Delano Weltevreden – Bezoekers laten het Atlantikwall Centrum links liggen, ’Het is Écht een Groot Zorgen Kind’

Ariane Hoog, directeur Stichting Erf Goed den Helder en Willemsoord BV (foto RedMouse)
Het Atlantikwall Centrum is in 2019 geopend.
Het Atlantikwall Centrum is in 2019 geopend ((foto George Stoekenbroek)

Bezoekers laten het Atlantikwall Centrum links liggen, ’Het is Écht een Groot Zorgen Kind

Het Atlantikwall Centrum op Huisduinen bezorgt Stichting Erfgoed Den Helder Hoofd Brekens. Er komen Nauwelijks Bezoekers, zegt Directeur Ariane Hoog.

Stichting Erfgoed is uit de Grond Gestampt om onder meer de Helderse Stelling Werken te beheren en daar meer Bekendheid aan te geven. Ook het Atlantikwall Centrum valt onder de Stichting. Den Helder was Onder Deel van de Atlantikwall, de door de Duitsers Gebouwde Verdedigings Linie. Het Atlantikwall Centrum (AWC) zit in een eveneens door de Duitsers gebouwd pand, dat in de Volks Mond bekend staat als het Casino Gebouw. Daar wordt Bezoekers verteld over de Geschiedenis van de Atlantikwall.

Woensdag was Hoog te Gast in de Vergadering van de Raad Commissie Bestuur en Middelen. Op Vragen van Commissie Lid Henk Mosk over de Aan Trekkelijkheid van het Centrum en de Tegen Vallende Bezoekers Aantallen, zei Directeur Hoog dat het Atlantikwall CentrumEen Enorm Zorgen Kind is. ,,Het is Echt voor een Heel Specifiek Publiek.’’ In Spanningen van de Stichting om het Bezoekers Aan Tal op te Krikken, hebben Nog Geen Vruchten Af Geworpen.

Mosk wilde Weten, of het Atlantikwall Centrum Inter Actiever kan worden. Het Centrum heeft een Inter Actief Spel, maar dat is volgens de Directeur Niet Toe Reikend. Geld voor Grote Investeringen, die kunnen Zorgen voor Meer Publiek is er niet, zegt Hoog. ,,We hebben een Kleine Begroting.’’ Het Weinige Geld dat er is, wordt Niet in het AWC gestopt, zei Hoog Eerlijk. “Er zijn Allerlei Ideeën voor de Kelder van het Gebouw. Maar om dat ook die Geld kosten, blijven de Ideeën op de Plank liggen. Omdat er Weinig Publiek komt, is het AWC Beperkt Open. ,De Studenten vinden het Hartstikke Leuk, mar er is Gewoon Niets te Doen. Dan is het Zonde van het Geld.’’

Maar de Directeur blijft Optimistisch. Vanaf 8 mei begint de Thema Maand Den Helder (…) Meest Gebombardeerde Stad van Nederland’. Dat Evenement wordt Aan Gegrepen om ook het Atlantikwall Centrum onder de Aan Dacht van Bezoekers te brengen.

Mosk vindt, dat het College Iets moet doen om het Tij te keren. Als daar Geld voor nodig is, moet het College met een Voor Stel naar de Raad komen. Wet Houder Michiel Wouters zegt, dat het College Bekend is met de Problematiek van het AWC en dat Cultuur Wet Houder Fotigui Camara zich Al over het Probleem buigt. Binnen Kort wordt de Raad Geïnformeerd over de Manier. waar op College en Erf Goed Stichting het Tij willen keren.

Lees ook
Ariane Hoog wil de Ruwe Diamanten van de Stad laten Schitteren. ’Ik wil Iedereen laten zien Hoe Mooi Den Helder is’
Den Helder en Texel met Luister Plekken Toe Gevoegd aan Liberation Route Europe: Verhalen over de Bevrijding van Europa vanaf D Day in juni 1944

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230414_60337978

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Delano+Weltevreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ariane+Hoog
https://robscholtemuseum.nl/?s=Atlantikwall
https://robscholtemuseum.nl/?s=Atlantikwall+Centrum
https://robscholtemuseum.nl/?s=AWC
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Erf+Goed+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fotigui+Camara
https://robscholtemuseum.nl/?s=College+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=B&W+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=B+&+W+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Meest+Gebombardeerde+Stad+van+Nederland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Helder