Delano Weltevreden – Het Stadhuis op Willemsoord moet niet duurder worden dan 26,7 miljoen euro: Behoorlijk Bestuur wil Garanties van Burgemeester & Wethouders

Welkom to ‘Willemsoord‘ (foto Facebook)

Het Stadhuis op Willemsoord moet niet duurder worden dan 26,7 miljoen euro: Behoorlijk Bestuur wil Garanties van Burgemeester & Wethouders

Den Helder – De Garantie, dat het Stadhuis Plan niet duurder uitpakt dan de nu begrote 26,7 miljoen euro. Dat vraagt Behoorlijk Bestuur aan Burgemeester & Wethouders van Den Helder.

De Fractie verwijst naar een Brief, die het College onlangs naar de Raad stuurde. Het Krediet, dat de Helderse Volksvertegenwoordiging twee jaar geleden beschikbaar stelde, een kleine 25 miljoen euro, blijkt niet genoeg te zijn. Het College had geen rekening gehouden met het duurder worden van Grondstoffen. Bedrijven, die hebben ingeschreven op de Europese Aanbesteding willen de Klus niet doen voor het Bedrag, dat de Gemeente beschikbaar heeft. Daarom vraagt het College de Raad om 1,9 miljoen euro Extra Beschikbaar te Stellen.

Scoren

Mogelijk is Vooraf Niet Goed Nagedacht over de Kaders en Complexiteit van dit Project, bijvoorbeeld Vanuit de Drang om te Beginnen en te willen Scoren’, schrijft de Fractie aan het College. ’Wij zijn wel van mening en begrijpen dus ook, dat het Niet Altijd Mogelijk is Alle Mogelijke Afwijkingen en Bedreigingen Vooraf te Voorzien. Daarom vinden wij het Van Belang Effecten van Ontwikkelingen Zo Goed als Mogelijk (Vooraf) In te Schatten en Maatregelen te ontwerpen om Schade te beperken’.

De Fractie signaleert, dat inwoners zich Zorgen maken om de Brandveiligheid van het Stadhuis, omdat er Geen Sprinkler Installatie in komt. Ondanks een Advies van de Brandweer. Ook de Stabiliteit van het Monumentale Gebouw 66 en de Vervuilde Grond onder dat Pand baren Burgers zorgen.

Aanpassen

’Voor het Aanpassen en Gereedmaken van de Directe Omgeving op Willemsoord en het Bouwen van de Ankerparkbrug over het Water en Directe Omgeving zal vermoedelijk Nog een Extra Lening moeten worden aangevraagd’, vermoedt Behoorlijk Bestuur.

De Fractie wil weten, of het College kan garanderen, dat er Geen Extra Geld voor nodig is om het Stadhuis in de Gebouwen 66 en 72 op Willemsoord te vestigen. Ook vraagt Behoorlijk Bestuur aan Burgemeester & Wethouders uit te leggen welke Stappen zijn genomen om de Zorgen over Brandveiligheid, de Stabiliteit van Gebouw 66 en de Vervuilde Grond onder dat Pand weg te nemen.

In het Stadhuis moet ook een Warmtepomp komen. Die gebruikt Grondwater om het Stadhuis in de winter te verwarmen. Behoorlijk Bestuur wil weten, of de Gemeente beschikt over een Vergunning voor het Gebruik van een Grote Hoeveelheid Grondwater en of is onderzocht, of het Grondwater Vervuild is.

De Fractie vraagt zich ook af, Welke Gevolgen het Onttrekken van Grote Hoeveelheden Grondwater heeft voor de Gebouwen. Wat het kost om de Fundering van het Toekomstige Stadhuis te versterken, zodat de Muren Niet Scheuren.

Helderse Courant, 12 augustus 2021, 1

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210817_57172000

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oude+Rijkswerf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Oude+Schouwburg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+RABOBank+Kooypunt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Station+Den+Helder+Zuid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Stationslocatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Postkantoor

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image