Harry van Bommel – Wie redt het Rob Scholte Museum?

Vandaag bezocht ik kunstenaar Rob Scholte in zijn museum in Den Helder. Rob ken ik uit de tijd, dat ik raadslid was in Amsterdam. Hij ligt in de clinch met de gemeente Den Helder, die, tegen eerdere afspraken en een raadsuitspraak in, wil, dat hij opkrast met zijn museum. De ene juridische procedure volgt op de andere en de politieke onrust in Den Helder helpt ook al niet. Toch lijkt er in de gemeenteraad en de stad Den Helder ruime steun voor het behoud van het museum voor de stad. Het gaat dan niet om subsidie, maar om de mogelijkheid om op de huidige locatie, via koop van het pand, het museum te kunnen voortzetten. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zou de redding nog wel eens uit de raad kunnen komen. Anders gaat het gevecht via de rechtszaal door. Ik heb Rob mijn steun toegezegd en ga met hem meedenken over mogelijke oplossingen.

Facebook, 21 januari 2018, 19:17

https://www.facebook.com/harry.vanbommel.35/posts/10155938395994020

4 Comments

  1. Ans Bisselink 22 januari 2018 op 08:39

    Fijn Rob dat je de steun van Harry van Bommel krijgt. Hij komt op mij over als een integer mens, zonder alle politieke poespas. Ik hoop van harte dat hij iets voor je kan betekenen. Ans

  2. Harry, daarmee steun je niet alleen Rob, maar vooral ook het laatste restje democratie in dit land. Want je zult je nog verbazen als je er achter komt wat er echt speelt in dit Palermo aan het Marsdiep.

  3. Loes Vermeer-lagerveld 22 januari 2018 op 10:44

    Geweldig deze steun maar wel diep treurig dat ons bestuur niet in staat is en er naar mijn mening niets aan doet dit museum voor Den Helder te behouden. De grote expositie afgelopen jaar in de Fundatie in Zwolle heeft 91.000 duizend bezoekers gebracht. Hadden wij maar deze expositie in Den Helder kunnen houden en maar de helft hiervan gehad, dan had de middenstand in Den Helder een goed jaar. ! Nu profiteren andere steden hiervan, o.a. Bonn, Antwerpen etc… Het zegt iets over de kwalieit van onze bestuurders…

  4. Een integer en eerlijk mens steunt Rob, kunnen ze in den helder nog wat van leren, lees eens het partijprogramma van D`66.
    Succes ook namens alle ondertekenaars van de open brief.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.