Delano Weltevreden – Rechter verwerpt twee Bezwaren tegen de Bouwvergunning voor het Oude Postkantoor, niet zeker of de Verbouwing binnenkort begint + Naar de Raad van State

Impressievan hoe het voormalig Postkantoor, daarna jaren lang het Rob Scholte Museum, er na de Verbouwing door Firma A Tuin BV uit gaan zien (foto 3MF Producties)

Het Zijkant van het al Vier Jaar Dichtgetimmerde Pand, onzichtbaar is de Gesloopte Vleugel, waar Oorspronkelijk het Publieke Civiele Loket zat, in het dit Resterende Deel van het Gebouw zat de Militaire Post en Sorteerruimte (foto Whatsapp)

De Rechter verwerpt twee Bezwaren tegen de Bouwvergunning voor het Oude Postkantoor, maar het is nog niet zeker of de Verbouwing binnenkort begint

Den Helder – De Bestuursrechter vindt, dat de Gemeente terecht een Vergunning heeft Verleend voor de Verbouwing van het Voormalige Postkantoor aan de Middenweg. Twee Nieuwediepers waren naar de Rechter gestapt.

Kunstenaar Rob Scholte wilde het Postkantoor kopen om er zijn Rob Scholte Museum permanent in te vestigen. Hij kwam er niet uit met de Gemeente Den Helder, destijds Eigenaar van het Pand. De Gemeente verkocht het Pand vervolgens aan de Firma A Tuin BV. Dat Bedrijf heeft het Gebouw deels Gesloopt en wil op de Begane Grond Bedrijfsruimten maken. Daarboven moeten Luxe Appartementen komen.

De Gemeente gaat Akkoord met de Plannen van Tuin en heeft daarvoor een Omgevingsvergunning afgegeven. Twee Nieuwediepers vinden dat Geen Goed Plan. Een van hen heeft Bezwaar tegen de Plannen van Tuin om het Pand iets hoger te maken. Daardoor wordt zijn Uitzicht Verpest en wordt zijn Privacy Aangetast, zegt de Overbuurman. De Rechtbank vindt echter, dat de Hinder Beperkt is omdat het Postkantoor zo’n 50 meter verwijderd is van de Woning van de Eiser.

Het andere Bezwaar is van iemand, die vroeger in de Buurt woonde. De Rechtbank vindt, dat zij geen Belanghebbende meer is.

Blij

Directeur Kees Jan Tuin van Bouwbedrijf A Tuin BV is uiteraard blij met de Uitspraak. ,,De Rechter heeft Zonder Enige Twijfel de Eisen Verworpen. Maar de Omgevingsvergunning is nog Niet Onherroepelijk. Dat is hij pas als de Bezwaarmakers Niet naar de Raad van State Stappen. Zij hebben nog enkele weken de tijd om daar een Besluit over te nemen. Wij beraden ons nu op wat we gaan doen. In Principe kunnen we beginnen met Bouwen. We kunnen alleen nog niet Verkopen. Het zou toch echt mooi zijn als we kunnen beginnen om dit Pand in het Centrum aan te pakken.’’

Helderse Courant, d

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210811_32133014

Twee Bezwaarmakers tegen de Verbouwing van het Voormalige Postkantoor stappen naar de Raad van State

Het voormalige postkantoor is deels gesloopt. Het pand is dichtgetimmerd.

Het Voormalige Postkantoor, waarin het Rob Scholte Museum tot de Uitzetting, 17 april 2018, floreerde, door Firma A Tuin BV deels gesloopt, daarna werd het Pand dichtgetimmerd, zo staat het er al jaren bij: een Beschamend Resultaat van de Vriendjespolitiek in de Stad Den Helder (foto Peter van Aalst)
Den Helder – De Strijd om de Ontwikkeling van het Voormalige Postkantoor is nog niet gestreden. De Bezwaarmakers stappen naar de Raad van State.

Dat zegt Loes Vermeer Lagerveld, een van de twee Bezwaarmakers. Zij vinden, dat de Gemeente de Firma A. Tuin BV Geen Vergunning had mogen geven voor het Verbouwen van het Pand bij het NS Station. De Bestuursrechter in Haarlem vindt echter, dat de Gemeente juist heeft gehandeld. De Bezwaarmakers nemen daar geen genoegen mee en stappen naar de Raad van State. ,,Erg jammer’’, zegt Directeur Kees Jan Tuin van het Bouwbedrijf.

Nu ook de Hoogste Bestuursrechter zich met de Zaak gaat bemoeien, is de Bouwvergunning nog niet onherroepelijk. Directeur Tuin zegt nog Geen Besluit te hebben genomen over de Nu Ontstane Situatie.

Helderse Courant,

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210816_39581483

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Watertoren+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Omgevingsvergunning+Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bouwvergunning+Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bezwaar+Bouwvergunning+Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verbouwing+Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sloop+Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nieuwediepers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Uitzicht+Verpest
https://robscholtemuseum.nl/?s=Privacy+Aangetast
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belanghebbend
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loes+Vermeer+Lagerveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geen+Goed+Plan
https://robscholtemuseum.nl/?s=Plan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Firma+A+Tuin+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Luxe+Appartement+Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=3MF+Producties
https://robscholtemuseum.nl/?s=Niet+Onherroepelijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raad+van+State

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image