Café Weltschmerz – Boris van de Ven interviewt Ancilla Tilia: Over privacy en veiligheid

Gepubliceerd op 20 feb. 2016

Kennismaking met Ancilla Tilia. Vanaf 24 februari gaat Ancillia binnen Café Weltschmerz interviewen over alle aspecten van privacy en veiligheid.

Profiel

Tilia zat in Rotterdam op het gymnasium en werkte als serveerster toen ze door een fotografe werd ontdekt. Ze stopte met school en op haar achttiende verscheen ze onder haar geboortenaam Van de Leest als Playmate in het mannenblad Playboy, editie mei 2004. Vervolgens vertrok ze naar Los Angeles om met verschillende fotografen en modellen samen te werken.

In 2007 stapte Tilia in de Quote Challenge Rally. Daaruit kwam een videoclip voort met Jort Kelder en rapper Lange Frans.

Tilia volgde de half jaar opleiding ‘Acteren voor de camera‘ bij Theaterschool de Trap in Amsterdam. Ze werd presentratrice van onder meer het programma ‘Feesten met Ancilla op het weblog Flabber.nl. Ze deed presenteer en acteerwerk voor onder meer Opel, Axe en Hyves promotie, Honda, Holland Poker, Pownews, Beat de Mol, Twestival editie 2008 en 2009 en ‘De meisjes van Thijs‘. De Radboud Universiteit was ‘not amused’ toen in 2010 bleek, dat de afdeling voorlichting Tilia had ingehuurd voor enkele promotiefilmpjes. Na een zekere hoeveelheid negatieve reacties en de afkeuring van de studentenraad werd besloten toch maar niet met haar in zee te gaan.

Tilia verscheen in november 2013 in de eerste aflevering van de Nederlandse comedyserie Popoz op Comedy Central. Ze speelt hierin lijkschouwer Leo, die in de fantasie van hoofdpersonages Ivo en Randy haar kleding uittrekt, maar ondertussen in werkelijkheid serieus haar werk doet. In diezelfde rol keert ze in meerdere afleveringen terug, soms wederom inclusief een door Ivo en Randy gefantaseerde erotische scène (bijvoorbeeld in aflevering 5), andere keren blijft die uit (bijvoorbeeld in aflevering 2 en 4).

Van 2007 tot 2009 verscheen Tilia meermaals als sidekick in Giel Beelen’s radioprogramma Nachtegiel, dat ook op televisiezender Nederland 3 werd uitgezonden. Ook werd ze gesponsord pokeraar voor Unibet Poker. Tilia schreef van 2008 tot 2010 voor het tijdschrift FHM de rubriek ‘Vraag het Ancilla‘, wat uiteindelijk een pagina lange column werd die tot 2010 maandelijks verscheen. In 2011 schreef zij voor het boek ‘Aan mijn jongere ik‘ een openhartige brief aan zichzelf.

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een betrouwbare samenleving.
Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Reacties
https://youtu.be/w89C0jZmJ-Y

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Café+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ancilla+Tilia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jort+Kelder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lange+Frans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Giel+Beelen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image