Café Weltschmerz – Over taboes en maatschappelijke weerstand: Coen Vermeeren & Lange Frans (Frederiks)

Gepubliceerd op 22 jan. 2018

Café Weltschmerz vraagt zich af waarom taboe onderwerpen breed maatschappelijk geboycot en welke mechanismes daarbij gebruikt worden? Die vraag proberen een wetenschapper en een succesvol muzikant in dit gesprek te beantwoorden.

Coen Vermeeren was tot de zomer 2017 verbonden aan de TU Delft als docent en hoofd van het Studium Generale. Hij is inmiddels niet meer werkzaam, omdat “onderzoek naar het onbekende” volgens de TU niet tot de serieuze wetenschap behoort.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies: ga naar http://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

Coen Vermeeren schreef het boek “UFO’s bestaan gewoon” en zag zich vanuit zijn Studium Generale functie, bijna verplicht om studenten over de achtergronden van dit fenomeen op de hoogte te brengen. Het is volgens Vermeeren immers geen fenomeen, dat is gebaseerd op kletsverhalen, maar een fenomeen, waaraan feitelijk waarnemingen ten grondslag liggen. De vraag is waarom de academische wereld nu de deuren in het slot gooien…?!

Lange Frans (Frederiks) maakt liedjes, waarin hij zijn zorgen over complotten en de vele maatschappelijke taboes in een gecorrumpeerde wereld centraal stelt. Bekend zijn o.a. “Kamervragen 1” en “Kamervragen 2.”

Reacties:
https://youtu.be/Y7yF8YJzCjc

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Café+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Coen+Vermeeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lange+Frans