Casper Duin – Dat de brand op het terras van de Pannenkoekenvallei is aangestoken, dat vindt de politie ’aannemelijk’

Den Helder – De politie vindt het aannemelijk, dat de brand afgelopen weekeinde op het terras van De Pannenkoekenvallei is aangestoken.

Dat stelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie naar aanleiding van de brand, die in de nacht van zaterdag op zondag woedde op het terras van het restaurant bij de Helderse Vallei. Omdat camerabeelden ontbreken, kan de politie niet met zekerheid stellen, dat de terrasbrand is aangestoken. “Brandstichting is aannemelijk. Er zijn daar geen camera’s“, reageert Sintenie.

Loungeset

Bij de brand raakte het achterste deel van het terras zwaar beschadigd. Het glas is gesprongen en een loungeset ging in vlammen op. Het hout is ter plaatse zwart geblakerd door het vuur. Het terrasdeel het verst gelegen vanaf de parkeerplaats is met linten afgezet door de politie.

Het pannenkoekenrestaurant, dat op maandag en dinsdag gesloten is, is vandaag gewoon weer open. Eigenaar Fred van Tol wil niet inhoudelijk reageren. “De schade is alleen materieel. We zijn verzekerd. Laten we dit niet groter maken dan het is. Het valt allemaal wel mee.”

Enkele uren eerder was de brandweer die nacht uitgerukt voor een brand in een bunker aan het Liniepad. Deze bunker uit de Tweede Wereldoorlog is vrij toegankelijk. Het kostte de brandweer een uur om het vuur te doven. In eerste instantie was er het vermoeden van brandstichting. Sintenie: “Het betreft meer een uit de hand gelopen kampvuurtje. Er is geen schade.”

Helderse Courant, 22 oktober 2019, 17:21

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191022_95906110/dat-de-brand-op-het-terras-van-de-pannenkoekenvallei-is-aangestoken-dat-vindt-de-politie-aannemelijk

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=bunker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Vallei
https://robscholtemuseum.nl/?s=brandstichting
https://robscholtemuseum.nl/nhd-brand-in-den-helder-bunker-en-pannenkoekenvallei-getroffen-redactie-dha-brand-in-bunker-aan-liniepad-ronald-boutkan-brandweer-voorkomt-erger-bij-brandje-pannenkoekenvallei/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image