:00
e van ezel ?

Richard
2 augustus 2019 at 14:54
de rest Dick Berts ?

Anton Hagen.
2 augustus 2019 at 15:03
Dick Berts, de wijn ligt klaar hoor voor de openingsparty van het Rob Scholte museum IN HET OUDE POSTKANTOOR TE DEN HELDER!!!!!!

Dick Berts
2 augustus 2019 at 15:07
Wijn….. Ik heb het laatst nog met Rob over u gehad. Echt waar! Hij bewaart zijn beste fles champagne voor u.

Piet
2 augustus 2019 at 15:19
Gebruikt u lachgas ?

Berts
2 augustus 2019 at 15:27
Nee, in Hollands Kroon is dat niet nodig om de moed erin te houden.

Anton Hagen
2 augustus 2019 at 15:55
Beste Piet,
Dat hebben empathische en normaal denkende mensen ABSOLUUT niet nodig !!

RB
2 augustus 2019 at 16:14
maar alcohol dan weer wel?

Dick Berts
2 augustus 2019 at 16:26
Het wordt een beetje een puber kroeg hier.

Piet
2 augustus 2019 at 16:12
Misschien op de openingsparty van het RSM in het oude postkantoor ?
Ik heb inmiddels de indruk dat de volgers van Rob Scholte in de ketel met toverdrank zijn gevallen wanneer ze nog steeds geloven in het Scholte/postkantoor sprookje.

Hans
2 augustus 2019 at 21:53
Ik ben Den Helder een beetje zat aan het worden wat een drama stad …

Rasjutter
2 augustus 2019 at 22:46
Maandag even het dak er af trekken, half september uitspraak van de rechter, Scholten zijn kunstcollectie terug en we gaan weer door, dit gezeik heeft nu lang genoeg geduurd. Begint er aardig op te lijken dat die Nihot zijn gelijk wil halen bij de gemeente en vriend Friedman ondersteunt hem wel met de gouden berg in het verschiet, die Nihot iedereen wel eens beloofd heeft, praatjesmaker.

Dick Berts
3 augustus 2019 at 02:55
Deze reactie is zo erg, dat ik moet oppassen om mijn vertrouwen in de mensheid erdoor niet te verliezen. “Die Nihot wil zijn gelijk halen bij de gemeente”, dat is volgens Rasjutter schandalig, want je hoort in Den Helder kennelijk de hielen van B&W te likken, hoe fout die ook zijn. En dan “maandag even het dak eraf trekken” zodat de rechterlijke macht die half september uitspraak doet echt helemaal 100% compleet buitenspel staat. Mensen zoals Rasjutter zou op zijn minst het kiesrecht ontnomen moeten worden, omdat ze een ernstige bedreiging vormen voor de democratische rechtstaat.

strandloper
3 augustus 2019 at 02:22
Het gemeentelijk gezag gaat, moet ik begrijpen, gewoon verder met het ondermijnen van democratische regels en rechten van inwoners door in dit geval misleidende teksten te schrijven. Daar blonken vorige colleges in uit. Er is totaal niets veranderd. In tegendeel, de coalitie is breder dan ooit en daarmee ook de weerzinwekkende werkwijze.
Er maken op dit moment tenminste drie personen (heren Kos en Wouters en mevrouw Biersteker) deel uit van het college. Alle drie hebben zij zich in het verleden in positieve zin bezig gehouden en uitgelaten tot behoud van het Scholte Museum. Hoe kunnen zij zich nu nog tegenover God en Vaderland verantwoorden?

RB
3 augustus 2019 at 18:44
voor die salariëring waaien ze héél makkelijk met iedere wind mee, laten ze nu mooi zien

SvB
3 augustus 2019 at 07:49
Alles leuk en wel… maar wat is nu de uitkomst van de spoedprocedure?? Neem aan dat de uitspraak ook dezelfde dag volgt.

Dick Berts
3 augustus 2019 at 08:15
Was het maar zo, daar gaan tijden overheen. De rechterlijke macht is zwaar overbelast. We zijn een doodziek land aan het worden.

ED
3 augustus 2019 at 17:54
Ik ben het met u eens (niet dat we een doodziek land aan het worden zijn; integendeel). De rechterlijke macht is zwaar overbelast. Echter, dat komt door een veelvoud van dit soort zaken. Het lijkt erop dat twee partijen elke strohalm pakken ten bate van hun gelijk. Uiteindelijk ten koste van, bijvoorbeeld, mij als inwoner van Den Helder (en belastingbetaler). Advocaten smullen. Wat een mooie les schuilt hierin.

Ongeacht de rechterlijke uitspraak; ten voordele of nadele van RS. Ik hoop dat de finale uitspraak snel volgt. Partijen, mensen, belastingbetalers kunnen dan weer positief verder!

werken aan het Venetië van het Marsdiep

Rasjutter
3 augustus 2019 at 18:09
Kijk ED jij snapt het, postkantoor ziet er nu al beter uit dan dat het was 😉

ED
3 augustus 2019 at 18:49
@Rasjutter, dat is niet wat ik zeg!

RB
3 augustus 2019 at 20:53
heer Berts, ook daar heeft Klein Orkest een liedje over gemaakt, de laarzen

Richard
3 augustus 2019 at 09:33
Dus het is weer een storm in een glad water van de Scholte sekte. Het is overigens bouwvak dus de boel ligt toch al stil ( dit ter uwer info )

e
3 augustus 2019 at 16:31
Nee, dat is het niet ! Bezwaarschriften, moeten binnen een bepaalde tijd ingediend zijn, anders verloopt de reactie tijd. . En de rechtszaak die Scholte nu heeft aangespannen , gaat over het stil leggen van de verbouwing. Inmiddels , is het gedeelte waar Scholte met zijn gezin woonde geheel uit het gebouw gesloopt. Dus lijkt het er sterk op , dat de gemeente er moedwillig op uit is , om de terugkeer van Scholte hoe dan ook te verhinderen/onmogelijk te maken. Als Scholte de sleutels van het gebouw terug krijgt , dan krijgt hij een gebouw waar hij niets meer mee kan . En dat alleen , omdat de gemeente heel ( veel te) hard voor de muziek is uitgelopen. En dat kan de gemeente wel eens heel vies opbreken. Als Scholte in het gelijk gesteld wordt , en niet meer in het gebouw terug kan, wordt de schade vergoedingseis alleen maar hoger. En daarmee zijn de inwoners van deze stad de dupe, want die mogen de knip trekken.

Rasjutter
3 augustus 2019 at 18:12
Hij krijgt niet alleen de sleutels terug, de deur kan hij er volgens mij ook wel bij krijgen.

RB
3 augustus 2019 at 18:43
kan zo met een klein busje op z’n huisadres geleverd worden

Richard
3 augustus 2019 at 17:45
Beste meneer e ( de anonieme reaguurder ) even enkele zinnen uitgelicht uit uw bovenstaande reactie : “dus het lijkt er sterk op “-“als Scholte de sleutel krijgt”-“En dat kan de gemeente weleens”-“Als Scholte in het gelijk wordt gesteld”-
Allemaal dingen die u aanneemt. Het zou zomaar kunnen, of niet.
Gevalletje van koffiedik kijken,maar u wordt eerder al een keer door iemand de nieuwe Jomanda genoemd zag ik. Of weet u iets wat wij niet weten.

Monique_K
3 augustus 2019 at 19:00
Het heeft weinig te maken met koffiedik of ingestraald water, meer met kennis van de wet. U weet, neem ik aan, dat een rechter al bepaald heeft dat Rob wel ‘huurder’ is, en dat niet de betalingen voor de energiekosten maar zijn tentoonstellingen ‘de huurpenningen’ zijn? U weet ook dat koop geen huur breekt? Het is afwachten hoe dat verder uitspeelt, of de gemeente dat pand weer geschikt moet maken voor Scholte of hem moet uitkopen met een flinke schadevergoeding, maar een ding is nu al zeker, het gaat ons, de burgers, een hele hoop geld kosten. Het kost tot nu toe al meer aan advocaatkosten dan de verkoop aan Tuin heeft opgebracht .. ..

Rasjutter
3 augustus 2019 at 23:10
Energiekosten zijn geen “huurpenningen” daar zit het nu net in dat de uitzetting gewoon terecht was. Huur hebben ze nooit aan hem gevraagd alleen dat hij de energierekening zou betalen, maar hij wilde alles voor niks en dan kan je wel eens het deksel op je neus krijgen.

e
4 augustus 2019 at 09:56
Ook hier zit je fout ! Huur , betaalde Scholte , door het geven van exposities en workshops zo was afgesproken. Scholte betaalde de energie kosten niet zelf !! Dat deed de gemeente voor hem. . En Scholte zou de gemeente de door hun betaalde energie rekening terug betalen. De gemeente , diende bij Scholte een bedrag in , zonder de daarbij behorende gebruiksstanden daadwerkelijk gebruik. Toen daarom werd gevraagd , weigerde de gemeente stelselmatig de gebruikscijfers aan Scholte te overhandigen. Hij werd aangemaand een bedrag te betalen, waarvan niet ( door weigering van de gebruikscijfers) kon worden bewezen dat het te vorderen bedrag juist was . Er is dus gèèn “”hij wilde alles voor niks”” hij wilde gewoon het correcte bewijs van wat hij moest betalen en dat werd hem na meerdere keren vragen daarom ,stelselmatig geweigerd. Of dat nu door de gemeente , bewust of onbewust is gedaan, laat ik in het midden . Maar door dat de gemeente zo handelde, is er een schuld gecreëerd, die ze gebruikt hebben om tot uitzetting over te gaan.

Rasjutter
4 augustus 2019 at 12:49
Zal ik de overeenkomsten nog eens voor je opzoeken, kun je die lezen en dan kan je meepraten. Scholte was zelf verplicht, volgens de overeenkomst om op zijn kosten een tussenmeter te laten plaatsen, nooit gedaan. Maar laten we half september even afwachten en niet op het feest vooruit lopen.

Dick Berts
4 augustus 2019 at 13:21
Handig contract….De klaploper was nog op zoek naar een meter die zwaar aanliep.

RB
4 augustus 2019 at 14:57
de klaploper was op zoek naar een tussenmeter die zwaar aanliep om de boel nog meer te belazeren?

Dick Berts
4 augustus 2019 at 15:05
Trol of autist.

RB
4 augustus 2019 at 17:47
handdoek of klokthermostaat .

Jacques Van Velzen
4 augustus 2019 at 10:53
Je kan je beter bij het taartenbakken houden ;). Al je reacties ten aanzien van dit dossier zijn ongefundeerd en rancuneus vervu(i)ld. Nu en in de afgelopen jaren.
Er is feitelijk al voldoende vastgesteld, om jou geschetst beeld van een “klaploper die voor een dubbeltje op de voorste rang wilt zitten” te ontkrachten.

e
4 augustus 2019 at 11:28
Schoenmaker houd je bij je leest , in dit geval krantenwijk.

RB
4 augustus 2019 at 15:05
Fred de postbeambte is zo grappig na een paar glazen

Monique_K
5 augustus 2019 at 15:45
@ Rasjutter, naast wat e al zei over de ‘huurpenningen’, hetgeen door een rechter is bepaald,
nogmaals fout, Scholte was niet verplicht om een tussenmeter te plaatsen, hij was alleen verplicht de kosten voor het plaatsen te betalen. Ik kopieer en plak:
Het werkelijke verbruik zal worden gemeten middels een nog te plaatsen tussenmeter. De kosten voor het plaatsen van de tussenmeter zijn voor rekening van de gebruiker.
Hieruit blijkt dat het niet Scholte was, maar de gemeente die zich niet aan het contract heeft gehouden.

ED
5 augustus 2019 at 18:23
@Monique_K, ik zie in uw geciteerde tekst ook niet dat de gemeente de tussenmeter diende te plaatsen. Het lijkt me dat je voor het plaatsen een bedrijf hiervoor opdracht moet geven. Het inschakelen van een bedrijf kost je 1 belletje. Indien je wil weten wat de exacte energie- en/of waterverbruik is, is 1 belletje toch zo gepleegd. Geldt voor beide partijen hè. Ik snap dat moeilijke gedoe niet. Als RS persé de juiste afrekeningen wenste te ontvangen dan bel je toch even een bedrijf die de tussenmeter plaatst (aangezien toch ook is afgesproken dat de rekening van het plaatsen door RS betaald diende te worden) en klaar!

RB
5 augustus 2019 at 18:49
RS wilde ook zelf het asbest verwijderen, dan wilde hij vast en zeker ook een tussen-meter zelf (laten) installeren, heeft hij alleen niet gedaan en nu achteraf zeuren, nou mijn sympathie heeft hij niet en ik hoop dan ook dat hij lekker ver weg blijf…..

Monique_K
6 augustus 2019 at 00:43
@ ED, nee, dat mocht juist Scholte niet doen, wijzigingen aan de installatie aanbrengen zonder voorgaand overleg en zonder schriftelijke toestemming. Staat ook in het contract.

ED
6 augustus 2019 at 10:47
Ik denk dat het iets anders ligt @ Monique_K. Er zullen algemene afspraken staan in het contract over o.a. het aanbrengen van wijzigingen in het pand of bijvoorbeeld aan een installatie. Daarnaast zullen er specifieke afspraken in staan. Als in het contract staat dat er een tussenmeter wordt geplaatst en de kosten betaald dienen te worden door RS, wordt er in feite al schriftelijk toestemming gegeven. Naast deze ene schriftelijke toestemming blijft de algemene afspraak uiteraard staan. Maar even los van dit. Beide partijen hebben, mijns inziens, baat bij een spoedige plaatsing van de tussenmeter. Degene die hierin heeft “gemuit” zal zwak(ker) staan. Het contract ken ik echter verder niet. Dus ik ben wel een beetje aan het invullen. In de praktijk zal het wel een stuk ingewikkelder liggen. Laten we maar hopen dat al deze negatieve energie niet te lang gaat duren.

e
3 augustus 2019 at 19:04
Zolang er nog geen uitspraak ligt van de rechter , is het inderdaad “” als”” En dan nog is het dan nog niet zeker ( hoger beroep) Dus kan niemand iets met zekerheid zeggen, En ik ben echt niet anoniem hoor net zoals “”Richard”” dat is . Welke Richard ook al weer ??? Jij reageert nu op een naam van een van de vele Richards die hier wonen. Je kan het ook zo zeggen, Je verschuild je nu achter een ander mans naam, een naam die gemakkelijk bij een andere Richard kan behoren. Zo kan je altijd zeggen dat ben ik niet hoor , dat is een andere “”Richard” HELDHAFTIG HOOR !!!

RB
3 augustus 2019 at 20:47
Fred u moet niet eerst drinken en dan reageren, wordt allemaal een beetje onsamenhangend dan….

e
4 augustus 2019 at 08:33
??? Denk jij wat te weten ? Jammer dan voor jou , je hebt het beide mis.!!!

Roan
3 augustus 2019 at 19:19
Als Rob Scholte gelijk mocht krijgen,Als de gemeente ongelijk krijgt,Als Tuin het gebouw moet terug geven,Als Scholte recht heeft op een schade vergoeding,Als het postkantoor weer het Rob Scholte museum moet worden ,als als als.
Dan zijn we jaren van procedures verder en dat gaan wij niet meer meemaken.
Waarschijnlijk ligt Den Helder dan al 4 meter onder de zeespiegel.

e
3 augustus 2019 at 20:17
Juist u “”voorspeld” het goed. Zolang er geen bindende uitspraak ligt van de rechter , kan deze zaak heel lang gerekt worden. Maar…. Als die uitspraak, Daar heb je de ALS weer, in het voordeel van Scholte uitvalt , dan gaat de gemeente en dat zijn wij als bewoners allemaal, er flink voor financieel bloeden. En wat denk je dan ,wat Tuin gaat doen ? Hij heeft er dan ook schade van geleden, die ook op de gemeente wordt verhaalt.

’t Kraaiennest
4 augustus 2019 at 13:30
Kan hij dan mooi verrekenen met het zwembad

Roan
3 augustus 2019 at 20:37
Het klein orkest heeft er een liedje van gemaakt : “ over honderd jaar ( zijn we allemaal dood , en jij ook ).

Dick Berts
4 augustus 2019 at 11:54
Ondanks de vele puberale flauwekulreacties, blijkt Den Helder toch nog niet geheel verloren te zijn. Misschien zijn de mensen die tegen Scholte zijn en desondanks inzien dat hier de rechtstaat opgeblazen wordt me nog wel het meest dierbaar. En of u mij nou gelooft of niet, dat opblazen van de rechtstaat is de voornaamste oorzaak van mijn woede en niet mijn vriendschap met Rob Scholte.

Anton Hagen
4 augustus 2019 at 15:06
Het kan zijn dat ik enigszins door de zon bevangen ben maar ik wil toch even mijn zojuist opgeborrelde gedachten even prijsgeven:
Tuin en de gemeente lopen naar mijn idee wel erg ver voor de muziek uit, als u allen begrijpt wat ik bedoel.
Zou het soms zo kunnen zijn dat zij al weten wat de uitspraak in september zal zijn?
En dat er ergens op een rot manier is gelekt??
Want naar mijn mening gaat geen weldenkende firma of gemeente al slopen en wijzigen in een pand voordat er een uiteindelijke rechterlijke uitspraak ligt.
Nu zal dat Tuin waarschijnlijk niet veel kunnen schelen wat de uitkomst ook zal zijn ,die kosten gaat hij wel verhalen op ons, de gemeente dus.
Deze gedachte moest ik even kwijt!!!

RB
4 augustus 2019 at 17:21
mijn gedachten zijn dat de gemeente toch wel weet dat het een gelopen race is, anders zoals u al meld begin je niet al zo rigoureus met verbouwen

Dick Berts
4 augustus 2019 at 18:06
Net zo’n gelopen race als bij de watertoren? Zet uw klokthermostaat wat lager, anders gaat u ijlen en heeft u een handdoek nodig.

RB
4 augustus 2019 at 18:09
ik zou het u niet kunnen zeggen, ik ben ook niet werkzaam als gemeenteambtenaar, ik heb m’n scholing namelijk wel afgemaakt/

Monique_K
5 augustus 2019 at 15:21
En hoe zat dat ook alweer met die onkruidbestrijder waarvan men het ook zeker meende te weten, hoeveel miljoen krijgt die?

Richard
4 augustus 2019 at 21:11
Wanneer Tuin moet stoppen en RS het pand direct terug krijgt heeft hij wel een hele goede klokthermostaat nodig. Want toen ik er vandaag even ging kijken vond ik wel dat het er beetje “tochtig uitzag”. Overigens benieuwd of hij dan ”überhaupt” nog een energie aansluiting krijgt, er staan nog wat rekeningen open.
Maar hij kan natuurlijk altijd aan zijn “fanclub” een financiële bijdrage vragen. Ik heb nog een vraag aan zijn volgers: waarom heeft hij de nutsvoorzieningen niet gewoon op zijn eigen naam gezet. Dat heb ik nl ook bij het pand wat ik in gebruik heb. Scheelt je een hoop ellende. Belletje naar de Nuon en het is geregeld.
Op zijn minst een beetje laks van dhr R S

Rasjutter
4 augustus 2019 at 22:32
Als je het voor niks kan krijgen door achterlijk te doen waarom zou je dan betalen? Richard met alle respect maar jij bent nog lang geen kunstenaar 😉

frdk
5 augustus 2019 at 12:27
Men kan een nutsvoorziening , niet op je naam krijgen , als de huidige gebruiker op wiens naam de voorziening staat, deze niet heeft opgezegd.

frdk
6 augustus 2019 at 07:25
Even een vraag. Waarom, moest er een tussenmeter worden geplaatst? Om het gebruik van Scholte er tussen uit te filteren? Waren er dan meerdere gebruikers in het pand, die via de hoofdmeter gebruikten? Of is er een verschil gemaakt in gebruik, tussen het Museum en het privé/woon gebruik van Scholte?

https://denhelderactueel.nl/2019/08/bezwaar-tegen-sloopmelding-voormalig-postkantoor

https://losdenhelder.nl/rob-scholte-weer-naar-de-rechter/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=sloop
https://robscholtemuseum.nl/staf-rsmuseum-de-sloop-van-het-rob-scholte-museum-is-onder-het-mom-van-asbestverwijdering-in-volle-gang/
https://robscholtemuseum.nl/rob-scholte-museum-marc-nihot-brief-aan-gemeente-den-helder-betreffende-bezwaarschrift-sloopmelding-middenweg-172-174-te-den-helder/

1 Comment

  1. joop schoutsen 3 augustus 2019 op 08:07

    Kortom: wie zijn Tuin niet netjes houdt, zit binnen de kortste keren tot aan z’n oren in het onkruid.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.