De Telegraaf – Wegens Bedreiging GGD’ers Aangifte tegen De Bataafse Republiek + Sebastiaan Quekel – Heksenjacht op GGD Medewerkers + Eigenaren na Inval ‘Wij zijn geen Wappie Boerderij’

Waarschuwing aan alle Ouders (foto Instagram)

Wegens Bedreiging GGD’ers Aangifte tegen De Bataafse Republiek: Wie zijn deze Complotdenkers?

Aangifte van GGD tegen Complotdenkers, die Medewerkers bedreigen

Ruim deze Moordenaars van de Straat

Utrecht – Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft Aangifte gedaan bij de Politie, omdat Medewerkers van de Organisatie worden bedreigd door Complotdenkers. Leden van de Telegram Groep De Bataafse Republiek delen de Namen van Vaccineerders met elkaar, met Oproepen als „Ruim deze Moordenaars van de Straat”, „Jagen maar” en „Alles kan kapot.”

Nicolette Rigter, die voor de GGD over de Aanpak van de Corona Virus Uitbraak gaat, zegt dat de Organisatie de Bedreigingen hoog opneemt. „De Veiligheid van onze Medewerkers hoort op geen enkele Manier in het Geding te zijn. Onze Mensen zetten zich al maanden lang in om het Corona Virus te bestrijden. Ze verdienen Respect en Waardering in plaats van Opgejaagd en Geïntimideerd te worden door Complotdenkers.”

Chat Groep De Bataafse Republiek heeft ongeveer 7000 Leden. De Telegram Groep is opgezet door de Red Pill Journal, het Platform van Complotdenkers Micha Kat, Wouter Raatgever en Joost Knevel. Zij geloven in Complottheorieën over Pedo Netwerken. Raatgever werd vorige week veroordeeld tot negen maanden Gevangenisstraf, waarvan drie Voorwaardelijk, voor het maken van Opruiende Bedreigende Filmpjes. Die zijn onder meer gericht tegen de Gemeente Bodegraven Reeuwijk, de Advocaat van de Gemeente en tegen RIVM Directeur Jaap van Dissel. Raatgever werd begin juni opgepakt in Siddeburen, op de Boerderij van zijn Vriendin. Kat en Knevel verblijven in het Buitenland en zijn Niet Aangehouden.

Bekijk ook
Absurde Beschuldigingen van Complotdenkers

De Telegraaf, 1 juli 2021, 18:26, updated, 19:36

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1298768834/aangifte-van-ggd-tegen-complotdenkers-die-medewerkers-bedreigen-ruim-deze-moordenaars-van-de-straat

Heksenjacht op GGD Medewerkers via Telegram, Directie doet Aangifte: ‘Wij nemen dit zeer hoog op

In een omstreden Telegram Groep is vandaag een Heksenjacht ontstaan op enkele Vaccinatie Medewerkers van de GGD. Complotdenkers delen de Namen van Vaccineerders met elkaar, met oproepen als ‘Ruim deze Moordenaars van de straat’, ‘Jagen maar’, ‘Laat deze Engnek de Kerst niet halen’ en ‘Alles kan kapot’. Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland heeft ‘Met ontzetting’ kennisgenomen van deze Berichten en heeft Aangifte gedaan.

De Veiligheid van de GGD Medewerkers hoort ‘Op geen enkele manier in het Geding te zijn‘, zegt Nicolette Rigter, directeur Landelijk Corona Programma van de GGD, in een reactie tegen deze site. ,,Wij nemen dit zeer hoog op. Onze Mensen zetten zich al maandenlang in om het Corona Virus te bestrijden.”

Scheldpartijen, Bedreiging en Geweld: het gaat dagelijks mis op Prik en Testlocaties

GGD Medewerkers verdienen volgens Rigter ‘respect en waardering in plaats van Opgejaagd en Geïntimideerd te worden door Complotdenkers’. Om hoeveel concrete Bedreigingen het gaat, kan de Directeur niet zeggen. GGD GHOR Nederland staat hierover in nauw contact met de politie.

Eén van de verspreiders op Telegram, een persoon die zich voordoet als Arnold Driemond, zou volgens zijn Profiel werkzaam zijn bij een Tabaksproducent. Dat Bedrijf doet op Twitter afstand van die Bewering. ‘Er is bij ons Geen Persoon Bekend Genaamd ‘Arnold Driemond’. Het gaat hierbij kortom niet om een Werknemer van ons Bedrijf, ook niet om een oud Medewerker, noch om iemand, die in Opdracht van ons heeft gewerkt’, valt te lezen.

Bataafse Republiek

Chatgroep De Bataafse Republiek heeft ongeveer 7.000 leden. Onder de Actieve Leden was een Vrouw die was opgepakt voor Doodsbedreigingen tegen RIVM Topman Jaap van Dissel. De Groep heeft Van Dissel al maanden op de korrel. Een Beheerder geeft aan dat Driemond als Gevolg van de Commotie is verwijderd uit de Groep. ,,Echt niet oké, wat hij heeft gedaan. Wie zoiets doet wordt onherroepelijk verwijderd.”

De Telegram Groep is opgezet door de Red Pill Journal, het beruchte Platform van Complotdenkers Micha Kat, Wouter Raatgever en Joost Knevel. Zij geloven in Complottheorieën over Pedo Netwerken. Raatgever werd vorige week veroordeeld tot negen maanden Gevangenisstraf, waarvan drie Voorwaardelijk, voor het maken van Opruiende Bedreigende Filmpjes.

Die zijn onder meer gericht tegen de Gemeente Bodegraven Reeuwijk, de Advocaat van de Gemeente en tegen RIVM Directeur Jaap van Dissel. Tijdens een ‘Red Pill Journal’ startte Raatgever op 27 mei een Filmpje over Van Dissel, dat eindigde met een Explosie. ,,Dat is ook wat er moet gebeuren”, zei hij. ,,Dit is wat we moeten doen.”

Raatgever werd begin juni opgepakt in Siddeburen, op de Boerderij van zijn Vriendin. Kat en Knevel verblijven in het Buitenland en zijn niet aangehouden.

Voor de politie is een Heksenjacht van deze omvang niet nieuw. In september 2018 werden grappenmakers over het stintdrama in Oss massaal aan de schandpaal genageld. ,,Op sociale media denken mensen dat ze ‘veilig’ kunnen reageren en zomaar alles kunnen en mogen zeggen’’, reageerde een politiewoordvoerder toen. ,,De toon waarmee dit gebeurt wordt ook steeds harder. Denk alsjeblieft even na wat je doet of schrijft als reactie. Dit kan een enorme impact op slachtoffers, familie of bekenden hebben.’’

Voor mensen die meedoen aan een online heksenjacht hebben experts geen goed woord over. ,,Deze mensen stoken elkaar op en geven elkaar het gevoel dat zo’n jacht gerechtvaardigd is, dat ze hiermee het juiste doen. Maar het tegendeel is waar: hierdoor krijgen mensen nog meer een hekel aan sociale media. Er zit geen rem op deze jacht, dat is gevaarlijk’’, zei mediahoogleraar Jan van Dijk van Universiteit Twente eerder tegen deze site.

Onderzoek

De politie is op de hoogte van chatgroep De Bataafse Republiek en stelt een onderzoek in, bevestigt een woordvoerder. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

NCTV: Zorgen om aanhoudende Corona Protesten

De aanhoudende Corona Protesten in Nederland hebben nog tot ‘relatief weinig extremisme geleid’, maar kunnen wel gaan leiden tot Gebruik van Geweld. Daarbij vormen vooral ‘Onvoorspelbare Gevaarlijke Eenlingen’ een Veiligheidsrisico. Dat stelde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in april in een Analyse van de Corona Protesten in Nederland.

Na een jaar van tientallen Demonstraties en nog veel meer Online Protesten tegen de Corona Maatregelen in Nederland blijft de Veiligheidsdienst zich zorgen maken over de ‘Radicale Onderstroom’ onder de Demonstranten. ,,Er is sprake van een Wisselwerking tussen een Activistische Bovenlaag, die in de Openbare Ruimte demonstreert en een Radicale Onderstroom, die ageert tegen de Corona Maatregelen. Hierdoor is een Context ontstaan, waarbinnen de Drempel om tot Extremistische Gedragingen te komen is verlaagd”, schrijft de dienst.

AD, Laatste update 1 juli 1021, 20:06

https://www.ad.nl/tech/heksenjacht-op-ggd-medewerkers-via-telegram-directie-doet-aangifte-wij-nemen-dit-zeer-hoog-op~ac57c347f/

Eigenaren na InvalWij zijn geen Wappie Boerderij

Siddeburen (foto eemskrant.nl)
De Woonboerderij, waar de Politie binnen viel (foto Martin Nuver)
Bedreiging van Jaap van Dissel Reden van Aanhouding Wouter Raatgever (foto Dagblad van het Noorden)

Eigenaren Pieter Bouwman en Kirsten de Jong van de Molenheerdt verhuren in hun Boerderij al veertien jaar lang Appartementen aan mensen, die in scheiding liggen. ‘De Politie kwam hier rond half tien en pas om twee uur in de nacht waren ze klaar. Ze  hebben de hele Schuur doorzocht op zoek naar Spullen van de Bewuste Persoon‘, zegt Bouwman.

Jaap van Dissel bedreigd

De Man is volgens het Openbaar Ministerie een Complotdenker, die via de website Red Pill Journal  jaren lang Verhalen heeft verspreid over een Pedofielen Netwerk, waarin volgens hem Hooggeplaatste Nederlanders zouden zitten. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Topman Jaap van Dissel ontving als gevolg van de Complottheorieën meerdere Bedreigingen, waarvan hij ook Aangifte deed.

Man woonde niet in de Boerderij

De Man, die is opgepakt was volgens de Eigenaren geen Huurder, maar kwam geregeld op  Bezoek bij een Vrouw, die sinds februari een Ruimte huurt in het Gebouw. ‘Een Hele Gewone Man. Niks Raars aan te zien. Hij is hier een Aantal Keren geweest en heb een keer een  Praatje met hem gemaakt, want hij is net als ik Geïnteresseerd in Klassieke Auto’s‘, aldus Bouwman.

De Politie vroeg aan Bouwman, waar de Man precies in het Gebouw verbleef. ‘Ze wilden de Deur inrammen, maar daar ging ík niet mee akkoord. Dit is een Monument en zo’n Deur krijg ik nooit weer. Uiteindelijk heb ik ze kunnen overtuigen om een Breekijzer te
gebruiken. De Deur ligt er nu wel uit, maar dat wordt Als het Goed is vergoed‘, zegt Bouwman.

Laatste Filmpje hier opgenomen

De twee Eigenaren zijn niet geschrokken van de Inval, maar zijn wel onder de indruk van de Impact van het Nieuws. ‘Op Twitter wordt al van alles geschreven over Onze Boerderij. Dat wij een Wappie Boerderij zouden zijn bijvoorbeeld. Nou, dat zijn we niet. We verhuren vijf Appartementen in deze Boerderij aan Mensen, die in Scheiding liggen en verder laten we de Huurders Met Rust. Die Mensen hebben het vaak Al Zwaar Zat‘, zegt De Jong.

Waarom de Verdachte nou uitgerekend bij hun op het terrein is opgepakt weten ze niet.
We hebben wel even gekeken op Internet en volgens mij heeft hij zijn laatste Filmpje voor  zijn Website hier opgenomen. We zitten hier Allemaal op één IP Adres. Misschien, dat de  Politie daar naar heeft gekeken‘, zegt De Jong.

Verspreider Complottheorie opgepakt bij inval Siddeburen (Update)
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/823663/Verspreider-complottheorie-opgepakt-bij-inval-Siddeburen-update

RTV Noord, June 4, 2021

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/823788/Eigenaren-na-inval-Wij-zijn-geen-wappieboerderij?fbclid=IwAR1Uu5AGt0HbDxmGoPJEJnB5UBfQi9oQr-FY2s-C4ld-yVUXwlAiU2cDyfc

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nicolette+Rigter
https://robscholtemuseum.nl/?s=GGD
https://robscholtemuseum.nl/?s=GGD+Landelijk+Corona+Programma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koepelorganisatie+GGD+GHOR
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Alkmaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Heerhugowaard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Hoorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Opmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Bovenkarspel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Teststraat+Den+Burg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus+Vaccinatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Alkmaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Hoorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Middenmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vaccinatie+Locatie+Den+Burg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Priktent
https://robscholtemuseum.nl/?s=Siddeburen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Knevel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wouter+Raatgever
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bataafse+Republiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=RED+PILL
https://robscholtemuseum.nl/?s=RED+PILL+JOURNAL
https://robscholtemuseum.nl/?s=RED+PILL+JOURNAL+LIVE

1 Comment

  1. Jack vander Veen 3 juli 2021 op 08:18

    Over dat GGD-verhaal zie ik geen bedreiging vanuitgaan. “Van de straat opruimen” vertelt niet meer dan een goed en overtuigend gesprek met hen te voeren, waardoor ze tot betere inzichten komen. En als dat niet helpt kunnen er alsnog aanklachten worden ingediend tegen hen wegen “vuil spuiterij”, want hetgeen er in die zogenaamde vaccinatiespuitjes zitten, daar kan een gezond mens makkelijk van dood gaan. HETGEEN AL 10.000DEN KEREN İS GEBLEKEN.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.