Delano Weltevreden – Een deel van de kunstcollectie van Rob Scholte is beschadigd, zegt zijn advocaat: ’De schade kan in de tonnen lopen’

Zaaloverzicht met de tapijten van Equator Productions, New York, onder de bij BVA Auctions beschadigd aangetroffen Potten sculpturen van Rob Scholte, hier bij KuuB Ruimte voor Kunst en Cultuur in Utrecht (foto NHD)Een doos met gesneuvelde Scholte sculptuur bij BVA Auctions (foto NHD)

Een deel van de kunstcollectie van Rob Scholte is beschadigd, zegt zijn advocaat: ’De schade kan in de tonnen lopen

Den Helder – Delen van de kunstcollectie van Rob Scholte zijn beschadigd. Dat zegt advocaat Ina Molenaar. De schade zou in de tonnen kunnen lopen, zegt zij. Haar cliënt stelt de gemeente Den Helder en veilingbedrijf BVA Auctions aansprakelijk voor de schade.

Scholte is in gesprek met taxateurs, die namens investeerders een bod op zijn kunstcollectie willen uitbrengen. Dat bod had er uiterlijk woensdag middernacht moeten liggen, had rechter L Saarloos bepaald. Volgens de gemeente lag er aan het eind van de deadline geen bod.

,,Het eerste bod van de investeerders is op losse schroeven komen te staan’’, zegt advocaat Molenaar. ,,De taxateur heeft beschadigingen geconstateerd aan enkele kunstwerken. Het zijn kunstwerken met een waarde van enkele tonnen. Volgens de taxateur zijn de beschadigingen ontstaan door de logistiek en de wijze van opslag. Die is bij BVA Auctions niet goed genoeg voor het behoud van de collectie.’’

Substantieel

Rob Scholte stelt BVA Auctions  en de gemeente Den Helder aansprakelijk voor de schade, zegt zijn advocaat. ,,De geconstateerde schade is substantieel. Mijn cliënt hoopt, dat BVA Auctions goed verzekerd is.’’ De gemeente Den Helder heeft onlangs nog verklaard, dat de kunstcollectie goed verzekerd is bij BVA Auctions. Bewijzen daarvan wilde de gemeente niet overleggen, omdat er nog allerlei procedures lopen. De informatie prijs geven zou de positie van de gemeente en anderen kunnen schaden, zegt het stadsbestuur.

Dinsdag verwacht rechter Saarloos beide partijen op de zitting in Alkmaar. Hij heeft op de laatste zitting laten doorschemeren, dat de gemeente mag overgaan tot veiling van de collectie als er geen acceptabel bod ligt. ,,Het is aan de rechter om te beslissen over de nieuwe ontwikkelingen’’, zegt Molenaar.

De gemeente eist 550.000 euro van Scholte. Zijn vorige advocatenkantoor Friedberg & Mahn uit Amsterdam, heeft een onbetaalde rekening van 375.000 euro.

Helderse Courant,26 februari 2021,

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210226_92712778

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ina+Molenaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leendert+Saarloos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Adviesman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Equator
https://robscholtemuseum.nl/?s=Potten
https://robscholtemuseum.nl/?s=KuuB
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruimte+voor+Kunst+en+Cultuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ruimte+voor+Kunst+en+Cultuur+Utrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verzekering
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raetsheren+van+Orden+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=WA+Hienfeld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Underwriter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lloyd’s
https://robscholtemuseum.nl/?s=Municipality+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schenkeveld+Advocaten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Van+der+Meer+&+Philipsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Imming+Logistics
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrechtmatig

1 Comment

  1. Beschadiging behoort tot de algemene principes van behoorlijke wraak.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.