NHD – Brand in Den Helder: bunker en Pannenkoekenvallei getroffen + Redactie DHA – Brand in bunker aan Liniepad + Ronald Boutkan – Brandweer voorkomt erger bij brandje vallei

Twee branden in Den Helder: historische bunker en Pannenkoekenvallei getroffen

Den Helder – De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor branden aan het Liniepad en de Helderse Vallei in Den Helder. Vermoedelijk zijn beide branden aangestoken.

Aan het Liniepad stond een bunker in brand. De bunker uit de Tweede Wereldoorlog is vrij toegankelijk. Het kostte de brandweer een uur om het vuur te doven. Zondag zal onderzocht worden hoe groot de schade daar is.

Even later werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij een pannenkoekenrestaurant aan de Helderse Vallei. Een deel van het terras stond in brand. Bewoners, die achter het pand wonen, ontdekten de vlammen.

De politie heeft linten gespannen en zal zondag onderzoek doen naar brandstichting. De brandweer acht de kans groot, dat er opzet in het spel is.

Helderse Courant, 20 oktober 2019

Reacties:

Oscar van Velsen
Het pannenkoekenhuis staat aan de jan verfailleweg en niet aan de doggersvaart.

George Bethlehem
Het adres is misschien wel Jan Verfailleweg, maar het staat dichter bij de vaart dan de weg. https://www.google.nl/maps/@52.9357792,4.7349203,18z?hl=nl

Ron de Winter
lekker belangrijk weer.

Theo Popma
Als het brandstichting is, moeten de veroorzakers keihard worden aangepakt. Behalve schade betalen ook langdurig inzetten voor behoud Mariëndal.

Ingrid Meerwijk
Precies, hoop dat er camerabeelden zijn van dat tuig.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191020_90689104/twee-branden-in-den-helder-historische-bunker-en-pannenkoekenvallei-getroffen

Brand in bunker aan Liniepad

Den Helder – Voorbijgangers alarmeerden in de nacht van zaterdag op zondag de brandweer voor een brand in een bunker aan het Liniepad, vlakbij het zwembad Het Heersdiep.

In de bunker uit de Tweede Wereldoorlog, die blijkbaar toegankelijk is, is hoogstwaarschijnlijk brand gesticht. In de bunker liggen geen spullen van (historische) waarde. De brandweer heeft meer dan een uur werk gehad om de brand te blussen.

Zondag wordt bekeken hoe groot de schade is.

Den Helder Actueel, 20 oktober 2019

Richard
20 oktober 2019 at 10:23
Stelletje idioten.Als ze al gepakt worden krijgen ze waarschijnlijk een ” half bakken ” taakstrafje.

https://denhelderactueel.nl/2019/10/brand-in-bunker-aan-liniepad/

Brandweer voorkomt erger bij brandje Pannenkoekenvallei

Brandweer voorkomt erger bij brandje Pannenkoekenvallei (foto DHA)

Brandweer voorkomt erger bij brandje Pannenkoekenvallei (foto DHA)

Den Helder – De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag voorkomen, dat brand bij de Pannenkoekenvallei uit de hand liep. De brandweer werd om half zes gealarmeerd door bewoners achter het restaurant op de Doggersvaart.

De politie, die als eerste arriveerde, trof een deel van het terras brandend aan en heeft getracht met een blusser het vuur te doven, maar dit was niet afdoende. De brandweer had opgeschaald naar middelbrand vanwege de houten constructie van het dak. Zij kon met behulp van een zaag snel resultaat bereiken. Het vuur was daarna snel uit.

De politie heeft linten gespannen en zal onderzoek naar brandstichting doen. Volgens de brandweer is deze kans groot.

Den Helder Actueel, 20 oktober 2019

Reacties:

frdrk
20 oktober 2019 at 11:58
Twee brandjes in dezelfde nacht, hoelang is de rijtijd tussen die twee fikkies ? Zelfde daders ????

RB
20 oktober 2019 at 17:55
het is (nog) niet bekend dat dit brandstichting was, ze hebben daar achter een verwarmd terras, misschien is er wel wat fout gegaan met één van die kacheltjes?
.
volgens mij staan er aan de Doggersvaart daar geen woningen, dat is de Volkerak- of Boeierstraat

https://denhelderactueel.nl/2019/10/brandweer-voorkomt-erger-bij-brandje-pannenkoekenvallei/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=brand+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=bunker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Vallei
https://robscholtemuseum.nl/?s=brandstichting