Dagelijkse Verhalen – Zorgen om Maxima gegroeid: “Wat is er met haar aan de hand?” + Anja Roubos – Koningin Máxima verrast met bezoek aan door Corona Virus crisis getroffen Texel

Koningin Maxima (foto Dagelijkse Verhalen)

Zorgen om Maxima gegroeid: Wat is er met haar aan de hand?

Een half jaar geleden meldde weekblad Story al, dat er grote zorgen zouden zijn om de toestand van Koningin Maxima. Ze zou totaal uitgeput lijken.

Ze schrijven, dat de Koningin na een jarenlange sprankelende verschijning, is verandert in een uitgebluste en ongelukkige verschijning. Ze zou na het overlijden van haar zusje Inés (https://robscholtemuseum.nl/ChrisKenSimpsonDutchQueenSsisterfounddeadwaslinkedtoRothschildUNResearchArgentinaYouthProgram/) een stapje terug hebben gedaan in haar werkzaamheden voor het Koninklijk Huis. De maanden november en december zitten normaal gesproken stampvol. Er zouden een hoop inkomende bezoeken zijn afgezegd en ook veel uitnodigingen zouden zijn afgewezen.

Zorgen om Maxima

Januari is voornamelijk een rustige maand voor de Koning en Koningin, maar het lijkt erop, dat ze die trend in februari nog even hebben doorgezet. Ook schrijft Privé, dat ze last zou hebben van schommelingen in haar gewicht. Maar wat dat betreft, daar heeft iedereen wel eens last van in de wintermaanden!

queen.maxima

Nieuwe foto S van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. De foto S zijn vorige maand gemaakt in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. 📷 @KoninklijkHuis | RVD | Martijn Beekman

Instagram, 6 februari 2020

https://www.Instagram.com/p/B8OcIfZA-Zi/?utm

https://DagelijkseVerhalen.nl/2020/04/vv43redffdZorgenomMaximagegroeid.Watisermethaaraandehand?/

Koningin Máxima verrast ondernemers met een bezoek aan het door de Corona Virus crisis getroffen Texel

En ze had het er naar haar zin. Ik krijg hier meteen een enorm vakantiegevoel’

Rick Evers – Koningin Máxima vaart naar Texel

In première gegaan op 28 mei 2020 Werkbezoek van Koningin Máxima aan Waddeneiland Texel. De reden van het bezoek is de Corona Virus crisis: hoe gaat het eiland dat het vooral moet hebben van toerisme – hiermee om?


Reacties
https://youtu.be/1RN7Na1_AuA

De Koog De Texelse ondernemers was verteld, dat er een minister op bezoek zou komen. Maar ze werden donderdag verrast door Koningin Máxima, die zich kwam informeren over de aanslag, die de Corona Virus crisis op de economie van de Waddeneilanden doet. Op de veerboot wordt ze al bijgepraat door TESO directeur Cees de Waal over de grote financiële en logistieke gevolgen voor de Wadden veren.

Koningin Maxima met achter haar het Koninklijk Instituut voor de Marine bij de afvaart vanuit Den Helder, links Texel (foto RVD)

Koningin Maxima met achter haar het Koninklijk Instituut voor de Marine bij de afvaart vanuit Den Helder, links Texel

Daarna gaat de colonne limousines in rap tempo door de duinen en het bos naar Paal 15. Ik krijg hier meteen een enorm vakantiegevoel”, laat de Koningin zich ontvallen als ze Gastropaviljoen XV binnenstapt. Het is de enige keer tijdens het bezoek, dat ze een persoonlijke opmerking maakt. Daar is weinig tijd voor, omdat ze binnen een paar uur een aanzienlijk aantal vertegenwoordigers van Texel en de andere Waddeneilanden te woord moet staan. Dat doet ze niet alleen goed voorbereid, maar ook met kennis van zaken, zo blijkt al snel.

Koningin Maxima in galop door de winkelstraten van Den Burg (foto Twitter)

Koningin Maxima in galop door de winkelstraten van Den Burg (foto Twitter)

Liquiditeit

De eiland ondernemers hebben zich inmiddels ingesteld op de anderhalve meter economie, leggen Burgemeester Michiel Uitdehaag en VVV directeur Frank Spooren uit. Maar ze moeten ook al vooruit kijken naar de rustige winterperiode, die na het dit jaar wel heel korte zomerseizoen voor de deur staat, aldus Michel Gregoire, manager van Texels ondernemersorganisatie TOP.We moeten zorgen, dat er straks na het hoogseizoen voldoende liquiditeit is om de winter door te komen. Daarom moeten we ons op een economisch herstelplan focussen. Sectoren, zoals groepsaccommodaties moeten gaan investeren voor een nieuwe werkelijkheid. En dat geldt ook voor de horeca.” Als specialist op het gebied van microkredieten bevraagt Máxima hem over borgstellingen, rentekosten en kwijtscheldingen, en doet ze suggesties voor oplossingen.

Groepsbijeenkomst onder de anderhalf meter dictatuur (foto Twitter)

Groepsbijeenkomst onder de anderhalf meter dictatuur (foto Twitter)

De Koningin toont zich ook bijzonder geïnteresseerd in het verhaal van huisarts Josine Blanksma. De Texelse huisartsen zijn extra op hun hoede voor Corona Virus besmettingen, omdat op het eiland geen ziekenhuis is gevestigd en de gemiddelde leeftijd van de bevolking hoog is. Máxima blijkt goed geïnformeerd over de beschikbare testmogelijkheden. Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog is aanwezig als voorzitter van het samenwerkingsverband van de Waddeneilanden. De situatie in haar eigen gemeente komt overeen met die op de andere eilanden, waar de economie nog sterker is getroffen dan in andere toeristische gebieden, omdat het toeristisch seizoen erg kort is en er weinig andere economische sectoren aanwezig zijn. De vijf Waddengemeenten blijken bezig met een eigen plan Help de Waddeneilanden de winter door’.

Poseren

Op het Zon overgoten strand neemt de Koningin nog heel even de moeite om te poseren voor de mobieltjes van blij verraste wandelaars, om zich vervolgens naar het volgende overleg te haasten. In de Texelse hoofdplaats Den Burg zit in hotel De Lindeboom een verscheidenheid aan ondernemers klaar, waaronder een supermarkteigenaar, een winkelier en een eigenaar van een taxibedrijf. Allemaal moeten ze het van de toeristen hebben. “Wij hebben ons Restaurant Catharinahoeve verbouwd, daarvoor bij moeten lenen en niks terugverdiend’’, aldus horeca man Joost Hoogenbosch. “Ook bij ons strandpaviljoen XV komt er niets binnen. De regering helpt ons met 65 procent van de lonen, maar de rest moeten we wel bijleggen. Het is een pittige tijd. De continuïteit van ondernemingen is in gevaar.” De Koningin reageert zeer begripvol. Het volgende gezelschap dient zich alweer aan: de leiding van de Texel Academy, een student en een begeleider. Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is de Koningin erg geïnteresseerd in dit initiatief om personeelstekorten in de horeca op te vangen en de kwaliteit van het personeel te verbeteren. Inmiddels is er ook een academie op Ameland gevestigd. Michel Gregoire is blij met de interesse vanuit het Koninklijk Huis voor de ondernemers.Een hart onder de riem, zegt hij na afloop. “De Commissaris van de Koning is ook al op Texel geweest en heeft het over een noodplan voor de Wadden gehad. Het is goed, dat er zoveel aandacht voor is. Joost Hoogenbosch vult aan ,Máxima kan niks toezeggen, dat doet de regering. Maar ze kan het wel onder de aandacht brengen bij de mensen, die beslissen. Dit bezoek zorgt ook voor Media aandacht.” De koningin sluit haar bezoek af met een korte wandeling door de winkelstraten van Den Burg. Als een rattenvanger van Hamelen trekt haar kleurrijke gestalte mensen aan, terwijl ze in stevig tempo naar de gereedstaande limousine beent. Badgasten kijken naar Koningin Maxima bij vertrek van strandpaviljoen Vijftien, tijdens haar werkbezoek aan Texel.

Koninklijk Huis @koninklijkhuis

Koning Willem Alexander bezoekt Overschild en Siddeburen in Groningen. Hij spreekt met gedupeerden over hoe zij zijn getroffen door de bevingen als gevolg van gaswinning en hoe zij omgaan met aanvullende problematiek door het Corona Virus (COVID 19). https://KoninklijkHuis.nl/actueel/nieuws  

Twitter, May 27, 2020 · 5:26 PM

https://Twitter.com/KoninklijkHuis/status/1265665667908407296

Twitter,

https://Twitter.com/KoninklijkHuis/status/1266019380074360834

Helderse Courant, 28 mei 2020, 18:03

Reacties

Ria Berkhout
Top vrouw!

Nico Pijper
Geweldige vrouw (Koningin) met grote belangstelling in alles; leeft en denkt mee met het volk. Nederland moet blij met haar zijn!!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200528_63026953/KoninginMaxima-verrast-ondernemers-met-een-bezoekaanhetdoordeCoronaViruscrisisgetroffenTexel-en-ze-had-het-er-naar-haar-zin-ik-krijg-hier-meteen-ee

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningin+Maxima
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ines+Zorreguita
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koning+Willem+Alexander
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koninklijk+Huis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Waddeneilanden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Texel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Uitdehaag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schiermonnikoog
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ineke+van+Gent
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frank+Spooren
https://robscholtemuseum.nl/?s=TESO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cees+de+Waal

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image