Daniel van Dam – Fracties Verbouwereerd over Gebrek Uren Specificatie Femke Halsema ’Diep Geraakt’ door Verwijt Vriendjes Politiek ’Makkelijk Gezegd, Moeilijk Ontkend’

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema was in de Problemen gekomen na een WOB Verzoek van het Amsterdams Studentenblad Propria Cures, waaruit bleek, dat Feest Planner Lennart Booij (links) begin 2020 was Aangesteld als Programma Directeur voor het Stadsjubileum en zich Suf declareerde:10.000 euro per Maand voor 20 uur Werk per Week (foto De Telegraaf)

Fracties Verbouwereerd over Gebrek aan Uren Specificatie Femke Halsema ’Diep Geraakt’ door Verwijt Vriendjes PolitiekMakkelijk Gezegd, Moeilijk Ontkend

Amsterdam – De Aanstelling van Lennart Booij als Feest Fixer voor het 750 Jarig Stadsjubileum was ‘Geen Vriendjes Politiek‘ Dat zei Burgemeester Femke Halsema donderdag tijdens het Raadsdebat. Ze was ’diep geraakt’ door dit verwijt. „Het is Makkelijk Gezegd, en Moeilijk Ontkend.
Halsema was in de Problemen gekomen na een WOB Verzoek van het Amsterdams Studentenblad Propria Cures waaruit bleek, dat Feest Planner Lennart Booij begin 2020 was aangesteld als Programma Directeur voor het Stadsjubileum en zich suf declareerde, 10.000 euro per maand voor 20 uur Werk per Week

De Partij van de Dieren repte over een Schijn van Vriendjes Politiek, omdat Feest Planner Booij een Kennis was van Halsema. Hij stond haar ook bij tijdens haar Sollicitatie naar het Burgemeesterschap.

‘We drinken Geen Wijn Samen

Booij is inderdaad Onderdeel van mijn Netwerk, Net Zo Als Duizenden Amsterdammers. Maar hij is Geen Vriend, we drinken Geen Wijn Samen, we zijn Kennissen”, zei Halsema tijdens het Digitale Samenzijn. „Ik Verleen Geen Vrienden Diensten. Daar Help ik de Stad Niet Mee en Botst met mijn Rechtsstatelijke Opvattingen van Behoorlijk Bestuur.

Die Uitleg was tegen het Zere Been van Socialistische Partij Leider Erik Flentge. Hij vond, dat Halsema’s BetoogZo’n Beetje de Definitie is van Vriendjes Politiek’. Tot Woede van de Burgemeester.U heeft Geen Enkel Aanwijzing, Behalve Dat ik hem Ken”, Beet ze Hem Toe.

Vanzelfsprekendheid Probleem

„De Vanzelfsprekendheid, waarmee deze Baantjes worden Verdeeld is het Probleem”, zei Flentge, die Halsema voor hield, dat hij als Controlerend RaadslidNiets moest Bewijzen’. „Blijkbaar zit u Zo Lekker in het debat, Dat u Vergeet, dat Reflecteren Niet Betekent, dat u ook Schoon bent.

De Zweem van Vriendjespolitiek werd Versterkt, doordat de Klus niet werd Aanbesteed vond de PvdD. Volgens Halsema die ’Talloze Mensen in haar Netwerk had Gebeld’, was Booij de Geknipte Feest Planner, waardoor een Aanbesteding Niet Nodig was.

Diep door het Stof

Toen de Gemeente Secretaris Groen Licht kreeg om Geen Aanbesteding uit te schrijven, werd een Contract Opgesteld voor 24 Maanden, terwijl de Intentie 9 Maanden was. Een Vergissing, zei Gemeente Secretaris Peter Teesink, die Diep door het Stof ging en erkende, dat het Contract door de 24 Maanden Aanbesteding Plichtig was. Maar volgens Halsema zijn er Geen Regels Overtreden, herhaalde ze Meermaals.

Ondanks de Intentie om Booij voor Negen Maanden in te huren, werd zijn klus Stil Zwijgend Verlengd. Ondanks een Signaal van de Personeels Afdeling, dat Feest Planner Booij uit het Personeels Systeem was Gegooid, zijn Email op Zwart ging en ondanks dat hij ’Administratief Niet Bestond’; zijn Facturen werden gewoon Uitbetaald. Hoe kan dat vroegen Raadsleden zich Verbijsterd af. Halsema repte over Systeem Fouten.

Geen Uren Specificatie

Woede van de VVD.Er zijn Zo Veel Mensen, die Zich Het Schompes Werken en ZZP’ers, die zich Tot op een Half uur Verantwoorden. Dit Kan Niet zo zijn”, zei Fractie Voorzitter Marianne Poot Verontwaardigd.

Veel Oppositie Partijen namen hier Geen Genoegen mee en willen er later in de Raad Debatteren over Kwestie. Zo bleef onduidelijk waarom het Contract met Booij waarin stond dat hij 24 Maanden aan de Slag kon en Niet de Negen Maanden, waar Toestemming voor was gegeven, Aanvankelijk niet tussen de WOB Documenten zat. „Ik kan het Niet Verklaren”, zei Secretaris Teesink, die benadrukte, dat dit Contract Niet Aanbestedingsplichtig was, omdat de Intentie Negen Maanden was.

Hoogleraar Pieter Kuypers (Radboud Universiteit) tevens Advocaat bij AKD Benelux Lawyers, plaatst hier Vraagtekens bij. Het gaat om Wat er in het Contract staat, inclusief mogelijke Verlengingen en Mogelijkheden tot Verlenging. Die Duur is Beslissend. Niet de Bedoeling, stelt hij vast.

Verhaal Rammelt

„Het Verhaal Rammelt”, signaleert JA21 Fractie Voorzitter Annabel Nanninga. JA21, VVD en de PvdD willen een Onafhankelijk Juridisch Oordeel, of de Klus Aanbesteed had moeten worden. D66 wil graag een Overzicht van het Aantal Freelancers dat is Ingehuurd zonder Aanbesteding.

Tijdens het Debat erkende Halsema, dat er Fouten waren gemaakt, dat ze Bestuurlijke Verantwoordelijkheid draagt en zei, dat ze in de Toekomst Gebruik wil Maken van ’Open Procedures’. Toch kon ze het Niet Nalaten te Sneren. Raadsleden hadden Zelf ook Scherper Kunnen Zijn. Ook was ze Verbolgen over het Gebruik van het WoordFeest Planner.

De Telegraaf,

Bekijk ook
Feestjes Bouwer kostte gemeente Amsterdam tonnen: ’Genoeg mensen die het voor minder doen
Halsema onder Vuur na Vrijgeven documenten over feest fixer: ’Dit heeft de schijn van vriendjespolitiek’

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2111505848/halsema-diep-geraakt-door-verwijt-vriendjespolitiek-makkelijk-gezegd-moeilijk-ontkend

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daniel+van+Dam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Femke+Halsema
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Teesink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Secretaris
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geen+Regels+Overtreden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Personeel+Afdeling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Personeel+Afdeling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Systeem+Fouten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lennart+Booij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Feest+Planning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Erik+Flentge
https://robscholtemuseum.nl/?s=Socialistische+Partij
https://robscholtemuseum.nl/?s=PvdD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Partij+van+de+Dieren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marianne+Poot
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Annabel+Nanninga
https://robscholtemuseum.nl/?s=JA21
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanbesteding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanbesteding+Plichtig
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onafhankelijk+Juridisch+Oordeel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeenteraad+Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Amsterdam
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrienden+Dienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vriendjes+Politiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schijn+Vriendjes+Politiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sollicitatie+Burgemeester
https://robscholtemuseum.nl/?s=Onderdeel+Netwerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stad+Jubileum
https://robscholtemuseum.nl/?s=750+Jarig+Stad+Jubileum
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOB
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOB+Verzoek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wet+Openbaarheid+Bestuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Studentenblad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Propria+Cures
https://robscholtemuseum.nl/?s=Makkelijk+Gezegd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Moeilijk+Ontkend