Daniël Groot – Stadhuis (1) + Anton Launspach – Stadhuis (2) + HC – Plan om naar kantoor te gaan + Hans Brandsma – Weinig Steun Motie van Afkeuring Helderse Wethouder Michiel Wouters

Gebouw 72 op Willemsoord (foto George Stoekenbroek)

Stadhuis (1)

Den Helder – Niet alleen Burgers zijn tegen een Stadhuis op Willemsoord, ook het Bedrijfsleven is er tegen. Als Directeur van Holland Stores Holding BV met 228 Medewerkers heb ik daarom een Zienswijze ingediend bij het Gemeentebestuur. De Strekking van mijn Bezwaar is, dat Willemsoord Maritiem dient te blijven. Onze Onderneming acht de Vestiging van een Stadhuis op deze Historische Plek niet in het belang van de Werkgelegenheid op de Werf. Daarbij is de Vestiging van een Stadhuis negatief voor de Logistiek. Een Gemeentehuis hoort centraal in de Gemeente te staan. De Bijlweg is daar meer geschikt voor. Naar het Idee van Holland Stores Holding BV komen de plannen voor een Stadskantoor neer op een ernstige Aantasting – zo niet het Volstrekt Teloorgaan – van het Nautisch Kwartier.

Daarbij gaat de Gemeente voorbij aan het Bestemmingsplan Willemsoord 2012 en de legitieme Belangen van de huidige Commerciële en Culturele Gebruikers van de voormalige Rijkswerf.

Helderse Courant, 22 mei 2021

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Stadhuis (2)

Den Helder – Wat betekenen al die Berichten in de Krant over een Stadhuis op Willemsoord? Voor wat Corona Virus betreft, kan men de Statistieken volgen. Maar wat de Vestiging van een Stadhuis in deze Stad betreft, lijkt men Van God Los en zijn geen Statistieken beschikbaar. Iedere Organisatie in Nederland heeft een eigen Clubhuis, alleen in Den Helder lukt dat allemaal niet. Het betekent, dat onze Stad statistisch gezien afwijkt van Gebruiken, Wetten en Procedures in ons Koninkrijk. Andere Steden hebben gewoon een eigen Stadhuis van 70 miljoen euro midden in de Stad.

Helderse Courant, 22 mei 2021

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Den Helder gaat opnieuw Plannen maken om weer naar Kantoor te gaan

Den Helder – Den Helder heeft wel onderzocht wat Ambtenaren vinden van Thuiswerken, zegt Woordvoerster Florentine de Maar.

,,Dat was vorig jaar september. De grootste Groep Collega’s – 44 procent – gaf aan de Helft van de Werktijd Thuis te willen werken en 29 procent gaf aan 75 procent van de Werktijd Thuis te willen werken. Ook in februari hebben we in het Medewerkers Tevredenheid Onderzoek vragen gesteld over Thuiswerken. Globaal kunnen we zeggen, dat Thuiswerken goed bevalt.”

,,De meeste Collega’s werken nog altijd vanuit Huis omdat we ons houden aan het Advies om zoveel mogelijk Thuis te werken. We kijken er naar hoe we weer terug kunnen naar het Werken op Kantoor, zodra dat weer kan.’’

De Woordvoerster wijst er op dat de Enquête in september is gehouden. ,,De Antwoorden zijn dus een Momentopname. Inmiddels zijn we weer veel verder in de tijd en kunnen we met de huidige Omstandigheden en Versoepelingen opnieuw Plannen maken om weer naar Kantoor te gaan.’’

Helderse Courant, 9 juni 2021

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Weinig Steun voor Motie van Afkeuring aan adres van Helderse Wethouder Michiel Wouters

Den Helder – Tijdens de Raadsvergadering van maandagavond diende Carla van Driesten van Senioren Actief een Motie van Afkeuring in aan het adres van Wethouder Michiel Wouters. Bijval kreeg ze van slechts zeven andere Raadsleden, waardoor de Motie het niet haalde.

Volgens Van Driesten had Wouters de Raad niet volledig geïnformeerd over het Stadhuis op Willemsoord. De Wethouder had een Planschade Overeenkomst getekend, omdat het Dak van Gebouw 72 van het beoogde Stadhuis op Willemsoord een halve meter hoger zou worden dan oorspronkelijk de bedoeling was. “Hij wist hoe politiek gevoelig dit Onderwerp ligt en toch had hij ons niet op de hoogte gebracht“, aldus Van Driesten. “Ook heeft de Wethouder keer op keer beweerd dat het Stadhuis Plan niet in strijd was met het Bestemmingsplan.’’

Dertig Raadsleden stemden over de Motie. D66 (twee Raadsleden), GroenLinks (een), Behoorlijk Bestuur (drie) en Marinus Vermooten, Partij genoot van Van Driesten, keurden de Handelwijze van Wouters ook af. De overige 22 Helderse Raadsleden stemden tegen de Motie, waardoor deze werd verworpen.

Helderse Courant, 14 juni 2021, 21:50

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210614_37098547

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daniël+Groot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Holland+Stores+Holding+BV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anton+Launspach
https://robscholtemuseum.nl/?s=Florentine+de+Maar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carla+van+Driesten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinus+Vermooten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Bijlweg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Kooypunt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Kerkgracht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Stationslocatie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image