De Telegraaf – Obama, Bush en Clinton willen zich voor de camera laten inenten

Barack Obama (links), George W Bush (midden) en Bill Clinton (rechts) (foto RTL Nieuws)

Obama, Bush en Clinton willen zich voor de camera laten inenten

Washington – – De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W Bush en Bill Clinton zijn bereid zich op termijn voor de camera te laten inenten tegen het Corona Virus. Zo hopen ze hun landgenoten te laten zien, dat vaccins veilig zijn.

Daarover bericht CNN. De stafchef van Republikein Bush zegt tegen CNN, dat zijn baas contact heeft gezocht met Anthony Fauci en Deborah Birx, twee belangrijke medische adviseurs van de regering. “Als de tijd rijp is, wil hij doen wat hij kan om zijn medeburgers aan te moedigen om zich te laten inenten“, zegt de stafchef.

Bush is volgens zijn stafchef absoluut bereid zich voor de camera te laten vaccineren als een Corona Virus vaccin is goedgekeurd door de toezichthouder. De oud president wil wel wachten tot het middel ook is toegediend aan de groepen, die daar als eerste aanspraak op kunnen maken.

Ook de woordvoerder van Clinton reageerde positief op een vraag of de Democraat zich publiekelijk wil laten inenten. “President Clinton zal absoluut een vaccin nemen, zodra dat mogelijk is”, benadrukt de zegsman. „En hij zal dat in het openbaar doen als alle Amerikanen op die manier aangemoedigd kunnen worden om hetzelfde te doen.”

Obama, de voorganger van de huidige president Donald Trump, heeft in een interview aangegeven, dat hij vertrouwen heeft in Fauci. “Dus als Anthony Fauci tegen me zegt, dat het vaccin veilig is, dat we kunnen vaccineren, zodat je immuniteit krijgt tegen CoVid 19, dan ga ik het absoluut nemen”, aldus de Democraat. “Dat doe ik misschien op TV, of ik laat het filmen, zodat mensen kunnen zien, dat ik de wetenschap vertrouw. Wat ik niet vertrouw is Covid 19 krijgen.”

Obama erkent, dat sommige mensen misschien minder vertrouwen hebben in vaccins. “Maar het is een feit, dat we dankzij vaccins geen polio meer hebben. En dat vaccins de reden zijn, dat er geen grote aantallen kinderen meer overlijden aan mazelen, de pokken en ziekten, die vroeger hele bevolkingsgroepen en gemeenschappen decimeerden.”

De voormalige leiders moeten nog wel even geduld hebben. De Amerikaanse toezichthouder heeft nog geen Corona Virus vaccin goedgekeurd. Het Verenigd Koninkrijk deed dat deze week al wel.

De Telegraaf, 3 december 2020, 9:57

https://www.telegraaf.nl/nieuws/713004592/obama-bush-en-clinton-willen-zich-voor-de-camera-laten-inenten

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Barack+Obama
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+W+Bush
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bill+Clinton