Delano Weltevreden – Gemeenteraad Den Helder, Gelijke Monniken, Gelijke Kappen

Paul Blanca – “Gelijke Monniken, Gelijke Kappen” met Koos Dalstra en Reinout Toonstra (1991) (foto Tumblr)

Gemeenteraad Den Helder, Gelijke Monniken, Gelijke Kappen

Fractie Bazen wil een Andere Naam dragen, maar een Meren Deel van de Gemeenteraad vindt, dat Dit Niet Kan. Het staat namelijk in een Verordening. Prima, zo N Verordening. Maar dan moet je AlleAfsplitsersOp Dezelfde Manier Behandelen.

Grens Overschrijdend

Bazen is door Voorzitter Remco Duijnker uit de Fractie van Senioren Partij gezet, omdat hij zich Schuldig zou hebben gemaakt aan Grens Overschrijdend Gedrag en Onwenselijke Omgang Vormen. Bazen ontkent, maar mag Geen Deel Meer Uit Maken van de Fractie.

Kees Bazen gaat Alleen Verder en moet volgens het Reglement van Orde van de Gemeenteraad de Naam Fractie Bazen voeren. In Artikel 7 Lid 7 van die Verordening staat Letterlijk. ‘Het Lid of de Leden van de Fractie, die zich Af Splitsen, worden Aan Geduid met: Fractie, Gevolgd door de Achternaam van de Leider van de Afsplitsing’. Fractie Bazen, dus. Zijn Toen Malige Fractie, CDA, is er in de Bewuste Vergadering van september 2018 overigens mee Akkoord gegaan. Ook Bazen stond Er Toen achter.

Je zou denken, dat hij dus Geen Poot heeft om Op te Staan met zijn Wens om de Naam van zijn Fractie te wijzigen. Maar Dat Klopt Niet. De Raad heeft in 2020 een Andere Fractie Toe Gestaan om na Afsplitsing een Naam te voeren, die in Strijd is met de Verordening.

Senioren Actief

Ook in dat Geval ging het om een Afsplitsing van de Senioren Partij. Carla van Driesten en Marinus Vermooten waren Na een Puzie met Partij Leider Remco Duijnker uit de Senioren Partij gestapt en gingen in de Raad Verder onder de Naam Senioren Actief.

Niemand heeft daar Toen Wat over gezegd. Er is in de Gemeenteraad Zelfs Geen Discussie over geweest. Waarom heeft de Raad Toen Niet Gezegd, dat volgens de Verordening Senioren Actief Niet kan Het moet Fractie Van Driesten of Fractie Vermooten worden?’

Door dat Precedent zit de Gemeenteraad Nu in een Lastig Parket. De Ene Afsplitsing mocht in 2020 Wel de Naam Wijzigen in Strijd met de Verordening, Fractie Bazen moet zich Ander Half Jaar Later Wél aan de Regels houden. Dat is Willekeur. Als de Gemeenteraad Verstandig is, wordt het Verzoek van Bazen In Gewilligd. Gelijke Monniken, Gelijke Kappen.

Helderse Courant, 14 mei 2022

https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/cdn/premium/dfc85f3f945669c9de52418e10cb275b/web/OPS/cciobjects.json#/pages/28

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Delano+Weltevreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Bazen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fractie+Bazen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Senioren+Partij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carla+van+Driesten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinus+Vermooten
https://robscholtemuseum.nl/?s=+Senioren+Actief
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeenteraad+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Reinout+Toonstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dalstar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gelijke+Monniken+Gelijke+Kappen

https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daniël+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image