Bokito – Groen mag niet van de Raad van State: Welstand exces

Bokito (foto verenoflood.nl)

Groen mag niet van de Raad van State: Welstand exces

De welstandscommissie van de gemeente Den Helder heeft van de Raad van State gelijk gekregen. Een appelgroen huis is een welstand exces.

Je vraagt je af wat een vluchtelingenopvangkamp dan moet worden genoemd, nu we het toch over welvaart excessen hebben.

Groen

Misschien had mevrouw haar huis in D66 groen moeten schilderen? En als ze als PVV aanhanger bekend had gestaan en de Antifa had haar huis bruin geverfd had je zeker niemand gehoord.

Wat is eigenlijk de functie van zo N welstandscommissie? Het benoemen van welstand excessen?? Nomen est omen, maar is dat niet wat overdreven? Is zo N welstandscommissie zelf niet eigenlijk het beste voorbeeld van een welstand exces?

Kijk, móói is het niet.

welstandsexces

Maar kijk, ik zelf vind wel meer kleurtjes niet zo erg mooi. En zo lang, dat niet de kleuren zwart, bruin, geel of steenrood zijn, was dat ook in deze racisme vijandige tijden altijd toegestaan. Geweest.

Ook in Den Helder.

Nu we het toch over Den Helder hebben: daar wil je toch niet wonen? En dan in zo N op zijn kant staande schoenendoos? Daar wonen is geen welstand, maar diepe armoede. Maar goed, ik heb een comfortabele kooi met open slaande tralies als huis, dat scheelt.

Gezocht: kleurenblinde rechter

De rechtbank liet een rechter met een eigen mening opdraven. Gut, alsof dat van belang is. Enfin, de NOS schreef op de site:

De buren hebben een groene gloed in hun huis als de Zon op de gevel van de vrouw schijnt. De gemeente verplichtte de vrouw vorig jaar om haar huis een andere kleur te geven, maar zij stapte daarop naar de rechter. Die kwam zelf bij het huis kijken en vond ook dat de kleur te veel afwijkt.

Zielig gewoon. Marineblauw had vast wel gemogen, maar wie wil er nu in dolfinarium wonen?

Rob Scholte Museum

Misschien moet mevrouw maar in overleg met het Rob Scholte Museum. Je verwacht, dat ook dat nog wel een paar appeltjes te schillen heeft met de gemeente Den Helder, en eendracht maakt macht.

Wie weet kan Rob Scholte het huis van mevrouw tot kunstwerk verheffen? Als ik dat de afgelopen jaren goed heb gevolgd van een afstandje, dan zal hij daartoe maar al te graag bereid zijn.

http://verenoflood.nu/author/Bokito/

verenoflood.nl, 15 juli 2020

http://VerenofLood.nu/Groenmagnietvan-deRvSwelstandexces/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bokito
https://robscholtemuseum.nl/?s=Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raad+van+State
https://robscholtemuseum.nl/?s=gemeente+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=welstandscommissie