Cafe Weltschmerz – Erik de Vlieger en Harry van Bommel (1 & 2)

Erik de Vlieger en Harry van Bommel (1)

Gepubliceerd op 16 jun. 2015

Harry van Bommel is Tweede Kamerlid SP, woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken. Vind de term Socialist een lastige. Vanaf 1986 lid van de partij. De Vlieger; “Er komt een moment, dat jullie de grootste partij worden”. Van Bommel gelooft wel, dat er nu een moment aankomt, dat de SP gaat regeren. In een aantal gemeentes zit de partij inmiddels in het bestuur. De SP heeft de PvdA ingehaald, terwijl dat 10 jaar geleden bijna ondenkbaar was. De SP blijkt goed zaken te kunnen doen met de VVD. dat blijkt nu opnieuw in Amsterdam, waarin zij beiden in de coalitie zitten met D66. De VVD in Amsterdam is volgens Van Bommel altijd linkser geweest, dan de landelijke VVD. Er is een ook periode van animositeit geweest tussen de VVD en de plaatselijke partij. De VVD heeft in Amsterdam een ander beleid, dan landelijk. De problematiek van de softdrugs is daar een voorbeeld van. Van Bommel is heel stellig, dat wat in Amsterdam kan tussen de partijen niet in een landelijke samenwerking kan. Een landelijke coalitie met de VVD ziet Van Bommel niet snel komen.
Wat gaat de SP inleveren in een coalitie? “Het leuke van geld is, dat je in onderhandeling tussen partners altijd ergens halverwege uit kan komen. Met principes kan dat niet!” De Vlieger vraagt, of de SP iets gaat veranderen met het erfrecht? “Ik ben 43 miljoen waard”, roept De Vlieger. De Vlieger vindt het erfrecht sowieso een schandaal, want het is geld, waar al belasting over werd betaald. Van Bommel is daar mee eens!

Verder gaat het over de bezuinigingen van o.a. de krijgsmacht en de AIVD. Als de SP de grootste is, wie wordt dan de minister president? Die vraag wordt niet overtuigend door Van Bommel beantwoord. Vooral Emiel Roemer wordt door De Vlieger plagerig genoemd.

Reacties:
https://youtu.be/N_TaoCg8z_c

Erik de Vlieger en Harry van Bommel (2)

Gepubliceerd op 19 jun. 2015

Vervolg van het gesprek met Harry van Bommel, Tweede Kamerlid SP en woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken. Over het Midden-Oosten; de chaos en dictators. “Dictatuur levert wel stabiliteit op in de regio”. “Het Europese project is gekaapt door mensen, die daar bedoelingen mee hebben, die in gaan tegen de wens van de bevolking in Europa!” Over het verspillen van geld door Europa en hoe propaganda gemaakt wordt tegen Rusland.

Reacties:
https://youtu.be/RX3IlErs9R8

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/harry-van-bommel-wie-redt-het-rob-scholte-museum/