Blik op Politiek – Demmink Zaak Link met Vader Dilan Yešilgöz, Yücel Yeşilgöz?! + Wikipedia – Yücel Yeşilgöz + Malika el Ayadi – Turkse Maffia: ‘Kamer Leden in Dienst Turkse Overheid’

Dilan Yešilgöz komt aan op het Binnenhof (video Huig Plug)

VVD Joris Demmink Zaak Link met VVD Dilan Yešilgöz, Vader Yücel Yeşilgöz?!

Gepubliceerd  25 jul 2023

Blik op Politiek NL

Livestream Debatten
Politieke Debatten!
Vergaderingen
Parlementaire Enquêtes
Politiek Gerelateerde Aanbevolen Content

FID Federatie Indische Nederlanders
https://www.youtube.com/@FederatieIndischeNederlanders
PolitiekDraaitdoor  
https://www.youtube.com/@DePolitiekDraaitDoor
Disclaimer
https://www.tweedekamer.nl/applicaties/disclaimer

Reacties
https://youtu.be/AGM1x0JKYcQ

Yücel Yeşilgöz

Yücel Yeşilgöz, Tunceli, 1951 is een Nederlandse Criminoloog en Mensen Rechten Activist. Hij komt uit het Koerdische Deel van Turkije en was Daar Vak Bonds Man.

Biografie

Yeşilgöz werd in 1951 geboren in Tunceli, tot 1938 bekend onder de Koerdische Naam Dersim, in het Oosten van Turkije, in de Gelijk Namige Provincie, die een Grote Koerdische Populatie kent.

Yeşilgöz studeerde Rechten aan de Universiteit van Ankara en trad daar na in Dienst van een Linkse Vak Bond, die Deel was van de Even Eens Linkse VakCentrale DİSK, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Federatie van Progressieve, eigenlijk Revolutionaire, Arbeiders uit Turkije. Toen deze Centrale en de bij haar Aan Gesloten Vak Bonden na de Militaire Staats Greep van 12 september 1980 Verboden werden, moest Yeşilgöz Onder Duiken. In 1984 lukte het hem via Irak en Iran naar Nederland te Vluchten.

In Nederland begon hij zijn Werk Zaamheden in 1985 als Docent voor Moderne Turkse Literatuur bij de Vak Groep Oosterse Talen en Culturen van de Universiteit Utrecht. Daar na was hij Drie Jaar als Wetenschappelijk Mede Werker Verbonden aan het Centre for Race and Ethnic Studies en Docent Turkse en Koerdische Talen van de Vak Groep Arabische en Islamitische Studie van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1989 is hij Verbonden aan het Willem Pompe Instituut voor Straf Rechts Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, waar hij in 1995 Promoveerde tot Doctor in de Criminologie. Zijn Proef SchriftAllah, Satan en het Recht: Communicatie met Turkse Verdachten” verscheen ook in een Handels Editie, die werd Uit Gegeven door Gouda Quint BV.

Al Jaren doet hij Onder Zoek naar Criminaliteit onder Turken en Koerden in Nederland, waar over hij ook Regel Matig publiceert. In 2004 werd hij Plaats Vervangend Lid van de Commissie Gelijke Behandeling, die in 2012 op ging in het College voor de Rechten van de Mens.

Privé

Yücel Yeşilgöz is de Echt Genoot van Fatma Özgümüş, Directeur van Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON). Hun Oudste Dochter is de VVD Politica Dilan Yeşilgöz-Zegerius.[1]

Bronnen, Noten en of Referenties

  1. De Vrije Amsterdammer, Dilan Yesilgoz-Zegerius, VVD Amsterdam, 20 februari 2014.

Categorieën

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 13 jul 2023 om 10:50

https://nl.wikipedia.org/wiki/Yücel_Yešilgöz

Turkse Maffia: ‘Kamer Leden in Dienst van Turkse Overheid

Utrecht – Een Landelijk Gespecialiseerd Recherche Team beweert, dat een Kleine Tien Gemeente Raad Leden van Turkse Af Komst  Banden Onder Houden met de Turkse Maffia in Nederland. Een Enkeling maakt er Zelfs Deel van uit.

Ook de Turkse Criminoloog Yücel Yesilgöz denkt, dat Politici van Turkse Kom Af Nauwe Banden Onder Houden met de Turkse Maffia. Hij is Één van de Bronnen van het Politie Team, dat Gisteren Alarm sloeg.

,,Ja, het Kern Team heeft mij Vorige Maand een Exemplaar Gestuurd. Het ligt Hier Ergens op mijn Bureau. Maar dat de Turkse Maffia infiltreert in de Politiek is Geen Nieuws, Hoor.”

U vindt Dat Oud Nieuws?

,,Ja. Het stond ook in het Rapport van het Kern Team Noord en Oost Nederland van een aan Tal Jaar Geleden. Daar heb ik Ook aan Mee Gewerkt. Het ging Toen over de Wijk Spijkerkwartier in Arnhem. Dat was in 1997 of zo. Ook in mijn Boek ‘De Maffia van Turkije‘, dat ik Samen met de Criminoloog Frank Bovenkerk heb geschreven, staat het.”

En in Arnhem stond het Vast, dat Turkse Raads Leden Bewust Nauwe Contacten Onder Houden met Criminelen?

,,Ja. In Arnhem ging Het om Één Gemeente Raads Lid.”

Maar Nu is het Geen Incident, maar spreekt men over Zo’n Tien Politici

,,Mevrouw, Iedereen, die in Nederland Beroeps Matig Hier Mee te Maken heeft, weet, dat de Turkse Maffia infiltreert in de Nederlandse Politiek. Het zijn er Meer dan Tien. Ik schat Zo’n Twintig Procent. Niet Alleen op Gemeentelijk en Provinciaal Niveau. Ik sluit Ook Tweede-Kamer Leden Niet uit.”

Kamer Leden, die Nu op de Lijst Staan?

,,Van Één weet ik Het Zeker. Van Drie vermoed ik het. Ik heb Het Her Haaldelijk Gezegd tegen de Politie. Nee, ik noem Geen Namen. Ik heb Al Te Veel Gezegd.

Heeft U Bewijzen?

,,Ik heb Al Te Veel Gezegd! Lees hun Speeches maar. Komen Ze op voor de Belangen van Turken, die Hier Wonen of voor de Belangen van het Land Turkije?

U zegt van het Land Turkije?

,,Ja. Sommigen zijn Zelfs in Dienst van de Turkse Overheid. In het Verleden zijn Hier Kamer Vragen over Gesteld, maar Nederland vindt het Kennelijk Geen Probleem. Nou, ik heb mijn Werk Gedaan. Dan moeten jullie het Zelf Maar Weten.”

Malika el Ayadia

Trouw,

https://www.trouw.nl/home/turkse-maffia-kamerleden-in-dienst-van-turkse-overheid~bc018020/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Blik+op+Politiek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wikipedia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Malika+el+Ayadi
https://robscholtemuseum.nl/?s=Trouw
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joris+Demmink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Demmink+Zaak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Günay+Uslu
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dilan+Yešilgõz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Yücel+Yešilgöz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frank+Bovenkerk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Turkse+Maffia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kern+Team+Politie+Noord+en+Oost+Nederland