Delano Weltevreden – ’College Den Helder zadelt bewoners op met probleem’ + Geen witte rook over Helders zwembad Heersdiep + Ronald Boutkan – Pimpandoer en Bonaire klaar voor Koningsdag

’College Den Helder zadelt bewoners Binnenhaven op met probleem’

Den Helder – Behoorlijk Bestuur vindt het ’hoogst opmerkelijk,’ dat burgemeester en wethouders de bewoners van de N250/Binnenhaven ’opzadelen’ met een probleem, dat zij zelf hebben gecreëerd door het stadhuis naar Willemsoord te verplaatsen.

Dat staat in schriftelijke vragen van de fractie aan het college. Het college vraagt bewoners en bedrijven aan die weg om geen pakketjes te laten bezorgen op (delen van) vrijdag en maandag. Dan is er namelijk volop verkeer van en naar Texel, vooral in het hoogseizoen. Het college heeft een los en laadverbod overwogen, maar vindt dat vooralsnog te ver gaan. Ook vuilniswagens gaan de N250/Binnenhaven op maandag en vrijdag mijden.

Helderse Courant, 12 maart 2019, 17:07

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190312_80367924/college-den-helder-zadelt-bewoners-binnenhaven-op-met-probleem

Nog geen witte rook over gebreken Helders zwembad Heersdiep

Den Helder – Er is nog geen witte rook over hoe de schade aan zwembad Heersdiep moet worden verholpen en wie welk deel van de rekening gaat betalen.

Dat zegt verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters. De gemeente is nu in gesprek met de hoofdaannemers, de Helderse bouwbedrijven Van der Wal en A. Tuin BV, en met Olco, het bedrijf, dat namens de gemeente toezicht hield op de bouw.

Het zwembad is in 2013 opgeleverd en vertoonde al snel gebreken. Onder andere scheuren in het beton en loslatende tegels. De hoofdaannemers zijn aansprakelijk gesteld. Zij wijzen er echter op, dat zij tijdens de bouw aan de toezichthouder van Olco hebben aangegeven, dat er fouten zaten in de constructieberekeningen. Olco zou hebben gezegd, dat met de berekeningen niets mis was en dat de bouw kon doorgaan.

Wethouder Wouters: “Het belangrijkste is de veiligheid in het zwembad. Dat is in elk geval tot aan het eind van de zomer gewaarborgd. Als het nodig is moet er opnieuw onderzoek worden gedaan om te bepalen hoe het met de veiligheid is gesteld.”

Helderse Courant, 20 maart 2019, 17:16

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190320_28212495/nog-geen-witte-rook-over-gebreken-helders-zwembad-heersdiep

Pimpandoer en Bonaire klaar voor Koningsdag, Odeklonje volgt later

Den Helder – De cafés, die vanuit de Koningstraat naar Willemsoord verhuizen gaan niet allemaal met Koningsdag al open. Dat was wel de bedoeling, maar de werkzaamheden zijn niet op tijd klaar. In goed overleg is besloten, dat het werk aan de nieuwe Pimpandoer en Bonaire voorrang krijgt. Zij openen dus wel eind april, maar voor Odeklonje wordt het half mei.

Er wordt al weken hard gewerkt in gebouw 51. Waar ooit een ijsbaan en bowlingbanen lagen, komen nu drie kroegen. Eigenlijk vier zelfs, want het deel, dat straks Odeklonje is, wordt opgesplitst in twee aparte ruimten; het café en een grand café. “Een lang gekoesterde wens gaat daarmee eindelijk in vervulling”, laat Tom van den Berg weten. Het clubdeel van Odeklonje krijgt een plek onder de nieuwe huisvesting van Costa Smeralda, de pizzeria, die de bovenverdieping krijgt van wat tot voor kort de Hachi Lounge was.

Op de hoek komt de Pimpandoer en uitbater Arie Verhoef kan niet wachten tot het zover is. “We gaan er in vierkante meters op vooruit, maar het is los daarvan ook een mooie uitdaging om op een andere locatie weer ‘opnieuw’ te beginnen.” Hij gaat woensdag 24 of donderdag 25 april open, een paar dagen voor Koningsdag dus. “Het weekend ervoor zijn we voor het laatst open in de Koningstraat en direct daarna begint de grote verhuizing”, laat Verhoef weten. Verhuizing voor zover nodig, want veel is op de nieuwe plek ook echt nieuw. Zoals de bar, maar ook de koelruimte die de Pimp deelt met Bonaire.

Oude sfeer

Bonaire is 20 april voor het laatst open in de Koningstraat en opent op Willemsoord op vrijdag 26 april, meldt Mark Demoitié. “Na 25 jaar in de binnenstad een nieuwe stap, maar zeker geen compleet ander café. Bonaire moet natuurlijk wel de oude sfeer houden.” Dat geldt ook voor de Pimpandoer en Verhoef verwacht, dat de vaste klanten probleemloos de overstap maken, “maar het is natuurlijk afwachten hoeveel nieuwe klanten we op deze plek weten te trekken”. Met mooi weer kan er gebruik worden gemaakt van het terras, dat over de volledige lengte van de drie horecagelegenheden komt. “Eerst twee meter terras aan de gevel, dan drie meter weg en dan nog vijf meter breed terras”, licht Verhoef toe.

De echte opening van de twee cafés is met Koningsdag, 27 april, en dan wordt direct al samengewerkt met een leuk programma. “We sluiten aan op het dagprogramma van Willemsoord, om elkaar niet in de weg te zitten. Vanaf 14.00 uur is er muziek op een buitenpodium bij de bunker.” Van den Berg zal dan met studio 62 aansluiten, zodat er toch al gezamenlijk een Koningsdagprogramma wordt gepresenteerd.

Den Helder Actueel, 19 maart 2019 – 12:04

Reacties:

Guido
19 maart 2019 at 12:33
Succes op jullie nieuwe plek. Het zal mij benieuwen

e
19 maart 2019 at 12:47
Mooi, nu de coffeeshops nog. Zijn we ook van die rond Kwattende en pissende verslaafden af.

Guido
19 maart 2019 at 13:09
En als de kroegen verhuist zijn worden de oude panden dan ook meteen gesloopt of blijft dat ook tijden leegstaan? (zoals die shoarmatent wat eerst een vuilstort was en nu dichtgetimmerd is)

Marinus Vermooten
19 maart 2019 at 13:10
Als het succes van horecaonderneming Pimpandoer evident is met de 18 boeken Pimpandoer die Fer Donkers in de periode 1953-1969 schreef dan is succes op Willemsoord bij voorbaat verzekerd. Hoewel al sinds de jaren vijftig lid van de openbare bibliotheek kan ik me niet herinneren ooit een Pimpandoer in handen te hebben gehad, ook niet toen ik enige tijd in de bieb te Schagen heb gewerkt, maar volgens recensies zijn het wel pracht avonturenboeken voor jongens en meisjes, een generatie en zeker ook ouderen die hopelijk evenzeer genieten van de gastvrijheid die uitbater Arie Verhoef op de nieuwe locatie ons zal bieden. Veel succes.

Anton Hagen
19 maart 2019 at 15:37
Marinus Vermooten
Het waren spannende jongensboeken,of mag dat in deze tegenwoordige tijd niet meer worden gezegd?
Vooruit dan maar Jeugdboeken.
Het speelde zich veel af in en rond de Imbosch(Gelderland Veluwe) dat herinner ik mij nog wel,heb er wel wat gelezen en uiteraard ook Arendsoog.
Heeft niets met het onderwerp te maken,maar toch 🙂

Marinus Vermooten
20 maart 2019 at 09:07
Blijkens interview, dat ik had in het kader van het Helderse horecaboek, wilde hij de naam en inhoud van het boek min of meer verbinden aan zijn café. Heb het interview toevallig er gisteren nog even op nageluisterd want ik had het ook via de LOS uitgezonden. Alle ruim 8000 vraaggesprekken sinds 1982 zijn min of meer bewaard en worden door de HHV overgezet.

Jacobus
20 maart 2019 at 13:24
schrijver van de Pim Pandoer boeken was Carel Beke, Fer Donkers was de echte naam van Pim Pandoer.

DeKameel
19 maart 2019 at 13:41
Dat worden een hoop minder dronken mensen die schreeuwend en kotsend door de straat zwalken Zal mijn nachtrust ten goede komen, Coffeeshops gaan om 12 uur dicht dus daar heb ik weinig last van

Guido
19 maart 2019 at 14:51
En minder glas op de grond rond de Odeklonje.

RB
19 maart 2019 at 15:37
grappig dat én Woensdag én Donderdag op de 25e April vallen dit jaar is dat een nieuwe vorm van schrikkeljaar of iets dergelijks 🙂

RB
19 maart 2019 at 16:47
ah die andere R B heeft het stiekum veranderd in het stukje 🙂

Henk
19 maart 2019 at 16:58
Het zal mij benieuwen, succes voor de ondernemers toegewenst.

SK
19 maart 2019 at 17:58
Denk dat we allemaal wel weten waar dit na verloop der jaren eindigt.

RB
19 maart 2019 at 18:03
nee vertel?

RB
19 maart 2019 at 19:12
oogt wel geinig zo die gevels

e
19 maart 2019 at 19:41
Hoop glas !! Als dat maar goed gaat .

SK
20 maart 2019 at 00:46
Houdt de Reddingbrigade en Jan Dop wel aan het werk. Zaterdagnacht dronken lui uit de gracht plukken. Dronken volk en grachten gaan niet samen. Een grote pisbak vullen en dan opeens met je dronken kop voorover vallen en onderkoeld raken. Dit wordt weer zo’n geval van ‘moet eerst fout gaan en pas daarna geven we thuis’. Onthoudt deze woorden.

RB
20 maart 2019 at 07:12
in Amsterdam valt het best mee en die hebben heel wat meer grachten in de uitgaansgebieden, gevalletje bangmakerij, code geel, NL alert, dreigingsniveau 4 en zo voorts

e
20 maart 2019 at 08:33
Daar , hebben ze bij de Brandweer een speciaal voertuig voor waterongevallen. Er gaan er daar meer de gracht in dan je denkt. Niet alleen door met een stuk in je kraag proberen de gracht te vullen . Er zijn er ook bij , die ter afkoeling de plomp in gelazerd worden.

Marinus Vermooten
20 maart 2019 at 09:20
Hoeveel mensen zijn er tot nu toe in het Helders kanaal en werfkanaal geraakt sinds er daar nu horeca is? Volgens oude, veelal vooroorlogse Helderse kranten waren het nogal wat matrozen die soms uit pure wanhoop en burgers vanwege liefdesverdriet zich van hun leven wilde beroven en er vaak door omstanders uit het water levend werden gevist. Voor het overige zijn mij over de afgelopen 125 jaar slechtst enkele gevallen bekend van dronken lui die levenloos naar boven werden gehaald. Dat is weer het voordeel als je jaar in jaar uit de oude Helderse dagbladen doorneemt. Paniek reacties dus totaal overbodig.

e
20 maart 2019 at 10:04
Beter voorkomen , dan genezen Marinus, dat is met alles zo.

Marinus Vermooten
20 maart 2019 at 12:55
Geachte meneer /mevrouw E Er zijn ook mensen met een glaasje te veel op die bij het oversteken het verkeer onvoldoende in de gaten houden of nog erger beschonken achter het stuur kruipen. Dat aantal is aanzienlijk groter dan degene die na een vrolijk avondje stappen na een nachtelijke dwaling een nat pak oplopen en van een koude kermis thuiskomen.

e
20 maart 2019 at 16:08
Ook daar is het , beter voorkomen dan genezen. Maar als u goed leest , heb ik dit niet aangekaart. Ik borduurde alleen voort op wat SK en RB beweerde. Bovendien , is het blijkbaar in Amsterdam regelmatig raak , dat daar iemand in het water geraakt, zodat zij er speciaal een voertuig voor hebben aangeschaft.

RB
20 maart 2019 at 16:19
bangmakerij allemaal

SK
20 maart 2019 at 18:39
Oh my god … U bent de Helderse dictator die ergens in het verleden is blijven hangen? … of zal ik het anders zeggen: is vastgeroest?

Judge X
20 maart 2019 at 09:46
Grote kans dat daar in de toekomst strompelende ambtenaren te water gaan raken.

Stadhuis op Willemsoord?
Foute keuze (66%, 662 stemmen)
Goede keuze (28%, 280 stemmen)
Maakt me niets uit (7%, 66 stemmen)
Aantal stemmers: 1.008
Vergeet niet om vandaag nog even tégen te stemmen – kleine moeite. 😉

Andrea
20 maart 2019 at 13:11
Is iedereen het debacle van DOK51 vergeten? U weet wel, het “restaurant” met 9 biertanken van Tom van de Berg en Kees Jan Tuin waar wij als Helderse bevolking ruim 2 miljoen euro voor moeten hebben betalen bij het faillissement. Nu 8 jaar later mogen deze eigenaren van Odeklonje het toenmalige “restaurant” met discotheek faciliteiten voor een schijntje van de prijs huren, met goedkeuring van de grootste politieke partij “Beter voor Den Helder”. Waarvan één van de raadsleden zelf ook intrek neemt in het zelfde pand.
Betalen Tom van de Berg en Kees Jan Tuin het verlies van 2 miljoen door faillissement terug aan Den Helder?
Of is dit het volgende cadeautje van Gemeente Den Helder aan deze ondernemers?
En hoe is het mogelijk dat de directeur van Willemsoord dit toestaat, was hij niet degene die deze ondernemers nooit meer op het terrein wilde hebben?

Henk
20 maart 2019 at 17:28
Inderdaad Andrea, schandalig, dat is nou Den Helder.
Alles moet via subsidie/ gemeenschapsgeld en wordt onder vriendjes die er geen drol van kunnen verdeelt en dientengevolge mislukkingen worden in de doofpot gestopt..
Echte onafhankelijke ondernemers worden geweerd want dat is branchederving, en het dan vreemd vinden dat het hier zo langzamerhand in een spookstad verandert.

SK
20 maart 2019 at 17:33
Knijp maar snel in de handjes dat er nog geen tunnel is gegraven naar Texel. Dan is het helemaal gedane zaak met deze gemeente. We delen exact dezelfde mening Henk.

SK
20 maart 2019 at 17:31
Dat is Den Helder op zijn best Andrea. Die personen zorgen voor sterk dalende woningprijzen en het uit de (toeristische) markt prijzen van gemeente Den Helder! Een aantal dwarsliggers verzieken het voor een grote groep inwoners die wel naar eer- en geweten hun best doen.

Jans
20 maart 2019 at 13:54
De champagne gaat knallen.

e
20 maart 2019 at 16:13
Tot dat de rekeningen voor huur gas en licht etc binnenkomen. Dan gaan de prijzen van de consumpties omhoog, wat als gevolg heeft dat de klanten wegblijven.

https://denhelderactueel.nl/2019/03/pimpandoer-en-bonaire-klaar-voor-koningsdag-odeklonje-volgt-later/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Heersdiep
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Costa+Smeralda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luc+van+der+Wal
https://robscholtemuseum.nl/?s=A.+Tuin+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin

2 Comments

  1. “Wethouder Wouters: “Het belangrijkste is de veiligheid in het zwembad. Die is in elk geval tot aan het eind van de zomer gewaarborgd”, een vreemde uitspraak. Een zwembad waarvan de veiligheid maar een paar maanden kan worden gewaarborgd, is gewoon niet veilig. Het instortingsrisico van een gebouw laat zich immers nooit zo exact berekenen. Tenzij je stutten gehuurd hebt waarvan de huurtermijn aan het einde van de zomer afloopt of zo.

  2. Angeline Pot 21 maart 2019 op 08:33

    Herkenbaar dat de gemeente de inwoners met een probleem opzadelt en daar geen energie insteekt om het samen op te lossen

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.