Cor Hendriks – De Red Pill (3) Nashville Verklaring, Homo Haat of Christen Dogma?

Regenboog Vlag Enigszins Gehavend (foto Twitter)

De Red Pill (3) Nashville Verklaring, Homo Haat of Christen Dogma?

Er zijn twee ‘geslachten’ (seksen, genders), man en vrouw, zoals biologie en common sense en de Bijbel ons vertellen, maar volgens sommige luid schreeuwende individuen is dit een vorm van ‘transfobie’. Nu zijn orthodoxe christenen uit de kast gekomen met de Nashville verklaring, waarin hun standpunt uiteengezet wordt. De reactie was uitermate heftig.

Jinek NPO1, Ma 7-1-19; 23:00 met KvdStaaij en de Minister van Emancipatie Ingrid van Engelshoven (D66), die tot besluit zei: “Iedereen moet altijd en overal zichzelf kunnen zijn.” (https://evajinek.kro-ncrv.nl/artikelen/kees-van-der-staaij-en-ingrid-van-engelshoven-over-de-nashville-verklaring. Zie ook https://www.lindanieuws.nl/nieuws/fragmentgemist/kees-van-der-staaij-jinek-nashville-verklaring/.

De wet van Aleister Crowley, die zichzelf ‘The Beast’ en ‘666’ noemde – en dat was geen grapje – luidt: ‘Do what you wilt shall be the whole of the law’ (https://nl.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley, zie reputatie; en https://erikquint.nl/aleister-crowley-en-de-mythe-van-doe-wat-je-wilt-1997). Dit komt perfect overeen met de uitspraak van de minister. Ik ga niet zeggen, dat Ingrid van Engelshoven een aanhanger is van de satanist Aleister Crowley; maar wat ik wel zeg, is, dat de ideologie dezelfde is. Het is het postmodernisme: er is geen basis, dus iedereen mag zelf zijn eigen basis bepalen, zijn wie hij of zij of het wil zijn. De minister heeft vast geen antwoord aan Putin, toen deze minister-president Rutte fijntjes wees op het bestaan van de pedofielenvereniging Martijn. Want ook pedofielen mogen zijn wie zij zijn! Weliswaar mogen ze niet doen, wat ze doen, maar ze mogen zijn wie ze zijn.

Grens Overschrijdend Gedrag

Pedofilie wordt niet getolereerd. Homofilie wordt wel getolereerd, maar valt onder grensoverschrijdend gedrag. Het is uit de aard van zichzelf corrumperend, d.w.z. zet aan tot grensoverschrijdend gedrag, neem bijvoorbeeld de gay parade, waar openlijk grensoverschrijdend gedrag wordt getoond. Ook het homohuwelijk is een voorbeeld van grensoverschrijdend gedrag: iets wat geen huwelijk is, wordt gelegaliseerd, maar daarmee niet genormaliseerd, want de norm is een huwelijk tussen een man en een vrouw. In de ideologie van iedereen mag zelf bepalen is er geen grens en mag een man met meerdere vrouwen trouwen, want wat let je, behalve de wet, die duidelijk verouderd is en aangepast moet worden om het Moslim huwelijk mogelijk te maken. Het is duidelijk een geval van discriminatie om kinderhuwelijken te verbieden: iedereen moet kunnen trouwen met 9-jarige meisjes als hij dat wil en zij dat wil. Iedereen mag seks hebben met kinderen, wanneer die kinderen toestemmen, want het is wat zij willen en iedereen moet kunnen doen wat hij of zij of het wil. U ziet, dat het weggooien van grenzen tot een totaal nihilisme leidt; en waarom is dat? Dat is omdat het postmodernisme geen basis heeft. D66 is de totaal postmodernistische partij. In christelijke zin zijn zij de partij van Satan, de verleider, die als enige doel heeft de totale ondermijning van de leer van Christus.

De meeste Nederlanders zijn niet homoseksueel; slechts 10% is dat. De meeste Nederlanders zijn heel tolerant, discrimineren homoseksuelen niet en geven ze zelfs alle ruimte om zichzelf te zijn, wat heet: ze hebben zelfs het recht gekregen om te trouwen. Ze mogen zelfs kinderen krijgen, uit eigen beweging zonder protest, al doen ze dat weinig, of via de lange weg van adoptie.

https://cip.nl/71337-lees-hier-de-volledige-nashville-verklaring: ‘Deze Nashville verklaring tegen homo’s en transgenders is door honderden predikanten ondertekend’, 07 januari 2019 door Jeffrey Schipper. Intro: ‘Afgelopen weekend is veel ophef ontstaan over de Nashville-verklaring, waarin honderden protestantse dominees zich uitspreken tegen LHTB’ers. Door middel van het omstreden pamflet willen zij betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw. Bekijk hieronder de volledige verklaring’ (https://cip.nl/dossiers/Nashville-verklaring).

https://www.lindanieuws.nl/lhomo/reactie-nederland-van-der-staaij/: REGENBOOGVLAGGEN EN BOZE BN’ERS: ZO REAGEERT NEDERLAND OP NASHVILLE-VERKLARING VAN DER STAAIJ. De ophef rondom SGP-voorman Kees van der Staaij is je vast niet ontgaan. Hij werd dit weekend fel bekritiseerd – en nog steeds – omdat hij zijn handtekening zette onder een liefdeloze tekst over homo’s en transgenders. (07.01.2019 | 16:50 uur | Yara Mureau) En hoewel hij daar nog steeds (volledig) achter staat, valt zo ongeveer heel Nederland over de voorman en de Nashville-verklaring heen.

EVEN TERUG: WAAR GAAT DE OPHEF OVER?
In 2017 werd een document opgesteld in Verenigde Staten; de Nashville-verklaring. Onder de Nederlandse vertaling hebben ruim 250 predikanten en politici hun handtekening gezet. Onder wie SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. In de Nashville-verklaring staat onder andere dit: “God heeft het huwelijk bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.” Daarnaast wordt onder meer de suggestie gewekt dat dit (homo’s en transgenders red.) zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’.

AANGIFTE TEGEN VAN DER STAAIJ
Fractievoorzitter van der Staaij heeft geen spijt van zijn steun aan de Nashville-verklaring. “De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit. In lijn daarmee heb ik aangegeven dat ik me kan vinden in de strekking van de Nashville-verklaring.” Duizenden Nederlanders zijn woedend op de voorman vanwege zijn uitspraken. Daarom hebben meerdere mensen al aangekondigd aangifte tegen hem te doen. De verklaring leeft enorm in de samenleving, en daarom is het Openbaar Ministerie een onderzoek gestart. Het OM buigt zich over de vraag of de Nederlandse Nashville-verklaring strafbaar is, maar hoelang dat gaat duren is nog niet bekend.

BOZE BN ERS
Vanochtend werd in dit stuk al duidelijk dat veel Nederlanders – onder wie ook collega’s van Van der Staaij – enorm over zijn actie en uitlatingen vallen. Inmiddels doen ook bekende Nederlanders uitspraken over de Nashville-verklaring én de fractievoorzitter.

Claudiadebreij: “Veel mensen vragen of het niet weer eens tijd wordt voor een kopje koffie met @keesvdstaaij vanwege de #NashvilleVerklaring. Nou nee. Ik kan deze onzin zó niet serieus nemen, evenmin als islam-gedreven of andere homohaat. Jullie betekenen niks. Liefde is alles. #lovewins ❤.”

daphne_deckers: “Hoe bestáát het dat maar liefst 250 vooraanstaande Nederlandse mannen uit de orthodox-protestantse kring (waaronder Kees van der Staaij, voorman van de SGP) een verklaring hebben ondertekend waarin staat dat homo’s en transgenders in strijd zijn met Gods heilige bedoelingen? Dat zij het menselijk leven ruïneren, dat de wereld hieraan ten onder lijkt te gaan, en dat zij hun zondige verlangens moeten doden zodat zij “de Heere waardig zijn”? 🙁 Ga je schamen dat je zoiets verdrietigs durft te ondertekenen. Mogen zijn wie je bent is een FUNDAMENTEEL GRONDRECHT hier in Nederland!”

https://twitter.com/petervdvorst/status/1081963035328155649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1081963035328155649&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lindanieuws.nl%2Flhomo%2Freactie-nederland-van-der-staaij%2F: petervdvorst: “Daar gáán we weer…Is het niet de paus of een imam, dan zijn het wel weer een stelletje ‘gristelijke’ predikanten…. Pure discriminatie onder het mom van ‘religie’. Rechtlijnige protestanten, katholieken, moslims, allemaal één pot nat.”

PROTESTANTSE KERKEN HIJSEN REGENBOOG VLAG
Het is hét nieuws van de dag, ook in de hoofdstad. Daar hijsen Protestantse kerken vanmiddag de regenboogvlag als statement tegen de Nashville-verklaring. Volgens deze kerken is namelijk iédereen, met welke geaardheid dan ook, welkom in de kerk. Later vandaag en morgen zullen meer kerken in Amsterdam volgen. Naast kerken, hijsen onder andere ook Gemeente Amsterdam, VU Amsterdam en Gemeente Utrecht de regenboogvlag.
Robinantonisse: Bij de Oranjekerk in de Pijp gaat de regenboogvlag uit als statement tegen Nashville-verklaring @AT5
https://twitter.com/GemeenteUT/status/1082286377562062848?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1082286377562062848&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lindanieuws.nl%2Flhomo%2Freactie-nederland-van-der-staaij%2F : GemeenteUT: Regenboogvlag gehesen bij stadskantoor tegen Nashville-verklaring http://dlvr.it/Qw886n | http://bit.ly/BestNieuws #Utrecht #DUIC

Trans Gender Ideologie

Er bestaat zoiets als transfobe taal. Je moet namelijk transgender personen op de juiste wijze aanspreken. OneWorld streeft naar een eerlijke en duurzame wereld, dus zijn we zelfkritisch. We houden ons taalgebruik rond transgender personen tegen het licht en leren van het Transgender Netwerk Nederland hoe het wél moet (https://www.oneworld.nl/achtergrond/transgender/).

Kennelijk mag je niet zeggen: ‘omgebouwd’, want een mens is geen machine, waaraan wat versleuteld wordt. Volgens het artikel is zo’n 2% van de bevolking transgender, een getal wat volledig uit de lucht is gegrepen. Hetzelfde getal wordt voor de UK gegeven, terwijl de US slechts 0,3% scoort.

Uit het feit dat de organisatie ‘OneWorld’ heet kunnen we afleiden, dat we met de globalisten van doen hebben, die naar de New World Order streven, allen onder één communistisch regiem.

https://www.ad.nl/binnenland/nashville-initiator-kerken-zwegen-bij-nazi-ideologie-bij-gender-ideologie-gebeurt-dat-weer~ac8ec6b3/: “Nashville-initiator: ‘Kerken zwegen bij nazi-ideologie, bij gender-ideologie gebeurt dat weer’”, met intro: ‘Een van de Nederlandse initiatiefnemers van de Nashville-verklaring haalt de Tweede Wereldoorlog erbij in de verhitte discussie over het fel bekritiseerde pamflet: ,,We moeten ons geluid laten horen. Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak”, zegt voormalig predikant Piet de Vries (62), ook verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.’ (Niels Klaassen 08-01-19)

Een nieuw wetsvoorstel om nog duidelijker het discrimineren van transgenders te verbieden (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wet-nu-nog-duidelijker-discrimineren-van-transgenders-is-verboden~b7c65ad7/) kon rekenen op de steun van alle partijen in de Tweede Kamer, met uitzondering van PVV en SGP. Volgens de PVV zijn transgender en intersekse personen al goed beschermd in de huidige wet. De SGP weigerde op ideologische gronden in te stemmen: de gereformeerde partij ontwaarde in het voorstel een ideologie om de geslachtelijke verschillen tussen man en vrouw af te schaffen.

Paus Franciscus heeft zich de woede van LGBTQ-groeperingen op de hals gehaald met de opmerking dat schoolkinderen tegenwoordig wordt geleerd dat je zelf je genderidentiteit kunt kiezen, en dat dit propaganda is die voortkomt uit een ziekelijke ideologie. (http://sargasso.nl/wvdd/paus-transseksualistische-ideologie-hangt-samen-vluchtelingenproblematiek/). Een citaat van de paus: ‘The problem is worldwide! The exploitation of creation, and the exploitation of persons. We are experiencing a moment of the annihilation of man as the image of God. I would like to conclude with this aspect, since behind all this there are ideologies. In Europe, America, Latin America, Africa, and in some countries of Asia, there are genuine forms of ideological colonization taking place. And one of these – I will call it clearly by its name – is [the ideology of] “gender”. Today children – children! – are taught in school that everyone can choose his or her sex. Why are they teaching this? Because the books are provided by the persons and institutions that give you money. These forms of ideological colonization are also supported by influential countries. And this terrible!’

De ‘Prediker’ (de anonieme schrijver van het artikel) laat dit volgen door het volgende staaltje gender-ideologie: ‘LGBTQ-groepen wijzen erop dat Franciscus blijkbaar niet begrijpt dat genderidentiteit in de hersenen verankerd ligt, en dat het argument voor acceptatie van geslachtsverandering nu juist is dat je je genderidentiteit níet naar willekeur kunt kiezen.’ En besluit met de denigrerend bedoelde opmerking: ‘Zo illustreert ook deze ogenschijnlijk progressieve Paus maar weer hoezeer de katholieke leer ten aanzien van antropologie en natuur reactionaire bevooroordeeldheid in de hand werkt.’

Citaten uit https://logos.nl/genderideologie-in-het-licht-van-de-bijbel-deel-1/:

Volgens het postmodernisme is de ‘werkelijkheid’ zelf een sociale constructie. Zij is geen objectief gegeven of een alomvattende waarheid, maar een aantal zelfbedachte ideeën en sociale systemen die door mensen in machtsposities gebruikt worden om minderbedeelden in toom te houden. Een drijvende kracht achter het postmodernisme was de doelstelling mensen te bevrijden die onderdrukt werden door patriarchale verhoudingen, het kapitalisme of de christelijke beschaving. De vraag wie er bevrijding nodig hadden werd doorgaans bepaald door de status van een groep als ‘erkende minderheid.’

De transgender-revolutie zou onmogelijk geweest zijn zonder deze postmoderne ontwikkeling, want het hele idee van geslacht als een sociaal ontworpen werkelijkheid is onmisbaar voor de wereld- en mensbeschouwing van deze beweging. Transgender-pioniers en theoretici maakten gebruik van de levensbeschouwing van het postmodernisme in hun poging om de traditionele begrippen sex (of; sekse?) en gender omver te halen en uit elkaar te trekken. Het bevrijdingsproject heeft als doel dat de mensheid niet langer meer denkt in de gangbare begrippen van sekse en geslacht. Sommigen binnen deze beweging zien graag dat zelfs de notie van geslacht als zodanig verdwijnt uit ons denken en spreken. Mensen zouden niet langer moeten worden aangeduid als mannen of vrouwen, als jongens of meisjes. En het is juist dat laatste streven dat op dit moment met kracht bevorderd wordt, zoals dit haarscherp wordt aangetoond door de Duitse sociologe Gabriele Kuby in haar indrukwekkende boek ‘De seksuele revolutie – De vernietiging van de vrijheid uit naam van de vrijheid’ (2017) [Zie hier een kort interview met de schrijfster: https://youtu.be/XpgG7HhN5oE (7:18) ‘Gabriele Kuby over de Seksuele Revolutie’ van Batavieren Podcast, gepubliceerd op 26 jan. 2018 (320 v; 6 r). Tekst: ‘Na haar lezing in Gouda, greep onze Mater Batavorum Zlata de kans om Gabriele Kuby kort te interviewen over haar boek ‘de Seksuele Revolutie’. Eerder verscheen in onze podcast een rondetafelgesprek over dit boek: https://youtu.be/ncjNidtTFZU].

Bij de huidige genderideologie gaat het in feite om een onverholen aanval op de Schepper en Zijn heilzame ordeningen. ‘Man en vrouw schiep Hij hen,’ zo lezen wij in Genesis 1:27b. God heeft de mens tweepolig en complementair geschapen. De gendertheorie ontkent het schepselmatige verschil tussen mannen en vrouwen. Biologisch is er een helder onderscheid tussen het lichaam van een man en dat van een vrouw. Bovendien is elke afzonderlijke cel van het mensenlichaam óf mannelijk óf vrouwelijk. Ook wetenschappelijk hersenonderzoek heeft aangetoond dat er opmerkelijke verschillen zijn tussen de twee geslachten.

Uit de Bijbelse waarheid vloeien Bijbelse waarden en normen. God heeft mannen en vrouwen niet alleen geschapen; Hij heeft daarbij ook het huwelijk ingesteld als een levenslang verbond in liefde en trouw tussen één man en één vrouw. In dit verbond heeft de menselijke seksualiteit een veilige plaats en een verrijkende functie. Tegelijk is dit verbond gericht op voortplanting en instandhouding van het mensengeslacht. De genderlobby loopt tegen deze normen en waarden te hoop. God moet van de troon en de zich autonoom wanende mens wil erop. Het gaat hier om een ideologie met anti-goddelijke, antichristelijke, anti-traditionele en totalitaire trekken. Alles wat ervan afwijkt wordt gestigmatiseerd en gedemoniseerd.

De genderideologie past bij de manier van denken waarin de menselijke behoeften en gevoelens de bron van moraal zijn. Goed is wat goed voelt. Waarheid is wat mensen zelf vinden. Daarom mogen er geen vaste omgangsvormen meer zijn waarnaar mannen of vrouwen zich kunnen of dienen te voegen. In wezen wordt de mens als een maakbaar product gezien. Geen wonder dat deze visie samengaat met steun voor abortus, embryoselectie, enz. De mens wordt afgeschaft en de samenleving valt uiteen. De opkomst van de homobeweging was ingrijpend. Zij was – en is – een regelrechte ondermijning van het huwelijk. Zij is echter geen ontkenning van de werkelijkheid dat er mannen en vrouwen zijn. De genderideologie (of beter: de genderwaan) gaat nog veel verder: zij is een regelrechte ontkenning van de werkelijkheid dat God de mens mannelijk en vrouwelijk heeft geschapen.

Uit deel 2 (https://logos.nl/genderideologie-in-het-licht-van-de-bijbel-deel-2/):

Trouwens, in Bijbelse tijden was er wel degelijk sprake van een vorm van transseksualiteit. Bij de heidense volken in Kanaän was het niet ongebruikelijk dat mannen zich verkleedden als vrouwen en dat vrouwen zich voordeden als mannen. Zoiets gebeurde doorgaans bij de Kanaänitische heiligdommen. Vaak ging dit samen met cultische prostitutie, seksuele immoraliteit en vormen van perversiteit die er op gericht waren de natuurlijke vruchtbaarheid te bevorderen. Of er toen ook transgenders waren in de huidige betekenis van het woord is moeilijk te zeggen. Wel blijkt in het Oude Testament telkens weer dat de Heere ernstig waarschuwt tegen vermenging van de geslachten. Het doorbreken, relativeren of uitwissen van de natuurlijke scheppingsordeningen wordt als een ‘gruwel’ gezien (o.a. in Lev. 18:22, 20:13, 22:24 en Deut. 22:5).

De mens heeft zich tegen God gekeerd. Als gevolg daarvan is ons hart verdorven en de schepping ontwricht. De transgenderproblematiek is dus – net als alle andere ontwrichtingen – een gevolg van de zondeval. De transgenderpersoon zelf is echter een schepsel van God. Hij of zij is onze medemens. De Heere heeft een bedoeling met zijn of haar leven. God is heilig en rechtvaardig, maar ook genadig en barmhartig. Laat ook dat laatste duidelijk zijn. God wil zondaren aanvaarden om Christus’ wil. De Heere Jezus had zelfs een voorliefde voor het gebrokene, het zwakke, het verachte. Toen tollenaren en zondaren tot Hem naderden om Hem te horen, waren de Farizeeën en de Schriftgeleerden diep verontwaardigd. Smalend zeiden ze: ‘Deze ontvangt de zondaars en eet met hen’ (Luk. 15:2). De Joodse leidslieden hadden gelijk: Jezus neemt de zondaars aan! Dat betekent echter niet dat Jezus ook onze zonden en onze zondige aard accepteert. Integendeel. Hij kwam niet alleen om voor zondaren te sterven maar ook om mensen van hun zonden te verlossen. Transgenders die tot Christus komen, zullen dan ook niet dezelfde blijven. Wat wil dat zeggen? Dat zij nu ineens van hun probleem worden verlost? Dat zou kunnen, want er is voor Hem niets te wonderlijk. Doorgaans zal dat echter niet het geval zijn. De gevolgen van de zonde blijven zolang Gods kind op aarde is. Daarom worden transgenders, net als ieder ander christen, ertoe geroepen hun kruis op zich te nemen en het achter de Heere aan te dragen. Zij moeten hun identiteit in Christus zoeken. Al blijven zij worstelen met de gevolgen van de zonde (en die worsteling kan hevig zijn!), toch mag van degenen die Christus gevonden hebben, gezegd worden dat zij een nieuw schepsel zijn geworden. ‘Het oude is voorbijgegaan; zie, het is alles nieuw geworden’ (2 Kor. 5:17). Zij die dat mogen ervaren, zullen geen kleding van het andere geslacht willen dragen. Nog minder zullen zij hun biologisch geslacht willen veranderen door middel van een operatie.

Er zijn ook niet-religieuze argumenten om kritisch te staan ten opzichte van geslachts-veranderende operaties. In de wereld van de psychiatrie – om maar een voorbeeld te noemen – is men er niet altijd enthousiast over. Meerdere psychiaters en psychologen zien meer heil in psychisch-sociale hulpverlening dan in een ‘ombouwen van het lichaam.’ Zo’n operatie is geen wondermiddel waarmee ineens alle problemen zijn opgelost. Een man die zich vrouw voelde kan na zo’n operatie menen nu een echte vrouw te zijn, maar hij is dat niet. Iemands lichamelijke identiteit is nu eenmaal zeer bepalend voor iemands geestelijke of psychische identiteit. Deze twee zaken (iemands ‘onderbouw’ en ‘bovenbouw’) zijn gegevens die je niet zomaar van elkaar kunt losmaken. Dat wordt dus niet alleen door christenen gesteld, maar ook door niet-christelijke wetenschappers. Het onderscheid tussen man en vrouw is onveranderlijk vastgelegd in het erfelijk materiaal (DNA). Dat laatste is onlangs nog weer eens aangetoond door het gerenommeerde Weizmann Institute of Science in Rehovoth middels een artikel in het tijdschrift BMC Biology. Zeker 21 procent van het menselijk genoom – dat uit 30.000 genen bestaat – blijkt geslachtsafhankelijk. Zo’n 6.500 genen van 20.000 onderzochte genen zijn verantwoordelijk voor de grote biologische verschillen tussen man en vrouw. Geslachts-veranderende operaties en hormoonkuren veranderen daar volgens de onderzoekers uit Israël niets aan.

Trouwens, wie zo’n operatie wil ondergaan, moet wel weten wat hij doet. Door die hormoonkuren krijgt het lichaam van tevoren al een geweldige opdoffer. De operatie zelf is meer (en anders) dan een gewone medische handeling. Terwijl een reguliere medische interventie gericht is op herstel van een ziek lichaam, doet deze operatie iets onnatuurlijks met een gezond lichaam. Het is dan ook geen wonder dat het lichaam ‘protesteert’ en dat er ook naderhand stevige medicatie nodig is om het nieuwgevormde lichaam onder bedwang te houden.

Intussen moeten wij de nood van mensen die worstelen met hun transgender zijn niet onderschatten. Een kerk of christelijke gemeenschap moet support geven aan mensen die met deze problemen worstelen en ertegen willen strijden. Zulke mensen hebben het dubbel moeilijk. Aan de ene kant krijgen ze te horen dat ze er helemaal niet mee hoeven te zitten. Volgens de profeten van de moderne moraal en zelfs volgens sommige theologen mogen ze ‘gewoon zichzelf zijn.’ Tegenover hun biologisch geslacht mogen zij kiezen voor het gender dat zij bij zichzelf ervaren (of denken te ervaren). Aan de andere kant zullen er mensen zijn die op hen neerzien. Juist dan komt het erop aan deze mensen niet in de kou te laten staan. Een christelijke gemeenschap moet als het ware een warme deken om hen slaan.

Het wordt echter moeilijk als een transgender besluit te gaan leven volgens het door hem of haar ervaren geslacht. Een kerk of christelijke gemeenschap kan daarin niet meegaan. Ze zal duidelijk onderwijs uit Gods Woord moeten geven en liefdevol moeten vermanen. Ze zal daarin niet worden begrepen door de huidige samenleving waarin men iedereen ‘in zijn waarde wil laten,’ waarin tolerantie het hoogste goed is en waarin Bijbelgetrouwe christenen worden afgeschilderd als bekrompen en liefdeloos.

We moeten ons daardoor echter niet van de wijs laten brengen. Ten diepste laat de genderideologie en ook het gender-neutrale spreken, mensen aan hun lot over en worden er nieuwe slachtoffers gemaakt. In onze gebroken werkelijkheid ligt het enige houvast in de goede Schepper, in Hem Die de werkelijkheid volmaakt geschapen heeft, Die een gevallen mensenwereld opzoekt in Christus en Die eenmaal alle dingen nieuw zal maken. Iedereen die de waarheid in leugen verandert, wordt overgeleverd aan duisternis en hopeloosheid. Daar moeten wij niemand voor over hebben.

Biological Man Dominating Women's Handball Championships (Breitbart)

Biological Man Dominating Women’s Handball Championships (foto Breitbart)

Keren we terug naar Jinek. Ingrid van Engelshoven, Minister van Emancipatie, vindt het een stap terug in de tijd. “Toen ik het las dacht ik vooral: wat een ongelooflijk onbarmhartige tekst. Je verwacht ook dat er enige liefde uitspreekt als het gaat om het geloof, maar: wat onbarmhartig hard voor een groep mensen, waarvan hun seksuele geaardheid echt onderdeel uitmaakt van hun identiteit, en die tegelijkertijd ook gelovig kunnen zijn.”

Gelovig zijn is niet hetzelfde als christen zijn, want moslims zijn ook gelovigen; zelfs ‘heidenen’ zijn gelovigen, ja, satanisten zijn gelovigen. D66-ers zien zich als atheïsten, als niet-gelovigen, maar ze geloven natuurlijk wel ergens in, namelijk, dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, behalve wanneer je een christen bent, want dan ben je ‘ongelooflijk hard’ en daar moeten we natuurlijk niets van hebben: dat is dogmatisch! En ons enige dogma is dat van Aleister Crowley: Do what you will shall be the whole of the law, de wet uit Satans playbook! Er zijn geen wetten, want die zijn gemaakt door ‘oude witte mannen’, door ‘het patriarchaat’ en bedoeld ter onderdrukking van minderheden zoals homofielen en transgenders. Dus weg ermee: vrijheid, blijheid!

Wat is het standpunt van Christenen t.o.v. homoseksuelen en transgender mensen? Zie hier een antwoord van een Amerikaanse pastor in de video (50:06) ‘Preaching Like Jesus to the LGBT Community and Its Supporters | JD Greear’ van ERLC, gepubliceerd op 30 okt. 2014 (138.254 v).

JD Greear | ERLCPreaching Like Jesus to the LGBT Community and It S Supporters

Gepubliceerd op 30 okt. 2014

From the 2014 ERLC National Conference on “The Gospel, Homosexuality, and the Future of Marriage”.

Reacties
https://youtu.be/yhcrMyRv3wg

Voor de relatie tussen transgender ideologie en cultureel marxisme, zie de volgende video uit Canada, waar het probleem zo mogelijk nog groter is dan bij ons: https://youtu.be/-NlpqH7Uhnk (21:51) ‘Radical sex-ed, transgender ideology, and cultural Marxism’ van CampaignLifeTV, gepubliceerd op 30 mrt. 2018 (366 v; 0 r). Tekst: ‘Kathleen Wynne, Justin Trudeau and other cultural Marxists are waging war against parental rights with radical sex-ed, transgender ideology, and a plethora of anti-parent policies . A talk by CLC’s Jack Fonseca from a parental rights rally in Whitby, ON. Campaign Life Coalition is a national, pro-life organization working at all levels of government to secure full legal protection for all human beings from the time of conception (fertilization) to natural death. It is non-partisan and encourages voting based on principles, not party. For more information visit www.campaignlifecoalition.com.’ [Aan het eind spreekt hij over Jordan Peterson, die belangrijk werk verricht om de transgender ideologie te ontmaskeren en aan wie ik binnenkort een aflevering in deze serie zal wijden.]

Een psychiater legt uit wat er mis is met transgender ideologie, dat het in feite kindermisbruik is, zie https://youtu.be/s57T27M1ZXk (27:23) ‘Dr. Michelle Cretella on Transgenderism: A Mental Illness is Not a Civil Right’ van TFP Student Action, gepubliceerd op 14 nov. 2017 (472.873 v; 6.487 r). Tekst: ‘TFP Student Action interviews Dr. Michelle Cretella, M.D., president of the American College of Pediatricians. She debunks the lies behind transgender ideology with sound science and denounces the new wave of child abuse caused by the transgender movement.’ [In de video wordt gesproken over ‘gaslighting’. Letterlijke vertaling uit het Engels: Gaslighting is een vorm van geestelijke mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft aan het slachtoffer met als doel om het slachtoffer aan zichzelf, eigen herinnering en aan haar gezonde verstand te doen twijfelen. Volgens wikipedia: Gaslighting is een Engelstalige term. Bedoeld wordt een vorm van manipulatie die als doel heeft mensen te laten twijfelen aan het eigen gezonde verstand door de werkelijkheid ronduit te ontkennen of door zichzelf bloedserieus tegen te spreken zonder een spier te vertrekken.]

Ook een sociologe legt uit, wat er mis is met de ideologie van de transgenders, zie https://youtu.be/9NY2S9wJdWk (14:37) ‘Full version: Transgender ideology is ‘madness:’ Sociologist’ van LifeSiteNews, gepubliceerd op 17 okt. 2016 (13.412 v). Tekst: ‘AUCKLAND, New Zealand, October 5, 2016 (LifeSiteNews) — An influential and well-known sociologist and expert on gender ideology says that the Catholic Church should deal with people who identify as “transgender” not by affirming their “physiological disturbance” and preferred “identity,” but by accompanying them on a path that leads to healing and wholeness. “If people have these problems — which is very unfortunate and [they] need our compassion and help of any kind — [the Church must] not affirm them in their physiological disturbance, but tell them what their true identity is,” said Gabriele Kuby, German sociologist and author of The Global Sexual Revolution, to LifeSiteNews in an exclusive video interview filmed in Auckland, New Zealand.’

Het probleem is zeer actueel en acuut, zoals blijkt uit de term ‘transgender moment’, zie de video https://youtu.be/GOniPhuyXeY (1:07:13) ‘Gender Dysphoria in Children: Understanding the Science and Medicine’ van The Heritage Foundation, gepubliceerd op 12 okt. 2017 (99.210 v; 1.177 r). Tekst: ‘As America enters what has been called the “transgender moment,” children have been placed in the crosshairs. As increasing numbers of children are diagnosed with “gender dysphoria,” parents and physicians alike face difficult questions about human identity and sexuality, as well as mounting pressure to treat children with experimental therapies such as puberty-blocking drugs and cross-sex hormones.’

Trump is geen ‘bigot’ (The Right Media 15-11-18)

Trump is geen ‘bigot’ (foto The Right Media, 15-11-18)

Bigotry betekent ‘dweperij (i.e. fanatisme, onverdraagzaamheid)’, maar bedoeld wordt ‘bevooroordeeldheid’, zie de video https://youtu.be/zkqFgnYmVdE (1:07:54) ‘Biology Isn’t Bigotry: Why Sex Matters in the Age of Gender Identity’ van CBLPI, gepubliceerd op 23 feb. 2017 (6.056 v; 39 r). Tekst: ‘Transgender policies are being promoted across the nation, but how will those policies impact women? Hands Across the Aisle is a coalition of diverse women who joined forces to stand in solidarity, despite their political differences, against gender identity legislation, which they have come to recognize as threatening the civil rights of women. These women spoke at a February 16, 2017, event arranged and hosted by The Heritage Foundation and co-sponsored by the Clare Boothe Luce Policy Institute. They are: Miriam Ben Shalom — educator and activist who made history for being the first person to be reinstated to the military after being discharged from service for being openly lesbian. Kaeley Triller Haver — rape survivor who serves as a Communications Director for the Just Want Privacy Campaign in Washington State. Kami Mueller — CEO of the Mueller Group, a communications firm in North Carolina who played an integral role in the communications efforts defending the state’s controversial privacy law (HB2). Mary Lou Singleton — midwife and feminist who is an active member of the Women’s Liberation Front (WOLF), the radical feminist organization that filed a lawsuit against the Obama administration to restore Title IX rights to women and girls. Emily Zinos was unable to participate in this event due to a family emergency, but her prepared remarks were shared. Emily is a stay at home mom who works with the Minnesota chapter of the Ask Me First campaign, a project sponsored by the Family Policy Alliance to defend the safety and privacy of women and children.’

Een zeer diepgaand interview over transgender kwesties is https://youtu.be/qO-myqK6tHc (1:06:07) ‘Walt Heyer and Ana Samuel – Rethinking Transgenderism’ van Love and Fidelity Network, gepubliceerd op 23 nov. 2016 (8.952 v; 65 r). Tekst: ‘A lecture from the Sexuality, Integrity, and the University 2016 conference’. [Walt is een bekeerde trans (d.w.z. een gecastreerde man).]

Afgelopen dinsdag 8 januari was er op NPO3 de eerste aflevering van een reportageserie van KRO-NCRV, getiteld ‘Hij is een zij’ (https://tvblik.nl/hij-is-een-zij/8-januari-2019), waarvan de KRO-gids meldt: ‘Ruben (20) is transman én zwanger’. Rubin is eigenlijk een vrouw, maar zat in een proces van transitie naar een ‘man’; gelukkig was ze bijna klaar, want ze weet niet hoe snel ze man wil worden: hak weg die nare borsten (want ze wil toch geen borstvoeding geven, want dat is strijdig met haar wens om een ‘man’ te worden). In het programma komen alleen jonge mensen in beeld; opvallend was hoe vaak moeders werden genoemd als primaire bevestigers. In de KRO-gids wordt in de rubriek ‘meer vandaag’ over het programma gezegd: ‘Transman Rubin (20) is hoogzwanger. In dit nieuwe seizoen legt hij Jan Kooijman uit dat hij met zijn vriend een kindje willen krijgen voor hij zijn medische transitie in gaat. Kess (19) wacht op een borstverwijdering.’ Let ook op – gezien de bovenstaande video, die ik zelf vlak voor het programma zag: vaak spreken de geïnterviewden over depressie als begin; over therapie wordt niet gesproken. In dit programma is ook geen ruimte voor spijtoptanten, die er wel degelijk zijn, zie de video https://youtu.be/-pxxBQm114k (27:21) ‘I Want My Sex Back: Transgender people who regretted changing sex (RT Documentary)’ van RT, gepubliceerd op 10 sep. 2018 (7.329.395 v; 44.362 r). Tekst: ‘Billy, Rene and Walt were born male, but they all felt uncomfortable with their sex. So they underwent sex reassignment surgery, believing it would end their distressing condition, which is known as gender dysphoria – feeling uncomfortable with your birth sex. However, becoming female only brought problems, disappointment and regret.’

Hier is een presentatie van de verontruste millennial Lauren Chen, die protesteert tegen de acceptatie van kinderen, die zich verkleden als ‘drag queens’, zie https://youtu.be/NlCu_P6TFmE (15:11) ‘DRAG QUEEN KIDS: The New Normal?’ Van Lauren Chen, gepubliceerd op 20 dec. 2018 (131.307 v; 3.652 r). Tekst: ‘Drag Queen Kid Desmond is Amazing recently danced at a gay bar & Lactatia the 8 year old drag queen has been praised by progressives. Drag Queens are increasingly being invited to speak at schools, so is drag the normal for children?’

Hey teachers, leave them kids alone
(Pink Floyd, The Wall)

Scholen staan ook wereldwijd onder druk om de transgender agenda te implementeren of hebben die al geïmplementeerd zodat de ouders in opstand komen of moeten komen, zie hiervoor de video https://youtu.be/IjY8vuureOc (1:09:04) ‘Transgender Ideology in Public Schools: Parents Fight Back’ van Family Research Council, Live gestreamd op 5 mei 2017 (25.605 v). Tekst: ‘Fairfax County, VA is ground zero in the efforts to impose transgender ideology on American school children. The Fairfax County school system is one of the largest and richest in the United States, and its close proximity to Washington, DC has made it a target for the efforts to mainstream this radical ideology. Even after the Trump Administration revoked the Obama directive threatening the nation’s public schools, the fight rages on at the state and district level. This panel will present four of the central actors in resisting this imposition: School board member Elizabeth Schultz, who has fought district bureaucrats and the rest of the school board, practically alone, for three years; Meg Kilgannon, a parent of children in the Fairfax County school system who has created a veritable army of parent and taxpayer activists; Josh Hetzler, a legal expert who has traveled the state speaking to school boards and providing draft legal guidance letters, and FRC’s own senior legal fellow Cathy Ruse, who has testified several times on the legal and policy implications of these ill-thought policies. Take part in this pivotal discussion as the panel exposes the tactics used by the transgender lobby and the strategies parents and taxpayers have used to fight back.’

Het betreft lagere scholen, zelfs kleuterscholen, dus de jeugd loopt groot gevaar, zoals wordt aangegeven in de video https://youtu.be/4QYifNmanpA (27:16) ‘A teacher exposes the LGBT agenda coming into in elementary schools’ van MassResistance, gepubliceerd op 27 dec. 2017 (510.796 v). Tekst: ‘At the Teens4Truth Conference at the Southwestern Baptist Theological Seminary, Nov.18, 2017. A teacher warns that parents have no idea how bad it is, and even churches are afraid to talk about it.’

The Transgender Agenda

The Transgender Agenda (foto Vanity Fair)

Wat is de achtergrond en het doel van de transgender ideologie? Zie https://youtu.be/dxprkaJQNzU (49:52) ‘Dr Peter Saunders – The Transgender Agenda’ van familyeducationtrust, gepubliceerd op 20 okt. 2017 (86.929 v). Tekst: ‘The Transgender Agenda: Critiquing its origins, ideology, methods and goals. Family Education Trust, London, 24 June 2017. With thanks to the Family Policy Institute of Washington for their kind permission to incorporate their video into this presentation.’

Zie ook https://youtu.be/XBwBx-maMIY (1:09:52) ‘Bruce or Caitlyn? Why Everyone Should Care About the Transgender Movement’ van Family Research Council, live gestreamd op 17 feb. 2016 (26.237 v). Tekst: ‘The transgender movement—the demand that society accept, protect, and subsidize the choices of those who reject their inborn biological sex—was brought into bold relief last year when Bruce Jenner announced he now identifies as a woman named Caitlyn. In tandem with television programs featuring transgendered characters and even consideration of allowing transgendered persons to serve in the military, the issue of transgenderism has become a source of great cultural and political controversy.’

De theorie en achtergrond van de doctrine van gender identity worden besproken in de video https://youtu.be/QPVNxYkawao (1:06:45) ‘Critically Examining the doctrine of gender identity’ van Helen Heaton, gepubliceerd op 20 mrt. 2016 (40.493 v; 319 r). Tekst: ‘A presentation by Rebecca Reilly-Cooper for Coventry Skeptics on Wednesday 16th March 2016.’

Er is geen Nederlandse term voor Gender identiteit, wat wil zeggen, dat het om een niet bestaand fenomeen gaat, dat in vertaling verloren gaat. Gender betekent ‘geslacht’, maar ‘sex’ betekent eveneens ‘geslacht’, dus in het Nederlands zijn er geen andere woorden vandaar dat het woord ‘gender’ in het Nederlands wordt overgenomen om een verschil te claimen.

Wordt vervolgd.

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-red-pill-1-walkaway/
https://robscholtemuseum.nl/cor-hendriks-de-red-pill-2-feminisme/
https://robscholtemuseum.nl/leugens-demmink-leonne-zeegers-denkt-dat-ze-jezus-is/
https://robscholtemuseum.nl/sandra-horrichs-eerste-nederlander-met-x-in-paspoort-bn-de-stem-leonne-zeegers-uit-breda-als-eerste-x-in-paspoort-rtl-late-night-met-twan-huys-gender-neutraal-hoe-zit-dat/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image