Delano Weltevreden – Hoe Lang moet Kunst Collectie van Rob Scholte in Opslag van Veiling Bedrijf BVA liggen? Bedrijf wil, dat Rechter Gemeente op draagt Collectie Elders op te slaan

De Kunst Collectie, die uit het Rob Scholte Museum werd Geroofd, ligt Nu bij BVA in Amersfoort Op Geslagen (foto Peter van Aalst)

Hoe Lang moet de Kunst Collectie van Rob Scholte in de Opslag van Veiling Bedrijf BVA blijven liggen? Het Bedrijf wil, dat de Rechter de  Gemeente opdraagt de Collectie Elders op te slaan

Den Helder – Er komt maar Geen Toestemming voor het Veilen van de Kunst Collectie van Rob Scholte. Daarom vindt Veiling Bedrijf BVA, dat de Gemeente de Collectie Elders moet opslaan. Het Bedrijf is naar de Rechter gestapt.

De Advocaat van de Gemeente Den Helder heeft dat Onlangs Onthuld tijdens een Zitting van het Amsterdamse Gerechtshof. Den Helder heeft in het Laatste Kwartaal van 2020 het Besluit genomen om de In Beslag Genomen Collectie Openbaar te Verkopen, maar heeft Daar Nog Geen Toestemming Voor.

De Kunst Collectie is sinds eind 2020 bij BVA Op Geslagen. De Alkmaarse Rechtbank heeft de Veiling Enkele Malen Tegen Gehouden om Scholte de Gelegenheid te geven zelf met Kopers op de Proppen te komen. Dat Lukte Niet. De Gemeente kreeg Uiteindelijk Toestemming en had al een Datum Geprikt voor de Eerste Veiling Dag, maar het Hof stak daar een Stokje voor. Mediation tussen Beide Partijen heeft Vorig Jaar Niets Op Geleverd.

Het Hof buigt zich Nu Opnieuw over de Vraag of de Gemeente mag Veilen. De Stad Advocaat heeft op de Zitting Onlangs Onthuld, dat BVA het Wachten Beu is. Het Bedrijf heeft middels een Kort Geding geprobeerd te Bewerkstelligen, dat de Kunst Collectie daar wordt Weg Gehaald en Elders wordt Op Geslagen. Bij de Voorzieningen Rechter heeft BVA Bot Gevangen. Het Bedrijf is in Hoger Beroep gegaan.

Weinig

BVA wil Niets over de Kwestie Kwijt, meldt Woordvoerster Julia de Jong. Ook de Gemeente Den Helder wil Weinig Vertellen.

Woordvoerster Joyce in  T Veld. „Het Kort Geding heeft Vorig Jaar Gediend [Waar dan? Wanneer dan? RSMuseum]. Er is Nog Geen Zitting Datum Bekend voor de Behandeling van het Hoger Beroep. Omdat deze Zaak onder de Rechter is, doet de Gemeente Geen Uitlatingen over de Inhoud van deze Zaak.”

De Opslag Kosten zijn, wat de Gemeente betreft, Voor Rekening van Scholte. „De Gemeente vindt, dat de Kosten van Opslag en Verzekering van de Kunst Collectie bij BVA voor Rekening komen van de Heer Scholte, Zo Lang de Zaken in Afwachting van de Veiling Op Geslagen liggen. De Heer Scholte is Eerder Veroordeeld tot Vergoeding van de Opslag Kosten bij Imming. Om ook de Kosten bij BVA Vergoed te krijgen, zijn deze Kosten door de Gemeente in gebracht in de Lopende Juridische Procedures met de Heer Scholte. In Afwachting van de Uitspraak van de Rechter doet de Gemeente Hier Geen Uitlatingen over.

Helderse Courant, 1 juli 2022,

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220629_39679194

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerechtshof+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verzekering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raetsheren+van+Orden+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=WA+Hienfeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Underwriter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lloyd’s
https://robscholtemuseum.nl/?s=Municipality+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schenkeveld+Advocaten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Van+der+Meer+&+Philipsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Imming+Logistics
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrechtmatig
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstroof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Diefstal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heling