Delano Weltevreden – Den Helder wil Snel Kunst Collectie Rob Scholte Veilen: Heeft de Stad daarom tegen Gerechtshof Negatief Beeld Geschetst van Gemeentelijke Financiën?

Lijsje Snijder & Rob Scholte (foto Iris Planting)

Den Helder wil Zo Snel Mogelijk de Kunst Collectie van Rob Scholte Veilen: Heeft de Stad Advocaat daarom tegenover het Gerechtshof een Negatief Beeld Geschetst van de Gemeentelijke Financiën?

Den Helder – Heeft de Stad Advocaat tegen over het Amsterdamse Hof een Verkeerd Beeld Geschetst van de Gemeentelijke Financiën om een Spoedige Veiling van de Kunst Collectie van Rob Scholte te Bewerk Stelligen? Volgens de Advocaat van de Kunstenaar Wel. De Gemeente vindt van Niet.

De Gemeente Den Helder en Advocaten Kantoor Friedberg & Mahn eisen Samen een Enorm Bedrag van de Kunstenaar, Ergens tussen 1.2 en 1.4 Miljoen euro. In het Bedrag, dat de Gemeente eist zitten onder meer de Kosten van de Ontruiming van het Rob Scholte Museum in het Voorjaar van 2018 en de Kosten voor Opslag van de In Beslag Genomen Kunst Collectie. Het Amsterdamse Advocaten Kantoor heeft Scholte tot en met december 2020 Vertegenwoordigd en heeft een Onbetaalde Rekening van zo N 475.000 Euro, zo heeft de Stad Advocaat Becijferd.

Van de Rechtbank in Alkmaar had de Gemeente Na Veel Vijven en Zessen Toestemming gekregen om de Kunst Collectie te Veilen. Het Hof verbood die Veiling in het Voorjaar van 2021. De Gemeente moest proberen het Geschil via Mediation met Scholte Op te Lossen. Die Poging is Mislukt.

Eerder deze Maand probeerde de Stad Advocaat het Hof er van te overtuigen, dat het Nu Écht Tijd wordt om te Veilen. In haar Pleit Nota schetst zij het Belang van de Gemeente.

Haar Argumenten

De Geld Stroom van de Gemeente is Niet Onuitputtelijk en de Gemeente heeft een Begroting Tekort. Zij verwijst daar bij naar de Begroting van de Gemeente over 2021 waarin een Tekort van 2.4 Miljoen Euro werd voorzien.

Positief Saldo

Ruim voor de Zitting van 8 juni maakte de Gemeente echter Bekend, dat 2021 is Af Gesloten met een Positief Saldo van zo N 8,3 Miljoen Euro. Waarom heeft de Stad Advocaat het in haar Pleit Nota dan over een Begroting Tekort?

Gemeentelijk Woordvoerster Joyce in T Veld over het Belang van de Gemeente bij Veiling van de Kunst Collectie. ,,De Pleit Notitie van de Gemeente op dit Punt verwijst naar een Opsomming van de Vele Belangen, die de Gemeente heeft op het Moment, dat zij op 8 september 2020 besloot om de Kunst Collectie te Executeren. In Één van de Veertien Punten, waarin deze Belangen zijn Weer Gegeven, staat, dat Geen Sprake is van een Kleine Schuld, waar bij is Gewezen op het Tekort, zoals dat blijkt uit de Programma Begroting 2021. Op dat Moment was de Programma Begroting2021, waar in dit Tekort is Opgenomen ter Besluit Vorming voor gelegd aan de Gemeente Raad. De Programma Begroting 2021 is ook in gebracht als Proces Stuk bij de Rechtbank. Tijdens de Zitting op 8 juni bij het Gerechtshof Amsterdam hebben de Gemachtigden van de Heer Scholte op de Pleit Notitie van de Gemeente gereageerd. Ook heeft het Gerechtshof Diverse Vragen aan Partijen gesteld. In Afwachting van de Uitspraak van het Gerechtshof doet de Gemeente Hier Geen Verdere Uitspraken over.’’

De Gemeente geeft Geen Antwoord op de Vraag Waarom de Stad Advocaat in haar Pleit Nota Niet heeft Verteld hoe de Gemeente er Nu Financieel voor staat.

Specifiek

Advocaat Ina Molenaar vertegenwoordigt Rob Scholte sinds Eind 2020. Zij wil Niet Specifiek in gaan op deze Kwestie, maar verwijst naar haar Pleit Nota van 8 juni. Daarin zegt zij, Bondig Geformuleerd, dat de Gemeente in de Recht Zaken tegen Scholte het Leven van het Gezin Scholte heeft Verwoest door Allerlei Hele Leugens en Halve Waarheden te Verkondigen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220701_29448011

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerechtshof+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Municipality+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+van+der+Poel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schenkeveld+Advocaten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Friedberg+&+Mahn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Van+der+Meer+&+Philipsen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Imming+Logistics
https://robscholtemuseum.nl/?s=BVA+Auctions
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onrechtmatig
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kunstroof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Diefstal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heling

2 Comments

  1. een gigantische schande voor rob, zijn familie en de hele kunst! laten we samen ten strijde trekken!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image