Delano Weltevreden – Grote interesse voor wonen in voormalig museum van Rob Scholte

Den Helder – De plannen zijn nog niet volledig uitgewerkt, maar er is nu al veel animo voor de woningen in het voormalige postkantoor bij het treinstation in het centrum van Den Helder.

Ontwikkelaar Kees Jan Tuin zegt, dat er ’ongelooflijk veel belangstelling’ is, voor zowel de bedrijfsruimten op de begane grond als de woningen daarboven. “Voor de woningen hebben zich een stuk of vijfentwintig geïnteresseerden gemeld. Voor negen woningen.” Dat betekent volgens hem nog echt niet, dat de woningen dus al verkocht zijn. “Niet elke belangstellende is een koper. Voor de volgende fase van Willem Alexanderhof in Julianadorp hebben we 350 belangstellenden voor vijfentachtig woningen. Dat zijn lang niet allemaal kopers.

Hoogbouw

Tuin wil alleen de hoogbouw ontwikkelen, het aangebouwde deel, waar het museum in heeft gezeten, wordt wat hem betreft gesloopt.

Maar voordat er gesloopt, gebouwd en verkocht kan worden, moet er nog een en ander gebeuren. Zo moet het pand van asbest worden ontdaan, moeten de vergunningen om te mogen slopen en bouwen nog worden verleend, moeten eventuele bezwaren tegen het plan van Tuin worden beoordeeld en moet de rechter zich nog uitspreken over de claim van kunstenaar Rob Scholte om zijn museum weer in het gebouw te vestigen.

Scholte was huurder, heeft de rechter vastgesteld nadat de gemeente de kunstenaar in april vorig jaar uit het gebouw zette. De kunstenaar redeneert, dat koop geen huur breekt. Hij stelt, dat Tuin, die nu eigenaar van het pand is, zijn nieuwe huisbaas is en heeft de sleutels van het postkantoor opgeëist. Tuin heeft geweigerd.

Tuin realiseert zich, dat de kantonrechter in zijn nadeel kan beslissen. “Dat is altijd mogelijk. Maar ik acht die kans niet zo groot.

Helderse Courant, 10 mei 2019, 07:19

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190509_78175891/grote-interesse-voor-wonen-in-voormalig-museum-van-rob-scholte

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/niburu-nieuwe-huurbaas-voor-rob-scholte-museum/

2 Comments

  1. Net zoveel kopers als voor het Molenplein etc. zelfs tot in Callantsoog staan er jarenlang woningen van Tuin te koop….

  2. @Cees. Daarom binnenkort met gratis zwembad in je Tuin.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image