Cor de Boer – Cartoon + Ronald den Boer – Uitspraak over ambtenaren valt erg slecht

Cartoon

https://robscholtemuseum.nl/?s=Cor+de+Boer

Uitspraak over ambtenaren valt erg slecht

De uitspraak van gemeenteraadslid Michiel Wouters (Behoorlijk Bestuur), dinsdag in deze krant, over ambtenaren, die de renovatie van het gemeentehuis tegengewerkt zouden hebben, is in het stadhuis slecht gevallen. “Laakbaar en volstrekte flauwekul”, noemt burgemeester Koen Schuiling de kritiek van Wouters.

Laatstgenoemde stelt dat de ambtenaren net zo lang lopen zeuren tot dat de renovatie vertraagd werd. Volgens burgemeester Schuiling roept Wouters een sfeer van wantrouwen en verdachtmakingen op. “Van iemand, die al langer meeloopt en zelf ambtenaar is geweest, mag verwacht worden, dat hij precies begrijpt, dat hij met dit soort uitlatingen willens en wetens een onveilige omgeving creëert. Uiterst laakbaar.”

Volgens de burgemeester hoort het raadslid burgemeester en wethouders aan te spreken op het beleid, niet de ambtenaren. Die kunnen zich immers niet publiekelijk verdedigen.

“Het is volstrekte flauwekul, dat er ook maar iets vertraagd zou zijn. Sterker, de ambtenaren hebben keihard gewerkt om nog enige kwaliteit in de stukken te krijgen, omdat er anders helemaal niets te besluiten viel.”

Noordhollands Dagblad, 28 februari 2018, 22:50

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
En wij moeten zeker de burgemeester op zijn blauwe ogen geloven .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Dat de wens van de kiezer, namelijk geen nieuw stadhuis, punt, onder leiding van deze burgemeester in vier jaar niet is uitgevoerd is uiterst laakbaar. Acht jaar heeft hij op dit onderwerp gefaald. Geen reden om een raadslid te kapittelen. Van meet af aan zaagden de Haagse partijen (minus CU en GroenLinks) aan de stoelpoten van het gevormde college. Toen de Stadspartij implodeerde en een deel verraad pleegde aan de kiezer en met de Junta mocht meedoen voor 9 miljoen wisselgeld, kon er weer naar hartelust gemanipuleerd worden om ook dit bedrag flink op te schroeven: samen met ondernemers, OR, 3/4 van het college. De mond vol van zonneparken, maar klimaatplafonds duurzaam? Forse verbouwing? Dat wilde de kiezer helemaal niet! Na de 41 manipulaties die ik telde in de vorige raadsperiode en de zogenaamde peiling van ja/ja of ja a la Noord Korea, willen de Haagse partijen die niets zien in een referendum nu opeens een referendum, truc nummer zoveel. Hopelijk trapt de weldenkende kiezer er niet in, en straft die ze voor dit schaamteloze gedrag. Knap het stadhuis eenvoudig op, en ga aandacht besteden aan de echte problemen in deze stad, en respecteer de kiezer eens. Hoe doorzichtig het spelletje, ook van de partijdige burgemeester, wel is, blijkt uit het feit dat het college enerzijds de aanbesteding afblaast, maar de tijdelijke verhuizing doorzet. Weer extra kosten, om een point of no return te bereiken. Hoe worden de burgers alvast klem gezet en gemasseerd voor het zogenaamde “referendum”.

Wit Roosje · Hoorn
Behoorlijk bestuur
Voormalig burgemeester van Hoorn liegt in een besluit, om het verstrekken van interne politie gegevens te rechtmatigen. Interne notitie’s die zijn gewist en gewijzigd die niet getoetst zijn op waarheid. Verstrekt deze gegevens aan derde die ik had laten dagvaarden ivb met zware overlast. De derde aan wie deze gegevens verstrekt waren gebruikt deze in een civiele rechtzaak, om te gebruiken als onvervalst, om een rechter te misleiden. Deze gegevens hadden nooit mogen worden verstrekt, a omdat ze onrechtmatig zijn opgevraagd. B omdat ze niet getoetst zijn op waarheid en hadden nooit gebruikt mogen worden in een civiele zaak. Een heel gemeen spel waarin geen enkel raadslid hem terverantwoording heeft geroepen. Een besluit een vertrouwelijk document wat aangenomen wordt als de waarheid ondertekend. Kan het leven van een burger kapot maken, zonder enkel vorm van excuses of verantwoording. Een burgervader die het vertrouwen heeft geschonden, die door zijn ambt geschonken is. Puur uit belangens verstrengeling. Gelukkig heeft 1 politie agent hier niet aan meegewerkt en gelukkig heeft de rechter het besluit vernietigd op 7/2/18 . Dat dit kan in Nederland is levens gevaarlijk. En niemand, maar ook niemand heeft hem terverantwoording geroepen en gezegd ho is, dit kan zomaar niet. 2 jaar heb ik moeten strijden voor mijn recht, waarbij alle rechten zijn ontnomen. Tegen een paar hoge ambtenaren die elkaar de hand boven het hoofd hebben gehouden. Alles eraan hebben gedaan, zodat dit niet bekend wordt. De mensen die hieraan hebben meegewerkt zijn hun baan niet waard

Fred Kwast
Uitspraak Burgemeester Schuiling in het artikel “” Sterker , de ambtenaren hebben keihard gewerkt om nog enige kwaliteit in de stukken te krijgen. omdat er anders helemaal niets te besluiten viel “” Zou Wouters dan toch gelijk hebben ? Is het niet zo , dat juist dat keihard werken ( voorzover je dat aan een ambtenaar kan overlaten ) de begroting met buitensporige kwaliteit eisen, de rode cijfers ingejaagd hebben ? Ik vermoed , dat de ambtenaren zich hebben laten gebruiken, door het college om de zaak te laten mislukken.

Klaas Otten · Den Helder
Of K.F. Schuiling & co scheppen een klimaat waarin wantrouwen en verdachtmakingengoed gedijen kan ..😉

Fred Kwast
Kijk maar uit wat je over Schuiling of het college plaatst. Dit Dorpsjournaal welk gelieerd is aan de Bijlweg verwijderd zo je reactie.

Klaas Otten · Den Helder
Fred Kwast Maak je gen zorgen Fred wij kennen elkaar en spreken elkaar regelmatig: ondergetekende en K.F. Schuiling & co

Fred Kwast
Waar ! is mijn reactie gebleven ?

Klaas Otten · Den Helder
Reeds verhuisd naar het Rabo pand Fred!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ook mijn reactie (met 5 likes) en die van Ruud van de Kerkhoff (3) zijn verwijderd. Alleen dhr Schuiling mag het woord laakbaar gebruiken. Uiterst laakbare censuur van het NHD. De krant toont zich niet alleen de bijwagen van het college, maar ook de censurist. Dat is mede een probleem in politiek Den Helder. Geen objectieve pers. Direct terugzetten, beste redactie. Jullie beinvloeden de verkiezingen nu. Dat valt erg slecht.

Klaas Otten · Den Helder
Dat is toch niets nieuws Henk …..

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Klaas Otten Nee, maar niet iedereen ziet het en zegt het. Het wordt dus tijd dat de warme verbindingen krant stadhuis, inclusief ambtenaren, worden verbroken. Had in de kieswijzer kunnen staan. En dat men durft te zeggen dat de burgemeester op het dossier stadhuis acht jaar gefaald heeft, en dat het afblazen van de aanbesteding en het doorgaan van de verhuizing absurde geldverspilling is, en het masseren en manipuleren van de burgers. En le malade imaginaire van de ambtenaar. Ik ben vele malen in het stadhuis geweest, de ene keer kreeg ik griep, de andere keer trillingen, dan weer kreeg ik jicht, dan weer werd ik bijziend. Maar dat kan ook andere oorzaken hebben gehad.

Klaas Otten · Den Helder
Henk van Kuijk Als dat zo is Henk dan is de gemeente een slechte huisbaas aangaande de bewoners van Zuyderhorn. Maar het is niet zo.

Klaas Otten · Den Helder
Vergeet de volgelgriep niet Henk als men moet werken in het huidige stadhuis …

Klaas Otten · Den Helder
En varkenspest, gekke koeienziekte .. Ik had eigenlijk een goede adviseur van Lolke Kuipers kunnen zijn …

Fred Kwast
Klaas Otten Gek Hè met Schuiling als buurman.

Pim de Ruiter · HTS Wegastraat Den Haag
Begrijp ik het nou goed dat gesuggereerd wordt dat, omdat hij zelf ambtenaar is geweest, hij zou moeten weten dat vertragingstaktieken bij de functie horen?

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/uitspraak-over-ambtenaren-valt-erg-slecht

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling
https://robscholtemuseum.nl/michiel-wouters-standpunt-behoorlijk-bestuur-inzake-stadhuis-aangescherpt-bo-anne-van-egmond-vier-miljoen-en-niet-meer-voor-renovatie-helders-stadhuis/